עבור לתוכן

הוספת זיכרון RAM למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום!
יש ברשותי מחשב עם לוח מסוג asus p5k3 deluxe עם 4GB זיכרון מהסוג שבתמונה הצורפת למטה (X2 כמובן),
ברצוני להרחיב את הזכרון ל 8GB
כמה שאלות:

1. איזה סוג זיכרון לחפש? האם מספיק 
DDR3 1333MHZ 1.5V
או שצריך לשים לב לעוד פרטים?

2. האם אפשר לקנות סטייק 1 של 4GB או בגלל שמה שיש לי מחולק ל 2 אני צריך לקנות עוד 2 של 2GB?

3. אופן ההתקנה הוא פשוט להרכיב את זה על הלוח? או שיש עוד פעולות שנדרשות לעשות ב BIOS?

ואם יש לכם המלצות ספציפיות לזכרון אשמח לשמוע..
תודה!!

31607371.jpg

נערך על-ידי Joli

פורסם

אם התמיכה המקסימלית היא ל-8 גיגה, אני לא בטוח שסטיק של 4 יעבוד.

לדעתי כדאי ללכת על בטוח ולשים 2X2.

זה נפח נמוך אז שווה לחפש אולי יד שניה בגרושים.

פורסם

באופן כללי, כאשר מוסיפים זיכרון למחשב, הדבר הכי חשוב לעשות הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח. במקרה הזה מדובר בזיכרון DDR3 שעובד במתח של 1.5V, כך שרוב הזיכרונות אמורים להתאים מהבחינה הזו.

בד"כ הייתי כותב שהסיכוי שתהיה בעיית תאימות עם כל מודול זיכרון מתאים שתבחר (DDR3 העובד במתח של 1.5V) הוא דיי נמוך, אולם במקרה שלך מדובר בלוח אם לתושבת 775 שבו בקר הזיכרון נמצא על לוח האם (כחלק מערכת השבבים). לכן הסיכוי לבעיית תאימות הוא גדול יותר. אם ניתן, אני הייתי מציע לבדוק את הזיכרון שאתה עומד לרכוש במחשב לפני הקנייה בכדי לוודא שהוא עובד.

בנוגע לנפח המקסימלי של מודול זיכרון שניתן להתקין - לפי החוברת של לוח האם (עמוד 2-14) כתוב בפירוש שהנפח של מודול זיכרון יחיד הוא 2GB. חיפוש באינטרנט מראה שמספר אנשים הצליחו להשתמש במודולי זיכרון בנפח של 4GB ואף להגיע לנפחי זיכרון כולל הגדולים מ 8GB, אבל אני לא יודע עד כמה הדיווחים האלו אמינים.

פורסם

למה הכוונה ב"תושבת"?

אם אתה מתכוון לחריץ ההרחבה לזיכרון, הרי שיש תאימות פיזית בין כל הזיכרונות מאותו הסוג, ובמקרה הזה - בלוח האם שלך יש חריצי הרחבה לזיכרון מסוג DDR3 ולכן פיזית אפשר להתקין בהם רק מודולי זיכרון מסוג DDR3. מכאן שהזיכרונות שקישרת אליהם יתאימו פיזית ללוח האם שלך.

האם תהיה בעיית תאימות בין לוח האם והזיכרונות החדשים או בין הזיכרונות הישנים והזיכרונות החדשים (בעיית "תאימות לוגית")? לא סביר, אך אי אפשר לומר לך את זה בביטחון מוחלט. צריך לנסות ולראות או לחילופין - לחפש מקרים זהים באינטרנט (מקרים בהם הותקנו באותו לוח אם בדיוק מודולי זיכרון כמו שלך וכמו אלו שאתה מתכנן לקנות ביחד) ולראות האם מישהו נתקל בבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים