עבור לתוכן

מחפש פתרון NAS ביתי

Featured Replies

פורסם

השבוע בביתנו הקט הלך לו לעולמו דיסק קשיח נוסף :( 

המתנתי בסובלנות שדבר כזה יקרה על מנת שאוכל לתרץ לעצמי השקעה רצינית בציוד אלטרנטיבי

יש לי הרבה מחשבים ולא מעט מידע שלא הייתי רוצה לאבד. 

כרגע מה ששמן מידי, נשאר על הקשיח של המחשב + מגובה באמצעות כונן חיצוני אחת ל- דרך USB.

מה שלא גוזל נפח רב אני פשוט מציב על גבי ענן גוגל דרייב או בדרופבוקס

ככה אני רגוע שזה מגובה היטב אף על פי שאני לא מת על היעדר הפרטיות. 
אך בענן אני נהנה מהיכולת להתנהל מול מספר מכשירים במקביל וגם מגישה למידע דרך הרשת מרחוק. זה עובד נהדר! 

אז אני שואף לענן פרטי משלי כך שאוכל לאחסן עליו הכל בלי לעשות חשבון לאף אחד ותתאפשר לי היכולת לגשת לכל הקבצים שלי מרחוק.

יש לי אינטרנט 100מגה של הוט עם 3 מגה העלה, אני חושב שזה יכול לספק לי תשתית ראויה בעבור NAS אם וכאשר אנסה לגשת לקבצים מרחוק.

זה בסך הכל הולך לשמש אותי כפתרון יעיל לאחסון וגיבוי מידע יחד עם יכולת לשיתופו ברשת,

כך שאוכל לגשת אליו מכל מקום בעולם, כתחליף לשירותי הענן המוגבלים שאני משתמש בהם כיום. 

אני רוצה מוצר שיכלול זוג כוננים כאשר אחד מהם הוא העתק של השני על מנת למזער סיכוי לאבדן מידע.

כלומר ברגע שאחד מתקלקל, השני מחזיק בכל המידע בשלמותו כך שאין דאגות.

זה עשוי למנוע ממני לקיים את מה שאני עושה היום - גיבוי כפול ומיותר על פני יותר מכונן חיצוני יחיד..

דבר נוסף שמעניין אותי זו יכולת להתקין עליו SQL כדי שאוכל להריץ WordPress כדי להניע פרויקטים קטנים.

כך אוכל לגשת אליהם מרחוק גם כשהמחשב שלי כבוי...

חשוב לי שאני אוכל להחליף את הדיסקים הקשיחים שהNAS מכיל, כלומר שלא יהיה מוגבל לדיסק פנימי ספציפי.

אחת ל5 שנים או משהו בטח יידרש שם רענון קטן. או אם המוצר מתקלקל, שאוכל לשלוף את הקשיח ולחבר אותו ככונן חיצוני למחשב בעזרת מתאם USB.

אני שואף לכך שעתה ואילך, לא אשקיע יותר בכוננים קשיחים כלל בעבור מערכות המחשב העתידיות שלי בבית, אלה אסתפק בכונן SSD יחד יחד עם גישה אל הNAS שלי.

*אני חושב שכרגע נפח 2T יספיק לי. כפול זוג כוננים כמובן כאשר השני ישמש לגיבוי בזמן אמת.

* אין לי צורך במהירויות פעולה מעבר למינימום, מאחר והאחסון ישמש אותי בעבור אחסון של קבציי מדיה גולמיים בלבד.

אז איזה מוצר אני בעצם צריך ? כמה עלול לעלות לי הגמילה בגיבויים?

אני שואף לסגור עניין ב1,000ש"ח כלל הכוננים אך תתאפשר חריגה בהתאם לצרכים, בערך עד 50% מגובה התקציב.

* אין לי בעיה להזמין דרך אמזון או איביי במידת הצורך, אך כמובן שהעדפה היא לרכוש בארץ בתנאי שהפרש המחירים סביר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים