עבור לתוכן

המעבד שלי מאוד חם. מה אני יכול לעשות כדי לקרר אותו וכמה זה יעלה לי?

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול מחשב:

AMD ATHALON XP 2500 BOX+ORIGINAL COOLER

NF7

KINGSTON 256MB 400DDR

WD 80GB 7200RPM 8MB BUFFER

LITE ON 52X32X52

מארז- לקחתי אחד ישן שהיה לי שיש בו מקומות לשני מאווררים 80MM, אחד מקדימה ואחד מאחורה.

בנוגע למאווררים אני יודע שאני צריך להוביף עוד וששני מאווררים 80 מ"מ לא מספיקים, אבל אפילו אם אני אוסיף עוד מאווררים הטמפרטורה של המעבד שלי תשאר גבוהה: 45 מעלות במנוחה ולא יודע כמה מעלות במאמץ כי אני מפחד שהמעבד ישרף.

אני חושב שהטמפרטורה כל כך גבוהה בגלל הקירור המקורי שבא עם המעבד, נדמה לי הוא לא שווה כלום.

אז בבקשה תמליצו לי על קירור למעבד שיהיה זול אבל שיביא תוצאת טובות. דרך אגב אני לא זקוק לקירור הכי מתקדם כי אני רק משחק על המחשב ולא מתעסק עדיין ב-OC וכו'. בבקשה תנסו למצוא לי את הכי זול אבח שוב שיהיו לו תוצאות טובות.

פורסם

1. תתחדש!

2. זה לא טמפרטורה גבוהה להתחשב בשתי דברים, א. טמפ קיץ בישראל, ב. קירור סטוק

כל עוד אתה לא מתעסק עם OC הטמפרטורות האלה לא צריכות להדאיג אותך, ובטח ובטח שהמעבד לא ישרף

מומלץ לסדר חוטים להוסיף מאוררים, לנקות אבק בשעת הצורך

לדאוג בכלליות כמה שאפשר לשיפורים קטנים, אבל כל עוד אתה לא מתעסק בOC תשאיר את המצב כמו שהוא אל תדאג יותר מידי

ודבר אחרון, התארד הזה יותר קשור לפורום קירור מאשר למעבדים ולוחות אם... (:

פורסם
  • מחבר

1. תתחדש!

2. זה לא טמפרטורה גבוהה להתחשב בשתי דברים, א. טמפ קיץ בישראל, ב. קירור סטוק

כל עוד אתה לא מתעסק עם OC הטמפרטורות האלה לא צריכות להדאיג אותך, ובטח ובטח שהמעבד לא ישרף

מומלץ לסדר חוטים להוסיף מאוררים, לנקות אבק בשעת הצורך

לדאוג בכלליות כמה שאפשר לשיפורים קטנים, אבל כל עוד אתה לא מתעסק בOC תשאיר את המצב כמו שהוא אל תדאג יותר מידי

ודבר אחרון, התארד הזה יותר קשור לפורום קירור מאשר למעבדים ולוחות אם... (:

תודה אחי

אבל הטמפרטורה של המעבד היא 45 רק במנוחה. אני מפחד שאני אתקין משחק ואתחיל לשחק בו ואז הטמפרטורה תעלה ל-55 או משהו כזה וזה יכול להרוס את המחשב נדמה לי.

אז אני יכול להתחיל לשחק במחשב? כי אני מת כבר לשחק בכמה משחקים חדשים אבל אני (כמו שאמרתי) מפחד שהטמפרטורה תעלה.

ואחי ההודעה הזאת לא קשורה לפורום "אוברקלוקינג וקירור" כי אני שאלתי איך מקררים את המעבד, לא את המארז או משהו אחר.

פורסם

כל דרך לקירור המחשב קשורה לפורום קירור

מאוררים,היטסינקים,זרימת אוויר,משחות טרמיות וכו...

בכל מקרה אי אפשר לשמור על טמפרטורות טובות בקיץ גם אם סינקים קנוים, שלא לדבר על הגוףקירור שמגיע סטוק עם המעבד..

כמו שאמרתי קודם ללא קניה של היטסינק חדש האפשרויות שלך זה רק לשפר את זרימת האוויר במארז

שאתה אומר "שאלתי איך מקררים את המעבד, לא את המארז" זה טעות, כי ברגע שתקרר את המארז טמפרטורת המעבד תרד

תחשוב על זה ככה, המעבד לוקח אוויר מתוך המארז וזורק אותו על גוף הקירור, ככול שזרימת האוויר במארז טובה יותר נכנס יותר אוויר מהחדר ויוצא יותר אוויר חם, מה שאומר שעל הסינק המאורר זורק אוויר יותר קריר

ברגע שאין זרימת אוויר טובה האוויר החם נשאר הרבה זמן במארז והמאורר זורק על הסינק אוויר חם יותר...

פורסם
  • מחבר

כל דרך לקירור המחשב קשורה לפורום קירור

מאוררים,היטסינקים,זרימת אוויר,משחות טרמיות וכו...

בכל מקרה אי אפשר לשמור על טמפרטורות טובות בקיץ גם אם סינקים קנוים, שלא לדבר על הגוףקירור שמגיע סטוק עם המעבד..

כמו שאמרתי קודם ללא קניה של היטסינק חדש האפשרויות שלך זה רק לשפר את זרימת האוויר במארז

שאתה אומר "שאלתי איך מקררים את המעבד, לא את המארז" זה טעות, כי ברגע שתקרר את המארז טמפרטורת המעבד תרד

תחשוב על זה ככה, המעבד לוקח אוויר מתוך המארז וזורק אותו על גוף הקירור, ככול שזרימת האוויר במארז טובה יותר נכנס יותר אוויר מהחדר ויוצא יותר אוויר חם, מה שאומר שעל הסינק המאורר זורק אוויר יותר קריר

ברגע שאין זרימת אוויר טובה האוויר החם נשאר הרבה זמן במארז והמאורר זורק על הסינק אוויר חם יותר...

טוב הבנתי, תודה אחי

ומה אתה אומר: שאני אתקין משחק ואתחיל לשחק בו או שזה "מסוכן מדי" למעבד שלי עכשיו?

וד"א: אם אני אקנה קירור למעבד כמו וולקנו 11, בכמה זה ישפר את המעלות של המעבד?

פורסם

וולקנו11 לא מי יודע מה ביצועיסט, עדיף ללכת על הוולקנו12

אם תקח אותו+תדאג לזרימת אוויר סבירה במארז (גם 2 מאוררי מארז יספיקו כל עוד יהיה סדר), לא תצטרך לדאוג לטמפרטורות, שזה בעצם מה שחשוב

הסינק הזה גם נותן לך תמיכה עתידית אם תרצה לעשות OC, ובעלי בארטון 2500 עם לוח מוצלח תמיד בשלב מסויים יגיעו לזה (:

כמה מעלות זה יוריד קשה לדעת כי הטמפרטורות לא מסתמכות רק על הסינק אז זה דבר משתנה ממחשב למחשב

עריכה: בקשר למשחקים, אם יש לך תוכנת ניטור טמפרטורה (מומלץ זאת של אביט) בוינדוס, תפעיל משחק ואחרי כמה דקות (בזמן המשחק) תכנס לתוכנה, תסתכל לאיזה טמפרטורה הגעת בערך... אני הייתי עוצר ב60

פורסם
  • מחבר

וולקנו11 לא מי יודע מה ביצועיסט, עדיף ללכת על הוולקנו12

אם תקח אותו+תדאג לזרימת אוויר סבירה במארז (גם 2 מאוררי מארז יספיקו כל עוד יהיה סדר), לא תצטרך לדאוג לטמפרטורות, שזה בעצם מה שחשוב

הסינק הזה גם נותן לך תמיכה עתידית אם תרצה לעשות OC, ובעלי בארטון 2500 עם לוח מוצלח תמיד בשלב מסויים יגיעו לזה (:

כמה מעלות זה יוריד קשה לדעת כי הטמפרטורות לא מסתמכות רק על הסינק אז זה דבר משתנה ממחשב למחשב

עריכה: בקשר למשחקים, אם יש לך תוכנת ניטור טמפרטורה (מומלץ זאת של אביט) בוינדוס, תפעיל משחק ואחרי כמה דקות (בזמן המשחק) תכנס לתוכנה, תסתכל לאיזה טמפרטורה הגעת בערך... אני הייתי עוצר ב60

טוב, תודה על העזרה אחי

ובקשר לגוף הקירור אני אקנה וולקנו 12 בעוד שבוע כשאני אחסוך עוד כסף (ביזבתי הכל על המחשב החדש).

רק רציתי לדעת אם וולקנו 12 יעשה לי בעיות כשאני אנסה להרכיב אותו על לוח אם NF7? כי שמעתי שהוא מאוד גדול ואני לא רוצה לגלות אחרי שאני קונה אותו שאין לו מקום על לוח האם.

ועוד משהו: אין אני מתקין אותו? אני אתמול שילמתי 20 ש"ח לטכנאי מעבדה כדי שיתקין לי את ההיטסינק כי אני מתקשה להתקין גופי קירור. יש סרון הסבר לזה או משהו כזה?

ודבר אחרון: בוא נגיד שאני אתחיל לשחק ומרוב שהמעבד יתחמם הוא ישרף. האחריות חלה על זה? זאת אומרת יסכימו להחליף לי מעבד? או שאני אצטרך לזרוק אותו ולקנות חדש?

פורסם

המעבד לא ישרף כל כך מהר גם אם תשחק עליו רצוף ב60 מעלות זה ישחוק אותו (מה שיביא לקיצור אורך החיים ו\או ירידה בביצועים) ואנחנו לא רוצים את זה בכל מקרה בגלל זה דואגים לקירור כמו שצריך

אני לא יודע אם ב AMD יש את זה אבל בINTEL בטמפרטורה מסויימת המעבד מפעיל משהו כמו הגנה שמוריד מהביצועים שלו בהדרגתיות

בNF7 מוגדר לך כיבוי אוטומטי נדמה לי ב80 מעלות, בביוס אתה יכול לשנות את זה כרצונך ל65 או 70, בשביל השקט הנפשי

האם קנית את החלקים מסודר בחנות או שקנית בנפרד הרכבת ושילמת לטכנאי שיתקין לך את הסינק? (שדרך אגב נשמע לי לא ממש חכם כי הסינקים של סוקט A לא כאלה מסובכים להרכבה)

פורסם
  • מחבר

המעבד לא ישרף כל כך מהר גם אם תשחק עליו רצוף ב60 מעלות זה ישחוק אותו (מה שיביא לקיצור אורך החיים ו\או ירידה בביצועים) ואנחנו לא רוצים את זה בכל מקרה בגלל זה דואגים לקירור כמו שצריך

אני לא יודע אם ב AMD יש את זה אבל בINTEL בטמפרטורה מסויימת המעבד מפעיל משהו כמו הגנה שמוריד מהביצועים שלו בהדרגתיות

בNF7 מוגדר לך כיבוי אוטומטי נדמה לי ב80 מעלות, בביוס אתה יכול לשנות את זה כרצונך ל65 או 70, בשביל השקט הנפשי

האם קנית את החלקים מסודר בחנות או שקנית בנפרד הרכבת ושילמת לטכנאי שיתקין לך את הסינק? (שדרך אגב נשמע לי לא ממש חכם כי הסינקים של סוקט A לא כאלה מסובכים להרכבה)

אני קניתי את כל חלקי המחשב מחנות המחשבים comp-il

הם לא הרכיבו לי שם כלום. כשהגעתי הביתה התחלתי להרכיב את המחשב ולא הצלחתי להתקין את ההיטסינק אז הלכתי למעבדת מחשבים שנמצאת ליד הבית שלי כדי ששם יתקינו לי אותו.

ואחי, בנוגע לאחריות: אם יקרה משהו למעבד בגלל החום אז הוא יתוקן במסגרת האחריות או שזה ייחשב שאני הרסתי אותו ואז האחריות לא חלה עליו?

פורסם

אז ככה דבר ראשון אתה מוציא את הסינק הקיים, התמונות שצירפתי יראו לך איך הסינק מחובר

אתה מנקה בעדינות את החומר הטרמי שנשאר על גבי הליבה (מומלץ עם צמר גפן רטוב באלכוהול)

מורח קצת מהמשחה הטרמית שתקבל עם הוולקנו (אתה יכול להעזר במדריך למריחה נכונה שיש פה באתר)

מחבר את הסינק החדש, הינה קצת תמונות להמחשה (:

V12bare.jpg

1014.jpg

הקליפס שמתחבר משתי צידי הסוקט, מתחבר בצורה הבאה:

ALX800_08.jpg

אחרי שסיימת להרכיב את הגוף קירור לסוקט כל מה שנשאר זה לחבר את כפתור בקרת המהירות מקדימה או מאוחרה איך שנוח לך

ולחבר אותו לפינים במאורר:

V12conn.jpg

תעשה את זה באיזי.. תשתה קצת לפני תדליק מאורר\מזגן, כל זה אמור לקחת לך גג 20 דקות ואין פה הרבה מקום לטעויות אם תיהיה זהיר

מבחינת האחריות:

תרים טלפון\שלח אימייל לחנות ממנה קנית את המעבד

תגיד להם דבר כזה, המעבד שלי חם מאוד והמאורר שסיפקתם לי לא עושה את העבודה, כנראה שאני יצטרך לקנות בנפרד מאורר יקר יותר בהמשך

רציתי לדעת אם המעבד יהרס כתוצאה מחימום יתר עד שאני יקנה את הסינק החדש (מה שלא בטוח שיהיה בחודשים הקרובים)

האם האחריות שלכם מחסה על הנזק, שנגרם בעצם בגלל המאורר שסיפקתם לי איתו שלא עושה את העבודה כמו שצריך...

פורסם
  • מחבר

תודה אחי

ודרך אגב, על המעבד כרגע לא מרוחה שום משחה טרמית אז אני לא אצטרך לנקות כלום.

אמרו לי בהתחלה שלא צריכים למרוח אז לא קניתי משחה טרמית אבל עכשיו אני מגלה שכן צריכים. לא משנה, אני פשוט אשאיר את המעבד שבוע בלי משחה טרמית עד שאני אקנה את הוולקנו 12.

שוב, תודה על העזרה.

פורסם

אנשים פה מזה מפחדים על הטמפרטורות יאללה...

בכל אופן, לפי מה שהבנתי, בדקת את הטמפרטורה בביוס והחשבת את זה כIDLE, ובכן הטמפרטורה שרואים בביוס היא יותר גבוהה מIDLE (הביוס מנצל בערך 50% מהמעבד) אז אני לא חושב שהמעבד שלך יגיע ל60 במאמץ, אבל גם אם הוא יגיע ל60, זה לא נורא 60 זה עוד בסדר וזה לא יוריד מהביצועים כלל וגם לא מאורך החיים שלו בצורה משמעותית. אין שום סיכוי שהמעבד יישרף כל עוד הוא לא עובר את ה65 מעלות, אני הייתי אצל אנשים שהמגע בין הגוף קירור למעבד היה גרוע והטמפרטורות שלהם היו מעל 70 מעלות, וגם לאורך זמן והמחשב שלהם עבד כשורה, אולי טיפה לאט יותר.. כשראיתי את הטמפרטורות המפחידות האלו ישר סידרתי את זה כמובן...

פורסם

כמו שאמר לך פה ידידי מלמעלה, גם 60 זה לא ממש טירוף וביוס זה מעל לטמפ המנוחה

בכל מקרה, אין דבר כזה בלי משחה טרמית גם הסינק של הAMD מגיע עם פד טרמי או משהו (אפילו אם זה לא בא בנפרד אלה צמוד לתחתית הסינק)

אין דבר כזה שיגיע בלי חומר טרמי ב BOX..

פורסם
  • מחבר

כמו שאמר לך פה ידידי מלמעלה, גם 60 זה לא ממש טירוף וביוס זה מעל לטמפ המנוחה

בכל מקרה, אין דבר כזה בלי משחה טרמית גם הסינק של הAMD מגיע עם פד טרמי או משהו (אפילו אם זה לא בא בנפרד אלה צמוד לתחתית הסינק)

אין דבר כזה שיגיע בלי חומר טרמי ב BOX..

אההה, הפד הזה בתחתית הסינק הוא בעצם משחה טרמית? חשבתי הוא אמור למנוע מגע עם המעבד או משהו כזה.

ובנוגע לטמפ' אני מודאג כי זה מחשב חדש שאני חסכתי כסף בשבילו כבר מלפני שנה. אז שנה שלמה חסכתי כסף ואני פחדתי שהמעבד יישרף וכך הכסף שלי היה מתבזבז סתם.

אבל בנוגע לטמפ' של המעבד מצאתי פיתרון זמני, עם כמה חיסרונות קטנים אבל הוא זמני:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=67966.new#new

פורסם

הפד השחור הזה זה פד טרמי שהוא חרא גמור.

אתה רוצה להגיד שאין לך לא פד ולא משחה טרמית :-\ אם כן אתה חייב למרוח משחה טרמית מה גם שאז הטמפ' שלך תרד בכמה מעלות טובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים