עבור לתוכן

מחפש שילוב של לוח אם, מעבד וזיכרון למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

למחשב חדש, שמיועד למשחקים ועיבוד תמונה/וידאו (פוטושופ, לייטרום, iMovie, GoPro וכדומה) אני זקוק להמלצה על השילוב של שלושת הדברים:

זיכרון 2X16GB איכותיים במהירות של 2400MHz-3000MHz (עד כמה יהיה שינויים בביצועים בין שני התדרים הללו ?).

מעבד i7700 או i7700K (מה השוני בינהם ?).

המלצה ללוח אם איכותי (אוהב את הלוחות של Gigabyte אך לא מחייב כלל) לטובת העניין. שיתמוך בזיכרון עד 64GB, יציאות מעודכנות נכון להיום (SATA, USB 3.1 Type A/C וכדומה) כך שלא תהיה בעייה לחבר אליו דברים בעתיד. לא אחבר RAID במערכת ואין צורך בכרטיס מסך על הלוח. יחידת הסאונד שתהיה איכותית (אין צורך בטוב ביותר). לא אחבר 2 כרטיסי מסך (נדמה לי שזה נקרא SLI) ללוח האם.

אני לא מתכנן לעשות OC למערכת ולהשתמש בגוף קירור גדול ושקט שיש לי כיום (Scythe cooler).

חשבתי על לוח אם כזה: GA-Z270X-Ultra-Gaming

תודה על העזרה לשילוב הקריטי

פורסם
ציטוט של yigal83

עד כמה יהיה שינויים בביצועים בין שני התדרים הללו ?).

לא מהותי וחוץ מזה מה שמשנה מאוד בנוסף זה גם הlatency או CL שעדיף שיהיה נמוך ככל האפשר.

ציטוט של yigal83

מעבד i7700 או i7700K

הK מסמן יכולת לאוברקלוקינג או המהרה. כמובן שבשביל אבורקלוקינג צריך גם לוח מסדרת Z אבל כנראה שלא תצטרך מעבד לאוברקלוקינג או לוח אם כי רשמת שאתה לא מתכנן אוברקלוקינג ולכן הייתי ממליץ על ה7700+ לוח H270+ זכרונות 2400 עם CL נמוך ככל האפשר.

המלצה שלי:

i7-7700 

MSI H270 PC MATE LGA1151

Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4-2400 Memory

הלוח עונה על הדרישות שלך והוא גם זול יחסית ללוחות מערכת השבבים הזו אך עם כל הדרוש (USB C+A GEN 2 שני M.2 וכו) הזכרונות הם בעלי CL נמוך (מה שמשפיע על הביצועים לא פחות מההמהירות) והמעבד הוא מעבד חזק שיכול להיות טוב להרבה שימושים.

גילוי נאות: אין לי קשר לאף אחת מהחברות כאן אך ייתכן ואני מתכנן לקנות חלק מהרכיבים המפורטים פה (אם אני ממליץ עליהם אז כנראה שאני חושב שהם טובים ואולי כדאי גם לי לקנות אותם)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אבדוק את הרכיבים שרשמת.

פורסם
ציטוט של yigal83

למחשב חדש, שמיועד למשחקים ועיבוד תמונה/וידאו (פוטושופ, לייטרום, iMovie, GoPro וכדומה) אני זקוק להמלצה על השילוב של שלושת הדברים:

זיכרון 2X16GB איכותיים במהירות של 2400MHz-3000MHz (עד כמה יהיה שינויים בביצועים בין שני התדרים הללו ?).

המלצה ללוח אם איכותי (אוהב את הלוחות של Gigabyte אך לא מחייב כלל) לטובת העניין. שיתמוך בזיכרון עד 64GB, יציאות מעודכנות נכון להיום (SATA, USB 3.1 Type A/C וכדומה) כך שלא תהיה בעייה לחבר אליו דברים בעתיד. לא אחבר RAID במערכת ואין צורך בכרטיס מסך על הלוח. יחידת הסאונד שתהיה איכותית (אין צורך בטוב ביותר). לא אחבר 2 כרטיסי מסך (נדמה לי שזה נקרא SLI) ללוח האם.

אני לא מתכנן לעשות OC למערכת ולהשתמש בגוף קירור גדול ושקט שיש לי כיום (Scythe cooler).

אם לא מוגבל בתקציב

תלך על I7 7700K ולוח אם מעדיף ASUS על פי השאר

וזיכרון מומלץ 3000MHZ (רק תבדוק בBIOS שהXMP פעיל אחרת הזיכרון ירוץ רק ב2133MHZ)

כאשר אתה מפעיל את הXMP את תראה 3000MHZ וגם הTURBO יהיה 4.5GHZ על כל ליבות

מעבד נעול ללא K מקס 4GHZ הבדיל של 15% בביצועים 

וגם אוברקלוק זה פשוט מאוד אתה יכול להסיג 4.8GHZ עם המאוורר שלך)

רק תבדוק את התדר שלא יהיה יותר מ1.3

וגם זה תלוי ביעילות הספק

מומלץ לא ללכת על חלקים זולים

בדרך כלל לוח האם נגמרת לפני המעבד...

פורסם

מה בדיוק עדיף ב-ASUS "על פני כולם".. ??? 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של amir8824

אם לא מוגבל בתקציב

וגם זה תלוי ביעילות הספק

מה לגבי לוחות Gigabyte, גם טובים לדעתי.

ראיתי שיש Z170 וגם Z270, מה ההבדל בינהם ?מי עדיף ? הבנתי שרק בדגם Z ניתן לעשות OC. יש דגמים ספציפיים שמומלצים (יש הרבה סוגים) ? על מה לשים לב ?

מה זה ה XMP והיכן מפעילים אותו ? במהלך ההתקנה של החלקים אבקש במעבדה שיעדכנו את כל ההגדרות המתאימות.

איך מפעילים את ה Turbo ? זה כמו שהיה במחשבים פעם לפני 20 שנה - כפתור Turbo ? מה החיסרון בהפעלה קבועה של ה Turbo פרט לחום ?

מה הכוונה בתדר 1.3 ?

איזה ספק מומלץ ? 650W מספיק (עם כרטיס מסך אחד) ?

תודה על ההבהרות

פורסם
ציטוט של amir8824

מעדיף ASUS על פי השאר

למה?

ציטוט של amir8824

וגם זה תלוי ביעילות הספק

הוא אמר במפורש שאינו מתכוון לעשות אוברקלוקינג ולמרות שזה יחסית פשוט עדיין צריך הבנה מסוימת וישנה לקיחת סיכון מסוימת (ברור שאוברקלוקינג רגיל לא יהרוס את המעבד אבל יגרום לאובדן האחריות ואז במידה ותהיה תקלה האחריות לא תכסה זאת) שלא כל האנשים רוצים לקחת.

פורסם
ציטוט של yigal83

7700 עם הלוח שבחרת הוא מצוין, לא יודע למה אתה צריך מעבר ל16 ג'יגה של זיכרון אבל שיהיה.

אם אתה לא מתכוון לעשות OC כמו שרשמת אז אין צורך ב7700K או בזיכרון עם מהירות גבוהה כי אין לך למה לנצל את זה, יש לך Ripjaws 4 כרגע הכי זול 2 של 8 ג'יגה כל אחד.

פורסם
ציטוט של פולי הקנטאור

(ברור שאוברקלוקינג רגיל לא יהרוס את המעבד אבל יגרום לאובדן האחריות ואז במידה ותהיה תקלה האחריות לא תכסה זאת) שלא כל האנשים רוצים לקחת.

כבר הרכבתי הרבה מחשבים עם מעבד K ותמיד עושה אוברקלוק במערכות שאני בונה 

ואפ פעם לא היו בעיות מאוברקלוק ?:D

מה אם הרד דיסק נכשל אז זה אשמת האוברקלוק ?

ברוב המקרים זה בעיות תוכנה ולא חומרה...

מעבד עם K מה ללא אחריות אינטל מוכרת אותם כי אנשים לא רוצים לעשות אוברקלוק ???

לא לדבר שטיות...:kopfpatsch:

פורסם
ציטוט של amir8824

מעבד עם K מה ללא אחריות

הכוונה הייתה שביצוע אוברקלוק מסיר את האחריות ואז אם מסתבר שהמעבד דפוק (גם אין קשר לאוברקלוק) לא יחליפו לך אותו.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין מתלבט לגבי ה OC. סביר מאוד שזה די פשוט, כמה הגדרות תדר ומתח על לוח האם וזהו. כמה ה OC יעזור/יתרום למפעיל ממוצע ביתי ? לא נראה לי שזה יעזור לי בצורה משמעותית. קפיצת המדרגה שאני עושה (מ 4G זיכרון + מעבד Quad 6600 ענתיקה...) הביצועים יהיו מעל מה שצריך בשלב זה. שיפור של עוד שנייה בהפעלת תוכנות שונות - לא זה מה שיעשה לי את ההבדל. אם בסופו של דבר אלך על מעבד מסוג K ולוח Z - אז בעתיד היותר רחוק אפשרי יהיה לעשות OC, עד אז המעבד כבר יוכיח את עצמו כתקין או לא, ולא תהיה בעיה עם האחריות.

לגבי הזיכרון - הדבר הזול ביותר זה ללכת עכשיו על 32GB עם שני סטיקים. נכון שזה הרבה יותר זיכרון ממה שצריך באופן רגיל, אך זה יחסוך בעתיד. נניח שאני הולך על 2X8 או 4X8 - ובעתיד (3 שנים) אצטרך יותר זיכרון עקב משחקים/מערכת הפעלה/תוכנות עיבוד גרפי... אצטרך לקנות הכל מההתחלה. במקרה של 2X16 פשוט קונים עוד זוג מתאים (בתקווה שהמחירים ירדו) וזהו.

במידה ואני לא הולך על OC, בחנתי 2 לוחות פוטנציאליים:Gigabyte GA-H270-Gaming 3 או MSI H270 PC MATE. אחרי בדיקה לא מקצועית שלי, נראה לי ש Gigabyte עדיף מבחינת הדברים שיש על הלוח. הבדל במחיר איזו כזה גדול, והמחיר לא מהווה בעיה.

מה זה XMP ?

מה זה מצב Turbo במעבד ? כתוב שהוא בתדר 3.6GHz ובטורבו 4.2GHz. האם זה ה OC או מצב אחר ? האם הוא יכול להיות באופן קבוע בטורבו ?

פורסם
ציטוט של yigal83

במידה ואני לא הולך על OC, בחנתי 2 לוחות פוטנציאליים:Gigabyte GA-H270-gaming 3 או MSI H270 PC MATE. אחרי בדיקה לא מקצועית שלי, נראה לי ש Gigabyte עדיף מבחינת הדברים שיש על הלוח. הבדל במחיר איזו כזה גדול, והמחיר לא מהווה בעיה.

בסדר תלך על לוח זה H270 GAMING 3...

אין טעם בזיכרון יותר מ2400MHZ כי הלוח לא טומכת...

מומלץ 2X16GB במקום 4X8GB אותו מחיר...

לגבי מה זה TURBO זה אוברקלוק עצמי שהמעבד עושה כאשר הטמפרטורה של המעבד מאפשרת

אם המעבד מתחמם יותר מדי יש מה שנקרא thermal throttling בקיצור המעבד מנמייך את המהירות בכדי להישאר מתחת לטמפרטורה מסוימת תלוי במאוורר שיש על המעבד...

לגבי זה מעבד I7 7700 מהירות 4.2 זה רק על ליבה אחת עם כל הליבות זה 4GHZ TURBO...

לגבי מה זה XMP יש הרבה הסברים ברשת...

פורסם
ציטוט של yigal83

במידה ואני לא הולך על OC, בחנתי 2 לוחות פוטנציאליים:Gigabyte GA-H270-gaming 3 או MSI H270 PC MATE. אחרי בדיקה לא מקצועית שלי, נראה לי ש Gigabyte עדיף מבחינת הדברים שיש על הלוח. הבדל במחיר איזו כזה גדול, והמחיר לא מהווה בעיה.

שניהם לוחות טובים ההבדל הוא במראה וקצת במחיר. אם אתה מעדיף את הלוח של Gigabyte במראה ואין בעיה עם המחיר אז זו גם בחירה טובה (אני העדפתי את המראה של הMSI ורציתי מחיר נמוך אז בחרתי בו אבל ההבדל אכן לא מהותי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים