עבור לתוכן

מה כדאי?

Featured Replies

פורסם

מה כדאי להמשיך עם גלקסי או לעבור לאייפון?

פורסם

אבל למה 6 פעמים?

פורסם

אלוהים אדירים כלכך הרבה פוסטים

בנוגע לשאלתך - לעבור לחברה אחרת. oneplus,LG,HTC,xiaomi וכ'ו...

פורסם
ציטוט של Tomer70

אבל למה 6 פעמים?

נשמע כמו באג או טעות לא מכוונת.

קניתי לא מזמן XIAOMI REDMI NOTE 4.

הזמנתי מסין במבצע BLACK FRIDAY.

לקח כמה שבועות, אולי כמעט חודש.

זכה בלוטו.

עלה 670 שקל סך הכל.

3GB RAM

64GB FLASH

מעבד 10 ליבות

מסך 5.5 אינץ'
בטריה 4100

המכשירים של XIAOMI מגיעים עם MIUI(גרסת אנדרויד שלהם).

בגרסתה הגלובלית היא אחלה.

בגרסתה הסינית יש פרסומות ככל הידוע לי.

אז תמיד לוודא שמדובר בגרסה הגלובלית.

בכל מקרה אפשר תמיד לצרוב עליו את הגרסה הגלובלית, אבל עדיף לחסוך את הטרחה הזאת מראש ולוודא.

אולי גם הגרסה האירופית בסדר, אבל יש בה כמה הגבלות קטנות(במערכת ההפעלה) שהEU מחייבים על פי התקן שלהם במכשירים הנמכרים בשטחה.

הMIUI מגיע עם פונקצייית הקלטה מובנית שאפשר להגדיר להקליט את כולן אוטומטית, או לחיצה אחת אחרי חיוג במסך השיחה.

מצורפת גם תוכנת מזג אוויר מתקדמת של ACCUWEATHER ללא פרסומות. (לא ניתן להשיג מחנות האפליקציות ללא פרסומום מבלי לשלם)

למה סיני ולא מותג מוביל/יוקרתי?

כי XIAOMI הוציאו בשנה האחרונה לא מעט דגמים ממש מוצלחים, גם במחיר וגם באיכות.

כי המחירים שלהם שוברי שוק.

כי קניתי אותו בין בשליש בערך מהמחיר שעולה סמסונג עם חומרה דומה בארץ.

כי החומרה בו ממש טובה אפילו בלי קשר למחיר.

כי זה הגיוני לקנות כל שנה שנתיים מוצר סיני איכותי עם חומרה בינונית++ במחירים כאלו, במקום אחד של סמסונג פעם ב3-4 שנים באותו הסכום המצטבר, שבסוף גם עלול להתפוצץ לך...

כי בסופו של דבר אני רוצה שיהיו לי יותר ממכשיר אחד עם חומרה טובה על המדף, כדי שאוכל להתנסות יותר עם צריבות רומים, שהיה לי לגיבוי במקרה תקלה, ובהמשך אולי להעביר את הישנים יותר למישהו אחר ולחלק מתנות לנזקקים.

ואני מאוד מרוצה מהמכשיר.

אומנם אני לא משתמש כבד בכלל, ואולי לא התנסתי איתו מספיק.

אבל גם אחרים נראה שמאוד מרוצים מהדגמים הטובים יותר של XIAOMI.

חצי שנה משבחים אותם רבות, וככל הידוע לי אין בעיות חומרה סדרתיות.

אפשר אפילו לומר שהם הרבה יותר אמינים מסמסונג אם ניקח בחשבון רק את הדגמים שיצאו בחצי שנה האחרונה.

פורסם

לכתוב כותרת אינפורמטיבית קשה?

ולעניין הנושא כדאי XIAOMI REDMI NOTE

פורסם
ציטוט של arik100

לכתוב כותרת אינפורמטיבית קשה?

ולעניין הנושא כדאי Xiaomi REDMI NOTE

אני חושב שלא ניתן להמליץ באופן ישיר על מוצר - לכן נתתי כיוון כללי.

אנו צריכים לדעת מהם השימושים? האם הבחור מעדיף מצלמה טובה או מחיר טוב? מה יותר חשוב לו?

מה התקציב?

בלי כל זה - יהיה קשה לנו להמליץ.

פורסם

אני לא יכול להמליץ על שום דבר שאין לי.

רק על מה שיש לי.

ובכל מקרה זו דוגמה שמשליכה על דגמים אחרים טובים וחדשים יחסית של XIAOMI.

בין אם אני ממליץ על הדגם הספציפי הזה או לא(וזו לא היתה כוונתי) אני ממחיש את הסיבות והשיקולים בעד טלפון סיני איכותי ומשתלם בכלל, וXIAOMI בפרט.

אוסיף גם שבסביבתי הקרובה קנו כמה וכמה מכשירים סינים בשנים האחרונות, שהיו נפילה מבחינת איכות ואמינות.

כך שאני מודע היטב לתחושות שיש ללא מעט אנשים בנושא.

אבל המציאות משתנה וכבר הוכיחה זאת.

המותגים הסינים משפרים איכות, משפרים אמינות.

וכיום חלק מהחברות, לפחות עם חלק מהדגמים הטובים יותר שלהם(בטווח הבינוני ומעלה), מהווים אלטרנטיבה טובה ואמיתית.

וגם יש להם גרסאות מערכת הפעלה גלובליות ותמיכה באנגלית.

אם לא הייתי מאמין בזה לא הייתי קונה מותג סיני.

פורסם

מסכים לגמריי - גם אני כתבתי כי xiaomi היא אחת החברות שאני ממליץ לעבור אליה.

אתה מוזמן לשתף עם פותח הדיון את חוויותך עם הטלפון שברשותך - אין כמו המלצה מבעל ניסיון

אבל אני לא חושב שאם אין לך מוצר - אז אתה לא יכול להמליץ עליו. אני לדוגמא מוזן ממספר ביקורות באינטרנט אשר נותנות לי תפיסה רחבה יחסית על כל מכשיר, וכך אני מבסס את המלצותיי.

מסכים שיש סיבות רבות היום לרכוש טלפון סיני - בעיקר עלות תועלת, אבל צריך לבחון גם שיקולים אחרים (כמו פיתוח רומים על ידי קהילה, שפחות נפוץ בטלפונים הסינים, או המצלמה שלהם)

לסיכום - כל אחד מוזמן לכתוב איזו המלצה שהוא מרגיש נכון להמליץ, אבל צריך לשים לב כי הבחור כאן עדיין לא פירט דרישות - הוא פשוט כתב שאלה סתמית וכללית.

ממליץ להמתין קצת לפני שאנו אומרים לו כבר מה לקנות. בואו נבין מה הוא רוצה.

פורסם

דווקא לדגמים של XIAOMI מהשנה האחרונה יש לא מעט רומים בXDA.

אבל אם חשוב לכם תמיכת רומים, אולי עדיף שתתמקדו במכשירים עם מעבד SNAPDRAGON ולא MEDIATEK.

אאל"ט זה משהו שקשור לקוד פתוח שזמין למפתחים מיצרני המעבדים, מול קוד סגור במקרה של MEDIATEK.

ולמרות זאת יש גם גרסאות רומים לדגמי מעבד MEDIATEK.

אבל הם שעטנז אולי, שמשאילים קוד חומרה מכמה רומים שונים.

ומה יהיה הלאה בגרסאות אנדרויד הבאות לא לגמרי ברור, אך גם שם נראה שהמעבד עלול להיות הגורם המכריע כמה קל או קשה יהיה לפתח ולהתאים למכשיר.

בקיצור תמיכה ועדכוני גרסאות אנדרויד מקוסטמים יהיו תדירים ואחידים יותר עם מכשיר בעל מעבד SNAPDRAGON. (כך קראתי בXDA)

זה אחד השיקולים שהיו לי כשבאתי לקנות את הREDMI NOTE 4.

והחלטתי ללכת דווקא עליו במקום הREDMI NOTE 3 בגלל יתרון חומרתי קל, ובגלל שלא רציתי לקנות מכשיר שאין לו BT 4.2.

מאז קיבלתי בראש בנושא הBT 4.2.

ועכשיו אני כבר לגמרי לא בטוח שאעשה בו שימוש שלא אוכל לעשות עם BT 4.1 בדיוק באותה המידה.

מאז גם יצאו דגמים חדשים יותר של XIAOMI בטווחי המחיר והחומרה, שכוללים גם מעבד SNAPDRAGON וגם BT 4.2.

אם הייתי מתכנן קניה עכשיו אולי הייתי מוסיף קצת ולוקח משהו כמו הREDMI PRO 2 שבדיוק היתה עליו כתבה באתר.

https://hwzone.co.il/הלהיט-הראשון-של-xiaomi-ל-2017/

אם הייתי רוצה 5 אינץ' יש את הREDMI 4 PRIME שיצא בנובמבר: (שלושה חודשים אחרי הREDMI NOTE 4)

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_4_prime-8263.php

פורסם

@Art Tatum

אע

לא ראיתי שערכת את ההודעה האחרונה

חחח מה אמרתי? לא להמליץ לו כרגע על מכשיר ספציפי. למה? כי אנו לא יודעים מה הוא רוצה

אולי הוא מצלם תמונות משפחתיות עם הטלפון - והוא התרגל לאיכות של הגלקסי. עכשיו אתה מנמיך אותו לREDMI?

אולי הוא רוצה לעבור לאייפון כי האיכות סאונד שם יותר טובה מהגלקסי? ואז כדאי להמליץ לו על ONEPLUS, V20 או HTC 10? הRedmi לא מצטיין בתחום הזה

אולי הוא רוצה טלפון זול? אז הredmi נכנס יופי לקטגוריה

בקיצור - קשה לי לתת לו המלצה ספציפית, ולדעתי כולם צריכים להתחשב בעובדה שהבחור עוד לא פירט מה הוא רוצה חוץ ממשפט אחד.

פורסם

זה לא משנה מה ספציפית הוא רוצה מבחינת חומרה.

קודם כל לא נראה לי שיש לו דרישות ספציפיות או סיבה לקנות דווקא את הכי יקרים שיש.

וכיום הסמארטפונים גם בקטגוריה הבינונית בעלי ביצועים נהדרים למשתמש הממוצע.

באמת שאין סיבה להשקיע יותר על מעבד יותר חזק או משהו.

וגם אם הוא רוצה משהו יותר חזק חומרתית.

יש!!!!
יש גם HIGH END TOP TIER סינים.

וגם הם עולים משמעותית הרבה פחות ממה שעולים המקבילים שלהם בסמסונג/אפל.

הרעיון שלי היה להיות ספציפי ולהראות שיש מכשירים סינים טובים.

שיש אופציות.

ועל הדרך לדסקס איתך על רומים ודגמים נוספים בעלי מעבדים שונים.

ראית את הRedmi Pro 2?

מדהים.

חומרה מעולה!!

מצלמה משופרת שמביאה אותו לקטגוריית איכות גבוהה יותר.

מחיר שוב חצי/שליש ממה שעולה חומרה דומה אצל מתחרים.

ואם מזמינים/מביאים מחו"ל וזוכים בלוטו של המכס, אז החיסכון מביא סיפוק אדיר.

אני מרגיש סיפוק גדול שקניתי את הREDMI NOTE 4 במחיר נמוך מאוד וללא מיסים.

אחת הקניות הטובות שעשיתי בכל הזמנים.

פורסם

צלחת במשימתך בצורה יוצאת מן הכלל

אני מגיע אליך מבית שאוהב מכשירים סיניים.

הסמארטפון הראשון שלי היה Meizu M9 שהזמנתי ישירות מהיצרן לישראל (לא הושק רשמית בארץ).

אחריו היה לי את הxiaomi mi2 שהזמנתי גם אותו מחו"ל.

מדובר במכשירי TOP - אבל זה לא מתאים לכל אחד. במיוחד לא אם אתה מעוניין להזמין מחו"ל.

יש דברים שצריך לשקול ביבוא מכשיר - תדרים, מכס, אחריות (כבר שלחתי והחזרתי טלפון לסין במסגרת אחריות) וכ'ו...

כאשר אתה רוכש את המכשיר בארץ - הפער במחיר מצטמצם. אני לדוגמא לא בטוח שהxiaomi redmi note 3 הוא קנייה כדאית כשיש לך LG G4 (מחודש! כן כן) ב1000 ש"ח או חדש ב1300 ש"ח - מבחינת רכיבים כמו מצלמה/רומים/ציוד היקפי.

הבחור כאן מגיע ממקום של גלקסי - אני לא אומר שredmi תיהיה בחירה רעה עבורו, אבל קיים סיכוי סביר שהוא יתאכזב קשות ממכשיר כזה (עקב סטנדרטים שהוא התרגל אליהם במכשיר הקודם)

הייתי גם יכול לומר לו שהוא יכול לקנות את הZTE AXON 7 המצויין (ב400 דולר) - אבל כל עניין הייבוא לא מתאים לכל אחד.

הבה נמתין לתגובתו

פורסם

כמה

ציטוט של אור כהן 2

יש דברים שצריך לשקול ביבוא מכשיר - תדרים, מכס, אחריות (כבר שלחתי והחזרתי טלפון לסין במסגרת אחריות) וכ'ו...

כמה עלה לך לשלוח חזרה לסין?

איך זה עובד בדיוק?

פורסם
ציטוט של Art Tatum

כמה עלה לך לשלוח חזרה לסין?

איך זה עובד בדיוק?

שילמתי 200 ש"ח עבור משלוח EMS לסין, ועוד 200 ש"ח חזרה.

הייתה תקלה במצלמה שמכוסה במסגרת האחריות - מילאתי טופס שילוח מוצר לתיקון בבית המכס (תל אביב) ושלחתי את המוצר.

אחרי שהמוצר תוקן, הוא הגיע לארץ שם רצו לגבות מע"מ ומכס על המכיר הסלולרי - הצגנו בפניהם את הטופס, ואז הם ביקשו שנשחרר אותו ידנית מבית המכס.

לא כיף במיוחד - אבל המכשיר בסופו של דבר תוקן.

פורסם

זה בהחלט הימור פרוע להזמין מסין טלפון.

אבל אם אתה מצליח בזה פעם אחת או שניים תפסת גל משתלם שכבר יכול לספוג אבדות.

כי במחירים כאלו(כשאתה חוסך מיסים) אתה יכול להרשות לעצמך לקנות עוד מכשיר ולשלוח את התקול במשלוח איטי וזול.

עדיף להימנע ממצבים בהם תרגיש צורך לשלם על משלוחי EXPRESS במקרה של תקלה.

ובזמן קניה בכלל זה כבר לא משתלם כי זה 100% תשלום מיסים, אז עדיף לקנות בארץ או להזמין מAMAZON.

אני קניתי את המכשיר הזה מסין מתוך אמונה שיש סיכוי רב(אפילו עוד יותר בגלל העיתוי) הוא יעבור חלק את המכס.

ודאגתי לסמן DROP SHIPPING כדי שלא יראו על האריזה לוגו מוכר של חנות סלולר/חשמל/אלקטרוניקה.

ובמכשיר הבא שאזמין עוד שנתיים אולי, כבר אהיה ביתרון תקציבי יפה בעקבות כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים