עבור לתוכן

אודיו לא עובד לאחר הוצאת בטריה מהביוס(כרטיס קול מובנה בלוח אם)

Featured Replies

פורסם

שלום
לאחר שהמחשב לא רצה לעלות והיה מסך שחור, הגעתי לבעיה שאחד הסטיקים של הזכרונות תקע אותם ,
הוצאתי אותו ובמהלך החיפושים מה הגורם התקוע בין היתר הוצאתי את הבטריה של הביוס והחזרתי אותה.
מאז , אין לי שום אודיו במחשב - הרמקולים תקינים, הכבל RCA תקין (נבדקו במחשב אחר)

ניסיתי להסיר את הדרייברים של הקול(realtek ) ולהתקין מחדש להכי חדשים, כלום לא עוזר. יש 6 יציאות מאחורה,
תמיד הוא היה בירוק התחתון, ואף פעם לא היו בעיות. חיפשתי ברשת ומדברים על הגדרות set the onboard audio to ENABLED אבל לא מצאתי דבר כזה או משהו דומה בBIOS שלי.
ניסתי גם במקומות אחרים, פשוט לא שומעים כלום. כאמור קודדים והכל לא השתנו כי רק הוצאתי את הבטריה.
כך הכל בסדר ב"מנהל ההתקנים"

לוח אם Gigabyte GA-EP45T-UD3LR
גירסת ביוס F12e
מערכת הפעלה WIN 7 64BIT

אודיו לא עובד לאחר הוצאת בטריה מהביוס(כרטיס קול מובנה בלוח אם)

מה אפשר לעשות?

פורסם

נסה להיכנס לביוס ולהפעיל שם הגדרות ברירת מחדל.

פורסם
  • מחבר

היי.

עשיתי Load Fail-Safe Defaults שמרתי, הפעלתי מחדש - עדיין אותו דבר. לא שומעים כלום

מה עוד מוזר, תראה בתמונה עם הWINAMP הגרף של המוזיקה בכרטיס קול עובד אבל לא שומעים כלום. מחבר למחשב הנייד , שם מוזיקה, שומעים מצוין

אתה מזהה פה משהו מהביוס שאפשר להגדיר? עשיתי Disable ב Azalia Codec וזה ניטרל את הכרטיס קול הפנימי בלוח לדעתי. (וכבר החזרתי בחזרה כמו שהיה)

תודה!

HARA.jpg

K640_IMG_20170121_151257.JPG

פורסם

אם תשים לב, בהגדרות הקול, Realtek Digital Output מוגדר כברירת מחדל. תנסה להגדיר את הרמקולים כברירת מחדל. אם אין אפשרות, תנתק אותם ותחבר אותם מחדש ליציאה הירוקה, ואז הוא יתריע על רמקולים שחוברו.

פורסם

התוכנה של REALTEK מותקנת? (ICON נוסף של רמקול בשורת המשימות).

פורסם
  • מחבר
כן, היא מותקנת .
ניסיתי גם בחיבור הקדמית במארז, אבל לא שומעים כלום.
( אף פעם לא השתמשתי בה ואין לי מושג אם היתה עובדת בכלל, אולי שהרכיבו את המארז לפני כמה שנים לא חיברו הכל שם)

בכל מקרה, כרגע אני באופן זמני עם USB שיש לו כרטיס קול קטנטן כפתרון זמני, עד שאנסה לפתור את הבעיה עם הכרטיס של הלוח.

חיפשתי ברשת וכתבו שם לבטל את האופציה "כניסה קדמית במארז" ואז זה יחזור ברירת מחדל ל"רמקולים" - עשיתי את זה, ובאמת חזר כמו שהיה האייקון , מראה שאני מנגן מוזיקה שזה זז אבל לא שומעים עדיין כלום...
מוזר.

Q23423.jpg

פורסם

תנסה לעדכן את התוכנה של Realtek לגרסה האחרונה.

ייתכן שהבעייה היא בכלל ברמקולים ולא בכרטיס הקול. אחרת המחשב לא היה מזהה אותו.

פורסם

נתקלתי בהמון בעיות מעצבנות עם דרייברים של REALTEK. מה קורה אם אתה הופך את כרטיס הקול ללא זמין במנהל ההתקנים ומפעיל חזרה?

פורסם

האם התקן השמיעה "שומע" ?   הבאר הירוק ירוק ונושם בזמן שיש קול והרמקולים לא מופסקים ?

Untitled.jpg

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ag43

נתקלתי בהמון בעיות מעצבנות עם דרייברים של REALTEK. מה קורה אם אתה הופך את כרטיס הקול ללא זמין במנהל ההתקנים ומפעיל חזרה?

היי.

סורי על הדיילי, ימים לחוצים קצת. (מזל שיש לי כרטיס קול בUSB שאני עובד איתו)

לא קורה כלום שאני מסיר ללא זמין ומפעיל בחזרה(טוב, בעצם קורה- הברירת מחדל הופך לATI HDMI אבל זה לא עוזר לי כי בכרטיס מסך יש לי רק כניסה אחת של HDMI), גם שניסיתי ב "הסרת התקנה" ישירות ממנהל ההתקנים ששוב אוטמטי הוא מחפש מהרשת לעדכן דרייבר ומצליח.

Ivan

אכן הבאר חיה ונושמת

1280_0_57105cf5-2870-4bc2-a5d6-17a064404

גם באופציה שכתבתי מקודם, לבטל בהגדרות כניסת שקע קדמי - זה אמנם משנה ל"רמקולים" והבאר זז למעלה בירוק(כמו בתמונה), אבל עדיין לא שומעים כלום..

נראה לי שהכרטיס קול המובנה בלוח פשוט הלך לגמרי. ¬¬
הדרייברים מעודכנים לגירסה הכי חדשה , זה אחד הדברים שהתחלתי איתם

נערך על-ידי SaXtoR

פורסם

תפעיל את המחשב עם LIVECD כלשהו ותראה אם עובד.

פורסם

קליק ימני על הרמקול ה"לא מחובר" לא מאפשר לחבר אותו וגם להגדירו כהתקן הפעיל ?

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ag43

תפעיל את המחשב עם LIVECD כלשהו ותראה אם עובד.

הורדתי LIVE CD ubuntu-14.04.1 שמתי על DOK והפעלתי, ניסיתי כמה שירים כולל יוטיוב, מזהה רגיל את הכרטיס קול בלוח, בדקתי שלא על MUTE והשאר, לא שומעים כלום. :|

Ivan

לא, לא ניתן. האפשרות של "הפוך לזמין" חסומה ולא ניתנת ללחיצה

פורסם

איזה אפשרויות יש לך בביוס הקשורות לכרטיס הקול? מה קורה כשאתה משנה את הAZALIA מAUTO לENABLED

פורסם
  • מחבר

מצאתי רק את הAZALIA.

לא קיימת אופציה לשנות  ל-ENABLED , יש כמו עכשיו על AUTO או Disable .

כשאני עושה Disable ושומר, הוא פשוט מראה לי בווינדוס שהוא ביטל את הכרטיס קול המובנה בלוח אם(לא פעיל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים