עבור לתוכן

מעבדי AMD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

האם זה ידוע ונפוץ שכאשר רוכשים מעבדי AMD Ryzen חובה לצרף גם כרטיס מסך?

במעבדי אינטל כמובן שדבר זה לא נצרך...

פורסם

נכון לעכשיו כל מעבד הרייזן חייבים כרטיס מסך חיצוני 

בעתיד הקרוב למדי אמורים לצאת מעבדי הAPU מסדרת הraven ridge שלהם GPU מובנה ולכן אין צורך בכרטיס חיצוני כל עוד לקחת לוח עם יציאות למסך, לא לכל הלוחת יש.

*נ.ב

קיימים APU כיום ללוחת AM4 מסדרת הbristol ridge, מדובר על מעבד חלשים מאוד המבוססים על ארכיטקטרת הבולדוזר הישנה, מעבדים אלו לא צריכים GPU חיצוני אבל אני ממליץ להתרחק מהם שכן מדובר במעבדים חלשים מאוד

עליהם דיברנו בהרחבה החל מהעמוד הרביעי בדיון הנ"ל

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עידן.

השכלתי :)

נראה לי שאמתין עד שיצאו מעבדי ה-raven ridge למען המחשב החדש.

פורסם

תעבור על החדשות לגבי הI3 מהדור השמני של אינטל (יקרא I3 8100).

אפשרי מאוד שבמחיר שלהם הם פשוט גומרים את השוק של הR3 1200/1300 (והAPU עם תדר דומה) כי הם למעשה I5 7500 שחזק מהם אפילו אחרי OC וכניראה יתמכרו סביב ה130-140$ כאשר הם באים עם GPU מובנה כמובן.

כמו כן ההגיון הפשוט אומר שAPU ברמה של R3 1200 יהיה יקר ממנו (שכן נוסף שם GPU) ולראיה יש את המחיר של הA12 9800 מעבד עלוב אבל יקר מR3 1200 בגלל הGPU.

פורסם
ציטוט של עידן פ.

ההגיון הפשוט אומר שAPU ברמה של R3 1200 יהיה יקר ממנו (שכן נוסף שם GPU) ולראיה יש את המחיר של הA12 9800 מעבד עלוב אבל יקר מR3 1200 בגלל הGPU.

מעבדי ה APU הנוכחיים מיוצרים בטכנולוגיה של 28nm. מעבדי ה APU החדשים כנראה ייוצרו בטכנולוגיה של 14nm, בדיוק כמו המעבדים ממשפחת ה Ryzen, כלומר עלות הייצור שלהם תהיה נמוכה יותר ולכן ייתכן שהם ימכרו בפחות לעומת מעבדי ה APU מהדור הנוכחי. אני אישית מקווה שגם מעבדי ה APU החדשים יהיו בעלי 4 ליבות שיבוססו על ארכיטקטורת ה Ryzen, כלומר הם יציגו ביצועים דומים ל Ryzen 3 1200 לפחות אך בתוספת ליבה גרפית מובנית דיי טובה.

פורסם

בנימה יותר כללית, אם לא דחוף לך לקנות עכשיו אולי כדאי לחכות לראות מה קורה עם המעבדים של אינטל 

פורסם
ציטוט של smalul

מעבדי ה APU הנוכחיים מיוצרים בטכנולוגיה של 28nm. מעבדי ה APU החדשים כנראה ייוצרו בטכנולוגיה של 14nm, בדיוק כמו המעבדים ממשפחת ה Ryzen, כלומר עלות הייצור שלהם תהיה נמוכה יותר ולכן ייתכן שהם ימכרו בפחות לעומת מעבדי ה APU מהדור הנוכחי. אני אישית מקווה שגם מעבדי ה APU החדשים יהיו בעלי 4 ליבות שיבוססו על ארכיטקטורת ה Ryzen, כלומר הם יציגו ביצועים דומים ל RYZEN 3 1200 לפחות אך בתוספת ליבה גרפית מובנית דיי טובה.

ומי יקנה R3 1200 אם הAPU עם 4 ליבות (ויהיו גם 4 ליבות עם SMT כמו הR5 1400) יעלה אותו דבר או פחות ?

אז או שAMD פשוט תהרוג את הR3 1200 עד R5 1500 שכן היא בטוח מוכרת לשם לא מעט מעבדים תקינים אבל עם 4 ליבות נעולות רק כדי לעמוד בביקוש (את אלו שבאמת לא תקינים היא תיזרוק לTR)

או שהם יהיו מעט יקרים מהמקבילים שלהם ללא הGPU.

פורסם

לדעתי, וזו דעתי בלבד, שלא מבוססת על ידע כלשהו לגבי התוכניות של AMD, אני חושב ש AMD מבינה שהיא לא יכולה למכור לשוק הנמוך מעבדים ללא ליבה גרפית מובנית בעוד שהמתחרה אינטל עושה זאת, שכן לקוחות שדורשים מחשב בסיסי בלבד לא יהיו מעוניינים לקנות גם כרטיס מסך אלא יעדיפו לקנות מחשב יותר זול המבוסס על מעבד עם ליבה גרפית מובנית. היות וכל מעבדי ה Ryzen בנויים משני יחידות עיבוד שכל אחת מהן מכילה 4 ליבות אך גודל הליבה הגרפית הוא בערך כשל יחידת עיבוד אחת, אני מניח שמעבדי ה APU החדשים יהיו בנויים מיחידת עיבוד אחת וליבה גרפית אחת. במקרה כזה אנחנו נראה:

א. במידה וכל הליבות תקינות וגם הליבה הגרפית תקינה - אנחנו נראה מעבדי APU עם 4 ליבות פיזיות וליבה גרפית.

ב. במידה וליבה אחת או שתיים לא תקינות אך הליבה הגרפית תקינה - אנחנו נראה מעבדי APU עם 2 ליבות פיזיות וליבה גרפית. ייתכן גם שבמקרה כזה יופעל ה SMT כך ששתי הליבות הפיזיות יוצגו כ-4 ליבות לוגיות.

ג. במידה והליבה הגרפית לא תקינה - אנחנו נראה מעבדי Athlon (מעבדים ללא ליבה גרפית מובנית) עם 2,3 או 4 ליבות פיזיות (תלוי במספר ליבות העיבוד התקינות) עם או בלי SMT.

הערה: למעשה מעבד כזה עם 4 ליבות פיזיות תקינות אך ללא ליבה גרפית מובנית הוא בעצם מעבד Ryzen 3, אך חלוקת הליבות בו תהיה שונה (במעבדי ה Ryzen 3 נעשה שימוש ב-2 ליבות פיזיות מכל אחת משתי יחידות העיבוד) ולכן אני לא חושב שיהיה אפשר לקרוא לו מעבד Ryzen 3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים