עבור לתוכן

עזרה בקניית שילוש

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי כיום:

לוח ASUS‎ P8P67 REV3.1,                           מעבד i5-2500K

זיכרון  32GB -  4*8GB,                                  כרטיס מסך ATI HD5870 vipor     

דיסק ראשי: Samsung 840 EVO 256GB         ספק Corsair TX 750W

על אף חלומות רבים לביצוע OC מעולם לא ביצעתי ותמיד קניתי מחשבים יקרים עם חומרה לביצוע OC לחינם.

גם החלומות לגימינג בסופי שבוע הינם בגדר חלום.

האמת די המתנתי שתהיה קפיצה משמעותית בטכנולוגיה של המעבדים ונראה לי שהיא הגיע.

אז מה כן אני צריך:

1. אני אוהב לפתוח בדפדפן הרבה כרטיסיות (עשרות עד מאות) לכן זיכרון גדול (בנוכחי יש 32GB)

2. אני אוהב שהמחשב מהיר, אם זה יתן שיפור משמעותי אני מוכן להחליף גם את הדיסק הראשי.

3. משחקים פעם במספר חודשים, הרזולוציה היא של מסך ה TV כלומר 1080 תגידו אתם אם יש מה להחליף את הכרטיס שיש לי. תקציב לכרטיס 800-1300 (אפשר לחרוג).

4. המחשב לא יוחלף לפחות 4-6 שנים, אין צורך ביכולת OC בכלל, מחפש מעבד I5 או I7 (סדרה 8) שיתן את התמורה הטובה ביותר למחיר, התקציב לא מוגבל והעיקר שיהיה משתלם לתמורה.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

היכן בדיוק הבעיה עם המחשב הנוכחי? האם הוא לא תקין? האם הוא לא מתאים לדרישות שלך? היכן בדיוק אתה מרגיש איטיות?

לדעתי מבחינת דרישות 1 ו-2 המחשב הנוכחי מספיק ביותר.

מבחינת דרישה מספר 3 - אולי תרצה להחליף את כרטיס המסך למשהו כמו GTX 1060, שמתאים בדיוק לתקציב.

באופן כללי, כל עוד המחשב תקין, אני לא רואה סיבה שתצטרך להחליפו בשנה-שנתיים הקרובות לפחות.

פורסם
  • מחבר

המחשב סביר, פעם בחודש עושה ריסט לבד או במאמץ ופעם במספר ימים המסך נהיה שחור ואחרי 2-4 שניות חוזרת התמונה. נראה לי תקלה בכרטיס מסך, אבל לא בטוח.

לרוב שמחשב מתחיל לעשות צרות זה הזמן שלי להחליפו.

הכרטיס GTX 1060 ירוץ טוב על המחשב שלי? בכל זאת מחשב בן 6 בערך... המחשב לא יאטויגביל את הכרטיס?  ה PCIE מתאים ?

ובכלל ממה שהבנתי שבדור הנוכחי יש שיפור עצום.

פורסם

א. אם יש בעיה עם המחשב אז יש צורך לאבחן אותה ולמצוא את הגורם - זה יכול להיות בעיית טמפרטורות, ספק כח לא תקין, בעיה בלוח האם, זיכרון שמייצר שגיאות, בעיה בכרטיס המסך, חיבור רופף של חיבור המסך/הטלויזיה לכרטיס המסך, בעיה במערכת ההפעלה ועוד. 

אם המחשב מספק אותך מבחינת הביצועים שלו לא בטוח שישתלם לך כלכלית לקנות מחשב (או שילוש) חדש, שכן ברוב הפעולות כנראה שלא תרגיש הבדל גדול.

ב. אין שום סיבה שכרטיס המסך GTX 1060 לא יעבוד בצורה טובה במחשב שלך. כמובן שיתכנו מקרים (בעיקר משחקים) בהם המעבד יגביל את הביצועים, אבל זה כבר תלוי ביישומים (משחקים) ספציפיים.

ג. בדור השמיני הנוכחי של אינטל (ה Coffee Lake) יש שיפור לעומת הדור הקודם, כאשר הוא בעיקר נובע מכך שמספר הליבות הפיזיות במעבדים גדל ב-2 (ב Core i3 יש עכשו 4 ליבות פיזיות וב Core i5 וב Core i7 יש 6 ליבות פיזיות).

אגב, כיום גם המעבדים של AMD (מעבדי ה Ryzen) בהחלט מהווים תחרות ובמקרים מסויימים אולי ישתלם לך לקנות דווקא מעבד כזה.

בכל מקרה, אם אתה מחליף את המחשב/השילוש שלך - אל תזרוק את הקיים. בהחלט יש מה לעשות עם הרכיבים האלו.

פורסם
  • מחבר

לגבי ב' באיזה מצבים המעבד יגביל את הכ.מסך?

לגבי התקלה, היא לא נוראית כל כך, אז אני לא מברר יותר מדי למה.

כן המחשב מרגיש לי קצת איטי, לתוכנות אפילו וורד ואקסל נדרשות כמה שניות טובות להיפתח. שאני מריץ משהו במסך סיריאלי בארדואינו (למי שמכיר), בקצב תקשורת גבוהה המחשב נתקע לאחר מספר שעות.

אני מבין גם שיש הרבה הבדלים היום נגיד לי יש DDR3 ובחדשים 4, מעבד חדש גם חסכוני יותר בחשמל (המחשב שלי עובד לפחות 12 שעות ביום), גם הכ.מסך ישן וזללן אנרגיה

לגבי החלקים, חשבתי להעביר את המחשב שלי לילדה שלי בת 4.5, נראה לי גיל טוב למחשב, בטאבלט היא כבר שוחה...

נ.ב כידי להמתין ולקנות במבצעים של הבלק-פרידי ?

פורסם
ציטוט של ran-erez

לגבי ב' באיזה מצבים המעבד יגביל את הכ.מסך?

כאשר נעשה שימוש ביישומים (משחקים) שבהם הדרישה לכח עיבוד יחסית גדולה לעומת הדרישה לכח עיבוד גרפי. במצב כזה כרטיס המסך יצטרך "להמתין" עד שהמעבד יסיים לעבד את הנתונים בכדי להציג את המידע (למשל - הפריים) על המסך. בהרבה משחקים הדרישה לכח עיבוד גרפי הרבה יותר גדולה, כך שגם אם המעבד קצת איטי ההשפעה שלו על הביצועים תהיה יחסית קטנה.

ציטוט של ran-erez

לגבי התקלה, היא לא נוראית כל כך, אז אני לא מברר יותר מדי למה.

ציטוט של ran-erez

לגבי החלקים, חשבתי להעביר את המחשב שלי לילדה שלי בת 4.5,

לא כדאי לברר מה גורם לבעיה, במיוחד אם אתה מתכנן להעביר אותו הלאה?

ציטוט של ran-erez

המחשב מרגיש לי קצת איטי, לתוכנות אפילו וורד ואקסל נדרשות כמה שניות טובות להיפתח.

אני מציע לגבות את הנתונים, לבדוק האם קיים עדכון קושחה לכונן ה SSD שלך (ולכונני ה Samsung 840 EVO הראשונים אמור להיות עדכון קושחה שמטפל בנושא של גישה איטית לקבצים ישנים) ובמקרה הצורך - גם לבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה והתוכנות.

ציטוט של ran-erez

אני מבין גם שיש הרבה הבדלים היום נגיד לי יש DDR3 ובחדשים 4, מעבד חדש גם חסכוני יותר בחשמל (המחשב שלי עובד לפחות 12 שעות ביום), גם הכ.מסך ישן וזללן אנרגיה

נכון, יש טכנולוגיות חדשות ומתקדמות יותר לעומת מה שיש לך במחשב הנוכחי. העניין הוא שזה יהיה כמעט תמיד נכון בכל נקודת זמן. האם זו סיבה להחליף את המחשב? אני לא חושב, שכן שידרוג למטרות שידרוג בלבד ללא הבדל ביצועים מעשי נראה לי חסר טעם.

ציטוט של ran-erez

כידי להמתין ולקנות במבצעים של הבלק-פרידי ?

היות שהמבצעים כבר בפתח, הייתי ממליץ להמתין קצת, בעיקר אם אתה מתכנן לבצע רכישה מאתרים בחו"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים