עבור לתוכן

שדרוג מעבד זכרון לוח

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים

אחרי שה7970 מת בקרב וקניתי 1060 6GB אני מעוניין להחליף את הI5 750 שלי שעשה את שלו 8 שנים כמעט (עדין עובד)

חשבתי על ryzen 1600

8X2 3000mhz הכי זול שיש

ולוח b350 של אסוס \ גיגהבייט

אופציה שניה אם ניראה לנכון מאחר ואני לא בן אדם של שדרוגים ואם זה שווה את זה אוסיף ל

1700x

עם x370 

OC לא יודע אם אעשה ואם כן אז לא משהו רציני (אשאר עם קירור סטוק)

תקציב בעדיפות ל2500 עד 3000 לכל היותר

עדין עם ספק enermax 625

תודה רבה ושבת שלום

נערך על-ידי djee140

פורסם

מילוי שאלון מאוד יעזור.

פורסם

@djee140

א. מה בדיוק השאלה - איזו אפשרות טובה יותר? זה כבר תלוי בדרישות שלך מהמחשב ובתקציב, שלא ציינת.

ב. לרוב השימושים מעבד Ryzen 5 1600 בעל 6 ליבות עיבוד פיזיות יהיה מספיק ביותר. זהו כנראה המעבד המשתלם ביותר שאפשר לקנות לשוק הביתי הבינוני-גבוה.

ג. לקנות מעבד Ryzen 7 1700X או Ryzen 7 1800X למטרות המהרה זו טעות - עדיף לקנות את ה Ryzen 7 1700 שזהה להם בכל התכונות ולהמהיר אותו.

ד. באופן כללי, מעבד Ryzen 7 יתן "חסינות לעתיד" טובה יותר מכיוון שיש לו 8 ליבות עיבוד פיזיות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

@smalul

תקציב בעדיפות ל2500 עד 3000 לכל היותר

מעדיף בגדול לא לעשות OC

שימושי גיימינג בעיקר

תודה

פורסם

הנה דוגמא לשילוש המבוסס על מעבד ה Ryz\en 5 1600:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪983

לוח אם:
Asus PRIME B350-PLUS
כמות: 1 - מחיר: ₪460

זיכרון:
Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R
כמות: 1 - מחיר: ₪657

סה"כ: ₪2100

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/2nrlvwhp

הערות:

א. אפשר לבחור לוח אם זול יותר, אבל במבחר שיש ב TMS כל הלוחות הזולים יותר הם בגודל micro-ATX ואני מעדיף לוח בגודל ATX. זאת כבר בחירה שלך.

ב. אם תבחר בלוח אם בגודל ATX אז צריך לוודא שהמארז שלך תומך בלוחות בגודל ATX. בד"כ זו לא בעיה אלא אם כן יש לך מארז קטן במיוחד.

אני מאמין שלצורך משחקים מפרט כזה בהחלט יספיק לך לפחות לשנתיים הקרובות, מה גם שבמשחקים ההשפעה של כרטיס המסך גדולה הרבה יותר לעומת השפעת המעבד.

אם בכל זאת תרצה מפרט המבוסס על מעבד ה Ryzen 7, אני הייתי הולך על שילוש כמו זה:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD Ryzen 7 1700 AM4 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪1412

לוח אם:
Asus PRIME X370-PRO
כמות: 1 - מחיר: ₪726

זיכרון:
Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R
כמות: 1 - מחיר: ₪657

סה"כ: ₪2795

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/mc6s4xzr

[color/]

הערה: המפרטים הנ"ל הם לא המלצה על חנות כזו או אחרת. תמיד מומלץ לבדוק מחירים במספר חנויות לפני הקנייה.

פורסם
  • מחבר

@smalul

תודה רבה על ההשקעה בתשובה המפורטת

אלך כניראה על ה1700

השילוש הנל טוב לגיימינג לשנים הקרובות (3-4)?

פורסם

א. כפי שכתבתי - ההשפעה של כרטיס המסך על משחקים בד"כ גדולה הרבה יותר מאשר ההשפעה של המעבד, ולכן סביר להניח שלא משנה באיזה מעבד תבחר אתה תקבל ביצועים דומים כאשר נעשה שימוש באותו כרטיס המסך. כמובן שאם מדובר במשחק ספציפי רצוי לחפש מבחני ביצועים באינטרנט ולראות האם למעבד מסויים יש יתרון על פני מעבדים אחרים.

ב. נכון להיום רוב המשחקים לא יודעים לנצל יותר מ-4 ליבות, אבל זה משתנה. לכן בעתיד סביר להניח שלמעבד עם יותר ליבות עיבוד יהיה יתרון במשחקים, גם אם הביצועים של ליבה בודדת שלו נמוכים יותר מאשר ביצועי ליבה בודדת של מעבד אחר שלו יש פחות ליבות עיבוד.

ג. הצעתי שת שני המפרטים הנ"ל כי דיברת על בחירה בין שני מעבדי Ryzen, אך כמובן שיש לך גם אפשרות לבחור בשילוש המבוסס על מעבד של אינטל. נכון להיום אפשר לומר שלמעבדי אינטל יש יתרון במשחקים לעומת מעבדי ה Ryzen של AMD, כך שאולי כדאי לך לשקול גם קנייה של מעבד כזה (ביצועי הליבה הבודדת של מעבדי אינטל טובים יותר מאלו של מעבדי AMD ורוב המשחקים עדיין מותאמים למעבדי אינטל הרבה יותר מאשר למעבדי AMD). יש לציין שאם אתה מתכנן קנייה של מעבד אינטל כדאי להמתין קצת עד שישוחררו מעבדי הדור השמיני, שגם אמורים להתאים לתושבת חדשה (או למעשה "גירסה 2" של תושבת 1151) וגם אמורים להציג שיפור טוב יותר בביצועים לעומת השיפור בדורות הקודמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים