עבור לתוכן

מקורות זיהום במרכז? ריח של מדורה אחריי גשם?

Featured Replies

פורסם

נראה כמו מד לאחוז הפחמן הדו חמצני באוויר.

זה לא יכול לאתר מקור ריחות או גזים רעילים.

מכל החושים ריח הוא החוש הכי לא מפותח מבחינה טכנולוגית.

את חוש השמיעה פיתחנו למושלמות טכנולוגית.

את חוש הראיה(וגם השמיעה) אפילו פיתחנו אל תוך ספקטרומים שאינם בטבע האנושי שלנו.

בחוש המגע/מישוש בהחלט יש התקדמות. (הוקלד במסך מגע בסמארטפוןן שלי... סתם...)

אבל טכנולוגיות למדידת טעם וריח?

מחכה למדענים מבריקים שיפצחו משהו שעוד לא לגמרי מובן לנו איך עובד, כל שכן איך להפוך את זה לטכנולוגיה שימושית.

טכנולוגיות כאלו משולבות במכשירי בישול כמו מיקרוגל ותנור יכולים לשנות לגמרי את המטבח המודרני.

גם בתחום הנקיון יש מקום לטכנולוגיות זיהוי מועילות.

תארו לעצמם מנקה בשנת 2100.

לובשת עדשות מציאות רבודה.

מוציאה מכשיר וסורקת את החדר אותו היא מנקה.

המכשיר סורק את החדר ומפתח תמונת VR בה יש איזורים ירוקים צהובים כתומים ואדומים על פי זיהום בקטריאלי.

זה עוד יקרה!

וכמובן איכות סביבה.

יהיה קשה מאוד לחוקק ולאכוף חוקים ללא טכנולוגיות זולות וזמינות לציבור למדידת רמות זיהומיות מסוגים שונים באופן מדוייק.

אפילו לרשויות וארגונים ירוקים אין הרבה כלים.

ואלו שיש דורשים המון עבודה והתעסקות וכסף ומעבדות עם ציוד יקר וכוח אדם מומחה.

תארו לעצמכם מכשיר ידני שמסוגל למדוד ריחות והרכבם הכימי בספקטרום רחב ומגוון של זיהוי.

הציבור יוכל למדוד, ולהתלונן, ולהוכיח.

הרשויות יאלצו לחוקק חוקים ולאכוף אותם.

זה יהיה נפלא.

• תגובות 35
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

חזרתי עכשיו מסרט. 1:15. איך שיצאתי מהאוטו בחניה הרגשתי ריח שרוף. בקניון איילון לא היה ריח כזה.

בכלל בימים האחרונים הרחתי בכמה מקומות בהרצליה גם ריח אחר, מריח כמו קקה. חשבתי שדרכתי על משהו, אבל לא דרכתי על כלום. וגם, כשנכנסתי למוכנית עם חלונות סגורים לא היה את הריח הזה. רק במקומות פתוחים.

פורסם

אכן. הוא לא אחיד - אבל הוא קיים שם ועוד איך. בא בגלים. העירייה הודיעה לי כי הנושא הועבר לאגף איכות הסביבה של העיר - בנוסף ניתן לי המספר של המשרד.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שפתרתי את התעלומה, אבל זה לא מסביר את הריח המוזר של הקקה שהרחתי לפני כמה ימים, רק את השרוף.

בשנים האחרונות נהיה פופלרי מאוד לחמם את הבית עם הסקה במקום מזגן. הסקה בעזרת בערה, בעיקר של בולי עץ, עושה הרבה עשן מסריח.

באזורים של ווילות זה עוד איכשהו הגיוני. יש תקנים לגבי גובה הארובה וכו. אבל כנראה שיש יותר ויותר אנשים באזורי מגורים צפופים כמו בהרצליה ששמים הסקת בערה עם עצים ופשוט מסריחים את כל האזור.

אם זה קורה בעיקר כשקר זה יכול גם להסביר(לצורך העיניין גם כשרק קר בלילה).

זה ההסבר ההגיוני היחידי שאני יכול לחשוב עליו כרגע... ואני יודע שזה בעיה ולא רק בהרצליה גם בחיפה.

אנשים חוששים שיש שריפה אבל בעצם זה אנשים אחרים שעושים הסקה בעמצאות עצים.

פורסם

זה יכול להסביר את התעלומה. אבל אנו לא אמורים לראות עשן מארובות הבתים? והאם זה בכלל חוקי בארץ? אני יודע שלשכנים שלי יש הסקה באמצעות גז - שלא פולטת ריח.

פורסם
  • מחבר

זה חוקי, אבל יש תקנים לגבי הארובות שלא כולם מקפידים בלשון המעטה.
ראיתי גם תנור הסקה מאמצע קומה של ביניין רב קומות שזה בטוח לא תקין.

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי אפשר להתלונן בעירייה שזה לא הגיוני לאפשר תנורי הסקה באזורי מגורים צפופים, או שלפחות יבצעו בדיקה ופיקוח שלראות שהכל תיקני.

פורסם

זה ריח מסריח שמצריך אותך לסגור חלונות (אם פתוח) אני מאור יהודה ופעם ראשונה שהרחתי ריח מוזר מסריח כזה זה היה ממש לא מזמן אולי לפני חודשיים בחיים לא היה ריח של תעשיה כי אין פה משהו שדומה לזה. 

ועוד משהו שהייתי חייל בטכני בחיפה כל בוקר ב שעה 5-6 בבוקר היה ריח מסריח אותו הריח שהרחתי לפני חודשיים כאן מהבית הריח הזה גורם לכאב ראש ולתחושת חרא כזו שמריחים את זה לזמן ממושך לא יודע להסביר את זה, בתקופת הטכני היינו מכנים את זה הריח של הטכני .. 

פורסם

@Elad Pinhasov מעניין. הייתי בטכני רבות לפני 4 שנים ולא הרחתי את זה. זה חדש?

פורסם

@אור כהן וואלה הייתי בטכני בקרוסים זה היה  בינואר 2014  1.1.14 התחלתי קורסים שם אז בתקופה הזאת שהייתי שם ל 3 חודש אז כן היה ריח ממש כזה  מסריח בשעות האלה אני פשוט זוכר את השעות כי זה שעות השקמה אז הריח ממש חרוט לי

פורסם

חחחח אני זוכר את העכברים רצים על קוי הטלפון בבוקר בטכני :P

פורסם

@אור כהן חחחח וואלה לא זכור לי על זה משהו אבל בטוח היה הכל ישן מסריח 

אי אפשר להגיד שזאת לא תקופה בין המצחיקות בצבא אם לא הכי מצחיקה וכיפית שהייתה בשירות . לי לפחות (והרי אף אחד לא רצה ללכת לטכני)

פורסם

יש מצב שזו בכלל שריפה של זבל, המכיל בתוכו גזם לעידוד השריפה. כעת למשל זו עונת קיצוץ מטעי הזיתים, ולא אתפלא אם את הגזעים מפנים לייבוש כמה שנים לטובת עץ לקמינים, בעוד את העלים ווהענפים הקטנים שורפים לאחר מספר ימי ייבוש (זה בעור טוב בשל השמן, אבל עושה ריח מזוויע כמו כל צמח רטוב שנשרף).

באיזורים המזרחיים יותר, קרוב לבני הדודים, זו מכת מדינה, אם כי אבל לא חסרים גם בני דת משה אשר שורפים זבל וגזם על בסיס קבוע, מחקלאים ועד מטמנות פירטיות. לפעמים אלה אנשים פרטיים ששורפים, לפעמים ממש ברמה תעשייתית. גם הבנתי שלאחרונה החלו אפילו בארץ לשרוף ציוד חשמל בשביל המתכות היקרות יותר, מנהג שפעם היה נפוץ רק באפריקה.

פורסם

@Sargon

חזרתי עכשיו משיחה נוספת עם מוקד 106.

כפי שאמרת, במוקד 106 מאמינים כי מדובר בוודאות בתנורי ההסקה של הבתים מסוג הנפט הגורמים לריח החריף.

אחראית הביטחון העירונית אף סיפרה לי כי המגמה החלה לפני 5 שנים, והיא אינה יודעת אילו תקנות והגבלות חלות על הסקות אלו. היא גרה קרוב אליי, והעידה כי גם היא מריחה את הריח הנוראי הזה.

העירייה העבירה את הנושא לטיפול מול המשרד לאיכות הסביבה - במטרה לבדוק האם יש הגבלות החלות על מקרה זה.

בנוסף, אמרה לי הנציגה כי במידה ולא ימצא פתרון - ניתן יהיה להגיש תלונה בנציב תלונות הציבור העירוני - וראש העיר עצמו יקרא את נושא זה, ואולי יטפל בו.

חוץ ממי שגר בהרצליה - עוד אנשים מכירים את הבעיה הזאת? מדוע היא לא מדווחת ברחבי האינטרנט? אולי כפי ש @Art Tatum ציין אנשים פשוט התרגלו לריח וזה לא מפריע להם?

מישהו מכיר תקנות / סעיפי חוק להתמודדות עם הבעיה?

פורסם

עדכון קצר נוסף:

קיבלתי שיחה מהמשרד לאיכות הסביבה של הרצליה. הם הטילו ספק בכך שמדובר בהסקה מבוססת נפט מ2 סיבות:

1. דיווחתי על כך שזה קורה גם בקיץ, שם תופעת ההסקה פחותה

2. קיים ריח עדין כאשר מדובר בהסקה המבוססת על סולר, בהשוואה לריח המדווח של שריפה של עץ.

בנוסף, הנציג הופתע כי לא נשלח גורם בטחון לאחר הדיווח, אך הסברתי לו שלא נעשה כך הדבר כי מוקד הבטחון כבר הסביר לי שגם אם היה מגיע - לא היה מוצא דבר, והוא מכיר את התופעה.

כרגע הנושא עדיין בתהליכי טיפול. ממשיך לעקוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים