עבור לתוכן

לופ של אתחולים אחרי הוספת זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי שני סטיקים של זכרונות (סה"כ 8 גיגה)

G.skill DDR3 2x4G 1600mhz 8-8-8-24

רכשתי היום בחנות עוד שניים של 8G (סה"כ 16) מהסוג:

hyper-x 2x8GB 1600mhz 10-10-10-30

כאשר מותקנים כל זוג בנפרד (או gskill או hyperx) המחשב עולה.

אם משלבים בין השניים המחשב נכנס ללופ של איתחולים ואין לי אפילו הזדמנות להיכנס לביוס. 

צפוי?

יש מה לעשות?

להחזיר את הזכרונות לחנות?

פורסם

שים לב לתזמון של הזכרונות

תנסה להעלות את התזמון של ה g.skill שיהיה זהה ל hyper-x ואז להוסיף את הhyper-x.

פורסם

א. כאשר רוכשים זיכרון יש לוודא כי כל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח. במקרה הזה לא ניתן לדעת כי לא צויינו הדגמים המדוייקים של הזיכרונות - שם החברה, התדר והתיזמונים לא מספיקים בכדי לזהות את הדגם המדוייק של הזיכרון.

ב. יש לעדכן את הביוס של לוח האם לגירסתו האחרונה - אולי זה יפתור את בעיית התאימות בין הזיכרונות.

ג. יש לנסות ולהגדיר ידנית את פרמטרי הזיכרון בביוס (תדר, תיזמונים ומתח עבודה) לכאלו שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד איתם - אולי הביוס לא מצליח לעשות זאת באופן אוטומטי בעצמו.

אגב, באיזה מעבד ולוח אם מדובר?

פורסם
  • מחבר

תודה לעונים. נמצאה התקלה.

בלוח יש סלוט אפור, לאחר מכן שחור, ושוב אפור ושחור.

בניגוד לכל לוח אם שאני מכיר, שבו כל זוג יושב על אותו צבע, בלוח אם שלי כל ערוץ מכיל שני צבעים שונים (אחד אפור ואחד שחור)

תסתכלו על התמונה של הלוח:

2.jpg

בתחתית ההוראות, רשום שכל זוג צריך להיות באותו צבע. לעומת זאת. באמצע הדף רשום להצמיד את הזוגות.

1.JPG

בפועל הם מותקנים בצבעים שונים והמחשב עובד על dual-channel.

3.JPG

פורסם

1. בעיקרון במקרה שלך בכדי לעבוד במצב של ערוץ כפול אתה צריך להתקין מודול אחד של 4GB ומודול אחד של 8GB בכל ערוץ זיכרון, אחרת הזיכרון יעבוד במצב Flex. אני לא יודע למה זה לא קרה אצלך.

2. לפי CPU-Z הזיכרון שלך עובד בתיזמונים של 8-8-8-24 אבל לפי מה שכתבת הזיכרון החדש שקנית תוכנן לעבוד בתיזמונים משוחררים יותר של 10-10-10-30. זה לא אמור להיות כך, שכן הביוס אמור לבחור תיזמונים שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעמוד בהם. למרות שנראה שהמחשב עובד אני מציע לבצע בדיקת תקינות לזיכרון (עם תוכנה כמו +memtest86) בכדי לוודא שהזיכרון לא מייצר שגיאות. אם כן מתגלות שגיאות - נסה להגדיר את תיזמוני הזיכרון באופן ידני ל 10-10-10-30 ותראה האם עדיין הזיכרון מייצר שגיאות.

פורסם
  • מחבר

1. נכון אבל מה שמעצבן יותר זה הצביעה המבלבלת של הסלוטים וההוראות הלא ברורות

2. ksp הסכימו לזכות אותי על הזכרונות (יאמר לזכותם), ובסוף קניתי בזיגזג זכרונות מאותה סדרה. הם 9-9-9-24. בבדיקת הזיכרון של win10 הכל היה תקין. נקווה לטוב :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים