עבור לתוכן

לכל היודניקים שביניכם...

Featured Replies

פורסם

אהיה אסיר תודה למי שיוכל לפרסם או לקשר לסיכומים איכותיים לקראת הבגרות/מתכונת בהיסטוריה, פרט לסיכומים שמצויים באתר של ערוץ ההיסטוריה, או מהספר מיקוד של אורי סלומון.

כרגע אני משתמש בספר המיקוד של אורי סלומון, אך כמה מורים להיסטוריה שאני מכיר אמרו שישנו חלק מהספר שהוא "מצוין" וחלק אחר שמצויות בו "טעויות קריטיות" (צטוט ישיר). אשמח אם למישהו יש אוסף אחר של סיכומים שאוכל להשוות עמם, אגב - כשאסיים את הסיכומים שלי אעלה אותם לכאן.

תודה רבה,

אבינועם, ואני משאר שגם עוד הרבה יודניקים סהרוריים (או סתם באופוריה שבתחילת הבגרויות).

פורסם

כןןן, תעלו סיכומים !

פורסם

magen7.tripod.com

אתר שבנו חבר'ה מהשיכבה שלי, טוב לא רק ליודים.

פורסם

הסיכום למתכונת בהיסטוריה מהאתר שנתת הוא כבד לאללה , וכולל המון המון חומר שלא למדתי ( ושאני גם לא אצטרך ) . את הסיכומים שלי , ואת הסיכומים של ידידה שלי אני אעלה עוד מעט . הם כוללים את רוב שאלות המאגר ( מאחר ולא צריך ללמוד את כולן ) , ואת החומר בנושא שנות השלושים .

פורסם

הסיכום למתכונת בהיסטוריה מהאתר שנתת הוא כבד לאללה , וכולל המון המון חומר שלא למדתי ( ושאני גם לא אצטרך ) . את הסיכומים שלי , ואת הסיכומים של ידידה שלי אני אעלה עוד מעט . הם כוללים את רוב שאלות המאגר ( מאחר ולא צריך ללמוד את כולן ) , ואת החומר בנושא שנות השלושים .

10X :)

פורסם

בגלל שאת הסיכומים שלי לא סיימתי ( יש דברים יותר חשובים לעשות ;D ) , הנה הסיכומים של מישהי אחרת =] רוב הסיכומים טובים , למרות שלדעתי גם קצת מנופחים .

Have fun!

אם הסיכום יתהפך , אני אעלה אותו בזיפ ..

נ.ב

הקובץ נמצא על השרת שלי , אל תאשימו אותי ב Hot linking -.-

פורסם

מעולה! Canibal !

אחי, אתה מלך!

מחרותיים מתכונת!

רק שימו לב שבפרק 2 חסרה שאלה 2 שאלה גדולה מאוד:

2. הציגו את השפעת מלח"ה ה-1 על מדינות אירופה בתחומי החברה ,תרבות ,והכלכלה

שאלה קצת מפגרת שמשרד החינוך דחף כי התשובה עליה היא דומה מאוד לתשובות לשאלות 3-4 (שינוים בדמוקרטיות באירופה)

רק פה זה שינוים גם לטובה ושיניוים כללים יותר

פורסם

ניתן לוותר על שתי שאלות בכל פרק ( יש שלושה פרקים של שאלות מאגר ) , ככה שחסרות כמה תשובות ..

פורסם

מניסיון של שנה שעברה, המיקוד של אורי סלמון הוא לא מציאה גדולה, יש בו יותר מידי טעויות דפוס, החלק של השאלות הידועות מורחב מידי, ויש בו כנראה כמה אי דיוקים בתוכן וטעויות בשמות.

אתה יכול לחפש חומר באתר הזה: http://history4all.vze.com

פורסם

אררררררררר

אני שונא היסטוריה

פורסם
  • מחבר

להלן התשובות למאגר הראשון ע"פי המאגר של חברה שלי, שאגב יש לה ממוצע 97 בהיסטוריה (זה מהימן)

בהצלחה לכולכם!

פורסם

רק אני לא רואה את התשובות ? :\

פורסם

פשש... 97 על...כלום! ::)

פורסם

טוב , קצת לפני הבחינה - בהצלחה לכולם .. You'll need it

:x

פורסם
  • מחבר

שיט, זה לא הדפיס לי....

1)הציגו שניים מביטויי ההשתלבות ושניים מביטויי הדחיה של היהודים באירופה

בין השנים 1870-1920 חלו שינויים רבים בקרב עמי אירופה ובעקבותם גם אצל היהודים. למשל, הם קיבלו אמנסיפציה[שיוויון זכויות בפני החוק] לראשונה בצרפת (ב- 1971)בעקבות המהפיכה הצרפתית. בתשובתי אתמקד בצרפת:

ביטויי השלבות:

1) השתלבות כלכלית: בעקבות האמנסיפציה החלו היהודים לעסוק במקצועות חופשיים/אקדמיים, כגון, מסחר רפואה משפטים ובנקאות. בולטים מבין יהודים אלו היו משפ' רוטשילד שהקימה אמפריית בנקים ברחבי אירופה

2) השתלבות תרבותית: התבוללות כללית, חל שינוי בסגנון הלבוש וזמן הפנאי של היהודים, חלקם אף עזבו את הדת, ספרות כללית, ז'אן אופנבך

ביטויי דחיה:

1) ספרות ועתונות

החלו לצוץ על פני השטח גילויים אנטישמיים כגון "הפרוטוקולים של זקני ציון" שפורסם ע"י דרימון, שכביכול מצתת פרוטוקולים מתוך פגישות של זקני ציון וטוען כי הם "גזע נחות" ושואפים להשתלט על העולם. (פורסם בעקבות פרשת דרייפוס ב-1903)

2) ארגונים ומפלגות

קמה מפלגה אנטישמית חדשה שדוגלת ברעיונותיו של דרימון, היא צוברת קולות ועולה לפרלמנט.

2)

במאה ה-19 החלה להתפתח התנועה הציונית, והיו שני גורמים עיקריים לכך:

גורמים עולמיים: בעולם החלו להתפתח תנועות לאומיות שקראו להגדרה עצמית וחלקן אף קיבלו את מבוקשן מדינת לאום (טריטוריה מוגדרת בעלת סממני תרבות שלטון וריבונות משותפים.

גורמים הקשורים לעם היהודי:

1) כמיהה לציון לתנועה הציונית היה קל לחדור ללבותיהם של היהודים בעזרת אותה כמיהה עתיקת יומין אך ממושכת לחזור לארץ ישראל, ארץ אבותיהם.

2) פעולות אנטישיות באותה תקופה חל ריבוי בפעוולות אנטישמיות (למשל, פרעות קישנייב 1903, סופות בנגב 1881, דרייפוס 1896) שגרמו להגירה ממזרח אירופה לארה"ב

3) אמנסיפציה האמנסיפציה נכשלה, ע"פי פינסקה מדובר בשנאת יהודים חולנית שמקורה בלאום ולא בדת. היהודי הומשל למת, ומצאו בו שעיר לעזאזל. הפתרון היה הגירה המונית לארץ ישראל (חוץ מהרצל, שסבר כי יש לעשות זאת בצורה מדינית לגלית) "חובבי ציון" תמכו בהגירה לא"י.

4) פתיחת תעלת סואץ פתיחת תעלת סואץ גרמה למעצמות העולם לשאת את עיניהם לאיזור תעלת סואץ ולרצות לפתח את השליטה באיזור, זאת מתוך מניעים דתיים כלכליים ואסטרטגיים.

האמפריה העות'מנית נחלשה והייתה נתונה ללחצים ממעצמות העולם, שבעקבות כך גם נוצר "חוק הקפיטולציות" שאומר כי אזרח של מעצמה זר זכאי לשהות בא"י ולהישפט ע"פי חוקי מדינתו.

(כולל חוק הקפיטולציות)

3. מהם עיקרי משנתו הציונית מדינית של הרצל?

הרצל האמין כי בעיית היהודים הא לא דתית, אלא לאומית, ולכן, הם צריכים מדינת לאום. הוא טען שהבעיה היא אנטישמיות קשה ושעמי אירופה גם כן לא מעוניינים בהתיישבות היהודים בארצותיהם ("יהודים=אנטישמיות"), הרצל חילק את הפתרון לכמה חלקים:

א) חבל ארץ שבו היהודים יהיו הריבון

ב) הסכמה של המעצמה השולטת ושל מעצמות העולם ורק אז להתחיל בהתיישבות ובניה

ג) סיוע של מעצמות העולם בהקמת מדינה זו

ד) הקמת מנגנון אגודת היהודים (גוף הוגה מתכנן), חברת היהודים (גוף מבצע)

ה) מדינה טכנולוגית מודרנית בעלת מעמד בינוני בורגני וחזק שיהווה עמוד התווך של החברה, ובנוסף לכך מדינה "נאורה"/מפותחת בעלת חוקי ביטוח לאומי, תברואה, חוקי שעות עבודה וכו'.

4. תכנית באזל היא התוכנית עליה מושתתת התנועה הציונית, והיא נקבעה בקונגרס הציוני הראשון בבאזל 1897. מטרת התכנית היא למנוע התבוללות ולהקנות לעם היהודי ריבונות על מדינה לאומית

האמצעים שנבחרו להגעה למטרה זו היו:

1) פיתוח היישוב ע"י יישובו באנשי מלאכה וחקלאות

2) הפעלת קשרים דיפלומטיים ע"מ לקבל את הסכמת המעצמות להתיישבות בא"י

3) ארגון וליכוד היהודים תחת חסותה של ההסתדרות הציונית

תוכנית באזל שימשה כמצע של ההסתדרות הציונית עד 1942

6. מהם הקואליציות היריבות שלחמו במלחמת העולם הראשונה, ומה היו מאפייניה של מלחמה זו?

מלחמת העולם ה-I התקיימה במשך השנים 1914-1918, הצדדים שהשתתפו במלחמה הם:

1) מדינות המרכז גרמניה, אוסטרו-הונגריה, האמפריה העות'מנית בולגריה וסרביה

2) מדינות ההסכמה בריטניה, צרפת, רוסיה, ארה"ב, בלגיה ועוד.

מאפייניה המלחמה:

1)מלחמה עולמית מדינות רבות השתתפו במלחמה זו

2)מלחמת חפירות כוחות תזוזה מוגבלים

3)מלחמה טוטאלית המלחמה השפיע על כל תחומי החיים, וגיוס המשק הכלכלי

4) נשק חדיש / לא קונבציונלי

5) מספר אבדות גבוה

7. הציגו את הקשיים של הישוב היהודי באי בתקופת מלחמת העולם ה-I

באי בין השנים 1914-1918, תקופת מלחמת העולם ה-I נערמוקשיים רבים על יהודי הרץ, והקשיים הם:

1) תורכיה רואה בתושבים היהודים אזרחי מדינות ההסכמה אויבים בפוטנציה.

2) ביטול מעמד הקפיטולציות

3) תושבי א"י היהודים, שגם היו אזרחים של מדינות ההסכמה נאלצו לבחור בין עזיבת הארץ להתעתמנות

4) הוטלו מיסים כבדים על תושבי החוץ

5) החרמת רכוש לצורכי מלחמה

6) איסור על שימוש בסמלים לאומיים

7) גירושים, ככל שהחזית התקרבה למקומות מיושבים אז התורכים גירשו את היהודים כדי שלא יסייעו לאוהב ועל מנת להתעמר בהם.

8) רעב ארבה שאכל והשמיד את היבולים בשדות

9) יהודים בעלי אזרחות עות'מנית הוכרחו להתגייס לצבא העות'מני

10) נסגרו בנקים והופסקו כספי החלוקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים