עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט בין שני סוגי לוחות האחד :

ASUS Z170 Gaming Pro Aura

והשני :

ASUS MAXIMUS VIII HERO

** פתוח להצעות שלכם

ההבדל בינהם 200 ש"ח ורציתי להתייעץ אתכם האם כדאי להשקיע את התוספת הזאת ב - HERO,

האם ההבדלים באמת מצדיקים את זה. אין לי בעיה להוסיף עוד 200.

המפרט שלי :

Noctua NH-D15

Strix 1080

Corsair Dominator Platinum 2x8 GB 3200MHZ C16 KIT

EVGA SuperNova G3 650W

ועוד שאלה לגבי לוחות Z270 האם שווה לחכות להם ? כי אני מחכה למעבדים החדשים בכל מקרה,

תודה.

פורסם

שלום לך.

לשאלתך הראשונה לגבי ההבדל בין הלוחות - שני הלוחות דיי זהים, שניהם טובים ואיכותיים, שניהם בעלי מערכת חשמל 10 פאזות.

רק אציין שה-MAXIMUS הוא בעל מערכת קירור קצת יותר יעילה מאשר ה-AURA, ז''א בעל טמפרטורות קצת יותר נמוכות.

כל השאר זה כבר תלוי בך, מה יותר מתאים לך מבחינת מחיר, עיצוב, כניסות ויציאות כאלו ואחרות.

לגבי לוחות ה-Z270 העתידיים - פה קצת לא הבנתי אותך...

אם אתה אומר שאתה בכל מקרה ממתין למעבדים החדשים שאמורים לצאת ברבעון הראשון של 2017, הן מ-INTEL והן מ-AMD, אז למה לך אם ככה כרגע להתעניין בלוחות של ה-Z170?

אתה ממתין למעבדים החדשים כי...?, כי תרצה לשדרג את המערכת שלך?, אם זה ככה, אז כמובן שאין טעם כרגע להסתכל על לוחות בעלי הצ'יפסט Z170, אלא בעתיד הקרוב עם קניית מעבד מהדור החדש כבר לקנות לוח אם בעל צ'יפסט חדש, ה-Z270.

אתה פשוט צריך להחליט מה אתה רוצה: או לשדרג עכשיו ואז כן, הלוחות שהצגת הם שניהם טובים עד מאוד.

או שתרצה לחכות וכבר להשתדרג עם המעבדים החדשים, ואז כמובן העדיפות היא גם לשדרג את הלוח אם עם הצ'יפסטים החדשים שיצאו במקביל, ה-Z270.

אני כרגע גם כמוך, עומד מול בחירה מה לעשות: אחד מהמחשבים אצלי בבית מת (מאוד ישן שאין טעם לתקנו או לשדרג אותו, פשוט להחליף), ואני צריך להחליף אותו.

אז עקב כך שבקרוב צריכים לצאת מעבדים חדשים משתי החטיבות, עם לוחות האם העדכניים במקביל, הגעתי למסקנה שאני ממתין לזה ואשתדרג כבר בחומרה החדשה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

לגבי הלוחות היתה לי התלבטות בין שניהם למקרה ואני יחליט לא לחכות שאני ידע מה לקנות,

אבל עדיין לא החלטתי אם לחכות או לא, הבנתי ממאמרים שההבדל בין הציפ'ים הוא לא כזה גדול ככה שאני נוטה לקנות Z170 וכנראה לחכות למעבדים החדשים.

פורסם

סביר להניח שהמעבדים החדשים ולוחות האם המבוססים על ערכות השבבים מסדרת ה-200 ישוחררו ביחד. השאלה היא של מחיר - אם העלות של שני לוחות הנבדלים זה מזה אך ורק בערכת השבבים הוא זהה, כמובן שעדיף לקנות את זה בעל ערכת השבבים החדשה יותר. 

יש לציין כי לפי הכתבה יותר אחסון מהיר ולא הרבה מעבר: כל מה שצריך לדעת על ערכות השבבים החדשות של אינטל שפורסמה כאן באתר לא מדובר בהבדל משמעותי בין ערכות השבבים, לפחות לא עבור רוב המשתמשים. מכאן שהשיקול שלך צריך להיות כזה של מחיר, העדפה ודחיפות - אם אתה צריך לקנות מחשב היום, אז אין לך ברירה אלא לקנות לוח אם ומעבד מהדור הנוכחי של אינטל. אם אתה מעוניין במחשב בטווח הזמן הקרוב ורוצה את המחיר המשתלם ביותר - תמתין שמעבדי הדור השביעי (ה Kaby Lake) וערכות השבבים מסדרת ה-200 ישוחררו ואז תראה אם ישתלם לך לקנות מחשב המבוסס עליהם או כזה המבוסס על מעבד מהדור השישי (ה Skylake) ביחד עם לוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרת ה-100 או ה-200. אם אתה יכול להמתין עוד כמה חודשים, ייתכן שהמצב בשוק ישתנה בעקבות כניסת המעבדים החדשים של AMD לשוק (מעבדי ה ZEN) ואז יהיה אפשר לקנות מעבד טוב יותר בפחות כסף (או שמחירי המעבדים של אינטל יירדו).

פורסם

זה מה שאני אומר - אם לא ממש בוער ודחוף לשדרג כרגע, אז עדיף להמתין חודשים בודדים ליצאתם של המעבדים החדשים, הן מאינטל והן מ-AMD, וכמו כן לוחות האם המעודכנים, אני בעצמי צריך לשדרג מחשב והחלטתי להמתין.

כי כאשר תשוחרר החומרה החדשה לחנויות (מעבדים ולוחות אם), אז כבר יהיה אפשרי בבירור לראות ולהחליט מה הכי כדאי לקנות, או את החומרה החדשה, או את החומרה מהדור הקודם (החומרה הנוכחית כיום), ואם בסוף ההמתנה לחומרה החדשה, ההחלטה בכל זאת תיפול על קניית חומרה מהדור הקודם, אז אולי אפילו אפשר יהיה להרוויח מזה בדמות הורדת מחירים על חומרה מהדור הקודם עקב שיחרור החומרה החדשה לשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים