עבור לתוכן

התייעצות לאחר תיקון מחשב

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, הייתה לי חוויה נוראית עם טכנאי מחשבים שהפך לי את המחשב לגרוטאה, לאחר ששהה אצלו כחודשיים לתיקונים. הבעיה הייתה שהתקלקל לי הלוח אם שהיה מסוג Gigabyte B75M-D3H, והוחלף על ידיו ל-GA H61M S1. עד כמה ההבדל בין הלוחות אם משמעותי?

בנוסף, אמר לי שהכרטיס מסך שהיה לי גם לא תקין, ויש צורך להחליף אותו. הכרטיס ששם לי הינו GeForce GT 730. כרגע אפילו סרטים אני לא יכול להריץ על המחשב בלי שהם יתקעו שלא לדבר עם משחקים (Hearthstone מקרטע אצלי, שזה משחק קלפים עם הדרישות הכי נמוכות שאפשר לדמיין כיום).

השאלה שלי היא, איזה כרטיס מסך ניתן להביא במקום שירוץ על הלוח הזה בטווח מחירים של עד כ-700 ש"ח, והאם כדאי בכלל להשאיר את הלוח הנוכחי (בהנחה שההבדל בינו לבין הקודם לא עד כדי כך גדול)?

פורסם

הלוח שהוא שם לך נחות מזה שהיה לך. יש לו ציפסט פחות מתקדם , פחות חרצי זיכרון , פחות חריצי הרחבה ויש לו רק יציאת VGA (רק רשימה חלקית,יש עוד...)

הכרטיס שהוא שם לך חלש מאד ואני חושב שהסיבה היחידה שהוא שם לך אותו זה בגלל בלוח החדש חסרים ה DVI ו ה HDMI שהיו בלוח הישן.

אתה לא מציין איזה כרטיס מסך היה לך קודם , יכול להיות שבכלל לא היה לך כרטיס מסך יעודי והשתמשת במובנה?

מכל מה שאתה מספר פה אני הייתי בודק שבמחשב שקיבלת חזרה יש את אותו המעבד וכמות הזיכרון שהיו במחשב כשנתת את המחשב לטכנאי.

בכל מקרה אם אתה רוצה המלצה לכרטיס מסך כדאי שתביא את המפרט המלא קודם.

דרך אגב , הוא החזיר לך את החלקים שהוא טען שהתקלקלו?

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

זהו המפרט שהיה לי ממקודם, יש לציין שאת הכרטיס מסך שמצוין פה החלפתי כעבור כמה שנים למשהו קצת חזק יותר, לצערי לא זוכר לאיזה. אבל זה אמור לתת הערכה פחות או יותר טובה.

IMG_3596.JPG

פורסם

הכרטיס ששמו לך חלש בצורה מחרידה ביחס ל-GTX660. גם הלוח לא קרוב בכלל בכמות הפיצ'רים.

כמה שילמת על "התענוג" הזה?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

על פניו נשמע לא טוב בכלל.

לפני הכל, דרוש מהטכנאי הנוכחי פירוט של כל הבעיות + כל מה שנעשה כדי לתקן / כל מה שהוחלף.

לאחר מכן, קח ממנו את כל החלקים המקולקלים לכאורה ותן אותם למישהו אחר שיבדוק, חבר שמבין או מעבדה אחרת.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OR2OOO

הכרטיס ששמו לך חלש בצורה מחרידה ביחס ל-GTX660. גם הלוח לא קרוב בכלל בכמות הפיצ'רים.

כמה שילמת על "התענוג" הזה?

הוא ביקש על זה 1,100 שקל בהתחלה "כולל עבודה", בסוף הורדתי אותו ל-800 רק בעבור החומרה כביכול. לאחר בדיקה ב-ZAP אני רואה שגם החומרה זולה משמעותית.

פורסם
  • מחבר

הוא טען שהכרטיס מסך GTX660 שלי לא עובד יותר, למרות שהיה תקין לחלוטין לפני שהבאתי לו את המחשב. יש מצב שהוא לא מתפקד כמו שצריך בגלל הלוח אם הנחות שהוא שם?

פורסם

יש מצב שהוא דפק לך את הצורה, גנב לך ציוד והחליף אותו בשאריות שהיו לו שם.

תדרוש שכל הציוד המקולקל לכאורה יגיע אליך ליד ולך לבדוק אותו במקום אחר.

שים לב אם הבנאדם מתחיל להסתבך עם עצמו כשאתה מבקש את הציוד הישן שלך.

כמו כן, GTX660 עובד יופי יופי עם צ'יפסט H61.

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם
  • מחבר

הסיבה שהבאתי לו את המחשב לתיקון היא כי הוא לא עלה, כלומר הוא נדלק אבל שום דבר לא עבד. ככל הנראה בעיה בלוח אם באמת, וכך גם הוא טען.

אז מה ההמלצה, לבטל עסקה להחזיר לו את כל הציוד שהוא הביא לי ולבקש את הציוד הישן שלי חזרה, ולתת אותו לבדיקה נוספת במעבדה אחרת?

אופציה נוספת היא להשאיר את הלוח אם במידה ותומך בכרטיס מסך שהיה, ובמידה והכרטיס באמת לא יעבוד עליו לקנות אחד חדש באופן עצמאי שיהיה פחות או יותר שווה ערך למה שהיה מקודם?

פורסם

בכל מעבדה שמכבדת את עצמה נותנים ללקוח בחזרה את הרכיבים התקולים שהוחלפו ולו בשביל מראית עין של הוגנות והגינות.

מעבדה שמחליפה ציוד ולא מציעה אפילו לתת ללקוח את הציוד התקול זה כבר משהו בעייתי.

אני לא ממליץ לך לבטל עסקה עדיין, אם תגלה שהם ניסו לגנוב אותך אתה תוכל לבטל את העסקה בבית משפט ולקבל גם פיצוי.

מה שאני כן ממליץ לך לעשות זה לגשת לשם ולדרוש את הציוד ה"תקול" שלך כדי שתוכל לבדוק אותו במקום אחר. מקסימום תגלה שהכל באמת נדפק והמעבדה הייתה סופר-בסדר איתך.

ועוד דבר אחד, זה שהמחשב לא נדלק לא אומר שיש בעיה אמיתית בלוח אם או בכל רכיב אחר, יכול להיות שהוא סתם אכל סיבוב (הפסקת חשמל קצרצרה, נגיד) וכל מה שהיה צריך לעשות זה לאפס את הביוס כדי להחזיר אותו למצב עבודה כמו חדש.

בקיצור, עכשיו הזמן לבדוק. שיוציאו לך פירוט עבודה, מה בדיוק הייתה הבעיה בלוח ומה בדיוק הייתה הבעיה בכרטיס? אם זה קבל שרוף או נפוח נגיד, אתה אמור לראות אותו, אם זה סלוט לא תקין של זיכרון או של כרטיס המסך, זה משהו שאפשר להדגים: "הנה, תראה. אני מפעיל את המחשב עם הכרטיס המובנה והכל בסדר ואז אני שם את הכרטיס שלך וכל המחשב נתקע ולא עולה".

אחרי כל זה תהיה יותר חכם ותדע איפה אתה עומד.

בגדול, נשמע לי ממש לא בסדר שבנאדם מביא מחשב עם לוח B75 וכרטיס מסך GTX660 ויוצא משם עם לוח H61 וכרטיס GT730 בלי שהוא מבין בדיוק למה זה קרה ומוכן לזה עוד לפני שהוא משלם.

פורסם

וגם כן כל התיקון הזה לא צריך לעלות יותר מ-600₪ אחרי עלות של בדיקה, במיוחד לוח כל כך ישן ובסיסי וכך גם כרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

שוחחתי עמו ביטלתי עסקה וביקשתי לקבל חזרה את כל הרכיבים שלי. יש המלצה ללוח אם וכרטיס מסך דומים שאוכל להתקין לבד? האמת שאף פעם לא חיברתי לוח אם למחשב, עד כמה זה מסובך?

פורסם

חבל שביטלת את העסקה בלי לברר מה היה מצב הרכיבים שלך.

עכשיו יצאת קירח מכאן ומכאן. המחשב לא עובד, יש רכיבים שאולי תקולים ואולי לא ואתה לא יכול לחזור למעבדה ההיא.

לדעתי יש לך שתי אפשרויות. הראשונה: להתחיל לחקור את הנושא, אין יותר מדי מה להבין ברמה הבסיסית וברגע שאתה מבין קצת תוכל לכוון את השאלות שלך ולקבל תשובות הרבה יותר מהירות ומדוייקות. אופציה שניה היא לעזוב את כל הDIY, ללכת למעבדה אחרת ולקבל הצעת מחיר חדשה לתיקון של המחשב.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים