עבור לתוכן

מה לעשות עם המחשב הנוכחי שלי?

Featured Replies

פורסם

אמממ... שלום, יש לי מחשב בן מספר שנים כבר, הוא נקנה כשעוד לא הבנתי כלום במחשבים, ולכן הוא מעט מפגר.

המחשב (מארז, מסך, ובטח עוד כל מני דברים) הוא של קומפק, ולא ע"י חלקים שבחרתי באופן עצמאי ולאחר מכן הרכבתי בדרך זו או אחרת, מעבד p4 1700 mhz, רדאון 9000 פרו 128 מ"ב שקניתי לפני איזה שנתיים משום שלא יהיה לי תקציב לכרטיס טוב, 256 מ"ב sdram, לוח אם בלתי ידוע כלשהו של קומפק, ספק גם בלתי ידוע כלשהו (אם כי נראה לי שכתוב משהו על הספק, אבל אין לי כוח לבדוק... זה בטח גם איזה זבל של קומפק), כרטיס קול מובנה בלוח-אם, כונן dvd כלשהו של LG (אפילו צורב לא קניתי מסיבה כלשהי...), מסך fs740 של קומפק (אני מניח שהוא די עלוב ועולה איזה 500 ש"ח, אבל זה לא ממש מפריע לי, ואשמח אם תגידו לי מדוע צריך בכלל להשקיע במסך ולא לקנות את המסך הזול ביותר שקיים?)... רמקולים מעצבנים של JBL שמתחברים למסך ואי-אפשר אפילו לשנות את עצמת הווליום (רק דרך ווינדוס), ובטח עוד מספר דברים מפגרים...

ובכן, כפי שאתם רואים מצבי לא ממש טוב, ובקרוב יוצאים משחקים רבים שאני פשוט מוכרח לשחק בהם עם הגדרות גבוהות (hl2 בעיקר), אבל הבעיה היא ... שאין לי שמץ של מושג מה לעשות...

מצד אחד כל המפרט זה שיט אחד גדול, אך מצד שני זה גם לא משהו כל-כך ישן, ואני לא בטוח שההורים שלי יענו בחיוב בנוגע להצעה לקנות מחשב חדש.

שאלתי אליכם היא: מה כדאי לעשות? להתחנן ולקנות מחשב חדש (מה שככל הנראה יהיה ביום-הולדת שלי, וזה יוצא בסביבות דצמבר :( , אלא אם כן הם יסכימו לקנות לפני... למרות שלא בטוח שהם בכלל יסכימו לקנות )? או אולי לשפר איזה כמה חלקים (וגם כאן אין לי מושג בדיוק איזה רכיבים כדאי לשפר)?

אני כמובן מעדיף לקנות מחשב חדש, אבל אני לא יודע איך זה ילך... בעניין הרכיבים נראה כאילו צריך לשפר את כל הרכיבים, וזה שקול לקניית מחשב חדש, כך שאין לי מושג מה לעשות.

בבקשה תעזרו לי בכל דרך שהי, ותייעצו לי כיצד לנהוג (וכמו כן נענו בבקשה על השאלה בנוגע למסכים).

תודה רבה.

פורסם

אני חושב שבגלל העובדה שרוב הרכיבים הם של קומפק (קצת מפוקפק), כדאי כבר לקנות מחשב חדש.

תשאל את ההורים שלך כבדרך אגב כמה הם מוכנים להוציא ותוסיף עוד קצת כסף בעצמך.

תגיד עפ"י זה מה יהיה התקציב בערך, ועל-פי זה נבנה לך מפרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים