עבור לתוכן

מחשב מציג מסך שחור ומפסיק להגיב בעת חיבור התקני USB 2.0 ליציאות USB 3.0

Featured Replies

פורסם

שלום רב:

יש במחשב של אימי בעייה כלשהיא שכאשר המדפסת שלה (Brother MFC-J625DW) או מכשיר האל פסק, מחוברים עם כבל ה-USB שלהם לאחת מיציאות כרטיס ה-USB 3.0 החיצוני, בעת הפעלה מחדש של המחשב, או אם המחשב לא היה בשימוש לזמן רב יחסית, המסך נכנס למצב חיסכון באנרגיה, והמחשב מפסיק להגיב לגמרי (מקלדת לא מגיבה, האור של העכבר לא דולק), עד שמנתקים אותם מהכרטיס, ואז המסך נדלק והמחשב חוזר לעבוד.

הבעייה לא קורית אם אני מחבר את הדיסק און קי שלי (Sandisk Extreme) ומפעיל מחדש את המחשב.

מה הגורם לבעייה?

מפרט המחשב של אימי:

ספק כוח: SAMA ATX-550W גנרי
לוח אם: Gigabyte H81M-S1 REV: 1.0
מעבד: Intel Pentium G3240 @ 3100 MHz

זיכרון: Kingston 4GB DDR3-SDRAM
צ'יפסט: Intel Haswell

ביוס: American Megatrend Inc. (Version F7 12.8.2015)
כרטיס גרפי: NVIDIA GeForce 9500 GT 512 MB

כרטיס הרחבה: Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller

נערך על-ידי dor123

פורסם

למען הסר ספק, בדוק בביוס אם מוגדר boot מה-USB לפני הקשיח/SSD.

עוד אפשרות, נסה לשנמך גרסת ביוס לאחת אחורה. לך תדע, אולי הבעיה היא בגרסה הנוכחית.

פורסם
  • מחבר

בהפעלת המחשב, הבעייה לא מתרחשת בשלב של ה-Boot, אלא בין מסך ה-Starting Windows למסך ה-Welcome. כלומר אם בעת הפעלת המחשב מחוברים לכרטיס ה-USB 3.0, המדפסת ו/או מכשיר האל פסק, לאחר ה-Starting Windows המסך נכנס למצב חיסכון באנרגיה והמחשב מפסיק להגיב לגמרי, כולל מקלדת ועכבר (שהאור שלו לא דולק), עד שאני מנתק את מה שמחובר ליציאות של הכרטיס. בנוסף, אם המחשב לא היה בשימוש זמן מה, והמדפסת ו/או מכשיר האל פסק מחוברים לכרטיס, הבעייה קורית גם כן. לעומת זאת הבעייה לא קורית בשום מצב כאשר הדיסק און קי שלי (שהוא USB 3.0) מחובר לכרטיס, כך שהסדר של התקני האחסון ב-boot לא קשור לבעייה.

הבעייה לפי דעתי קרתה גם לפני ששדרגתי את הביוס של לוח האם לגרסה הנוכחית.

לפי איך שזה נראה לי, הבעיה הזאת מתרחשת, כאשר מחברים לכרטיס התקנים שאינם USB 3.0. עם התקנים של USB 3.0 אין בעיה.

נערך על-ידי dor123

פורסם

אוקיי, עכשיו זה מובן יותר. אם ככה מה שכתבתי לא רלוונטי.

לי זה נראה כמו או בעיה תוכנתית, אולי משהו שמותקן על הוינדוס מחרבש שם משהו. או שהכרטיס USB שלך תקול.

אם אתה מחבר את המדפסת או את האל-פסק למחשב ישירות ללוח, ללא כרטיס הUSB, האם זה גם קורה?

לפי מה שראיתי יש לך בלוח יציאות USB 2.0 וגם USB 3.0. אשמח אם תוכל לנסות את שניהם.

ד"א לא אמורה להיות בעיה לחבר התקן USB 2.0 לחיבור USB 3.0, צריכה להיות תמיכה מלאה לגרסאות קודמות, לכל גרסאות ה- USB.

פורסם
  • מחבר

בלוח האם, ליציאות ה-USB 2.0 מחוברים העכבר ומצלמת האינטרנט (Microsoft LifeCam HD-3000), וליציאות ה-USB 3.0, מחוברים המקלדת והרמקולים (Logitech Z120).

הבעיות קורות רק עם כרטיס ה-USB 3.0, יש לכרטיס גם דרייבר נפרד מליציאות ה-USB 3.0 של לוח האם.

פורסם
ציטוט של dor123

הבעיות קורות רק עם כרטיס ה-USB 3.0

אם ככה, לדעתי הבעיה בכרטיס.

ניסית אולי לראות אם הוא מחובר טוב ללוח?

תבדוק גם שהחיבור שלו לספק כוח לא רופף.

יותר מזה, אין לי משהו נוסף להגיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים