עבור לתוכן

לא מצליח "לסחוט" את המחשב !

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

עם הגעת המחשב החדש כמובן רציתי למתוח אותו עדקצה היכולת. באמצעות הביוס המדהים בלוח P4P800 הגברתי את מהירות המעבד בקלות מ- 2.8 ל- 3.36

הווה אומר ב20% והניהול כולו נעשה ע"י ה-AI OC בביוס, כרגע הבאס עומד על 240 מה"צ שזה אומר שהמכפלה היא 14. הבעייה היא שאיני מצליח להביא את המחשב לתוספת של 30% בביצועים ורציתי לקבל עצות מה אני צריך לעשות.

הריכיבים הבסיסיים הם אלו:

לוח אם: ASUS P4P800

זכרונות: SAMSUND PC3700 256MB

מעבד: P4 2.8@3.36 Mhz

כרטיס מסך: ASUS G-FORCE 2 GTS 64MB DDR (זמנית)

האובר קלוק הנוכחי לא רע ויציב מאוד, בינתיים אחרי הרצה מרובה של משחקים ותוכנות הכל עדיין יציב אבל מגרד לי באצבעות להגיע עד קצה היכולת!

פורסם

קירור? סטוק?

פורסם

תעלה מתח לזיכרון או שתוריד תזמונים או שתשנה את היחס של הזיכרון (3:4 4:5 וכד').

פורסם

Your ram is probably stopping you. try giving him higher voltges or change frequncies.

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול להדריך אותי מילולית לאן אני ניגש בביוס ? קרוב לודאי שאני אמצא לבד אני פשוט רוצה להיות בטוח :)

הקירור הוא סטוק ולהזכירכם שלסמסונג אין צלעות קירור........

שאלה: באופן יחסי העלאת הבאס ל240 ללא שום ציוד מיוחד נחשב להמהרה רצינית ? או המהרה קלילה ?

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, ואתה מצפה שלאחר העלה של 20% במהירות מעבד תקבל 30% תוספת לביצועים, שכח מזה

אחוז אוברקלוק לעולם לא מתורגם באופן ישיר לתוספת בהירות הכללית

פורסם
  • מחבר

לא, אני מתכוון ל30% תוספת ביחס לברירת המחדל הראשונית

העניין הוא שאני לא רוצה להאט את תזמוני הזכרונות כי לא עוזר לי מצד אחד באס גבוהה ומצד שני האטה של תזמונים מכפלה וכו' .....

העניין שמאוד מפחיד אותי זה חום הזכרונות שמגיעים ללא סינק.

פורסם

זיכרונות זה לא דבר שמתחמם כל כך , פשוט תשים להם מתח 2.8V , ותן להם תיזמונים 7-4-3-2.5 , הם צריכים לעבוד..., התיזמונים לא כל כך משנים את מהירות המחשב , תאמין לי , מניסיון...

אתה לא תרגיש בהבדל , מה שכן , אם תוסיף באס , אתה תרגיש הבדל גדול.

פורסם
Your ram is probably stopping you. try giving him higher voltges or change frequncies.

למה לחזור על המילים שלי ועוד באנגלית ? ???

זיכרונות זה לא דבר שמתחמם כל כך , פשוט תשים להם מתח 2.8V , ותן להם תיזמונים 7-4-3-2.5 , הם צריכים לעבוד..., התיזמונים לא כל כך משנים את מהירות המחשב , תאמין לי , מניסיון...

אתה לא תרגיש בהבדל , מה שכן , אם תוסיף באס , אתה תרגיש הבדל גדול.

מה שנכון פה זה אם תביא לזיכרון 2.8 לא יקרה לו כלום, מה שממש לא נכון פה הוא שהתזמונים לא משפיעים על הביצועים. לא יודע איזה ניסיון היה לך, אבל התזמונים כמעט לא משפיעים על הבאנצ'ים למינהם, אך בשימוש רגיל של המחשב הם מאוד מאוד משפיעים במיוחד במשחקים.

לפותח הת'רד : על תתפשר על התזמונים. לפעמים עידכון ביוס יכול לאפשר לך לעלות מספר MHZים ל FSB , שווה לנסות. יכול להיות שהמעבד מתחיל להגביל אותך, יעזור אם תסביר לנו מה קורה למחשב כשאתה מעלה את מהירות ה FSB והוא מתחיל להיות לא יציב, ז"א במה האי יציבות שלו באה לידי ביטוי ? ריסטרטים? קפיאות ? מסכים כחולים (מה כתוב בהם) וכד'. זה יעזור לאתר את הגורם המגביל.

פורסם

לא יודע מה איתך , אני לא מרגיש בהבדל.

פורסם
  • מחבר

למה לחזור על המילים שלי ועוד באנגלית ?  ???

מה שנכון פה זה אם תביא לזיכרון 2.8 לא יקרה לו כלום, מה שממש לא נכון פה הוא שהתזמונים לא משפיעים על הביצועים. לא יודע איזה ניסיון היה לך, אבל התזמונים כמעט לא משפיעים על הבאנצ'ים למינהם, אך בשימוש רגיל של המחשב הם מאוד מאוד משפיעים במיוחד במשחקים.

לפותח הת'רד : על תתפשר על התזמונים. לפעמים עידכון ביוס יכול לאפשר לך לעלות מספר MHZים ל FSB , שווה לנסות. יכול להיות שהמעבד מתחיל להגביל אותך, יעזור אם תסביר לנו מה קורה למחשב כשאתה מעלה את מהירות ה FSB והוא מתחיל להיות לא יציב, ז"א במה האי יציבות שלו באה לידי ביטוי ? ריסטרטים? קפיאות ? מסכים כחולים (מה כתוב בהם) וכד'. זה יעזור לאתר את הגורם המגביל.

תראה, כל העניין הוא למתוח את המכונה עד קצה גבול היכולת וזאת ללא סכנת צלייה של רכיבים וללא השקעה מיוחדת בציוד קירור.

עכשיו אני לא ממש יודע איך עובד ה-AI OC בלוחות של אסוס אבל דיי הבנתי שהניהול של המתח נעשה עצמאית.

שאני מוסיף 20 אחוז הכל טוב ויפה כמו שאני עובד עכשיו ב30 אחוז הכל עולה וזה מגיע לשלב שאני צריך לראות את הפס הכחול הרץ של הווינדוס אבל במקום עליית הווינדוס או שהמחשב מייד מבצע ריסטרט או שאני רואה לשנייה מסך כחול ואז ריסטרט בכל אופן נתונים חשובים שאחזור ואוסיף:

הביוס הוא מגרסא אחרונה - 16

הקירור הוא סטוק והמעבד הוא 2.8C

הזכרונות סאמסונג 3700 סטיק יחיד של 256

אני לא ממש יודע לגביי שינוי תזמונים לזכרונות אז כאן אני אצטרך הכוונה מדוייקת לגביי וולטים אני כבר אמצא

תהיו בטוחים שהשפעת החום אינה מסוכנת מכיוון שאני לא רוצה להסתכן לחינם

כרגע המחשב עובד 3 ימים יציב מאוד על 3.36 בבאס של 240 מה"צ ....

ויש עוד הרבה הלאה :) אני מקווה להגיע לפחות ל 3.6 רק למען הסדר הטוב כרגע לאחר מאמץ המעבד על 36 מעלות והלוח על 31 ..... ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים