עבור לתוכן

kaby lake 7700k אל מול 6800k

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי התלבטות,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש בסביבות ינואר כאשר יצאו המעבדים החדשים מסדרת kaby lake. אני מתכנן לקנות את ה-7700K ולוח אם תומך מסדרת z270.

עכשיו צצה לפני הזדמנות לקנות יד שנייה לוח עם מעבד ב2500 ש"ח. הלוח אם והמעבד היו בשימוש של כחודשיים ויש אחריות על המוצר (את הבחור שמוכר אני לא מכיר אז מפחד לא ליפול )

Intel® Core™ i7-6800K Processor 
ROG STRIX X99 GAMING | Motherboards | ASUS

כרגע אין לי זכונות וספק מתאימים וכל זה בכדי לבדוק אם עובד. הבחור הציע לי לבוא אלי עם זכרונות שלו וספק וכל זה להראות לי שעובד. 

עכשיו לשאלה, האם כדאי לי לקנות את המעבד והלוח אם במחיר הנ"ל למרות שזה יד שנייה? או לחכות עד ינואר שיצא הkaby lake 7700k? האם הkaby lake 7700k יהיה טוב יותר לדעכתם מהמעבד הנ"ל ? האם לוחות אם מבוססי z270 יהיה להם יתרון על הלוח האם הנ"ל?

השימושים העתיידים של המחשב הם בעיקר משחקים על טלוויזיה 4K, גלישה, הורדות מאסיביות ולעיתים תכנות כבד של מיליוני נתונים לצורכי מעבדה בסביבת arcgis

אשמח לכל תגובה כל שהיא ותודה רבה

פורסם

מבחינת הרכיבים - מדובר ברכיבים טובים (עד כמה שאני יכול לומר רק מהתבוננות בתמונות של לוח האם), כך שאין כאן בעיה של "איכות".

מבחינת המחיר שהוצע עבור הרכיבים - מדובר במחיר דיי סביר. לוח ומעבד זהים חדשים עולים בפלונטר 3600 ש"ח, אז מחיר של 2500 ש"ח, שהוא 70% מהמחיר הוא בהחלט סביר לרכיבים משומשים עם אחריות של יותר משנתיים.

הערה: כמובן שאתה תצטרך לבדוק בדיוק מול מי אפשר לממש את האחריות במידה ותהיה בעיה.

מבחינת הזיכרון וספק הכח - אם אתה מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב אתה תצטרך גם ככה לקנות זיכרון וספק כח, אז זה לא ממש משנה אם תקנה אותם עבור המחשב החדש או עבור המחשב הזה (מקסימום "תפסיד" 2-4 חודשי אחריות על ספק הכח).

הערה: אל תשכח שאתה תצטרך לקנות גם קירור למעבד.

מבחינת קניית מעבד מסדרת ה Kaby Lake בינואר - קשה להאמין שתצליח לעשות זאת, לפחות לא במחיר סביר (מוצרים חדשים בחנויות נוטים לעלות יותר בתקופת ההשקה שלהם).

מבחינת מעבד Core i7-7700K לעומת מעבד Core i7-6800K - נתעלם מהעובדה שכרגע ה Core i7-7700K (אם זה אכן יהיה שם הדגם שלו) בכלל לא קיים בשוק ולא ידוע בוודאות עד כמה, אם בכלל, הוא יותר טוב מאשר המעבד המקביל מהדור הנוכחי. שים לב שהראשון אמור להיות מעבד ביתי רגיל ואילו השני הוא מעבד High End עם יותר ליבות עיבוד (4 ליבות פיזיות לעומת 6 ליבות פיזיות). אם אתה עובד עם תוכנות שיודעות לנצל ריבוי ליבות אז ה Core i7-6800K כנראה יתאים לך יותר, לפחות נכון להיום.

בסופו של דבר אני חושב שהשיקול צריך לנבוע מ-2 דברים:

א. התקציב שיועד לקניית המחשב החדש, כלומר - האם תכננת להוציא 2500 ש"ח על מעבד ולוח אם חדשים? המטרה היא לוודא שאתה לא חורג מהתקציב שקבעת לעצמך.

ב. מדוע המוכר בכלל מעוניין למכור את המעבד ולוח האם - האם יש איתם בעיות? האם הם עברו המהרה קיצונית (וקח בחשבון שדיי סביר שהמעבד שמוצע לך עבר המהרה)? אני לא חושב שהרבה אנשים היו ממהרים למכור רכיבים כאלו אלמלא הייתה איתם בעיה או שהם צריכים את הכסף.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת והמעמיקה מעריך זאת מאוד!

בעיקרון תכננתי להשקיע בסביבות 1800 ש"ח על מעבד 7700k (במידה וזה יהיה המחיר פחות או יותר) ובסביבות 600 ש"ח על לוח אם אז פחות או יותר המחיר שלו וזה בתקציב שלי.  שאלתי את הבחור האם המעבד עבר oc, ואכן כך הוא הגיע איתו ל4.4 במתח של 1.36 זה בעייתי לדעתך?

שאלתי אותו מדוע הוא מוכר הוא אמר שהוא רכש מעבד 6950. שאלתי אותו אם יש לו ספק למכור אז הוא אמר לי שיש לו ספק של 1000 ואט שחוזר עכשיו מתיקון אז יכול להיות שאתה צודק בקשר לoc על המעבד והלוח (כי הוא לא מוכר זכרונות ושאר דברים חוץ מכונן ssd m.2 nvm 256 rv400 של ocz אבל אין לי צורך באחד כי הזמנתי אחד דומה בבלאק פריידי) 

מכיוון שכרגע אין לי זכרונות ddr 4 וספק חלופי הבחור הציע לבוא אלי עם רכיבים משלו להראות לי שהכל עובד.

בכל אופן כפי שציינתי  התחומים העיקריים של המחשב יהיו גיימינג ב4k כמובן שאקנה כרטיס מתאים, גלישה וגם שימוש במחשב כwork station בתוכנת arcgis וpython אכן בדקתי והתוכנה עצמה תומכת בניצול של ריבוי ליבות אבל גם  בhyper threading במעבד בודד.

נניח שהרכיבים טובים שזה לא בטוח בכלל אני מפחד שכאשר יצאו המעבדים החדשים מסדרה 7 אשאר מאחור מבחינה של טכנולוגיה. הבנתי גם שנטפליקס הודיעו שיהיה תמיכה בhdr במחשבים בייתים (סוף סוף) אבל רק למעבדי kaby lake בגלל שהם יתמכו ביכולות פיענוח של 10bit.

אני ממש בדילמה האם לקנות עכשיו במחיר אטרקטיבי יד שנייה שמתאים בדיוק לצרכים שלי או לחכות קצת וללכת על ה7700k שאמור לשפר בכ-10 אחוזים לפי האתרים את הביצועים לעומת הדור הקודם וגם הלוחות החדשים z270 מציעים לפי השמועות טכנולוגיות חדשות וחיבורים נוספים אז אני ממש בדילמה

פורסם
ציטוט של golanbendor

שאלתי את הבחור האם המעבד עבר oc, ואכן כך הוא הגיע איתו ל4.4 במתח של 1.36 זה בעייתי לדעתך?

שאלתי אותו מדוע הוא מוכר הוא אמר שהוא רכש מעבד 6950.

א. טכנית אם רכיב עובד בתדר ("מהירות") גבוה יותר מאשר הוא תוכנן עבורו אז יש סיכוי שהדבר קיצר את תוחלת החיים שלו. מעשית, אם נעשה שימוש בקירור טוב אז סביר להניח שלא תהיה בעיה. השאלה היא האם אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה?

ב. אותי מעניין לדעת למה הוא מוכר גם את לוח האם - הוא קנה מעבד חזק יותר, אבל מדוע הוא מחליף גם את לוח האם? האם יש איתו בעיה? צריך לחפש באינטרנט ולראות האם יש אנשים שדיווחו על בעיות עם הדגם הזה של לוח האם.

ציטוט של golanbendor

שאלתי אותו אם יש לו ספק למכור אז הוא אמר לי שיש לו ספק של 1000 ואט שחוזר עכשיו מתיקון

אני לא הייתי קונה ספק כח משומש, אבל זו החלטה שלך.

ציטוט של golanbendor

התוכנה עצמה תומכת בניצול של ריבוי ליבות אבל גם  בhyper threading במעבד בודד.

השאלה היא באיזה מעבד הביצועים שלה יהיו טובים יותר. צריך לחפש מבחני ביצועים ולראות האם התוספת של ליבות העיבוד הפיזיות מביאה לתוספת ביצועים משמעותית.

ציטוט של golanbendor

אני מפחד שכאשר יצאו המעבדים החדשים מסדרה 7 אשאר מאחור מבחינה של טכנולוגיה.

זה לא סביר במיוחד - בהתבסס על ניסיון העבר השיפורים כנראה יהיו דיי מינימליים, לפחות מבחינת הארכיטקוטרה של המעבד. מבחינת לוח האם - לא סביר שערכת השבבים מסדרת ה-200 תביא לשינויים משמעותיים לעומת לוח אם המבוסס על ערכת השבבים X99.

ציטוט של golanbendor

הבנתי גם שנטפליקס הודיעו שיהיה תמיכה בhdr במחשבים בייתים (סוף סוף) אבל רק למעבדי Kaby Lake בגלל שהם יתמכו ביכולות פיענוח של 10bit.

אני לא מכיר את הנושא הזה, אז אני לא אוכל לעזור לך בכך.

ציטוט של golanbendor

האם לקנות עכשיו במחיר אטרקטיבי יד שנייה שמתאים בדיוק לצרכים שלי או לחכות קצת וללכת על ה7700k שאמור לשפר בכ-10 אחוזים לפי האתרים את הביצועים לעומת הדור הקודם

ראית מבחני ביצועים עבור היישום שלך שטוענים שמעבד ה Core i7-7700K העתידי, שהוא מעבד מרובע ליבות, ייתן ביצועים טובים יותר בכ 10% לעומת המעבד Core i7-6800K משושה הליבות? אם זה אכן נכון, אז כנראה יהיה עדיף לך להמתין למעבד כזה. אני אישית לא חושב שבין ה Core i7-6700K (מעבד מרובע ליבות "רגיל", לא מעבד ה Core i7-6800K שמוצע לך) וה Core i7-7700K יהיה הבדל של 10% בביצועים, שכן ארכיטקטורה ה Kaby Lake אמורה להוות שיפור יחסית מינורי לעומת ארכיטקטורת ה Skylake.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

המון תודה על התשובה!

הבחור טוען שהמעבד עבד עם קירור מים.

אין לי כוונה לקנות ממנו ספק משומש מסכים איתך בנושא.

לא יצא לי לשאול אותו עדיין מדוע הוא מוכר את הלוח לפי כל הביקורות שראיתי הלוח אם הזה תותח.

בקשר ליתרונות של z270 בכתבה הזאת מציגים שיהיו בו יותר חריצים של Pcie nvme ובנוסף תמיכה עתידית בטכנולוגיה של אינטל בשם Optane storage

שתיתן לי סוג של future proofing

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/intel_s_z270_and_h270_chipsets_will_add_more_pcie_lanes_for_nvme_storage/1

הנה כתבה על בנצמרק של 7700k שמראה שלמרות שהוא מעבד של 4 ליבות הוא ברמה של 6800k הוא עוקף את ה-6800k למרות שהוא רק 4 ליבות ולא שש בגלל מיהרות השעון של כ-800 מגה הרץ יותר

http://www.pcgamesn.com/intel/intel-kaby-lake-benchmarks

בקשר לנטפליס וhdr הנה הכתבה: בקשר למעבדי kaby lake לי זה חשוב במיוחד לאור כך שאני עובד עם מסך תומך Hdr 1000 (ks8500)

http://www.theverge.com/2016/11/21/13703152/netflix-4k-pc-windows-support

נראה לי שלאור מה שכתבת ולאור מה שנראה לי עדיף לחכות לkaby lake

פורסם
ציטוט של golanbendor

בקשר ליתרונות של z270 בכתבה הזאת מציגים שיהיו בו יותר חריצים של Pcie nvme ובנוסף תמיכה עתידית בטכנולוגיה של אינטל בשם Optane storage

שתיתן לי סוג של future proofing

א. קח בחשבון שכל מה שכתוב הוא תיאורטי פשוט כי לוחות האם עדיין לא שוחררו לשוק.

ב. גם אם כל מה שנכתב הוא נכון זה לא אומר שהיצרן יבחר לממש את כל האפשרויות שערכת השבבים מציעים (במיוחד לא בלוח אם שעולה 600 ש"ח כמו שתכננת).

ציטוט של golanbendor

הנה כתבה על בנצמרק של 7700k שמראה שלמרות שהוא מעבד של 4 ליבות הוא ברמה של 6800k הוא עוקף את ה-6800k למרות שהוא רק 4 ליבות ולא שש בגלל מיהרות השעון של כ-800 מגה הרץ יותר

א. כנ"ל.

ב. צריך להסתכל על מבחני ביצועים ליישומים הספציפיים בהם אתה משתמש ולא על מבחנים סינטטיים.

ציטוט של golanbendor

נראה לי שלאור מה שכתבת ולאור מה שנראה לי עדיף לחכות לkaby lake

זו החלטה שלך. כמובן שבאותה מידה אולי יהיה עדיף לך לחכות למעבדי ה Zen של AMD, שצפויים להשתחרר לשוק בינואר 2017, או אפילו למעבדי הדור השמיני (ה Cannonlake) של אינטל, שיגיעו במחצית השנייה של 2017 או אולי אפילו ב-2018. זו החלטה שלך בלבד.

פורסם

לדעתי מי שקונה מחשב בתקציבים האלה ולא מחכה לראות מה קורה עם הZEN קצת עושה טעות...

פורסם

^
לדעתי עם הZEN יקרה בדיוק מה שקורה תמיד עם מוצרי AMD, הרבה הבטחות ומעט ביצועים.

יהיה מעבד טוב, במחיר שייתן טיפ-טיפה תחרות למקביל(מבחינת ביצועים) שלו באינטל, לא מעבר.

פורסם

תמיד ? 
כמו הבארטון, אטלון 64, אטלון 64 X2...

נ.ב שאלת טריוויה:

מה הקשר בין הK7, אטלון 64 (K8) וZEN ?

פורסם

אחי אתה סתם תופס אותי במילה, זה רכיבים מלפני 10+ שנים...
הטכנולוגיה משתנה בקצב משוגע וכך גם החברות, אין ממש טעם להתייחס למוצרים של חברה לא מהשנים האחרונות.

לגבי שאלת טריוויה, אמנם אנחנו לא בשעשעון, אבל מחיטוט מהיר באינטרנט לא מצאתי קשר מובהק, אתה מוזמן לספר.

נ.ב.

אני מסתכל על המעבדים כמוצר קנייה, ובתור צרכן לא מעניין אותי מה הארכיטקטורה\ סט פקודות\ IPC וכו'.

מעניין אותי בדר"כ ביצועים למחיר (משהו שAMD עומדים בו יפה) ואמינות.

הבעיה שכל הזמן אנחנו שומעים הבטחות על גבי הבטחות כמה שהמוצר הבא יהיה מהפכני וזה לא קורה!

פורסם

תאמין לי שכולי תקווה שהם יפתיעו וייתנו קצת תחרות רצינית לאינטל, בסופו של דבר אנחנו רק נרוויח מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים