עבור לתוכן

לשדרג מערכת קיימת כיום, או להמתין?, צריך את עזרתכם

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

כל כך מזמן כבר לא הייתי באתר, כבר דיי הרבה זמן, ממש הרבה שאני הפסקתי לעקוב אחרי מה שקורה בעולם חומרת המחשבים, טוב עקבתי אבל ממש שטחית, לא כמו שהייתי פעם.

אז ארחיב את שאלתי מהכותרת:

אני חושב על לשדרג את המחשב הקיים שלי.

למסקנה הזאת הגעתי אחרי שנוצר צורך בכל מקרה לקנות מחשב חדש במשפחה, כאשר ישנם 3 מחשבים ואחד מהם מת, אז צריך להחליפו.

אז חשבתי, אם כבר לקנות מחשב חדש, אז למה דווקה את החלש מהשלישייה להחליף, זה שמת, החלטתי לעשות רוטציה, בשבילי לשדרג את המחשב הכי חזק, ואת השניים הנותרים (שעדיין עובדים יופי ובהחלט מעל ומעבר יספקו את בני המשפחה) פשוט להריץ בין משתמשי המשפחה.

אני רוצה לשדרג לא את כל המחשב אלא את השלישייה החשובה: מעבד, לוח אם וזכרון, כל השאר לא כל כך נחוץ לשדרוג כי החלקים הנותרים עדיין טובים וחזקים בביצועים.

אז מפה השאלה אליכם: האם צפוי בעתיד הקרוב לצאת איזה דור מעבדים חדש מ-INTEL או מ-AMD?, למרות שאני יותר מסתכל בכיוון ה-INTEL, אבל לא פוסל את AMD העיקר שתהיה עלות תועלת גבוהה ממנו.

אם כן צפוי משהו חדש בקרוב אשמח לדעת פרטים.

אם לא צפוי, אז אני משער שכיום ל-INTEL הדור העדכני הוא ה-SKYLAKE נכון?

ושאלה אחרונה במידה והולכים על ה-SKYLAKE, עבור משחקים עדכניים, בהגדרות גבוהות עד מקסימליות, ברזולוציית QHD, האם משפחת ה-i5 תספיק או שיש צורך ורצוי לרכוש את ה-i7?

חוץ ממשחקים כבדים עם הגדרות כבדות, כל שאר הפעולות והדרישות מהמחשב פחות או יותר סטנדרטיות, אין שום פעולות של עריכות כבדות כאלו ואחרות, טוב אולי רק קצת עריכות וידאו סטנדרטיות ברמת המתחילים לא יותר, ושאר פעולות רגילות כמו לרוב - צפייה והאזנה למדיה, אינטרנט בכמה דפדפנים עם ריבוי טאבים פתוחים בו זמנית ותוכנות רצות ברקע וכל זה במקביל.

אשמח מאוד לתשובות והכוונה ממכם בנושא הזה, האם להמתין או שאפשר לשדרג כבר כיום ולאילו רכיבים?

מראש תודה לכל העוזרים והמשתתפים.

פורסם

לגבי מעבד i5 או i7 קצת קשה לענות על זה בלי תקציב אבל לרוב המשחקים יתאים i5 באפון מושלם ומעט משחקים ידעו לנצל i7.

לגבי יציאת סדרת מעבדים חדשה בתחילת שנה הבאה עתיד לצאת דור ה Kaby Lake של אינטל שכנראה לא יהווה קפיצת מדרגה.

אבל דווקא amd אמורה להפציץ במעבדים בארכיטקטורה החדשה שלהם(ZEN) שיצאו גם כן שנה הבאה.

יכול להיות שאינטל גם תצא אחרי זה עם מעבדים חדשים.

אבל התחרות הזו אף פעם לא נגמרת תמיד עוד חודש חודשיים יגיע משהו יותר טוב שאולי יהיה שווה לחכות לו. גם בשנה הבאה יהיה עוד דור בפתח שיהיה טוב יותר השאלה כמה זה דחוף לך.

פורסם
  • מחבר

כן, אכן שכחתי לציין תקציב, או יותר נכון את החוסר התייחסות לתקציב, כי בשבילי זה לא ממש משנה 500 ש''ח יותר או פחות בין ה-i5 ל-i7, השאלה היא האם לדרישות שלי ולשימושים שלי ה-i7 יהיה מיותר, או שאכן עדיף לקנות אותו בהסתכלות לעתיד, לפחות שנתיים, כאשר יותר ויותר משחקים יעבדו יותר ויותר טוב עם ה-i7?

וכן, אני מבין שהתחרות אף פעם לא נגמרת, זה תמיד היה ככה, לפחות ב-10 השנים האחרונות, לפי מה שאני זוכר.

מבחינת דחיפות, אני מוכן להמתין כמה חודשים, לדעתי לא יותר מחצי שנה, כמובן עדיף שזה יקרה לפני.

השאלה היא האם יש משהו בפתח ששווה לחכות לו, או לא?

האם הדור הבא שעתיד לצאת, ישתמש גם בסוקטים אחרים, לא ה-1151 הנפוץ ביותר כיום (אני לא מדבר על האקסטרים כמו ה-2011-3 או המתיישן כמו 1150), כי אם זה יקרה אזי גם לוחות האם ישתנו בהתאם...

אם הסוקט של דור המעבדים הבא ישאר ללא שינוי, אז מקסימום בעתיד אפשרי יהיה לשדרג רק את המעבד.., ומה עם זכרון, ואולי גם לוח אם כי יש גם את עניין הצ'יפסטים.., שוב, זה אף פעם לא נגמר...

אבל, אני יודע שאני לא מאלו שרצים בתדירות גבוהה אחרי חומרת מחשבים שיוצאת כל פעם, לדוגמה - אני כבר לא זוכר לפני כמה שנים קניתי את המעבד שלי שאני משתמש בו עד היום והוא ה-SANDY BRIDGE 2500K, מה שבטוח שכבר כמה שנים טובות אני משתמש בו, והוא ימשיך לשמש עוד את בני המשפחה.

אז בכל מקרה. אם אני קונה היום - אז זה כבר לפחות לשנתיים קדימה ואני כמעט בטוח שאפילו יותר משנתיים.

השאלה היא האם KABYLAKE או ה-ZEN יהוו קפיצה רצינית ממה שקיים כיום בשוק, קפיצה ששווה לחכות לה, או שזה יהיה משהו מינורי?, האם יש כבר מידע ברשת על הנתונים?

אז לסיכום, מה תמליצו לי, לחכות כמה חודשים בודדים, או ללכת על השדרוג כבר כיום?

פורסם
ציטוט של JentuS

אני חושב על לשדרג את המחשב הקיים שלי.

למסקנה הזאת הגעתי אחרי שנוצר צורך בכל מקרה לקנות מחשב חדש במשפחה, כאשר ישנם 3 מחשבים ואחד מהם מת, אז צריך להחליפו.

א. באילו מחשבים מדובר מבחינת חומרה?

ב. מה השימושים שלהם?

ג. איזה מהמחשבים "מת" ומה בדיוק הבעיה איתו?

ציטוט של JentuS

אני רוצה לשדרג לא את כל המחשב אלא את השלישייה החשובה: מעבד, לוח אם וזכרון, כל השאר לא כל כך נחוץ לשדרוג כי החלקים הנותרים עדיין טובים וחזקים בביצועים.

ליתר ביטחון רצוי שתפרט את כל חומרת המחשב שהשידרוג מתוכנן עבורו, ובפרט דגם ספק הכח, דגם המארז (בשביל לדעת האם הוא תומך בלוחות בגודל ATX) ודגם כרטיס המסך.

ציטוט של JentuS

האם צפוי בעתיד הקרוב לצאת איזה דור מעבדים חדש מ-INTEL או מ-AMD?

התשובה היא כן, כפי ש @samitc כתב - בקרוב צפויים לצאת לשוק גם מעבדי ה Kaby Lake של אינטל לתושבת 1151 (אותה תושבת כמו מעבדי ה Skylake הנמצאים כרגע בשוק) וכן מעבדי ה Zen של AMD לתושבת AM4. מי יהיה טוב יותר או משתלם יותר? אי אפשר לדעת בשלב הזה בוודאות.

ציטוט של JentuS

עבור משחקים עדכניים, בהגדרות גבוהות עד מקסימליות, ברזולוציית QHD, האם משפחת ה-i5 תספיק או שיש צורך ורצוי לרכוש את ה-i7?

א. עבור רזולוציות גבוהות אתה צריך כרטיס מסך דיי חזק.

ב. בעיקרון אם יש לך תקציב לכך רצוי שתבחר ב Core i7, במיוחד אם המחשב מיועד להחזיק מעמד עוד מספר שנים.

שתי הנקודות הנ"ל נכונות במיוחד עבוד משחקים עם הגדרות "כבדות".

ציטוט של JentuS

האם הדור הבא שעתיד לצאת, ישתמש גם בסוקטים אחרים, לא ה-1151 הנפוץ ביותר כיום (אני לא מדבר על האקסטרים כמו ה-2011-3 או המתיישן כמו 1150), כי אם זה יקרה אזי גם לוחות האם ישתנו בהתאם...

אם הסוקט של דור המעבדים הבא ישאר ללא שינוי, אז מקסימום בעתיד אפשרי יהיה לשדרג רק את המעבד.., ומה עם זכרון, ואולי גם לוח אם כי יש גם את עניין הצ'יפסטים.

נכון להיום מעבדי אינטל לשוק הביתי (הדור השישי, ה Skylake) עושים שימוש בתושבת 1151. הדור הבא של מעבדי אינטל, ה Kaby Lake, גם כן יעשה שימוש בתושבת 1151 וצפויה תאימות ללוחות האם הקיימים. עם מעבדים אלו צפוייה להשתחרר גם סדרת ערכות שבבים חדשה (סדרת ה-200).

מעבדי ה High End הנוכחיים של אינטל עושים שימוש בתושבת 2011-3.

מעבדי AMD עושים כיום שימוש ב-2 תושבות - +AM3 ו FM2 (למעבדי ה APU). המעבדים העתידיים של AMD יעשו שימוש בתושבת אחידה לכל סוגי המעבדים - ה AM4. כמובן שעם תושבת ה AM4 סביר מאד להניח תשוחרר סדרת ערכות שבבים חדשה.

בנוגע לזיכרון - הזיכרון העיקרי כיום בשוק הוא ה DDR4.

פורסם
  • מחבר

טוב, לא פירטתי בהתחלה את כל הפרטים המלאים ולא סתם, הדגשתי רק את מה שנחוץ לי לשדרג - שזה את השלישייה, כי אני יודע שכל שאר החומרה שלי בכייף יכולה להחזיק עוד שנים.

אבל אם צריך אז אני אפרט הכל, אם זה יעזור:

אז ככה, במשפחה 3 מחשבים, כמו שכבר רשמתי בהתחלה.

כולם שונים מבחינת ביצועים והפעולות שלהם:

ואת האמת זה הולך ממש כמו סולם, בהדרגה, ז''א ישנו מחשב הכי חלש במחינת ביצועים והוא משמש לפעולות הבסיסיות ביותר. זה קצת קשה להסביר אבל תנסו להבין9_9

יש את המחשב הבינוני שנועד לפעולות בסיסיות פלוס נגיד.

ויש את המחשב השלישי שנועד לפעולות כבדות יחסית, הן מבחינת מעבד, הן מבחינת זכרון והן מבחינת גרפיקה כבדה (משחקים עדכניים) ועוד על רזולוציית QHD.

עכשיו, המחשב שמת הוא המחשב החלש ביותר, הוא גם מאוד ישן מבחינת חומרה. וכן, אני לא סתם אומר מת, פירקתי אותו וישר ראיתי קבלים נפוחים על הלוח אםo.O . אין טעם לתקן כי כמו שאמרתי כל המחשב ישן.

אז כן, אני יכול להחליף רק אותו, בשלישייה החשובה, מעבד\לוח אם\זכרון, ויצא לי ממש לא יקר השדרוג הזה.

אבל!, כשחשבתי על זה, ישר קפץ לי לראש שהמחשב הכי חזק בביצועים (שזה המחשב שלי) כבר קצת מגמגם לי, ואני יודע שזה לא מבחינת הספק כוח או הכרטיס מסך (עדיין, אני מבין במחשבים, ולא ברמה של מתחילים זה בטוח, זה פשוט לידע כלליB|), אלא הוא יותר מגמגם מבחינת המעבד והזכרון, ואולי גם הלוח אם שפשוט כבר התעייף.

אז מכאן נולד לי הרעיון :cwm40: פשוט לשדרג את המחשב שלי, ואם השאר שהם עדיין עובדים ויספקו את בני המשפחה בפעולות הפחות דרשניות משלי, לעשות רוטציה.

אז כן, השדרוג הזה כמובן יעלה לי יותר בתקציב, אבל גם זה כמו שרשמתי בהתחלה, אין לי בעיה עם זה.

ואם רציתם לדעת מה שאר החומרה של המחשב שלי שברצוני לשדרג, בכדי לעזור לי כמה שיותר, אין בעיה, כמובן אני אפרט:

ספק כוח - Corsair HX850Watt Modular (בתקן 80 בטוח, פשוט לא זוכר כרגע איזה בדיוק, או סילבר או גולד...)

כרטיס מסך - GTX 980Ti G1 6GB של ג'יגבייט, שעובד ממש יפה ואוכל כל דבר גם ברזולוציית QHD.

מארז - Corsair Graphite 600T - שהוא מארז דיי גדול ומתאים לרוב המערכות הרגילות.

ושאר החומרה כמו כונני אחסון - SSD חצי טרה, HDD כמה של 1 טרה כל אחד, כרטיס קול מקצועי אסוס קסונר, קירורים שונים כמו קירור אוויר נוקטואה NH-D14 וקירור נוזלי כמו CORSAIR H110, וכו' וכו'.

אה כן, ומסך DELL 27 אינצ' ברזולוציית QHD, וגם מחובר אליו עוד מסך של 55 אינצ' LG, ברזולוציית UHD, שעליו אני פשוט מריץ סרטים באיכויות גבוהות וכו'.

עכשיו אני מקווה שפירטתי הכל כמו שצריך, אחרי כמה נסיונות :grin:

השאלה היא מתי בערך צריכים לצאת המעבדים החדשים, הן מאינטל והן מ-AMD, וגם כמה זמן בערך יקח עד שיגיעו ארצה ומה יהיו המחירים הצפויים?

כי כמו שהבנתי, AMD לדוגמה, הייתה צריכה להשיק את המעבד החדש המדובר שלה עוד בסוף שנת 2016, שזה כיום, וכרגיל היא מתעכבת, השאלה לאיזה תאריך מתעכבת?

בגלל זה אני לא יודע מה לעשות, האם לשדרג כיום למשפחת האינטל ולדור של ה-SKYLAKE, או להמתין (השאלה כמה להמתין) למעבדים החדשים משתי החטיבת.

כי כעקרון, כמו שכתבתי בהתחלה, אני יכול להמתין, אבל לא בהגזמה, אולי כמה חודשים בודדים, אולי חודשיים, שלוש, ארבע, רק שיהיה למה להמתין...

בגלל זה הייתי רוצה לשמוע את המלצותיכם בנושא הזה, מה עליי לעשות?

פורסם

לפי התיאור שלך נשמע כאילו אין לזה שום קשר למחשבים האחרים אלא אתה רק רוצה לשדרג את שלך.

בכל מקרה איזה מעבד לוח אם וזיכרונות יש לך. המערכת שלך נשמעת מספיק טובה גם להיום(אלא אם כן לקחת כרטיס מפלצתי לא פרופורציוני למעבד)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של samitc

לפי התיאור שלך נשמע כאילו אין לזה שום קשר למחשבים האחרים אלא אתה רק רוצה לשדרג את שלך.

בכל מקרה איזה מעבד לוח אם וזיכרונות יש לך. המערכת שלך נשמעת מספיק טובה גם להיום(אלא אם כן לקחת כרטיס מפלצתי לא פרופורציוני למעבד)

מה זאת אומרת אין קשר למחשבים אחרים?, מה אני רושם לא ברור או מה?:D, אני יודע שבהתכתבות תמיד קשה לי להתבטא מפעם אחת :), אבל אני משתדל 9_9

שוב אני אחזור - ישנם 3 מחשבים בבית, כל אחד והשימושים והדרישות שלו אוקיי.

אחד מהם הפסיק לעבוד, זהו, הגיעה לסיום חייו - זה אומר שאני בכל מקרה צריך עכשיו להחליפו, נכון?

אז פשוט במקום להחליף אותו, את המחשב הישן והחלש ביותר בביצועים בקבוצה, אני מעדיף להוסיף תקציב ולשדרג מחשב אחר (שלי) שבקבוצה.

ושני המחשבים שנותרו יעברו לבני המשפחה, אחרי ניקיון יסודי מכל הזבל, התקנת מערכת הפעלה נקייה וכו'.

ושני המחשבים האלו בהחלט יספקו את הדרישות והשימושים של שאר בני המשפחה, ואני אשתדרג על הדרך במערכת חדשה (לוח אם\מעבד\זכרון)

פשוט המחשבה שנוצרה אצלי זה: אם כבר בכל מקרה אני צריך עכשיו להחליף מחשב אחד מבין השלושה, אז למה לא לנצל הזדמנות זאת עבורי, וכן, למרות שזה יצא יותר יקר עבורי ואני מוכן לספוג את זה, בכדי לקבל אצלי במארז חומרה טרייה ועדכנית. ושאר בני המשפחה לא יפגעו במחשבים הנוכחים שיש עדיין כיום בבית, שניים מהם, אלא להפך - עבורם ועבור הדרישות הבסיסיות שלהם, אלו מחשבים דיי חזקים שישרתו אותם עוד שנתיים לפחות אם לא יותר.

מילא אם שני המחשבים האלו לא היו מתאימים לדרישות שלהם, אז זה היה סיפור אחר, אבל הם כן מתאימים להם ואפילו עם מספיק ספייר בביצועים.

בגלל זה פתחתי את הנושא הזה, אם כבר אני קונה חומרה חדשה ויחסית ברמה בינונית עד גבוה, אז ברצוני להבין האם יש טעם לחכות קצת למשהו שעוד מעט צריך לצאת לשוק, או שאין טעם להמתין ולקנות ממה שיש עדכני כיום?, זאת השאלה.

samitc - מה שיש לי כיום במחשב שלי שאותו החלטתי לשדרג זה:

מעבד i5 2500K סנדי ברידג', לוח אם של אסוס Z68 DELUXE\GEN3, זכרונות DDR3 שני סטיקים של 4GB כל אחד, סה''כ 8GB.

כל שאר החומרה רשומה בהודעה מעל.

אז כן, תגידו שזה מחשב שעדיין חזק, אבל כמו שאני רשמתי קודם - אני כבר בזמן האחרון רואה שהוא מגמגם לי מדי פעם והשימושים הכבדים שלי כבר נהיים כבדים בשבילו.

וכן אני יודע לתחזק את המחשב, אני הרבה שנים כבר מתחזק מחשבים, זה לא חדש לי.

אם בשבילי, לשימושים הכבדים ביותר בין בני המשפחה הוא כבר מגמגם, אז אני בטוח שאחרי שאני אשדרג את המחשב לעצמי, ואת המחשב הזה הנוכחי אעביר הלאה, איפה שהדרישות ממש פחות משלי, הוא יתפקד עוד שנים.

לדעתי המחשבה שלי הגיונית, אלא אם כן אני מפספס משהו אז אנא תקנו אותי.

אז אני עדיין מחכה להמלצות ממכם על מה עלי לעשות בנושא הזה ובשאלה ששאלתי בהתחלה.

אני פשוט רוצה להבין מה כדאי לי לעשות.., ועדיין לא הבנתי...

פורסם

עכשיו הכל היה ברור.

לגבי האם לחכות או לא זה ממש תלוי בך.

כבר שנים שלא הייתה תחרות ממשית מצד amd לאינטל ולכן כנראה כן אמור להיות אירוע גדול בתחילת שנה הבאה.

להגיד לך שזה יעשה שינוי גדול - אני לא נביא ואני מניח שאף אחד לא באמת יודע חוץ מהאנשים ב amd.

אם יש לך סבלנות וזמן חכה ותראה מה יש ל amd. אם לא קנה עכשיו.

מקווה שעזרתי.

פורסם

@JentuS

תוך חודשיים גם AMD וגם אינטל אמורות לשחרר מעבדים חדשים ואיתם לוחות אם (או למעשה ערכות שבבים) חדשים. בשלב הזה כבר יהיה אפשר למצוא ביקורות שיתנו תשובה דיי מספקת איזה חומרה יותר טובה או יותר משתלמת. אם תרצה לקנות חומרה כזה אז אני משער שתוך חודשיים נוספים (כלומר בסביבות מרץ 2017) הייבוא כבר יתייצב והמחירים יירדו לערך הסביר שלהם. אם אתה יכול לחכות 2-4 חודשים - אז כדאי שתעשה זאת בכדי לקבל חומרה קצת יותר טובה תמורת אותו הסכום. אם לא - קנה חומרה מהדור הנוכחי של אינטל. בכל מקרה, מאד סביר להניח שהחומרה שתקבל תהיה עדיפה על החומרה הנוכחית.

פורסם

הרפלקס הראשוני שלי הוביל אותי להטיל ספק בצורך לשדרוג לוח/מעבד.

זיכרון אפשר להוסיף גם בלי להחליף פלטפורמה.

אז החלטתי לחפש בדיקות שנעשו להשוואה.

ומצאתי דיון אחד מעניין שיכול להצדיק שדרוג במקרים מסויימים.

http://forums.joinsquad.com/topic/5973-my-2500k-vs-6700k-upgrade-fps-results-hefty-fps-increase/

אז אם אתה משחק ONLINE FPS מרובה משתתפים, כנראה שבמשחקים מסויימים יהיה בכך תועלת לא קטנה.

ברוב שאר המקרים לא יהיו הבדלים המצדיקים שדרוג.

רק אתה יודע(אלה אם תאמר לנו שגם אנחנו נדע) מה בדיוק אתה עושה עם המחשב ואיפה אתה מרגיש גימגומים.

קראתי קצת על הKABY LAKE.

תושבת 1151.

מדובר על אותה הטכנולוגיה של מעבדי SKY LAKE האחרונים שיצאו לא מזמן בליטוגרפיה 14NM.

https://www.cnet.com/news/intel-kaby-lake-7th-gen-core-processors-faq-update/

השיפור בביצועים זניח(משהו כמו 12%).

ואז קראתי קצת על ה6785R שגם הוא כמו הKABY LAKE ליטוגרפיה 14NM

TDP של 65W, הבדל גדול בחשמל וחום מול המעבדים הקודמים(סביר להניח שזה גם טוב לOVERCLOCK).

IRIS PRO עם יכולות גראפיות טובות יותר.

האם זה בכלל רלוונטי למחשב HIGH-END DESKTOP?

במציאות אידיאלית המערכת תדע להשתמש גם ביכולות אלו בנוסף לכרטיס גראפי יעודי.

ועוד כמה יתרונות מול מעבדים קודמים.

בקיצור נשמע נהדר.

רק מה, ממה שהצלחתי להבין מדובר במעבד נעול לOVERCLOCK, שקיים רק בגרסה מוחלמת על לוח.

פשוט לא רואה אופציה שלא מבאסת כרגע לקניה מול מה שהולך לצאת.

ה6785R מאוד מעניין, אבל תקוע לא פה ולא שם.

אחרת היה טעם לשקול את קנייתו.

מסקנה: חכה ל KABY LAKE.

פורסם
  • מחבר

עכשיו כבר התחלתם לכוון אותי :), על מה שאני מודה לכם מאוד :beerchug:

מהמילים שלכם, אני מבין שהמעבדים החדשים, כמו כן הלוחות המעודכנים בצ'יפסטים 200, זה באינטל, וגם ב-AMD, אמורים לנחות על המדפים בחנויות בעוד כעד 4 חודשים מהיום, פחות או יותר.

אם זה אכן פרק הזמן הזה, אז אני אשתדל להמתין, ואז באמת נראה מה יציגו המעבדים החדשים בביקורות השונות, כמו כן אילו לוחות מעודכנים יצאו גם כן.

Art Tatum - אכן אתה צודק, אם כבר אני אשדרג את המחשב שלי בין כל השלושה, אזי זהו מחשב ה-HIGH END, אני תמיד הרכבתי לעצמי מחשבים כאלו, מה לעשות, כזה אני - אוהב את הטופ, טוב אם לא הטופ אז לפחות קרוב לזה9_9

לגבי ה-IRIS PRO או כל ליבה גרפית כזו או אחרת המובנית במעבד, לא מדבר אלי, נחמד שיש ולא יותר, כי שוב אתה צודק, אני עושה שימוש בכרטיס גרפי נפרד משלי, שדרך אגב כיום הוא ה-GTX 980TI G1, שבעצם דיי חזק, ויישאר כזה לעוד כשנתיים מינימום, להערכתי.

העניין הוא, לפי דעתי כן - שמעבד\לוח אם\זכרון קונים את השילוש הזה פעם אחת ולהכי הרבה זמן נשארים איתו, כי זה בעצם הבסיס שממנו בונים מערכת, וזה גם את האמת הכי יקר בדרך כלל.

לאומת זאת, כל שאר הרכיבים, כמו כרטיס מסך, כונני אחסון למיניהם, ספקי כוח אפילו, מארזים, קירורים, מסכים ושאר הירקות - תמיד אפשר להחליף, לשדרג, לפי התקציב הכל בבת אחת או בבודדים, מה שאני בעצם תמיד עשיתי לאורך השנים עם המחשבים שהיו לי, פה שידרגתי רכיב - מעבד\לוח אם\זכרון נשארו, שם שידרגתי רכיב אחר או שניים - השילוש שוב נשאר וכך הלאה.

עד שהייתי מגיע למסכנה, אחרי שנים עם כל מחשב בנפרד - שהגיע הזמן להחליף את הבסיס - השילוש.

שכחתי לציין, הזכרון גם ניתן לשדרוג, ע''י הוספת כמות נוספת, נכון, אבל בכל מקרה לוח אם\מעבד בשבילי זה הבסיס.

אז כן, המחשב שלי עדיין יכול לחיות עוד, אבל כמו שכבר הסברתי - נוצרה דרישה לקנות בכל מקרה מחשב חדש בעקבות מותו של אחד מהשלושה מחשבים שבבית, אז החלטתי פשוט לנצל את ההזדמנות ולשדרג את המחשב שלי, במקום החלש יותר (זה שמת), ולקבל חומרה חדשה ועדכנית מוקדם יותר, כיום, ולא בעוד נגיד כשנתיים, סתם אני זורק לצורך העניין. אז כן התקציב בעקבות כך יהיה יותר גבוה - מסכים, מקבל.

* לגבי הגמגומים של המחשב שלי בזמן אחרון - אני לא יודע אם אלו הם באמת גמגומי ביצועים, כי אולי צורת העבודה שלי במחשב היא לא הכי סלחנית כלפיו, אני תמיד דיי מעמיס עליו, מה זה אומר:

אני הרבה מוצא את עצמי עובד על המחשב שלי כאשר חופשי יכולים להיות פתוחים שני דפדפנים שונים, בכל אחד 10-20 טאבים פתוחים, יותר מחצי מהם אלו טאבים של יוטיוב, השאר הם טאבים של אתרים\פורומים רגילים, בהם אני עורך, כותב וכו' וכו', טאבים של יוטיוב מרובים כי אני מאוד נעזר במידע הקיים שם, כמו כן גם במקומות אחרים.

בנוסף לכל זה, חופשי יכולות לרוץ להם ברקע בכייף עוד כמה תוכנות שבמקביל אני משתמש, העתקות קבצים מרובים וגדולים גם כן מתבצעות ברקע.

בקיצור סלט שכזה, אבל מה לעשות, כמו כל אחד והדרישות שלו, אז ככה אני עובד על המחשב ואלו הדרישות שלי ממנו.

לפעמים בנוסף לכל הסלט הזה אני מפעיל איזה משחק כבד במקביל, ופה את האמת בזמן האחרון התחלתי להרגיש שכבר נהיה קשה למערכת שלי להתמודד עם כל זה, ז''א לפעמים הדרייבר הגרפי קורס (וניסיתי כבר להסיר\להתקין) וחוזר חזרה בעצמו, הזכרון מלא עד סופו, כל ליבות המעבד אני רואה אותן בזמן אמת והן משתוללות על גבול המקסימום, לפעמים תוכנות מסויימות נתקעות בפריז לכמה שניות ורק אז ממשיכות לעבוד וכו'.

אז בעצם מכל הסימפטומים האלו אני מבין שהדרישות שלי נהיו דיי גבוהות וכבדות עבור המערכת הנוכחית שלי, שהיא כבר בת כמה שנים טובות (אני אפילו באמת כבר לא זוכר מתי קניתי את המעבד\לוח אם\זכרון האלו).

אז זה עוד גורם שדוחף אותי לשדרג את המערכת שלי בחדשה ועדכנית ואולי גם ביותר חזקה ממה שיש לי כיום.

בקיצור, חברים, אני שוב מודה לכם מאוד על העזרה ועל הכוח שלכם לקרוא את השורות הארוכות שלי:grin:, אני החלטתי שכנראה אני אנסה להמתין לבואם של המעבדים החדשים והלוחות בהתאם.

אם אני אראה שההמתנה גולשת יותר מידי בעקבות כל מיני עקובים או דחיות מצד היצרניות, אז אני תמיד יכול פשוט לגשת לחנות, לפתוח את הארנק, ולקנות את מה שיש על המדפים באותו הרגע, נכון?o.O:)

פורסם

זיכרון עולה גרושים.

לך תקנה 2X8GB.

עם כל הדפדפנים שאתה משאיר פתוח עם עשרות טאבים, ותוך כדי מפעיל משחקים, 8GB נהיה קצת צפוף.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Art Tatum

זיכרון עולה גרושים.

לך תקנה 2X8GB.

עם כל הדפדפנים שאתה משאיר פתוח עם עשרות טאבים, ותוך כדי מפעיל משחקים, 8GB נהיה קצת צפוף.

צודק, כמו שאני רשמתי בהודעה הארוכה הקודמת שלי, בין השורות - זכרון אפשרי להחליף לבד, לדוגמה במקום ה-8GB שיש לי כיום לקנות ולשים 16GB, לא חייב להחליפו ביחד עם המעבד והלוח אם.

אבל בכל מקרה, לדעתי הדרישות שלי וצורת העבודה שלי על המחשב, כבר מאמצת יותר מידי גם את המעבד...

ואני לא רוצה כרגע להשקיעה שום סכום כסף, אפילו אם זה להחלפת הזכרון בלבד, שזה לא כל כך יקר, ולא בטוח שזה מה שיעזור לי, אולי חלקית, כי אני נוטה, שוב, שגם למעבד שלי כבר קשה קצת...

בכל מקרה, כמו שכתבתי קודם, אני מוכן לחיות עם המחשב הנוכחי שלי עוד כמה חודשים, ולחכות מה יוציאו חדש היצרניות, ואז כבר בשטח אני אחליט מה לעשות, או לשדרג את המחשב הנוכחי שלי, או לקנות מחשב חדש וזול במקום ההוא שהפסיק לעבוד.

נחייה ונראה כמו שאומרים, כרגע אני בהמתנה :ph34r:

:D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים