עבור לתוכן

מחפש מאורר טוב ל-SP94

Featured Replies

פורסם

הזמנתי את גוף הקירור הנ"ל, והוא אמור להגיע תוך כשבועיים עד 3.

בינתייים יש לי בבית מאוורר ג'נרי של 80 שיספק אותי להתחלה. אך היית רוצה מאוחר יותר ככל הנראה להחליף אותו למאוורר חזק יותר, עם יחס של רעש/ביצועים טוב יותר.

מהשוואה פה, ניתן לראות בבירור שמאוורר 80mm שדוחף 26.5cfm מנצח מאוורר 92mm שדוחף 41cfm. אני מניח שזה נובע מהעובדה שרוב האויר היוצא מהמאורר יוצא בקצוות, והקצוות של מאוורר ה-92mm פשוט רחוקות מדיי ממרכז גוף הקירור שהוא המקום החם ביותר. ד"א, האם אני מניח נכון?

בכל אופן, אני מתלבט בין כמה מאוררים.

אחד הוא מאוורר 92mm אבל יש לו יחס של דחיפת אויר/רעש מעולה.

שתיים במקרה הנ"ל אני מעדיף את ה-80mm כיוון שהפרש דחיפת האויר הוא קטן והפרש הרעש הוא אפס. והסיבה שאני מעדיף 80mm מצויינת למעלה.

אשמח לשמוע הצעות אחרות.

פורסם

שים עליו SF2 או אנרמקס 92MM

פורסם
  • מחבר

השאלה הייתה מה מהם להשים. זה שהם האפרויות העיקריות ידוע לי, ולכן ציינתי את שניהם.

פורסם

קח Enermax 92mm ותיהיה בריא ;D

פורסם
  • מחבר

איכשהו חשבתי שזאת התשובה שתהייה ;D

בכל אופן, אתה לא חושב שמאוורר 80 יהיה עדיף? תראה את ההשואה שצירפתי. אם משווים כך האנרמקס דוחף פי 1 וחצי מה92 שהיה שם, והמאוורר ששם 80 דחף רק 26 והSF2 דוחף עד פי 3 מזה. אז אם נשים פי 2 יהיו ביצועים טובים יותר מהאנרמקס, לא?

פורסם

איכשהו חשבתי שזאת התשובה שתהייה ;D

בכל אופן, אתה לא חושב שמאוורר 80 יהיה עדיף? תראה את ההשואה שצירפתי. אם משווים כך האנרמקס דוחף פי 1 וחצי מה92 שהיה שם, והמאוורר ששם 80 דחף רק 26 והSF2 דוחף עד פי 3 מזה. אז אם נשים פי 2 יהיו ביצועים טובים יותר מהאנרמקס, לא?

אתה רוצה להתחרש? לא. אתה רוצה ביצועים טובים כן? מניסיון אני אומר לך, ההבדל הין ה-SF ל-Enermax 92 יהיה לטובת האנרמקס.

פורסם

לא הייתי אומר שהביצועים עם הSF היו טובים יותר מאנרמקס.. אבל הייתי אומר שעם האנרמקס יש סיכוי שבגיל 30 תשמע שהבת שלך קוראת לך..

פורסם
  • מחבר

הם זהו המאוורר המדובר?:

http://www.datech.co.il/product_info.php?cPath=1_282_283&products_id=1445

המפרט הרשום הוא של גרסת ה120mm לפי מה שהבנתי, כיוון שרשום: Enermax UC-12FAB-B. דיברתי עם המוכר (חבר טוב שלי) הוא אמר שהוא יברר לי למחר אם המפרט הרשום הוא המתאים.

פורסם
www.enermax.com.tw יש לך גם שם את המפרט..
פורסם
  • מחבר

ידוע לי שיש שם את המפרט.

העניין הוא שבאתר שציינתי אין את אותו המפרט, ולכן שאלתי האם זאת טעות הקלדה או שזה מאוורר אחר??

פורסם

מאורר אחר \ גודל שונה..

פורסם

הוא מתכוון שבאתר frozencpu.com (לצורך העניין) כתוב שהאנרמקס 92 דוחף 65 CFM, ובג'אב-טק (לצורך העניין) רשום שהוא 40 CFM.

מי מהם הנכון? (עפ"י האתר של אנרמקס רשום גם 65, אבל למה בג'אב כתוב אחרת ... משהו פה לא בסדר, ספק לשני סוגי 92 שונים של אנרמקס).

מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

בהחלט שאלה דומה, יש למישהו תשובה?

פורסם

ברור שלאנרמקס מה השטויות האלה חנויות מחפפות בתמונות ובמידע הם מעתיקות את הטקסט הראשון שמוצאות בלי לשים לב..

פורסם

טוב, יש לי תגובה בשבילך מכיון שיש לי את הSP94.

קניתי איתו את הEnermax92mm והוא מאוורר ממש טוב.

הבעיה שלו היא שבשביל לנצל אותו בצורה טובה ולקבל קירור טוב, צריך לכוון אותו על מקסימום מהירות.

אבל הבעיה היא היא שבמהירות גבוהה הוא ממש רועש (פחות מה-SF במהירות מקסימלית).

אז חשבתי על פיתרון, ולאחר שניסיתי את הפתרון הנ"ל אני ממש מרוצה  ;D .

שמתי לו את הSF80, והוא עובד עים חיישן החום.

כך שכאשר המחשב במצב "מנוחה" (סתם גלישה באינטרנט וכ"ו) הוא בכלל לא רועש מכיוון שה-SF עובד במהירות ממש נמוכה (כ-2300 סל"ד), ועדיין המחשב קר.

אבל במצב עבודה מאומצת ה-SF מתחיל להרביץ סיבובים והוא מגיע לכ-3600 סל"ד ---> שזה ממש רועש (כמו ה-Enermax92mm).

אבל לפי התאוריה שלי, כאשר המחשב במצב עבודה מאומצת, בד"כ גם הרמקולים עובדים בפול-ווליום, ואתה בכלל עסוק בלארגן התקפת נגד בC&C ... ככה שאתה בכלל לא מרגיש ברעש.

כמו שהזכרתי מקודם, ניסיתי את התאוריה הזאת, והיא עובדת, ואני ממששש מרוצה.

הבחירה שלי - SF80mm שעובד עים החיישן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים