עבור לתוכן

הרכבה עצמית או בחנות?

Featured Replies

פורסם

היתרונות להרכבה עצמית - הוזלה יפה מאוד במחירי הרכיבים, הנאה(?).

החסרונות - היה ואני דופק שם משהו, אחד הרכיבים תוך כדי הרכבה - הבנתי שהמוכרים יכולים לעשות לי פרצופים ולא לתת אחריות. קושי טכני (למרות שאני אסתדר עם זה יופי).

מה אתם אומרים?

פורסם

יש לך מחשב ישן

אתה רואה איך הוא בנוי

אתה יכול "להעתיק"

פורסם
  • מחבר

יש לך מחשב ישן

אתה רואה איך הוא בנוי

אתה יכול "להעתיק"

זו לא הבעיה - אני אוכל לעשות את זה בעצמי או להיעזר בחבר טכנאי בעל ניסיון. השאלה היא יותר לגבי האחריות על החלקים.

פורסם

כל מוכר יעשה לך פרצוץ\לא יהיה מוכן להחליף

וגם עם חלק לא עבד מהתחלה

זה בעיה

פורסם
  • מחבר

כל עוד אני לא שובר משהו בתהליך ההרכבה - האם האחריות על המוצר לא מכסה על מוצר לא תקין מלכתחילה ו\או שאר מרעין בישין?

פורסם

כל חנות והתקנון שלה

בכל זאת בחנות שאתה קונה

תבדוק תתקנון בנוגע להרכבה עצמית

פורסם

מנסיון רק הרכבה עצמית

טכנאים במעבדה יכולים לעשות גם כן פאקים או פשוט להרכיב רק לשם הרכבה

בלי להתייחס ברצינות לפרטים הקטנים והחשובים (למשל סדר בכבלים!!! )

אם תעבוד בזהירות אין שום סיבה העולם שתשבור משהו

פשוט תעבוד לפי השלבים הנכונים ,תחבר נכון מה שצריך וזהו

גם חסכת וגם צברת עוד קצת נסיון

דרך אגב

האחריות מגיעה לכל רכיב כשהוא עוד בקופסא!

מה שהחנות יכולה לעשות זה מקסימום אם משהו נדפק לקחת כסף על התיקון משמע זמן העבודה ולא כסף על הרכיב!

וגם להוריד שנות אחריות למוצרים שהיבואן נותן להם יותר משנה לשנה אחת (כאשר מדובר ברכבה עצמית - תלוי עם איזה חנות אתה מתעסק)

פורסם
  • מחבר

ואם אתה מדבר על חנויות ספציפיות - אילו חנויות אתה מכיר שמקלות בדין בנושא הזה?

פורסם

אני נגד הרכבה עצמית

החיסכון בכסף לא שווה את הכאב ראש - זה דבר ראשון

ודבר שני - כבר קנית מחשב ב4000 שקל - למה לקחת לטכנאי את הכמה שקלים שהוא מקבל על כל הרכבת מחשב?

פורסם

הדבר היחיד שאתה יכול ממש לדפוק במהלך ההרכבה זה המעבד...עם המאורר(שזה גם החלק הכי "מסובך" בהרכבה)

יש הרבה חנויות, שעל הלבשת הגוף קירור לא לוקחת עוד כסף...

את כל השאר זה ממש לא בעיה להרכיב, כמו לגו ;D

פורסם

אני נגד הרכבה עצמית

החיסכון בכסף לא שווה את הכאב ראש  - זה דבר ראשון

ודבר שני - כבר קנית מחשב ב4000 שקל - למה לקחת לטכנאי את הכמה שקלים שהוא מקבל על כל הרכבת מחשב?

לך זה כאב ראש לאחרים זה כיף הכל תלוי בידע ובניסיון

פורסם

הרכבת מחשב זה דבר מאוד פשוט

אתה צריך סבלנות וזמן פנוי ויש לך מחשב

לגבי האחריות - (כמו שאמרו) כול חנות והתקנון שלה, רוב החנויות (לפחות החנויות הרצנויות בתחום: KSP, PCH, וכו') נותנות לך את האחריות על המוצר עצמו ואתה יכול להחליט אם הם ירכיבו או אתה, לגבי האחריות של החלקים זה לא משנה עבורם (לא כולל נזק פיזי לרכיב במקרה של הרכבה לקויה)

אני אוהב לדעת ולהכיר את המחשב שלי, אני לא חושב שאני צריך סתם קופסא סגורה אלא משהו שאני יודע איך הוא עובד ומורכב

כול העניין של הרכבת מחשב זה פשוט כיף (לדעתי..)

מה עוד שאם אתה רוצה לחנות תרכיב לך את המחשב אז אתה צריך לקנות את כול החלקים אצלם, וכדי לחסוך עלויות (כסף לא גודל על העצים! גם 190 שקל להרכבה זה כסף) אתה יכול לקנות חלקים ממקומות שונים ולהרכיב את המחשב שלך מהחלקים שאתה רוצה בדיוק וללא צורך להתפשר כי החנות לא מוכרת את החלקים של אותה חברה...

פורסם

לך זה כאב ראש לאחרים זה כיף הכל תלוי בידע ובניסיון

בחור, אני הרכבתי במהלך חיי מעל 300 מחשבים לערכתי. עבדתי בתור טכנאי בחנות מחשבים. ועדיין במחשב האחרון שקניתי שילמתי על הרכבה.

לא התכוונתי לכאב ראש בהרכבה - זה באמת פשוט.

התכוונתי לכאב ראש שכשיקרה משהו ומשהו יתקלקל (גם בעוד שנה) - לך תתווכח עם החנות שזה לא בגלל ההרכבה שלך.

וכמו שאמרתי, כבר קנית מחשב בכלכך הרבה כסף - למה להסתכן ולקבל אחריות חלקית (על כל חלק בנפרד) ולא לקבל אחריות מלאה?

פורסם

אוי נו באמת איזה שטויות

אני לא מסוגל לשים על השולחן שלי מחשב שמישהו אחר הרכיב, אפילו לא חבר שלי

אני לא יסמוך על האחריות המלאה של חנויות מחשבים אני תמיד מעדיף לתת להם את החלק הפגום שיחליפו ונסגור עניין

כל הקטע של הלחץ מצד המעבדה עושה לי רע, רק לפני שבוע קניתי לשכן שלי מחשב מורכב, זה עשה לי בחילה... 700 סעיפים בתעודת אחריות + מדבקה מאחורה לראות אם פתחנו את המארז

לא אוכל תסיפור שהרכבת 300 מחשבים עבדת במעבדה ועדיין אתה מעדיף אחריות של חנויות מחשבים

סלח לי אבל אפילו מחנות כמו זיגזג אני לא מוכן לקנות מחשב קומפלט ולסמוך על האחריות של המעבדה שלהם, עם כל הכבוד לכל המעבדות והחנויות בארץ (שעל חלקם אני סומך יותר ועל חלקם פחות) הם פשוט לא נותנים הרגשה טובה..

פורסם

זה כזה בולשיט

על איזה הרגשה אתה מדבר? כשאתה קונה מחשב מורכב ומשהו מתקלקל - חנות טובה לא תעשה לך שום בעיות - תביא את המחשב לשם והם כבר ימצאו את הבעיה ותקנו.

כשאתה מרכיב לבד - לרוב אתה צריך למצוא איפה הבעיה - לפרק, ולהביא רק את החלק לשם.

בקשר למדבקות - זה כזה בולשיט - למה אתה חושב שאני לא פותח את המחשב? אם זה כדי להחליף כבלים, להתקין דברים מיוחדים או להתקין כרטיסים - ואף פעם לא עשו לי בעיות עם זה השמדבקה קרועה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים