עבור לתוכן

שידרוג שילוש במחיר הכי זול שניתן

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מנסה לעזור למכר לשדרג שילוש, במינימום תקציב אפשרי.

השימוש הוא גלישה, ואופיס, מידי פעם פוטושופ בקטנה, עד היום הסתדר עם AMD ATHLON עתיק ו4 ג'יגה RAM

המארז הקיים גדול ויכול להכיל לוח אם ATX , הספק כוח גם איכותי של 500W (ENERMAX) ויש 3 דיסקים קשיחים פעילים.

מישהו יכול לעזור?

מצד אחד יש את AMD A4-4000 אבל לא הצלחתי למצוא לוח אם עם התושבת שלו.

פורסם

1. אם המכר שלך מסתדר עם המחשב הנוכחי מדוע יש צורך בשדרוגו?

2. מהו התקציב המקסימלי לשדרוג?

3. האם אתה מעוניין בשילוש המבוסס על מעבד AMD בלבד או האם אפשר להציע גם שילוש המבוסס על מעבדי אינטל?

4. מתי מתוכנן השידרוג הזה - תוך שבוע? חודש? בשנה הבאה?

5. האם יש העדפה לרכישה מחנות מסויימת?

6. האם יש צורך בתכונות מסויימות מלוח האם, כמו יציאות גרפות מסוג מסויים?

בנוגע לדיסקים הקשיחים הקימים - אם הם בעלי ממשק IDE אז אי אפשר להעבירם למחשב מודרני, שכן כבר שנים שלא מייצרים לוחות אם בעל ממשק כזה. במקרה כזה יש לרכוש גם דיסק קשיח או/ו כונן SSD.

אם אפשר להמתין עם השידרוג אז עדיף לעשות זאת שכן בקרוב (לא ידוע בדיוק מתי) אמורים לצאת לשוק מעבדי הדור השמיני של אינטל וכן מעבדי ה APU החדשים של AMD.

אם יש צורך לשדרג כעת, אז לשימושים קלים אפשר להסתפק גם במעבד Pentium G4400 של אינטל לתושבת 1151 או במעבד A8 9600 של AMD לתושבת AM4. שילוש כזה (מעבד מאד בסיסי, לוח אם בסיסי וזיכרון DDR4 בנפח של 8GB) יעלה בסביבות ה 800-1000 ש"ח (תלוי בחנות וברכיבים) האם זוהי הבחירה המשתלמת ביותר? תלוי בתקציב, אבל באופן כללי רצוי לבחור מעבד קצת יותר טוב משני המעבדים הנ"ל.

פורסם

בנוסף למה שנאמר ע"י smalul תן את הדגם של האטלון שיש לו היום... יש כמה אטלונים ישנים שהם לא פחות חזקים ממעבד כמו הA4 4000.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לשניכם על התגובות,

כעת לתשובות:

1.יש צורך בשדרוג כי אחרי כל הבדיקות נראה שהלוח אם ו\או התושבת של המעבד הלכה לעולמה..אחרי שסוגרים את התושבת,המעבד יוצא ממנה בקלות-לא נתפס. אם משאירים אותו בכל זאת מוצמד עם המאורר - לא מצליח לבצע POST.

המעבד הקיים הוא athlon x2 3800

2. התקציב המקסימלי הוא 500 ש"ח כי ב 150 -160 דולר אפשר לקנות צעצוע כמו Vorke V1

שמגיע עם מפרט נחמד :

Intel Braswell Celeron J3160 4G/64G SSD 802.11AC WIFI Gigabit LAN Bluetooth4.0 HDMI VGA Output USB3.0 Windows 

ואפשר להוסיף לו קשיח רגיל בגדול 2.5"

3.לא חייב להיות AMD, מה שיתן את הביצועים הטובים ביותר לשקל

4. רצוי בזמן הקרוב אבל אין בעיה לחכות גם חודש - 2

5.אין העדפה לחנות, אפשר גם להזמין מחו"ל

6.יש צורך בכרטיס מסך מובנה בלוח אם \ מעבד ובהתאם יציאה של DVI ומעלה לחיבור דיגיטלי למרות שאפשר גם לשרוד עם VGA

הדיסקים הקיימים כולם עם SATA

אני מבין שיש טעם לחכות בכל זאת לAMD ו INTEL לראות מה היבול החדש יהיה שווה?

פורסם

נראה לי שאתה רואה "מעבד 4 ליבות" וחושב שכולם שווים...

ה 3800 X2 הוא מעבד ישן אבל היה מעבד שוק גבוהה בזמנו, הA4 אומנם טוב ממנו אבל לא בהרבה כמו שאולי היה ניתן לחשוב.

לגבי הbraswell אני לא בטוח שהוא בכלל חזק יותר...

ב500 שקל פנה לשוק היד שניה, חפש משהו בכיוון של I5 2400...

פורסם
  • מחבר

ממש לא מתלהב מכמות הליבות שרושמים לי.

פשוט מנסיון חיובי עם ATOM Z של אינטל, אני מבין שמעבד ברמה כזו מספיק.

הבחור מעדיף רכיבים חדשים

פורסם

לגלישה ואופיס כל מעבד מודרני יספיק, פוטושופ לא בדיוק.

גם אם תלך על G4400 ולוח הכי בסיסי שיש אתה דיי גומר את ה500 שקל שהקצבתה ולא נשאר לזיכרון שזה לבד כ300 שקל ל8GB.

בתקציב הזה חדש אני דיי נועל את עצמך למעבדי SOC כמו הJ3160 שבV1

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים