עבור לתוכן

מה הייתם קונים ?? viii hero או z170x gamer 7

Featured Replies

פורסם

מי עדיף ולמה ? מה אתם אומרים?

תודה

פורסם

לדעתי זו בעיקר שאלה של תקציב וצרכים. מבחינת התכונות החשובות, הלוחות נראים דיי דומים. מבחינת שאר התכונות - ללוח של Gigabyte יש (כנראה) קצת יותר שלבי ייצוב מתח למעבד (11 לעומת 10), יש לו 2 כרטיסי רשת חוטיים, יש לו יותר חיבורי USB 3.0 ויותר חיבורי SATA Express (לא שזה משמעותי, שכן אני לא בטוח שמישהו בכלל מייצר כונני SSD בעלי ממשק חיבור כזה). ללוח של Asus יש חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי (ללוח של Gigabyte אין כאלו בכלל) והוא תומך בעדכון הביוס ללא צורך במעבד או בזיכרון. מבחינת יכולת המהרה אני לא יודע איזה לוח עדיף - צריך לבדוק ביקורות שנעשו ללוחות האלו.

Motherboards for milgy.JPG

פורסם
  • מחבר

חוסר הבטחון נובע מנסיון מר עם הלוחות והשירות של אסוס בשנים האחרונות אני עם גיגהבית בגלל זה . שתי החברות אמינות זה ידוע. כרטיס קול רשת למי טוב יותר? האם יש לוחות של החברות האלו שיתנו פחות או יותר את אותם פיצרים ואותה רמה ואמינות במחירים יותר זולים אם כן איזה לוחות אשמח לשמוע המלצות 

המון המון תודה.

פורסם

בנוגע לאמינות של לוחות האם - אני לא יודע איזה לוח אם נחשב לאמין יותר ואיזה חברה נותנת שירות טוב יותר. את זה צריך לבדוק ע"י קריאת ביקורות של גולשים.

בנוגע לכרטיס הקול - איכות קול הוא עניין סלקטיבי ויכול להיות שעבור אדם אחד הקול מכרטיס קול מסויים נשמע יותר טוב מאשר מכרטיס קול אחר ולאדם שני - בדיוק ההיפך. לי אישית לא ממש אכפת מ"איכות הקול" - לטעמי גם כרטיס הקול הבסיסי שמובנה בלוחות אם יחסית פשוטים מספיק לצרכים שלי. אם זה חשוב לך נסה למצוא ביקורות שמודדות את "איכות הקול" הנובע מכרטיסי הקול שבלוחות הנ"ל, אבל שוב - קח בחשבון שלאנשים שונים הקול יכול להישמע אחרת.

בנוגע לכרטיס הרשת החוטי - בלוח של Gigabyte יש שני כרטיסי רשת, כאשר אחד מהם הוא ה Killer E2400. כרטיס רשת זה אמור להיות קצת יותר טוב מכרטיס רשת סטנדרטי כי הוא מאפשר תיעדוף של תעבורת רשת מסוג מסויים (זה אומר שכרטיס הרשת הזה יטפל בנתונים השייכים לתחום מסויים, למשל משחקים, לפני שהוא יטפל בנתוני רשת השייכים לתחומים אחרים), אבל בפועל אני לא בטוח עד כמה זה משנה. יותר מכך - ראיתי שמספר אנשים התלוננו על כך שהדרייבר של כרטיס הרשת הזה הוא דיי כבד ואולי אפילו בעייתי.

בקשר ללוחות אחרים - לא פירטת בדיוק מהם הצרכים שלך - האם יש צורך בלוח המיועד להמהרה? האם יש צורך בלוח התומך במערך כרטיסי מסך? האם יש צורך במספר חיבורים מסוג מסויים וכד'. בסופו של דבר אתה תצטרך לבדוק את הנושא בחנות ממנה אתה מתכוון לרכוש את לוח האם, שכן לחנויות שונות יש מבחר לוחות אם שונה ומחירים שונים. אני אישית, בהתבסס על התכונות והמחיר בלבד, הייתי כנראה בוחר ב MAXIMUS VIII RANGER של Asus שנמכר בפלונטר ב-769 ש"ח (בשאר החנויות שמוכרות אותו הוא עולה בסביבות ה-900 ש"ח). אם אין צורך ביכולת המהרה, בתמיכה במערך כרטיסי מסך או בתכונות מיוחדות, הייתי שוקל גם את ה H170 PRO GAMING שעולה בסביבות ה-600 ש"ח. שוב - בסופו של דבר זה עניין של צרכים, תקציב והגבלות נוספות (כמו רכישה מחנות מסויימת או הימנעות מלוחות של חברה כזו או אחרת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים