עבור לתוכן

שאלות על מעבדים , מה כל דבר אומר במעבד.. ריכוז של תשובות כאן.

Featured Replies

פורסם

היי , בסך הכל אני דיי יודע על המעבדים , אבל אני חושב שיש עוד המון שאלות שאנשים כאן לא ממש יודעים את התשובות

דברים דיי מבלבלים , חשבתי אם נוכל לרכז כאן את כל השאלות במקום לחפש אותם בכל רחבי הפורום..

אני יפתח בכמה שאלות , שדיי הציקו לי לפחות , אם תוכלו להרחיב זה יהיה מצויין , וכל מי שירצה להוסיף שאלות

שפשוט יכניס אותם לכאן .

1) מה בדיוק ההבדל במגה הרצים בין אי אמ די , לבין מעבדים של אינטל , שמעתי דיי מזמן משהו שכל מגה הרץ של אי אמ די

מבצע יותר פעולות לעומת מגה הרץ של אינטל , או משהו כזה , אם מישהו יוכל להרחיב זה יעזור נורא

2) מה זה אומר הקאש במעבדים... 256 \ 512 \ 1024 , איפה זה משפיע , מה התפקיד של הזכרון הזה ואיך זה מתבטא בפועל.

3) מה זה בדיוק ה L1 \ L2 וכו'

4) זכרון מטמון = cache? ואם לא , אז מה זה המטמון הזה :\

5) שאלה בנוגע לאינטל , לדוגמא , שני מעבדים - הראשון 2.6 לעומת 2.8 , אותו זכרון מטמון , אותה ליבה

אז ההבדל היחיד בינהם זה שאינטל העלתה את המכפלה ב1? או שיש שינוי גם בבניה של השבב עצמו?

ואם ככה , אז למה אנשים קונים 2.8 , במקום לקנות 2.6 ופשוט לעלות את המכפלה בעצם (בתנאי שאין שום הבדל אחר בינהם)

6) יש עוד משהו במעבדים שמשפיע , חוץ מהמגה הרץ - זכרון מטמון - קאש (בתנאי שזה לא אותו דבר) - L1\L2 ?

אם כן , מה הדבר הנוסף הזה ?

(בלי קשר למעבדים עם ה64 ביט)

תודה לעונים ,אם אפשר לדבר בשפה פשוטה , זה יהיה מצויין.

ואם יש אנשים שיש להם שאלות להוסיף , פשוט תכניסו אותם לכאן , ונרכז את כל המידע בת'רד אחד.

פורסם

נתחיל (ההסברים פה כללים בלבד)

1) AMD וINTEL מייצרות מעבדים, אבל הם לא מייצרות את אותו המעבד, כול אחד יש את הטכנולוגיה שלה, INTEL חושבים על יותר מהירות=יותר חזק מה שהופך בפועל זה שINTEL נמצאת בקדמת הטכנולוגיה עם המגה הרצים הכי גבוהיים שיש במעבדים, AMD נוקטת שיטה אחרת, היא טוענת שאין טעם לרוץ כמו מטורפים בשאיפה למהירות מעבד גבוהה אלא לעשות יותר דברים באותו מהירות (ההסבר פה הוא בגדול בלבד ממש לא מדוייק) ככה שכמו שאמרת, בגדול, AMD עושים מספר דברים במעבד באותו "סיבוב של שעון" בעוד שאינטל עושה פחות דברים אבל יש יותר "סיבובי שעון"

2+3+4) קאש=זכרון מטמון=L2 (בדרך כלל הכוונה היא לL2). המעבד הוא הרכיב שעובד הכי מהר בכול המערכת לכן יוצא שהרבה פעמים המעבש פשוט ממתין להוראות ולמידע שיגיע אליו מרכיבים אטיים יותר כמו זכרון RAM, HD, ושאר רכיבי המערכת, כדי לצמצם את זמן ההמתנה יש באפרים (BUFFER) זה רכיב שמחזיק במידע בדרך, יש הרבה באפרים בדרך כמו RAM, L2 ועוד, הזכרון של המעבד מגיע בכמה שלבים שנקראים L1,L2,L3 (L3 יש רק בשרתים או במעבדים מיוחדים) L1 הוא זכרון סופר מהיר (שגם עולה המון) שהוא קרוב מאוד למהירות של המעבד בדרך כלל הוא 64K ומכיל פקודות בסיסיות בלבד שהמעבד משתמש בו בכול חישוב, אחרי זה יש את L2 שהוא יותר גדול וגם איטי יותר (אבל הרבה יותר מהיר מהRAM) L2 מכיל גם הוא פקודות שונות (בדרך כלל שמים שם אתה פקודות המיוחדות כמו MMX אם אתה זוכר ועוד) המקום הזה משמש גם לאחסן מידע בדרך למעבד

בעקרון כשיש יותר זכרון מטמון המעבד עובד טוב יותר (להשוואה קח את הסלרון שיש בו זכרון מטמון מועט מאוד (בגלל זה הוא עולה פחות) באותו תדר מול P4 ותראה את ההשוואה), מצד שני יש את הפקסקוט החדש של INTEL הוא עם זכרון L2 של 1MB, שלפיכך אמור לתת ביצועים מעולים אבל כפי שרואים לא רק הזכרון מטמון משפיע על הביצועים

5) קודם כול יש ליבות שונות, שזה אומר עיצוב, תיכנון ויצור שונה של כול משפחת מעבדים, אם היינו לוקחים מעבד בעל ליבת נוורט'ווד בתדר 2.6 ואותה ליבה בתדר 2.8, ההבדל באמת הוא רק בתדר העבודה שלהם, כאשר כולם מיוצרים באותה הצורה יש הרבה פרטים קטנים שאי אפשר לצפות, אחרי היצור כול מעבד עובר בדיקת חום, אחרי שמעבד מסויים מגיע לגבול הטמפ' שנקבע קובעים לו את תדר העבודה וככה הוא יוצא לשוק בין אם זה 2.4, 2.6 או 2.8, כולם אותם מעבדים (אני ממש לא מדברים על הסימונים, כמו שאמרתי זה הסבר כללי בלבד, אני מנסה להבהיר ולא לסבך אז אל תתחילו לצרוח עלי...)

לכן אם אתה מתכנן OC אתה תעדיף לקנות את המעבד עם התדר הכי נמוך שיש בשוק לאותה ליבה לדוגמא: עדיף לקנות BARTON 2500+ מאשר BARTON 3000+ מכיוון שה3000+ כבר מתקרב לקצה גבול היכולת שלו בעוד שה2500+ אפשר ללא בעיות מיוחדות להגיע ל3000+ ויותר

6) בוודאי, עיצוב הליבה והארכיטקטורה שלה משפיעה רבות, הצורה שבה הליבה של המעבד מועצבת (מבחינה לוגית, לא בצורה החיצונית...:D) משפיע על מהירות החישוב בדברים מסויימים, כך שיוצא שליבה אחת תבצע חישוב של נקודה צפה טוב יותר בזמן שהשניה תבצע חישובים אחרים בצורה טובה יותר

נראה לי שכיסיתי את הכול לא?

(נ.ב. אל תתחילו לצעוק עלי שזה לא מדוייק וכו', אמרתי ואני שוב אומר, זה הסבר כללי בלבד ולא מדוייק, זה רק בא להבהיר את העניין ולא להסביר בדיוק את הפרטים)

OT- מה אני עושה ער בשעה כזו בכלל (אני כבר חייב למחוק את RISE OF NATIONS מהמחשב, הוא ממש גורם לי לחוסר קשה של שעות שינה)?

פורסם

דווקא אני חושב שהסברת טוב מאוד

אני מרשה לעצמי גם להוסיף בצורה מקצועית :P

רק תיקון קטנטן:

הL2 Cache הוא לא איטי יותר אלא הוא עובד בתדר שבו המעבד עובד, בגלל זה הוא מאוד יקר

גם אם לקחת מעבד 2.4 ועשית לו OC ל3000 אז מטמון הL2 יעבוד ב3000MHz

פורסם

לא הגיוני,

L1 עובד בתדר של המעבד על זה אתה מסכים?

אני מניח שאתה מסכים (אני יערוך אם לא) ואם כך מה ההבדל בין L1 לL2?

פורסם

יש לי שאלה:

מעבד הפרסקוט של אינטל, הוא לא אמור לתמוך ב64bit!?

לגבי L1 אני לא יודע אבל לגבי L2 אני בטוח.

הנא ההוכחה: (עריכה: ככה זה באינטל, בAMD אני יודע שזה שונה.)

[attachment deleted by admin]

פורסם

הפרסקוט תמוך ב64BIT? ממש ממש ממש לא, רק אחרי שINTEL ראתה שAMD הצליחו עם ה64BIT היא נזכרה להכריז שגם לה יהיה מתי שהוא מעבד כזה

הלינק לתמונה לא עובד

פורסם

את התמונה העליתי לHWzone אז זה אמור לעבוד, נסה לעשות רענון.

הפרסקוט תמוך ב64BIT? ממש ממש ממש לא, רק אחרי שINTEL ראתה שAMD הצליחו עם ה64BIT היא נזכרה להכריז שגם לה יהיה מתי שהוא מעבד כזה

לא מדוייק.

Intel have already implemented 64bit in their Prescott, it currently lies dormant until Intel decide it's needed so if 64 bit does catch on faster than expected then Intel can activate it.

http://www.whatlaptop.co.uk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8520&whichpage=1

לא סתם שאלתי את זה, שאלתי כי קראתי בכמה מקומות שיש לפרסקוט איזהשהיא תמיכה ב64bit, הוא פשוט "רדום" עכשיו עד שאינטל תחליט שיש צורך בפונקציונליות הזו.

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על 64BIT בפרסקוט

אני לא מאמין שבנו מעבד שתומך ב64BIT ומשארים אותו רדום, מה שאולי יכול להיות זה שיש ליבה שבנוייה על בסיס הפרסקוט שיש בה את הסט של ה64BIT (אבל גם זה לא נשמע כול כך הגיוני, אחרת INTEL הייתה כבר מזמן מכריזה על תאריך יעד פלוס מינוס למעבד 64BIT ממנה ואחרי חיפוש באתר שלהם מצאתי רק נאום אחד של איזה מנכ"ל שאמור חצי משפט על 64BIT וזהו, לא נשמע הגיוני שחברה כמו INTEL תחביא אופציה של מעבד בצורה כזו)

דרך אגב התמונה עדיין לא עובדת, יש את הדף "אירעה שגיאה" של HW

דרך אגב 2 מה אתה עושה כול כך מאוחר/מוקדם בלילה/בוקר?

דרך אגב 3 למדתי ממך את ה"דרך אגב1,2,3.." :D

פורסם

לפרסקוט יש תמיכה דלה משהו ב64BIT

פורסם

לפרסקוט כרגע אין תמיכה בכלל ב 64 ביט, אומרים שהליבה מכילה תמיכה ב 64 ביט אבל היא לא פועלת כרגע וזה לא משהו שאפשר לעשות לו סופט מוד כדי שיפעל.

גם ה L1 וגם ה L2 בימינו פועלים בתדר של המעבד, ההבדל הוא ב LATANCY שלהם, ה L1 מעביר לליבה מידע בעיכוב של 1-3 מחזורי שעון בד"כ לעומת 6-10 של ה L2.

פורסם
  • מחבר

אמירם , מה שכתבת עכשיו תקף לכל סוגי המעבדים כיום?

פורסם

אם אתה מדבר על הקאש אז כן (אינטל ו AMD).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים