עבור לתוכן

התלבטות לגבי מכירה/שדרוג בעקבות זכייה ב-i7 6950x

Featured Replies

פורסם

שלום חברי הפורום, 

הייתי לפני כמה ימים בכנס של Blizzcon בארה"ב וזכיתי בשני פריטים:

מעבד אינטל Intel Core i7 6950X 3.0Ghz 25MB L3 Cache s2011-3 - Box

http://ksp.co.il/?uin=33567&select=

לוח אם Asus X99-A II LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E

http://ksp.co.il/?uin=33456&select=

עכשיו אני מתלבט האם כדאי לי להשאיר את המעבד והלוח אם או להחליף את המחשב הנוכחי שלי.

אופציה שנייה היא למכור את הפריטים האלה מה שאני יותר נוטה לעשות. השיקולים הם להלן: 

1. זה כנראה המעבד הכי טוב של Intel והוא ממש overkill למשחקים, מה גם עולה כמו מחשב חדש בעצמו. 

2. המחשב הנוכחי שלי יחסית מאוד טוב ואין לי סיבה אמיתית לשדרג את החומרה, אם כבר אז פשוט להחליף כרטיס מסך במקרה הצורך.

3. אם אני אקח את המעבד והלוח אם החדשים, אני אצטרך לקנות זכרונות ddr4 16gb, ולהחליף מארז כנראה (כי יש בעיה של כפתור הshut down) ואולי לשלם לאיזו חברה להעביר חלקים מסויימים כי אין לי כוח להתעסק בלהרכיב מחשב. 

4. למכור כאלה חלקים כנראה יהיה יותר קשה כי לא בטוח שיש הרבה אנשים שקונים את מוצרי ה-high end האלה. 

המפרט הנוכחי שלי בקצרה:

i5-4570 3.2ghz

16gb ram ddr3 1600mhz

GTX 970 EVGA

500gb ssd samsung evo 850

2tb hdd barracuda 

120gb ssd intel (סתם ssd שקיבלתי בחינם לפני שקניתי עוד ssd)

fsp 650watt

Nanoxia deep silent

אשמח לתגובות מה אתם הייתם עושים. 

בכל מקרה פרסמתי ב-Yad2 וביד שנייה בhwzone. 

נערך על-ידי EyalOnn

פורסם

אם אני הייתי מחפש לקנות לוח ומעבד כמו אלו שאתה מציע, אז קודם כל הייתי מחפש את החנות שמוכרת אותם במחיר הנמוך ביותר. במקרה זה:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA2011-v3
CM8067102055800 - Intel - i7-6950X LGA2011-v3 - Deca-Core - Clock speed 3.0 GHz - Turbo speed 4.0 GHz - 25MB Cache - 140 Watt - Broadwell-E Series - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 8121/7959 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA2011-v3
X99-A_II - ASUS - X99 Refresh - 2011-v3 - 8x DDR4 up to 128GB at 3333 - 3-Way SLI - AMD 3-Way CrossFireX - 2x PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x8 - PCIe 2.0 x4 - 2 x PCIe 2.0 x1 - M.2 x4 - U.2 - SATAe - 8x SATA - 5x USB 3.0 - 8...
הזמנה מיוחדת - שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1290/1264 ₪ 

9411.00 / 9223 ₪ 

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=91635

שזה בערך 800 ש"ח פחות מהמחיר הכולל ב KSP שהצגת (1490 ש"ח ללוח האם ו-8690 ש"ח למעבד).

דבר שני - אתה לא היבואן, המפיץ או נותן השירות - אתה אדם פרטי שמוכר רכיבי חומרה. מבחינתי זה אומר:

א. שבהחלט יכול להיות שמדובר ברכיבי חומרה משומשים. זה לא שאני לא מאמין לך שהם חדשים ושלא פתחת אותם, אבל לך תוכיח את זה. זה אוטומטית מוריד, לפחות מבחינתי 20 עד 25 אחוז מהערך של הרכיב לפי המחיר הזול ביותר שניתן למצוא.

ב. מה בדיוק יהיה אפשר לעשות אם יהיה צורך במימוש אחריות? למי צריך לפנות? היות והרכיבים הנ"ל לא נקנו בחנות בארץ צריך לפנות ליבואן, שלא בטוח שיסכים לטפל ברכיבים כאלו שלא נמכרו על ידו או אפילו יהיה צורך לפנות ישירות ליצרן, מה שכנראה אומר שיהיה צורך בהתעסקות עם משלוחים לחו"ל. מבחינתי דבר כזה מוריד גם כן את ערך המוצר.

ג. צריך להניח גם שהאחריות על הרכיבים הנ"ל היא כבר לא מלאה (בד"כ 3 שנות) אלא פחות פשוט כי הם היו אצלך במשך תקופה מסויימת, כלומר הם שווים פחות ממוצרים מקבילים חדשים לגמרי שעליהם מקבלים תקופת אחריות מלאה.

דבר שלישי - מדובר כאן במוצרים דיי יקרים שלא מתאימים לרוב האנשים מבחינת המחיר ולכן השוק עבורם יהיה מצומצם יחסית. יש לקחת בחשבון שמי שיכול להרשות לעצמו מערכת המבוססת על רכיבים כאלו בד"כ יעדיף לקנות את המוצרים עם אחריות מלאה ומחנות מסודרת כך שלא תהיה בעיה של מימוש אחריות במקרה הצורך.

לסיכום - זה לא שזה יהיה בלתי אפשרי למצוא מישהו שיהיה מוכן לשלם כ-8000 ש"ח על הרכיבים הנ"ל, אבל זה יכול להיות בעייתי. אם אני הייתי צריך לקנות אותם ממך (ואני לא מעוניין לבצע רכישה כזו, רק שיהיה ברור), הייתי מציע סכום ששווה אולי ל 60 או 65 אחוז מהמחיר הכי זול שלהם (בסביבות ה-6000 ש"ח), ולא נראה לי שאתה תהיה מוכן להתפשר על סכום כזה. לפיכך אם הייתי במצבך הייתי מעדיף למכור את המערכת הקיימת ולבנות מערכת המבוססת על הרכיבים הנ"ל, שכן מערכת כזו יכול להחזיק מעמד (מבחינת כח העיבוד שלה) גם 10 שנים ולטווח הארוך היא כנראה תשתלם.

פורסם

מניאק בר מזל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים