עבור לתוכן

קניית לוח אם חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי לבחור לוח אם שמתאים למחשב שלי שהמפרט שלו הוא:

INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - TRAY

GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 // אותו אני רוצה להחליף

TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 X2

DVD SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK

COOLERMASTER CM 690 II ADVANDCED w/o PSU

ANTEC TRUE POWER TRIO 650W

ARCTIC-COOLING FREEZER 13

HITACHI 1TB SATA3

Kingston SSD

**הערה חשובה - אני צריך שהלוח יתמוך בכרטיסי מסך הבאים:

Nvidia Geforce GTX1050TI

Radeon Rx 470

GAINWARD GTX560 TI 1GB GDDR5 - RETAIL

פורסם

חסר פרטים.

למה אתה רוצה להחליף לוח? יש איתו בעיות או שאתה רוצה לשדרג למשל. 

מה התקציב שלך ללוח חדש? 

הסוקט של המעבד הוחלף ב1150 בדור ההאסוול והוחלף שוב ל1151 בסקיילייק. היום יש כבר את הדור השביעי, קייבי לייק. לא בטוח שמשתלם לקנות היום לוח לסוקט מיושן. 

פורסם

אשמח אם תפרט למה אתה רוצה להחליף לוח?

יש לי גם את הלוח הזה ונכון להיום אני מבין שאין לו פיצרים עדכניים, אבל אתה יכול להחליף במקס ללוח Z77, מה שלא באמת יוסיף לך יותר מידי פיצ'רים עדכניים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Tomer70

חסר פרטים.

למה אתה רוצה להחליף לוח? יש איתו בעיות או שאתה רוצה לשדרג למשל. 

מה התקציב שלך ללוח חדש? 

הסוקט של המעבד הוחלף ב1150 בדור ההאסוול והוחלף שוב ל1151 בסקיילייק. היום יש כבר את הדור השביעי, קייבי לייק. לא בטוח שמשתלם לקנות היום לוח לסוקט מיושן. 

ציטוט של OR2OOO

אשמח אם תפרט למה אתה רוצה להחליף לוח?

יש לי גם את הלוח הזה ונכון להיום אני מבין שאין לו פיצרים עדכניים, אבל אתה יכול להחליף במקס ללוח Z77, מה שלא באמת יוסיף לך יותר מידי פיצ'רים עדכניים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

התקציב הוא עד 300 שקל בלי חריגה ומה הכוונה בסוקט מיושן?
אני מעוניין להחליף בגלל שהוא הפסיק לזהות את הכבל רשת ואני חושש שהסיבה לכך היא שהופעל עליו לחץ וכמה הלחמות נפגמו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OR2OOO

יותר פשוט לקנות כרטיס רשת חדש.

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10185

אשקול את האפשרות הזאת שהיא אכן משתלמת יותר אך אם אני אחבר את מה שציינת אני בספק שאוכל לחבר את הכרטיס מסך.
מה דעתך?
בנוסף אשמח אם תפרטו לי על מה שתומר אמר לגבי הסוקטים,
תודה.

פורסם

במידה ואתה רוצה להחליף לוח ולהשאר עם המעבד הנוכחי תצטרך לקנות לוח ישן, מה שכמובן לא משתלם. פשוט תקנה כרטיס רשת חדש כמו שהוצע, זה הפתרון הטוב ביותר.

אין קשר לכרטיס מסך, הכרטיס רשת מתחבר לחיבור pcie x1 שקיים בלוח שלך, והכרטיס מסך ל pcie x16 (יש לך 3 כאלה).

אם הכרטיס מסך חוסם את הpcie x1 , אתה יכול פשוט לחבר לחיבור הגדול האחרון.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Tomer70

במידה ואתה רוצה להחליף לוח ולהשאר עם המעבד הנוכחי תצטרך לקנות לוח ישן, מה שכמובן לא משתלם. פשוט תקנה כרטיס רשת חדש כמו שהוצע, זה הפתרון הטוב ביותר.

אין קשר לכרטיס מסך, הכרטיס רשת מתחבר לחיבור pcie x1 שקיים בלוח שלך, והכרטיס מסך ל pcie x16 (יש לך 3 כאלה).

אם הכרטיס מסך חוסם את הpcie x1 , אתה יכול פשוט לחבר לחיבור הגדול האחרון.

אוקיי תודה רבה אני אקנה כרטיס רשת חדש, הכרטיס הזה מתאים?(פשוט אני מחפש מKSP) http://ksp.co.il/index.php?uin=26179&select=

ועוד שאלה אחרונה, מדוע כתוב ליד החיבורים הנוספים PCIE 4X ו PCIE8X אם אתה טוען שכולם הם 16X?

פורסם

יש אכן 3 חיבורי x16 אבל רק אחד מהם (העליון) עם רוחב פס של x16, השניים האחרים הם x8 ו x4 כמו שכתבת. בגלל זה כדאי (צריך) לחבר את כרטיס המסך לחריץ עם הרוחב פס המלא. את הכרטיס רשת כדאי לחבר לx16 האמצעי (שרץ בx4, בהנחה שבpcie x1 הוא לא ייכנס בגלל הכרטיס מסך), כדי שהוא לא ייקח רוחב פס מהכרטיס מסך.

הכרטיס רשת ששמת יתאים, אני הייתי שם עוד 15 ש"ח וקונה את זה של אדימקס (יש גם בKSP) רק כדי לקנות משהו של חברה מוכרת. יחד עם זאת, אין לי ניסיון עם אף אחד מהכרטיסים הנ"ל אז אולי אני סתם מדבר שטויות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של asaf_c

יש אכן 3 חיבורי x16 אבל רק אחד מהם (העליון) עם רוחב פס של x16, השניים האחרים הם x8 ו x4 כמו שכתבת. בגלל זה כדאי (צריך) לחבר את כרטיס המסך לחריץ עם הרוחב פס המלא. את הכרטיס רשת כדאי לחבר לx16 האמצעי (שרץ בx4, בהנחה שבpcie x1 הוא לא ייכנס בגלל הכרטיס מסך), כדי שהוא לא ייקח רוחב פס מהכרטיס מסך.

הכרטיס רשת ששמת יתאים, אני הייתי שם עוד 15 ש"ח וקונה את זה של אדימקס (יש גם בKSP) רק כדי לקנות משהו של חברה מוכרת. יחד עם זאת, אין לי ניסיון עם אף אחד מהכרטיסים הנ"ל אז אולי אני סתם מדבר שטויות.

הבנתי, תודה.
בנוסף גיליתי שיש מתאם שהופך את החיבור של הUSB לLAN, הדבר לא יעשה את החיים קלים יותר? או שיש לו חסרונות ולכן עדיף חיבור PCIE?

פורסם

לדעתי זה עוד חיבור שיוצא מהמחשב במקום ישר שיהיה מחובר למארז, לא יפה. 

חוץ מזה אם אתה הולך על usb אז עדיף משהו שמתאים לusb 3 ולא יגביל אותך מאוד במהירות. הקטע שזה כנראה יהיה יקר יותר.

משהו כזה http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Y-3461

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים