עבור לתוכן

תאונה במהלך הטירונות - האם ניתן לתבוע פיצויים?

Featured Replies

פורסם

אני חייל בצה"ל, ביום שלישי האחרון במהלך הטירונות פגע בי בשוגג חבר עם הנשק ושבר לי שן קדמית.

השן טופלה במרפאה בבסיס.

שאלתי היא האם יש אפשרות לתבוע פיצויים מהצבא/משרד הביטחון בגין המקרה?

ואם כן, כיצד לעשות זאת?

פורסם

LOL.

כמה ישראלי...

לא נראה לי שאפשר לעשות יותר מדי, ובטח שלא במקרה כמו שלך. מצאת לך ארגון "לחגוג" עליו כספית.

הצבא לא משלם פיצויים לאפסנאים שדפקו את הגוף שלהם במהלך השירות, מאחר והם, כביכול, לא הצהירו על בעיות אורטופדיות (גב, רגליים וכו'...) בצו ראשון, אז אתה מצפה שאתה תקבל משו?

פורסם

באמת אין שום דבר לעשות במקרה כזה...

פורסם

צר לי על התאונה שעברת, בהחלט לא נעים אבל לצערינו הרב, אי אפשר להוציא כלום מהצבא הזה.

צרייך עוד להגיד להם תודה שהם טיפלו לך בשן ולא אמרו שזה מחוץ לתחום אחריותם.

אז ככה, אני לא יודעת אם קראת את כל המסמכים שניתנו לך לפני שחתמת עליהם בבקו"ם, אבל

אחד מהמסמכים האלו, כתוב בו שאינך רשאי לטבוע את הצבא בגין פגיעה פיזית או נפשית, גם אם

יש לך עליהם אחוזי נכות, וזה כולל לטבוע קר"פ (קצין רפואה) על רשלנות רפואית. רופאה אחת

בקצין העיר אבחנה אותי לא נכון ונתנה לי טיפול למחלה אחרת מה שגרר חודשיים של סבל עד שיום

אחד נשברתי מכאבים והביאו לי פינוי ואחרי בדיקות שעשו גילו אצלי זיהום חמור בדם ודם בשתן

ויומיים לחיות. בזכות לטיפול הולם (בפעם ה-2) ניצלתי אבל הסבל הזה יכול היה להיחסך אם

הרופאה הדפוקה שהייתי אצלה היתה מאבחנת אותי נכון ונותנת לי טיפול מתאים. אם יכולתי, הייתי

בכיף טובעת את ה-schweinehure הזאתי. צה"ל זה ארגון משוריין מכל הכיוונים. גם כשהם

מפשלים, אנחנו סובלים.

חיילת בבצ"ת בירקנאו חיל הים.

פורסם

ההשוואות שלך מיותרות וכלל לא לעניין!

פורסם

ההשוואות שלך מיותרות וכלל לא לעניין!

כשנותנים הערכה רפואית לא נכונה לחייל והוא מגיע למצב של כך שיש לו שתן בדם ודם בשתן, זה מאד לעניין, כל העסק

עם מה שקורא עם רפואה בצבא. רק למען ידע כללי, שאנשים ידעו לשמור על עצמם וכשהם יודעים שמשהו לא בסדר

איתם, שיתעקשו על זה ויסרבו לקחת "לא" כתשובה. היה לי זיהום חמור בדם בגלל שלא טיפלו בי נכון ואני לא יכולה

לטבוע את הזבל שבגללה זה קרה וזה עצוב בדיוק כמו שהבחור כאן שבר שן ואין לו מה לעשות בנדון חוץ מלהגיד תודה

שבכלל שמו לו כתר. המערכת דפוקה. נקודה. ואם קשה לך לקרוא עובדות או שאתה סולד מהן, אז כנראה שיש לך בעיה.

פורסם

WTF?!

ואיפה פה בדיוק נכנסת ההשוואה לשואה?

פורסם

חבר שלי שבר את שורש כף היד כשירד בסולם החליק ונפל ומה נראה ל הוא קיבל מהצבא... הורדה בפרופיל וז*ן. כך שאין מה לעשות ותשמור על עצמך בשבע עיניים.

פורסם

WTF?!

ואיפה פה בדיוק נכנסת ההשוואה לשואה?

הבסיס שלי, בוא ותראה לבד.

פורסם

זה לא מדוייק שאי אפשר לתבוע את הצבא, זה מאוד תלוי. אני מכיר בנאדם עם אצבע דפוקה שהיה צריך לעבור ניתוח להשתלת פלטינה, ובמהלך הטירונות הורידו אותו לשטח למרות המצב של האצבע שלו ולמרות שידעו שהוא צריך לעבור ניתוח. עכשיו הוא תובע את הצבא, והוא עובד כל הזמן דרך קצינת נפגעים.

אבל על שן שבורה? לא נראה לי.

צה"ל הוא גוף נוראי, אגב, בלי קשר לכלום.

פורסם

הבסיס שלי, בוא ותראה לבד.

טוב בואי נגזים....

מה הלאה? מסדר בוקר בתאי גזים?

בואו נחליט (כל מי שכתב משהו בהקשר הזה) שלא מגיבים יותר ביחס לשואה, כי זה באמת לא קשור (גם מבחינת המציאות וגם, ובעיקר, מבחינת הת'רד)....

ועכשיו הערה כללית: אני שם לב בזמן האחרון שהרבה אנשים באים לפורום עם כלמיני בעיות רפואיות/משפטיות/וכו', ושואלים מה אפשר לעשות.

זה רק אני, או שעוד מישהו חושב שקצת יותר עדיף לפנות לגופים רלוונטיים (בין אם זה הקצין האחראי בצבא, רופא מומחה או עו"ד), מאשר לפתוח דיון בפורום שרוב אם לא כל המשתתפים בו אינם מהווים שום סמכות בנושא?

מפה כל מה שתקבל זה חוויות אישיות של אנשים, שאומנם יש להן ערך מבחינת נסיון והכרות עם הנושא, אבל אין לך מושג כמה הבדלים יכולים להיות בין שני מקרים שנראים דומה, או אם הבנאדם המסוים מתאר את מה שקרה במדויק, או אם במקרה הספציפי שלו הכל טופל כראוי.

בקיצור, אם אתה רוצה לקבל תשובה ברורה, חד משמעית ונכונה, פנה למישהו שמתעסק בזה.

פורסם

יש בזה משהו, לכן אמליץ לכם על פורום מתגייסים ופורום משפטים בחברה וקהילה של Y-net.

יש שם אנשים שמבינים עניין וישמחו לעזור לכם בנושאים אלו ואחרים.

פורסם

אתם צעירים מדי כדי לזכור את הדיונים שהיו פה איך לקבל ג', אם אני לא טועה ההמלצות היו לאכול גיר ועוד שלל מטעמים

פורסם

אתם צעירים מדי כדי לזכור את הדיונים שהיו פה איך לקבל ג', אם אני לא טועה ההמלצות היו לאכול גיר ועוד שלל מטעמים

אחחח, בהחלט מעלה נשכחות ;)

ואני דיי מצודד בMerrymoon כי סה'כ היא צודקת, אנחנו נותנים את מיטב שנותינו לצבא, נקרעים

ועובדים כמעט לחינם (לא שאני חושב שלעבודל מען המדינה זה לחינם, פשוט משלמים מעט מאוד לחייל סדיר), המינימום

שמגיע לחיילים זה טיפול רפואי כמו שצריך.

בכלל בצבא עד שבן אדם לא חצי גוסס הם לא עושים כלום ושמעתי על המון מקרים שאם היו מתעכבים עוד יום יומיים

אנשים היו ממש על סף מוות\ סכנת חיים, עצוב לי שככה הצבא שלנו מתייחס לחיליו.

פורסם

עובדים חינם?

לצערינו גירשו אותנו מארצות ניכר ואנחנו כאן שומרים על עצמינו במו ידינו. אף אחד שנמצא בצבא לא עובד חינם, הוא תורם ועוזר למאמץ הכללי של אזרחי מדינת ישראל בשמירה על המדינה ועל כל הנותר מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים