עבור לתוכן

המסך מתכבה כשהמזגן עובד

Featured Replies

פורסם

המסך אצלי בחדר ביחד עם עוד כמה מכשירי חשמל מתכבים לשבריר שניה ונדלקים כשמהזגן דולק (ברגע ההדלקה\כיבוי או כניסה ויציאה מהשההיה), בקושי ניתן לשים לב לתופעה במכשירים האחרים

אבל במסך רואים זאת בבירור כי לוקח לו מספר שניות להידלק מחדש. 

השאלה היא מה אני יכול לעשות נגד התופעה הזאת? האם אל ספק יעזור? מייצב מתח? אשמח לעצות בעניין זה

כמו כן המכשירים שברצוני להגן עליהם הינם מסך מערכת פשוטה של רמקולים ועוד צרכנים קטנים (מנורות לד קטנות וכדומה), אני עובד עם מחשב נייד אז האם יש חשש גם לנזק של כבל ההטענה שלו?

פורסם

היי

ציטוט של yoyo123233

האם אל ספק יעזור? מייצב מתח?

אל פסק בהחלט יכול לעזור. אם כי זה פתרון מקומי ולא מערכתי,

אבל הרי לא תמיד אפשר להחליף חיווט לכל הבית, גם אם זה עדיף ורצוי.

מה שכן, תצתרך אל - פסק איכותי שהוא לא עניין זול, אבל בטח יותר זול

מהחלפת תשתית בבית.

פורסם
  • מחבר

זהו שכעיקרון יש לי תקציב אבל אני סטודנט שגר בדירה שכורה והמטרה היא למצוא פתרון כמה שיותר זול למרות שאם אין ברירה אז אין ברירה...

מה אתה מגדיר כאל פסק איכותי? כמו כן אני לא צריך אחד בעל הספק גבוה, הצרכן הכי חזק יהיה המסך מחשב (שגם הוא יהיה חדש בעל ~20W)

פורסם
ציטוט של yoyo123233

מה אתה מגדיר כאל פסק איכותי?

זה כבר מעל לידיעתי. :)

יש רק אחד באתר כאן שיכול להכווין אותך,

או לפחות זה שאני מכיר, אבל לא ראיתי אותו די הרבה זמן 

כאן בדיונים.

פורסם

הנה, בדיון הזה -

https://hwzone.co.il/community/topic/563595-חישוב-ממיר-מ110v-ל220v/?page=2

הגולש שנקרא  Ash Binary.

אבל כאמור, לא ביקר כאן די מזמן.

אולי אם תעקוב אחרי הדיונים שלו,

תראה גם דיון על אל-פסק איכותי, והיו לו לא מעט כאלה.

נערך על-ידי askme

פורסם

תוכל לבדוק קודם אם זה מסתדר בשקע אחר, עדיף על פאזה אחרת אם יש, או לפחות על מאמ"ת (פקק/נתיך) אחר.

יתכן שמשהו בחיבורי החשמל לא מיטבי. חיבורים רופפים (מפצל, שקע...), או לא נכונים. (בעל הבית פיצל דירה וחיבר חשמל בצורה לא נכונה?). או שסתם המסך רגיש.

פורסם
ציטוט של דרובו

יתכן שמשהו בחיבורי החשמל לא מיטבי. חיבורים רופפים (מפצל, שקע...), או לא נכונים. (בעל הבית פיצל דירה וחיבר חשמל בצורה לא נכונה?). או שסתם המסך רגיש.

קרוב לוודאי.

אממה, הגרומים לבעיה גם אם יהיו ידועים בוודאות, לא כ"כ רלוונתיים,

שהרי זה לא רכושו של פותח הדיון.

על כן, כדבריו, רצוי לנקוט בפתרון שגם אם הוא לא אופטימלי / אידאלי ( והוא לא ),

עדיין ישים ומספיק לפתרון הבעיה.

לדעתי לפחות. :)

נערך על-ידי askme

פורסם

בטח, אבל עדיין שווה לבדוק אם התקע רופף בשקע, או אם במקרה בצד השני של השולחן יש חיבור נוסף שמקושר לפאזה אחרת (ושיפתור את הבעיה).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות.

ניסיתי שקעים נוספים בחדר וזה עדיין לא צלח, כמו כן ידוע לי שיש בדירה שלוש פאזה. זה קורה גם לשותף שלי בחדר אחר כאשר הוא משתמש במזגן אצלו (לא קשור לשלי) 

אז סביר להניח שזה בעיה שקשורה לדירה ולא לחדר. בעל הבית ניסה לחזק כמה מגעים פה ושם כמה שידוע לי והוא אמר לי שהוא גם יבוא שוב שבוע הבא וינסה עוד משהו

אבל אני יודע שהוא לא חשמלאי בכלל וכנראה שאם הבעיה תדרוש הרבה הוצאות מבחינתו אז התיקון לא יבוא, כך שבינתיים אין לי הרבה ציפיות לתיקון הבעיה הזאת.

אני אסתכל בשרשור ההודעות של מי שייעצתה לי אבל אם מישהו שבקיא בחומרה אשמח גם להמלצה^^

נערך על-ידי yoyo123233

פורסם

כל עוד המסך על מעגל נפרד, הוא יכול כנראה להחליף את הפאזה המחוברת למסך בלבד לפאזה השלישית שאין עליה אף מזגן. כדי לבדוק איזה מעגל, אפשר לנסות להוריד את הפקקים כשמחובר לשקע משהו כמו נורת שולחן.

פורסם

ואם תשכנע את בעל הבית להשקיע קצת, ובטח המזגן ישן, אז נראה לי הכי טוב מבחינת עלות/תועלת להוסיף לו קבל התנעה שיקל עליו. (או שבמקרה איש המזגנים יגלה משהו לא תקין בדרך)

פורסם

תזמין חשמלאי שיפריד ויסדר את החשמל בבית עדיף שלכל חדר בבית יהיה מפסק מסודר בלוח חשמל 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים