עבור לתוכן

AMD RAM only ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

ראיתי כמה דילים טובים לזיכרון למחשב. אך יש כמה אופציות ובניהם זיכרון למעבדי AMD בלבד, והם גם יותר זולים מכאלה שתומכים באינטל או גם וגם.

במיוחד בזיכרונות ישנים יחסית כמו DDR2 ו DDR3 1333.

אני מגגל את זה כבר כמה ימים אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית, האם זה באמת תומך אך ורק ב AMD.

כמה מהממצאים שמצאתי:

1. זה עודפי מלאי של זכרונות שהיו במחשבים בנויים או משהו אחר שגרם לעודפים.

(ואני גם זוכר שראיתי תגובה של מפורום ברשת שאומר שזה בגלל זה והם עובדים על לוחות של אינטל והוא מדבר מניסיון)

2. high density ram(גם לא ככ הבנתי את המושג) שבתקופה מסויימת רק לוחות של AMD תמכו בזה.

3. מתח הזכרונות - לוחות של AMD תמכו בכ עד 1.8v בעוד שאינטל תמכו עד כ 1.65v (ללא OC)

מישהו יכול לאמת את הדברים ו\או לעשות לי סדר בבלאגן ולאמת (או לא) את הדברים הללו?

גם לינק למאמר\אתר שמסביר את זה גם יעזור

כמו כן, אם יש מישהו שהתנסה ויכול לאמת שהם עובדים מה שכותבים זה רק כיסוי תחת אך בפועל הם עובדים גם על AMD וגם על אינטל

זה יעזור מאוד!

תודה מראש

יבגני

פורסם

היי

עזוב את זה.

בקיצור נמרץ, הזכרונות האלה לא יעבדו על 99 אחוז מהלוחות לשוק הביתי,

כולל amd.

שורה תחתונה - לא לגעת.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש תשובה יותר רצינית מ "עזוב את זה"

ואם אתה אומר שלא יעבוד, אשמח להסבר\הוכחה - זה מטרת הפוסט שלי.

פורסם

בסדר גמור.

מטרה לגיטמית בהחלט.

ב"עזוב את זה" התכוונתי שלא תקנה את זה

כי חבל על הכסף.

ההסבר לצערי ארוך למדי, אבל שוב, מה שכתבתי לגבי התאימות נכון.

פורסם
  • מחבר

אם אתה רושם שמה שרשמת על התאימות נכון, מה המקור שלך ?

אז למה שלא תחלוק את "ההסבר" ? אם אתה באמת יודע.

לזרוק " תסמוך עליי זה לא יעבוד" לא באמת עוזר. אני מצפה לתשובה עניינית. או שלא יגיבו בכלל.

פורסם

שמע ,אני באתי בסה"כ למנוע רכישה של הזכרונות.:)

כי כמו רבים אחרים גם חיפשתי וראיתי את זה ברשת.

אז, ראיתי הסבר למה לא. ראיתי והפנמתי.

אין לי קישור לתת. מצטער.

באמת  תמתין להסברים יותר מנומקים, זכותך המלאה.

צר לי, אבל זה מה שיש לי לומר.

פורסם

העניין הוא תאימות ויציבות של הזיכרונות במחשב שלך, וזה עניין מאוד לא מדויק. אם יש לך מחשב ישן אז יצרן לוח האם כנראה לא טרח להוציא עדכון ביוס לזיכרונות החדשים בשוק. אם יש לך מחשב חדש, אז כנראה שאין בעיה. באתר של יצרן לוח תמצא רשימת זיכרונות תואמים מצומצמת שכנראה לא תעזור לך הרבה עבור מחשב ישן, ובאתר של חלק מיצרני הזיכרונות גם תוכל למצוא רשימה משלהם.

אין סיבה להזדקק למתחים גבוהים וסיבה 2 שלך הכי משפיעה פה, אבל זה ממש לא מחייב, והיצרנים יכולים לגרום לזה לעבוד בכל מקרה. כך גם ייצרן סיני יכול להכניס את עצמו לנישה הזו במקום להתחרות בגדולים על השוק העדכני. לפעמים תוכל בעצמך לשפר תאימות ע"י שינוי תזמונים בביוס, אבל זה סתם לחפש עבודה וצרות.

אל תנסה לקחת לא תואמים. אפילו אם יעבדו לך, הם יכולים להפסיק פתאום, אפילו לאחר עדכון בחלונות (או לא לאפשר אותו).

אם זה לוח אם ישן, קח ממי שמבטיח תאימות, ואז זה באחריותו.

נערך על-ידי דרובו

פורסם

יש זכרונות DDR2 בנפח גבוה יחסית שאינם נתמכים בלוחות של אינטל אבל עובדים בלוחות של AMD.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה לכל התגובות.

מאחר ולא ממש קיבלתי תשובה מדויקת אז החלטתי "לקחת סיכון" ולקנות את הזיכרונות ל "AMD בלבד".

אז חיברתי ללוח H81 עם מעבד I5 4460T והזיכרונות עובדים מעולה (נכון לעכשיו) ואני לא חושב שיהיו בעיות.

כך שעושה רושם שהזיכרון ל "AMD only" זה כנראה רק כיסוי תחת של המוכרים מסיבה לא ברורה( עודפים ממחשבי AMD ..?) והזיכרון יכול לעבוד עם INTEL.

עריכה:

תמונה מצורפת 

לינק ל RAM

20170409_194614.jpg

נערך על-ידי Teknik

פורסם

תודה על העדכון.

למרות שהיה עדיף לתת את הלינק הזה בהתחלה :).

כי הזיכרון בלינק הזה הוא עוד בסדר.

כלומר, באלה שבאי - ביי, מודגש בפירוש שזה לא מתאים,

ואישית הייתי עדיין נזהר עם זה.

אבל היות וזה עובד אצלך, מה טוב.

רק המעיזים מצליחים  !

פורסם

פשוט. זה עובד בגלל שלוח האם חדש מספיק, H81. עבורו אין בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים