עבור לתוכן

התאמת לוח אם

Featured Replies

פורסם

אני הולך על מעבד i5 7600k ואני רוצה ללכת על לוח אם asus piime b250 .

רציתי לדעת את דעתכם על השילוב הזה

פורסם

המעבד שלקחת תומך OC, והלוח לא.

אם אתה לא מתכוון לעשות OC אז תקח מעבד 7600 בלי הK , הוא גם יותר זול.

ואם אתה כן מתכוון לשחק עם האוברקלוק אז אתה צריך גם לוח אם תומך Z170/270 וכמובן גם קירור מספיק חזק.

אחרת אין טעם לשלב בין השניים.

יותר מזה, הייתי ממליץ לך לפנות לפורום ייעוץ לפני רכישת מחשב ותפתח שם פוסט רלוונטי לגבי כל המחשב.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה, אני אלך על מעבד ללא k , מה דעתך על הלוח האם הוא נחשב ללוח טוב.

האם יש לכם המלצות ללוח אם טוב יותר במחיר עד 350 שקל

נערך על-ידי jambo222

פורסם

א. אין לוח אם בשם Prime B250 מתוצרת Asus. ישנם מספר לוחות אם מתוצרת Asus מסדרת ה Prime המבוססים על ערכת השבבים B250:

ASUS PRIME B250M-A
ASUS PRIME B250-PLUS
ASUS PRIME B250M-K
ASUS PRIME B250M-PLUS

לאיזה לוח אם אתה בדיוק מתכוון?

ב. מחיר לוח האם (ולמעשה כל רכיב) תלוי בעיקר בחנות ממנה אתה רוכש אותו. לכן יכול להיות שלוח אם יכול לעלות 350 ש"ח בחנות אחת ו-400 ש"ח בחנות אחרת. בלי לדעת מהיכן אתה מתכנן לרכוש את לוח האם אי אפשר לדעת אילו לוחות אם יתאימו לתקציב שלך.

ג. לוח אם בד"כ בוחרים לפי התכונות הנדרשות ממנו - מספר חיבורי SATA, מספר יציאות USB וסוגן, סוגי היציאות הגרפיות, תמיכה בהמהרה וכד'. אתה צריך לדעת פחות או יותר מה אתה רוצה לקבל מלוח האם שתרכוש.

ד. באופן כללי, כאשר רוכשים מחשב (או במקרה שלך - שילוש) חדש, לא רצוי לקבוע מחיר יעד לכל רכיב אלא מחיר יעד לכל המחשב. ברגע שאתה קובע שאתה לא תשלם יותר מ-350 ש"ח עבור לוח האם אתה למעשה מגביל את עצמך מבחינת האפשרויות.

ה. אם הרכישה אינה דחופה אולי כדאי שתמתין קצת עד שאינטל תשחרר את מעבדי הדור השמיני שלה. לא רק שמעבדים אלו אמורים להיות יעילים יותר לעומת הדור הנוכחי אלא גם מתוכנן מעבר לתושבת חדשה (או למעשה לגירסה חדשה של תושבת 1151), מה שאומר שתושבת 1151 הנוכחית, ביחד עם לוחות האם הנוכחיים לדור השישי והשביעי, נמצאים בסוף דרכם.

פורסם
  • מחבר

יש סבלנות

פורסם

יש לציין כי אתה יכול גם לבחור במעבד של AMD, ובפרט ב Ryzen 5 1600. המחיר של מעבד כזה ולוח אם המבוסס על ערכת השבבים B350 הוא פחות או יותר זהה למחיר של מעבד Core i5 7600 ולוח אם המבוסס על ערכת השבבים B250. ההבדל הוא שהמעבד הנ"ל של אינטל ייתן לך 4 ליבות פיזיות (ובסה"כ 4 ליבות לוגיות) והמכפלה שלו נעולה (לא ניתן להמהיר אותו) בעוד שהמעבד הנ"ל של AMD ייתן לך 6 ליבות עיבוד פיזיות (ובסה"כ 12 ליבות עיבוד לוגיות) והמכפלה שלו לא נעולה.

פורסם
  • מחבר

אני חושש ממעבדי AMD שעדיין לא הוכיחו את עצמם וגם שמעתי שהם מפיצים חום רב יחסית לאינטל,

תקן אותי אם אני טועה.

ואם כבר מדברים על חימום , האם אני צריך להוסיף למחיר המעבד את נושא הקירור ובאיזה סוג קירור לבחור ?

נערך על-ידי jambo222

פורסם
ציטוט של jambo222

אני חושש ממעבדי AMD שעדיין לא הוכיחו את עצמם וגם שמעתי שהם מפיצים חום רב יחסית לאינטל,

תקן אותי אם אני טועה.

ראה עצמך כמתוקן - הדור הנוכחי של מעבדי AMD, המוכר בשם Ryzen, נמצא בשוק מתחילת השנה ועדיין לא דווח על בעיות איתם. בנוסף המעבדים האלו הם בעלי פליטת הספק חום של 65W או 95W (תלוי במעבד), בדומה למעבדים המקבילים של אינטל. נכון, ביצועי ליבה בודדת של מעבד Ryzen קצת פחות טובים לעומת מעבדי אינטל, אך הם מציעים יותר ליבות עיבוד (פיזיות ובד"כ גם לוגיות) במחיר דומה או זול יותר לעומת מקביליהם מאינטל. בעתיד רוב היישומים יידעו לנצל יותר מ-4 ליבות עיבוד ואז יהיה אפשר לראות את היתרון שיש למעבדים כאלו (אני מתכוון ל Ryzen 5 1600 שמציע 6 ליבות עיבוד פיזיות ו-12 לוגיות ולמעבדי ה Ryzen 7 המציעים 8 ליבות עיבוד פיזיות ו-16 לוגיות). לכך יש להוסיף את ההתאמות והאופטימיזציות שנעשות ביישומים כך שיתאימו לעבודה עם מעבדי AMD בכדי לשפר את הביצועים של מעבדים אלו (עד לא מזמן מעבדי אינטל שלטו בשוק ולכן רוב היישומים הותאמו לעבודה עם מעבדים אלו בלבד).

ציטוט של jambo222

ואם כבר מדברים על חימום , האם אני צריך להוסיף למחיר המעבד את נושא הקירור ובאיזה סוג קירור לבחור ?

כאשר קונים מעבד בתצורת tray, כלומר מעבד בלבד, אז כמובן שיש לקנות גם קירור מתאים. כאשר קונים מעבד בתצורת box מקבלים אותו בקופסא ביחד עם הקירור המקורי, מה שמכונה "קירור סטוק" (למעט מעבדי אינטל בעלי מכפלה פתוחה, שאיתם בד"כ לא מקבלים קירור גם בתצורת box). קירור הסטוק בד"כ מספיק לשימושים הרגילים במעבד, אך לרוב הוא פחות יעיל מקירורים צד שלישי, ובמקרה של מעבדי אינטל - הוא גם לא ממש מתאים להמהרה (קירור הסטוק שמגיע עם מעבדי ה Ryzen של AMD הוא יותר יעיל ומתאים גם להמהרה בסיסית לפחות).

הערה: אם נושא ההמהרה מעניין אותך, אז דע לך שמעבדי ה Ryzen מגיעים עם מכפלה פתוחה וניתן להמהירם גם בלוח אם יחסית פשוט וזאת בניגוד למעבדי אינטל, שבהם המכפלה נעולה אלא אם כן מדובר במעבד בעל סיומת K, וגם אז יש צורך בלוח אם יחסית יקר בכדי לבצע המהרה.

פורסם
  • מחבר

תודה , שיעור מאלף.

פורסם
  • מחבר

אם אני רוצה בעתיד לעשות אוברקלוק למעבד 1600 AMD איזה לוחות יכולים להתאים לי?

פורסם

בעיקרון אתה צריך לוח אם המבוסס על ערכת השבבים B350 או X370 בכדי להמהיר מעבד Ryzen. מכאן צריך להמשיך כפי שכתבתי קודם - צריך לדעת מה הדרישות מלוח האם ומה התקציב עבור כל המחשב ורק אז יהיה אפשר ללחפש לוח אם מתאים עבורך. כמובן שגם רצוי שתציין את החנות ממנה אתה מתכנן לקנות את המחשב מכיוון שבחנויות שונות המחיר של הרכיבים יכול להיות שונה.

הנה לדוגמא שני מפרטים זהים לחלוטין - עם מעבד Ryzen 5 1600, זיכרון בנפח 16GB העובד בתדר של 3000MHz ולוח אם בסיסי ויחסית סביר - אחד מ TMS ואחד מ KSP:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪954

לוח אם:
Asus PRIME B350M-A
כמות: 1 - מחיר: ₪401

זיכרון:
Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R
כמות: 1 - מחיר: ₪690

סה"כ: ₪2045

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/8lvgfnyt

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD

מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz AM4 - Box 1
      לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus Prime B350M-A AM4, AMD B350, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3000MHz CL15 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 2114 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

המחיר דיי דומה (הפרש של 69 ש"ח) כאשר ההבדל הוא במחירים של כל רכיב - ב TMS המעבד ולוח האם זולים יותר ואילו ב KSP הזיכרון זול יותר. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים