עבור לתוכן

100% שימוש במעבד ותקיעות במשחקים.

Featured Replies

פורסם

אז קודם מפרט:

I5 4590

H81M HDS

8GB RAM

AMD HD7950

WIN 10

הבעיה היא כזאת כשאני משחק במחשב לאחר כמה דקות המעבד מגיע ל 100% ניצול ומשחקים מתחילים להיתקע [לפעמים גם המסך הופך לשחור לכמה שניות וחוזר]

זה קורה במשחקים שונים לא משנה עד כמה הם "כבדים" על המערכת. לדומגא CS:GO שאמור להיות משחק קליל גורם גם הוא לבעיה.

הטמפ' שבדקתי בעזרת HWMONITOR הם למעבד-80 ולכרטיס מסך-70 [נבדק במשחק GTA-V שמציג את אותן הבעיות ובעיות נוספות של אובייקטים שלא מוצגים כראוי]

ההתקנה של הWIN נקייה כולל דרייבים מעודכנים. [לפני ההתקנה הנקייה כל המחשב היה איטי בצורה בלתי נסבלת].

אני חושד באחד מהשניים או הכרטיס מסך תקול או הכבל DP תקול. אבל לא בטוח בעיקר בגלל הטמפ' שהן בגבול הסביר.

לפני שאני הולך לקנות כרטיס מסך חדש יש דרך לוודא שהבעיה היא אכן הכרטיס מסך? או שהבעיה במקום אחר ואני לא בכיוון [מעבד?ראם?טמפ'?....]?

תודה לעוזרים :)

נערך על-ידי shlomishlomi

פורסם

הטמפרטורה של המעבד גבוהה. אני לדוגמה (עם I5 4460) לא עובר את ה60 מעלות בגיימינג. יכול להיות שהבעיות הן כתוצאה מ thermal throttling. איזה קירור יש לך למעבד? והאם הבעיות התחילו ככה סתם החל מתקופה מסוימת?

פורסם
  • מחבר

הקירור שלי הוא Freezer 11 LP. המארז הוא Antec One אבל רק עם מאוורר 1 שפולט אוויר החוצה.

הבעיה היא מהחודשיים וקצת האחרונים כלומר לפני הכל עבד בצורה טובה.

אני לא זוכר את השימוש במעבד לפני כי אז הכל עבד בסדר ולא הייתה סיבה להתעניין.

הכל התחיל בזה שפתאום התחילו להופיע נקודות לבנות מרצדות על המסך בזמן משחק

אחרי זמן מסויים המסך היה הופך לשחור ונדלק שוב. והשלב הנוכחי זה שהנקודות הלבנות נעלמו במקומם

המשחק מתחיל להאט ואז המסך נהפך לשחור לכמה שניות וחוזר.

אני כמעט בטוח שזה תקלה באחד מרכיבי התצוגה (מסך\כבל\כ.מסך) רק אני לא מבין את השימוש המוגבר במעבד ולכן אני פה.

אני יכול להוסיף שכאשר הוא ב100% ניצול הוא גם בתדר גבוה יותר מתדר הבסיס שלו [3.30GHZ] מגיע ל 3.50GHZ בערך.

ממליץ לרענן משחה תרמית? ואם כן איזו?

נערך על-ידי shlomishlomi

פורסם

תוריד hdsantinal , זה ייבדוק האם הדיסק קשיח שלך תקין. 

אם זה תקין, 

תוריד burnin test , ככה תדע הכי טוב מה תוקע לך את המחשב . 

כל זה יצא תקין ועדיין לא עובד ? 

תוריד malwerebytes ותראה אם יש תוכניות זדוניות. 

תסיר את כל התוכנות הללו לאחר מכן. 

פורסם
  • מחבר

אני אנסה. לא מאמין שזה וירוס כי כמו שרשמתי התקנתי וינדוס מחדש כולל דרייבים מעודכנים.

אני מצרף תמונה של מה שקורה בזמן משחק. מעבר לתקיעות והמסך השחור יש גם את התופעה החדשה הזאת

[רואים בשני הצדדים שהתמונה פשוט לא מוצגת כמו שצריך שניה. שניה לפני זה היה גרוע יותר אבל זה מה שהצלחתי לתפוס]

Untitled.jpg

נערך על-ידי shlomishlomi

פורסם
  • מחבר

@maor5656

קיבלתי FAIL אבל אני לא כלכך מבין מדוע..

אם לא נתייחס לFAIL שמקורם מעצם העובדה שהם לא במערכת.

לדוגמא לא הבנתי את בעיה ב PARALLEL PORTS

השאר נראה דיי תקין מבחינת טמפ' המעבד הדיע ל75C והכרטיס מסך ל60

יכול להיות שהבעיה היא באמת בגלל טמפ'?

Untitled1.jpg

פורסם

מעניין, הטמפ' אמנם גבוהה אבל אם המעבד מגיע לתדר טורבו אז היא לא מגבילה אותו. הייתי מנסה בתור התחלה לנקות טוב את המחשב מאבק, במיוחד את הכרטיס מסך והקירור של המעבד. יכול להיות אגב שהבעיה היא בכלל מספק הכוח שמתחיל לגמגם ולא מצליח להחזיק את הכרטיס מסך, אתה יודע איזה דגם יש לך? 

הפתרון הפשוט הוא לנסות לבדוק רכיב-רכיב, אבל אם אין לך כרטיס מסך/מסך/ספק ספייר זה קצת בעייתי... אפשר כפתרון אחרון לקחת את המחשב למעבדה לפני שאתה מוציא סכום כסף משמעותי, שלא יהיה לחינם. 

פורסם
  • מחבר

הספק אמור להיות במצב תקין הוא בן פחות מ3 שנים. הדגם הספציפי S12G 450W.

פורסם
  • מחבר

@asaf_c

אז למרות שהוא נראה נקי אני פירקתי את כל המחשב לגמריי ניקיתי כל חלק וחלק והרכבתי חזרה

הטמפ' של המעבד ירדה ל70C והטמפ' של הכרטיס מסך ירדה ל66C , המעבד בניצול של 60% [GTA-V]

התקיעות הפסיקו לגמרי!!

כנראה שמשהו לא ישב כמו שצריך או באמת המחשב הגביל את עצמו בגלל חום.

עכשיו נותרה בעייה אחת עדיין בזמן משחק המסך הופך לשחור למס' שניות וחוזר. קרה לי פעמיים בשעה האחרונה.

מה זה יכול להיות?

נערך על-ידי shlomishlomi

פורסם
  • נסה מסך אחר
  • נסה כבל אחר
  • נסה יציאה אחרת במחשב
פורסם

כן, העניין של שהמסך הופך לשחור נשמע כאילו המסך/הכרטיס מסך מנסה להתאים את עצמו לרזולוציה אולי. אתה עובד על הרזולוציה המקסימלית של המסך? אם איכשהו תוכל לבדוק עם מסך אחר זה יהיה הכי טוב, אולי טלוויזיה?

אגב, אני מאמין גם שאם תוסיף מאוורר intake אחד גם הטמפ' ישתפרו, וגם הצטברות האבק תהיה נמוכה יותר כי כרגע רק עם מאוורר שמוציא אוויר יש לחץ שלילי במארז ואבק נכנס בכוח דרך כל החריצים.

פורסם

קודם כל הטמפרטורה של המעבד עדיין גבוהה 60 זה המקסימום שהוא צריך להגיע

תנסה לברר על קירור אחר למעבד

בנוסף תוריד את התוכנה OCCT

זאת תוכנה שבודקת את הרכיבים בזמן מאמץ

וככה תוכל לראות אם יש לך בעיה בכרטיס מסך או במעבד

בהצלחה

פורסם

הtjmax של הליבה שלך הוא 100 מעלות בטמפ' זו המעבד יגן על עצמו ויבצע האטה, לא מומלץ להגיע לטמפ' הזו כי יש עוד רכיבים שמתחממים בלוח אם שלא תמיד מנוטרים וההנחה שאם המעבד מתחמם הם גם, למרות שזה לא חייב להיות בהכרח נכון, המעבד עצמו חי טוב בכל המעלות מתחת ל100, בתאוריה בשימוש ממושך של 24x7 זה יקצר את חייב. בקיצור במאמץ רציף כדי לשמור על אורך חיי הרכיבים ויציבות הכלל אצבע לא לעבור את ה80 מעלות. (בעיקר רכיבים שעל הלוח) יש תאוריה גם שיש קשר בין tjmax ltcase שזו הטמפ' שאינטל נותנת, שההבדל בינהם הוא כ10 מעלות ואז מפה מגיעים ל80, לדעתי (מקריאה) אין קשר ישיר עם נוסחא קבוע, ברור שיש קשר, וTcase לא הגבלה לטמפ' מקסימלית גלובלית אלה בהקשר אחר.

פורסם
  • מחבר

70 מעלות במאמץ טמפ' לא תקינה?

לגבי הקירור זה לא קירור BOX של אינטל ככה שכנראה זה הסיקולציה במארז בעייתיתץ

והאמת שאני רוצה למצוא מארז חדש וכמה שיותר קטן ללוח שלי (H81M-HDS)

וזה כבר דיון חדש בפורום המתאים (התלבטות בין AIR 240 ל DEFINE S NANO או אופציה אחרת קטנה ככל האפשר)

לגבי המסך מחיפוש בגוגל אני מוצא המון אנשים עם אותה הבעיה.

המחרוזת שחיפשתי p2414h randomly turns off

מעניין שלא שמעתי על הבעיה הזאת בארץ ובמיוחד פה בפרום לפני הקנייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים