עבור לתוכן

החלפת קירור למעבד באחד ישן יותר , כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום אני מקבל חום מקסימום (100C) במעבד בזמן שהוא 100% מנוצל אני משתמש כרגע במאוורר Arctic Alpine 11 Pro ולאחרונה קיבלתי מחשב גיימיניג ישן בן 7 שנים בערך שחבר לא היה צריך ושם יש מאוורר ZALMAN CNPS9900A LED שהוא ניראה במצב תקין לגמרי 

עכשיו השאלה שלי היא האם עדיף את המאוורר החדש,או את הישן כי אולי ההולכת חום ומהירות הסיבוב של המאוורר הישן הוחלשו עם הזמן

אז מה עדיף ישן או חדש?

תודה מראש על העזרה (-:

לינקים למאווררים 

CNPS9900A LED-http://www.zalman.co.kr/contents/products/view.html?no=403

Arctic Alpine 11 Pro-https://ksp.co.il/?uin=9940

פורסם

איזה מעבד יש לך? מרחת משחה תרמית כמו שצריך? המארז מאוורר?

בקצרה,גוף הקירור הישן של זלמן עדיף, כל עוד הוא תקין. הכי פשוט זה לצאת להרפתקה, לנקות ולהתקין אותו עם משחה תרמית טובה וחדשה ולראות אם חל שיפור.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של User_Name

איזה מעבד יש לך? מרחת משחה תרמית כמו שצריך? המארז מאוורר?

בקצרה,גוף הקירור הישן של זלמן עדיף, כל עוד הוא תקין. הכי פשוט זה לצאת להרפתקה, לנקות ולהתקין אותו עם משחה תרמית טובה וחדשה ולראות אם חל שיפור.

יש לי i5-4430 ( שאני מתכנן להחליף בקרוב ) , אני מרחתי אותה כמו שצריך , יש לי מארז fractal design define R5 עם 4 מאווררים ובלי טיפת אבק אז אני לא מאמין שזה זה , אבל אני יחליף ואני ינסה כמו שאמרתה .

דרך הגב שמתי לב שהמעבד שלי מגיע למקס גם שאני 50% מנצל אותו ואני לא זוכר שזה היה לי כך עם מעבדים אחרים או שזה אמור להיות כך .

פורסם

הנתון נראה חשוד, תסגור א כל התהליכים במנהל המשימות ותבדוק שוב. אם עדיין יש פעילות גבוהה אז אולי זה נוזקה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של פולי הקנטאור

הנתון נראה חשוד, תסגור א כל התהליכים במנהל המשימות ותבדוק שוב. אם עדיין יש פעילות גבוהה אז אולי זה נוזקה.

עשיתי מה שאמרתה והוא היה על 3% מנוצל והטמפרטורה היתה בין 52-55C , זה סביר ?

פורסם

מבחינת ניצול המעבד זה נראה סביר לגמרי, מבחינת הטמפ' זה גם נראה בסדר בהתחשב בזה שהקירור הקיים הוא לא מדהים ובחום הישראלי.

אם מרחת משחה תרמית טוב, והיא לא התייבשה והמארז מאוורר אז ה"אשם" היחיד הוא הקירור עצמו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של פולי הקנטאור

מבחינת ניצול המעבד זה נראה סביר לגמרי, מבחינת הטמפ' זה גם נראה בסדר בהתחשב בזה שהקירור הקיים הוא לא מדהים ובחום הישראלי.

אם מרחת משחה תרמית טוב, והיא לא התייבשה והמארז מאוורר אז ה"אשם" היחיד הוא הקירור עצמו.

אוקי תודה רבה על העזרה אני יחליף אותו עוד יום יומיים ויעדכן . (-:

פורסם

המעבד לא נחשב לחם בכלל ואין סיבה שהAC לא יחזיק אותו רחוק מה100 מעלות שציינתה..

למעשה אפילו מרובעי ליבה הוא מחזיק רחוק מ100 מעלות.

(ב100% מאמץ כמובן) 

תבדוק שהקירור מותקן נכון, הוא מתחבר ללוח עם הקליפסים הטיפשיים של אינטל וקל מאוד לחשוב שהם נעולים ללוח ובפועל הם לא.. 

או לחלופין שאחד החלקים הלבנים שברגילת שבורה ולא תופס את הלוח.

הזלמן הוא אוברקיל רציני למעבד הזה.

נערך על-ידי עידן פ.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של עידן פ.

המעבד לא נחשב לחם בכלל ואין סיבה שהAC לא יחזיק אותו רחוק מה100 מעלות שציינתה..

למעשה אפילו מרובעי ליבה הוא מחזיק רחוק מ100 מעלות.

(ב100% מאמץ כמובן) 

תבדוק שהקירור מותקן נכון, הוא מתחבר ללוח עם הקליפסים הטיפשיים של אינטל וקל מאוד לחשוב שהם נעולים ללוח ובפועל הם לא.. 

או לחלופין שאחד החלקים הלבנים שברגילת שבורה ולא תופס את הלוח.

הזלמן הוא אוברקיל רציני למעבד הזה.

הוא נעול כמו שצריך במקום ( אני מסכים איתך שהקליפסים האלו מטופשים ) בדקתי אפילו שוב ואני באמת לא יודע מה לעשות אם זה, אני יקנה כנראה מחר משחה טרמית ויחליף אותו. יכול להיות אולי שהAC שיש לי עכשיו מקולקל או משהוא כזה למרות שאני לא מאמין . 

פורסם
  • מחבר

משהו שלא חשבתי עליו זה האם הוא יתאים לתושבת LGA1150 כי התושבת הקודמת שלו היתה LGA775 ??

פורסם

אם הוא מתאים ל1156 הוא מתאים לכל הסוקטים שמתחילים ב11XX, זה אותו מרווח ברגים.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני רואה ה775 מישתמש ב72mm ו1150 משתמש ב75mm 

אז כנראה שהכול היה לחינם :( ואני כנראה יקנה קירור חדש .

פורסם

ל775 ו11XX אכן יש מרווח ברגים שונה, לפי אתר החברה הוא תומך 11XX.

יכול להיות שע"י פלטת עיגון שונה ויכל להיות שבפלטה הקיימת יש מספר חורים, למשל: 

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS8w

(רק דוגמא, זה לא שייך לזלמן)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של עידן פ.

ל775 ו11XX אכן יש מרווח ברגים שונה, לפי אתר החברה הוא תומך 11XX.

יכול להיות שע"י פלטת עיגון שונה ויכל להיות שבפלטה הקיימת יש מספר חורים, למשל: 

(רק דוגמא, זה לא שייך לזלמן)

יש בפלטת עיגון של הזלמן חורים רק ל LGA775 אבל אולי זה היה אפשרי לשים אותם טיפונת בזוית או אולי לשנות אותה מעט איך שהוא. 

פורסם

הקירור הנוכחי שלך הוא יותר ממספיק,  שים משחה חדשה ותבדוק שאתה מצמיד את הקירור כמו שצריך למעבד.  

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים