עבור לתוכן

מתלבט בין שני מעבדים למחשב משחקים K6600 vs6600

Featured Replies

פורסם

שלום,

ראיתי ששני המעבדים האלה הם פחות או יותר קרובים בביצועים שלהם השאלה היא האם יש הבדל גדול ומה מומלץ לקחת למחשב שהוא למשחקים?

פורסם

6600 ו6600K זה אותו מעבד עם שינוי קל בדרך שהטורבו עובד, בלי OC הביצועים שלהם זהים בגדול.

מעבר לזה 6600 ראשמית לא מאפשר OC וה6600K כן, זה עיקר ההבדל בין השניים.

אם אתה לא מעוניין ב OC לך על ה6600 הרגיל.

פורסם

הנה השוואה בין שני המעבדים הנ"ל מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/88191,88188

ה Core i5-6600 עובד בתדר רגיל של 3.3GHz ואילו ה Core i5-6600K עובד בתדר רגיל של 3.5GHz, מה שאומר שברוב המקרים ה Core i5-6600K כנראה ייתן ביצועים עדיפים בכ-6 אחוז. מבחינת תדר הטורבו - אין הבדל, שכן שני המעבדים מסוגלים לעבוד בתדר של 3.9GHz (יש לבדוק האם מדובר באותו תדר טורבו לאותו מספר ליבות בעומס).

מבחינת ההבדלים:

א. כפי ש @עידן פ. כתב - ה Core i5-6600K מיועד להמהרה, שכן יש לו מכפלה פתוחה. זה אומר מי שיקנה מעבד כזה כמה מתכוון לבצע המהרה וזה גם אומר שהוא ישקיע יותר בלוח האם ובקירור למעבד.

ב. פליטת החום של ה Core i5-6600K גבוהה יותר לעומת זאת של ה Core i5-6600 (מדובר על TDP של 91W לעומת TDP של 65W), מה שאומר שנראה יהיה צורך בקניית קירור טוב ויקר יותר עבור ה Core i5-6600K.

ג. ה Core i5-6600K יקר יותר.

מבחינה מעשית, אני מסכים עם @עידן פ. - אם אתה לא מתכנן המהרה, סביר להניח שההבדל בביצועים בין המעבדים לא יהיה משמעותי עבורך.

פורסם

א. מי זה שמואל?

בקישור הבא אפשר לראות את תדרי הטורבו של המעבדים בהתאם לעומס על מספר הליבות:

http://www.intel.com/content/www/us/en/support/processors/000005647.html

כפי שאפשר לראות, בפועל ה Core i5-6600 וה Core i5-6600K עובדים במצב טורבו בדיוק באותו התדר בהתאם לעומס על מספר הליבות שלהם - כאשר יש עומס על 4 ליבות המעבדים יעבדו בתדר של 3.6GHz, כאשר יש יש עומס על 3 ליבות המעבדים יעבדו בתדר של 3.7GHz, כאשר יש עומס על 2 ליבות המעבדים יעבדו בתדר של 3.8GHz וכאשר יש עומס על ליבה אחת בלבד המעבדים יעבדו בתדר של 3.9GHz. אני התייחסתי למצב הרגיל שבו תדר הטורבו לא פועל כלל. בהנחה שכל הזמן המעבד יעבוד בתדר טורבו, אז כן, אני מסכים עם @עידן פ. - סביר מאד להניח שלא יהיה הבדל בביצועים.

פורסם

לא קראתי את הכינוי שלך כמו שצריך, סורי... :)

והדף WIKI יותר נוח לקריאה :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים