עבור לתוכן

רוצה לשדרג אבל לא יודע אם זה שווה

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה,

כבר שבוע שאני מתלבט עם לקנות מחשב חדש או לשדרג את הנוכחי ואני אשמח אם משהו יכול לעזור לי כי אני ממש לא מבין בחלקים ואיך זה עובד

יש לי ידע טוב במחשבים, אני גם גרפיקאי ועורך וידאו אז היעוד העיקרי של המחשב שלי הוא בשביל זה, בעיקר התוכנות שאני עובד איתן הם: כל החבילה של אדובי (פוטושופ, אילוסטריטור, אפטר) וגם סוני ווגס ועוד

אני רק צריך לדעת מאנשים שמבינים אם שווה לי לשדרג את המחשב הנוכחי או לא וזה בעצם לקנות מחשב חדש.

זה המחשב הנוכחי שלי:

Operating System: Microsoft Windows 7 Ultimate (x64) Build 7601
CPU: Intel Core i5-4690
Motherboard: GigaByte Z97-HD3
Ram: DDR/SDRAM 2x4
Storage: Western Digital 2TB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 760 - 4096 MBytes of GDDR5 SDRAM [Samsung]
Power Supply: HUNT-KEY APFC 700w

עכשיו, אני רוצה לדעת אם שווה לשדרג את מעבד Intel Core i5 ל- i7 (לא יודע איזה דגם)

ובנוסף לשדרג את הזיכרון מ-8 ל-16 ג'יגה ולהוסיף SSD לקיים וגם לשדרג את הכרטיס המסך ל- GTX 1060 או להוסיף עוד כרטיס מסך לקיים (לא יודע עם זה אפשרי אצלי במערכת)

אשמח לקבל חוות דעת ורעיונות, תודה רבה!

פורסם

יש לך מחשב טוב מאוד גבר.המעבד I7 של הלוח אם שלך הוא I7-4790 הרגיל או הi7-4790k שאני ממליץ עליו כי הוא מהיר ב600Mhz מהרגיל אבל כמובן יקר יותר ב200 שקל

בערך.זה ומה שיש לך עכשיו זה מעבדים דור רביעי היום אנחנו בסך הכול בדור שישי ודור חמישי היה כישלון שלא נחשב אז בעיקרון יש דור אחד בין המעבד שלך למעבדים שנמכרים

היום אז אין סיבה לקנות מחשב חדש.בנוגע לתוספת זיכרון זה כמובן מומלץ וגם SSD במקרה שלך הייתי לוקח משהו כמו Samsung 850 pro שהוא יקר אבל הוא לשימוש מקצועי

ולא ביתי.וגם כרטיס מסך חדש לא יזיק כמובן 1060 יהיה מצויין.הספק כוח שלך הוא HUNT-KEY לפי מה שאני יודע זה ספק ג'נרי אז הייתי מחליף אותו בספק אחר של חברה מוכרת

כמו למשל 500-550 וואט של Antec או יותר למרות שלפי דעתי 500 איכותי לא ג'נרי זה מספיק בהחלט היום לכרטיסי המסך החדשים דור 1000 כמו 1060.

אתה לא יכול להוסיף עוד עוד כרטיס מסך כמו 760 במערך SLI במחשב שלך כי זה לא לוח אם ציפסט Z אלא H ובאופן כללי אני לא חושב ש760 תומך בSLI בכלל אבל גם

אם הוא כן היה זה כרטיס ישן שהיה לך קשה להשיג ולא מומלץ בכלל במיוחד לא עם ספק ג'נרי.ואי אפשר לעשות עם כרטיס אחר שאין לו את אותה ליבה כמובן:)

נערך על-ידי Ofir Aviram

פורסם

@Omri Azran 

א. למה אתה צריך לשדרג את המחשב? היכן בדיוק הוא מרגיש "איטי"?

ב. בדוק בדיוק איזה רכיב הוא צוואר הבקבוק במערכת בזמן השימוש בתוכנות שלך - אם המעבד מגיע לעומס של כ 100%, אז הוא צוואר הבקבוק, אם לא נותר זיכרון פיזי פנוי אז אתה תרוויח מהוספת זיכרון, אם העומס על כרטיס המסך מתקרב ל 100% אז החלפתו תיתן לך שיפור בביצועים וכד'.

ג. אם אתה מחליט לשדרג את כרטיס המסך, בדוק האם התוכנות שלך ייתנו ביצועים טובים יותר עם כרטיס המסך החדש.

ד. כונן SSD הוא דבר מומלץ בלי קשר למטרות המחשב. במקרה שלך, בגלל שאתה כנראה עובד עם קבצים גדולים וכבדים, אולי תרצה לשקול קניית כונן SSD שישמש רק למטרות איחסון קבצים אלו - כך הגישה אליהם תהיה מהירה יותר מאשר גישה לקבצים שנמצאים על הדיסק הקשיח המכני.

ה. ה Gigabyte Z97-HD3 לא תומך במערך כרטיסי מסך של NVIDIA (מערך SLI), אז אתה לא יכול לוסיף עוד כרטיס מסך מסוג GTX 760.

ו. באופן כללי המעבד הכי חזק שתוכל להתקין בלוח האם הנ"ל הוא כנראה ה Core i7-4790K, אבל לפני שאתה משדרג מעבד רצוי שתבדוק האם השיפור בביצועים הצפוי ביישומים שלך בכלל יהיה מספיק גדול בכדי שהוא יהיה משתלם.

פורסם
  • מחבר

@Ofir Aviram - תודה על התגובה, באמת מבין יותר כדי לבצע מה שאני צריך לעשות. רק תוכל להסביר לך על עניין הספק? מה לא בסדר איתו? ומה הכוונה ל"ג'נרי" - מה זה אומר

פורסם

ג'נרי זה בעיקר ספק סיני וכדומה לא איכותי ולא אמין לא בזמן שימוש בכרטיסים חזקים וכדומה.אתה צריך ספק של חברה טובה יותר כמו Antec,seasonic,corsair,Coolermaster

וכדומה אם אתה רוצה כרטיס מסך טוב כמו 1060.ספקים ג'נריים יכולים להישרף בקלות תחת מאמץ כבד לכן אני לא הייתי עושה שדרוג רציני ויקר עם ספק כזה גבר.:)

נערך על-ידי Ofir Aviram

פורסם
  • מחבר

@smalul - היי, תודה על התגובה :) בנוגע לשאלות שלך...

א. האיטיות מורגשת ברגעים שאני לדוגמא עובד ב- PHOTOSHOP ובמקביל גם ה ILLUSTRATOR פתוחה אז זה קצת מרגיש איטי בממשק התנהלות לדגומא שאני עובר בין תוכנה לתוכנה או אפילו רק לדסקטופ יש מין דילאי קטן כזה לא כולכך מורגש בהתחלה (כשמדליקים את המחשב) אבל יותר לקרת אמצע יום, ולדוגמא אם אני ארצה אחרי יום עבודה רגיל עם שימוש בתוכנות אלו + איזה עריכת וידאו בתוכנות וידאו כמו SONY VEAS או AFTER EFFECT - לשחק משחק במחשב (לדוגמא BATTLEFIELD1) אז כבר המחשב / המאוורר (נראה לי) עושה רעש כמו שהוא מסתובב ממש מהר כזה ויש יותר רעש מהמחשב בהחלט מ-10 דק' אחרי שהדלקתי אותו או אפילו 2-3 אחרי שהדלקתי אותו לא הפעלתי שום תוכנה. זאת אומרת שנראה לי שהוא פשוט מתאמץ אבל אני לא יודע מאיפה זה בא, אם זה מהזיכרון הנמוך שיש לי על הלוח אם או מהכרטיס מסך והזיכרון שלו שלא מספיק גם.

ב. אני קצת לא יודע איך לבדוק את זה ואני לא מבין את המשמעות "צוואר הבקבוק" - אבל מכוון שהפעולות שאני עושה במחשב הן קשורות גם לפן הגרפי (שכן צריך כ.מסך מאוד טוב כדי שיוכל להריץ את כל הפרוייקטים וגם משחקים) אם יש איזו תוכנה שתוכל להראות לי מה שאתה מבקש שאוכל להראות לך אחר כך ושתוכל לדעת... לא יודע

ג. בכל עניין השדרוג אני לא מבין או יותר נכון לא יודע מה טוב ומה לא. לכן אני פה שואל, אני לא יודע איך כל חלק משפיע ומה צריך לשדרג. אבל מה שאני כן יודע זה שבקנית כרטיס מסך חדיש יותר, וגם מדגם יותר טוב כמו: GTX 1060 שהוא בעיקרון 3 דורות מתקדם מהנוכחי שיש לי.

ד. בנוגע ל- SSD כרגע יש לי בערך 400 ג'יגה בשימוש בכונן C - ממה שהבנתי נכון בנוגע ל SSD זה שהוא צריך לקחת את C וגם את רוב או את כל ההתקנות שיש על המחשב. אז אני אצטרך לפחות אחד של 750GB

ה. כן את זה כבר הבנתי מהתגובה של אופיר.

ו. מה שנראה לי שאעשה קודם כל זה להתקין זיכרונות חדשים נגיד, אם יש לי 4 סלוטים אז 4x8 נכון ? - של G.Skill או שזה לא משנה של איזה חברה? ואז אני אבדוק את הביצועים במחשב ואם אני אראה שלא צריך להוסיף לזה כרטיס מסך אז אני אחכה עם זה ואם אצטרך אז אוסיף. ומה שכן אני כן אקנה SSD בנוסף. ובסוף אני אבדוק אם צריך להחליף מעבד או לא.

אני מקווה שעניתי לך מספיק ברור, וגם הבנתי אותך, אשמח לדעת עוד אם יש מה :) תודה.

פורסם
  • מחבר

@Ofir Aviram - הבנתי אותך. אז אני אוסיף את עניין הספק אם אני אחליף כרטיס מסך או מעבד.

פורסם

בעיקרון זה לא משנה זיכרונות של איזה חברה גבר אבל הייתי לוקח משהו שיש עליו Heat sync צלעות קירור לא משהו פשוט בלי הירוקים הרגילים.זיכרונות כמו HyperX 1600Mhz CL10

שזאת חברה בת של קינגסטון הם בחירה טובה במחיר סביר לפי דעתי.:)

נערך על-ידי Ofir Aviram

פורסם
  • מחבר

@Ofir Aviram - ממה שהבנתי אצלי בלוח אם יש לי 4 סלוטים אז אני צריך 8ג'יגה כפול 4 - של DDR3 נכון?

ועכשיו עשיתי חיפוש ולא מצאתי שיש DDR3 4x8 - ומה עם DDR4 זה מתאים למפרט הנוכחי שלי וגם למפרט המשודרג ?

נערך על-ידי Omri Azran

פורסם

DDR4 לא מתאים לך גבר זה למחשבים דור שישי ודור גבוה לך יש דור רביעי. כדרך אגב מקודם אמרתי 2133 זה בעצם 1600 בDDR3 בלי לוח ציפסט Z.תקנה 4 כאלה. 

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX318LC11FB-8&cart=14777548983133389&lang=heb

או כאלה יש שם כמה צבעים. 

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX316C10FB_8&cart=14777548983133389&lang=heb

שניהם יעבדו לך 1600Mhz CL10 בלוח הזה רק שה1866 הוא גם טיפה יותר זול וגם מתח נמוך יותר 1.35v מה שאומר שהוא חדש יותר ויחמם פחות את בקר הזיכרונות במעבד שלך מה שאומר פחות חום למעבד. 

אם אתה רוצה קיט תחפש שם באתר הזה או באתר בשם Startpc.co. il

נערך על-ידי Ofir Aviram

פורסם
ציטוט של Omri Azran

אני קצת לא יודע איך לבדוק את זה ואני לא מבין את המשמעות "צוואר הבקבוק" - אבל מכוון שהפעולות שאני עושה במחשב הן קשורות גם לפן הגרפי (שכן צריך כ.מסך מאוד טוב כדי שיוכל להריץ את כל הפרוייקטים וגם משחקים) אם יש איזו תוכנה שתוכל להראות לי מה שאתה מבקש שאוכל להראות לך אחר כך ושתוכל לדעת... לא יודע

צוואר בקבוק משמעותו היא שרכיב אחד גורם לכל שאר המערכת להמתין בגלל שהוא יחסית איטי. באופן כללי מערכת תמיד תעבוד במהירות של הרכיב הכי איטי שלה. במקרה שלך זה יכול להיות המעבד, נפח הזיכרון, התקן האיחסון, כרטיס המסך וכד'.  את העומס על המעבד והזיכרון אפשר לראות במנהל המשימות (Task Manager). את העומס על כרטיס המסך אפשר לראות בתוכנה של היצרן, בדרייבר שלו או, כמו שאני מעדיף, בתוכנה כמו MSI Afterburner. את העומס על התקן האיחסון אפשר לראות במנהל המשימות אם יש לך מערכת הפעלה Windows 8 או Windows 10.

מה שאתה צריך לעשות הוא לבדוק בדיוק מה קורה עם הרכיבים שלך בזמן השימוש בתוכנות (לא בזמן מנוחה כשאתה לא עושה דבר עם המחשב). אם תראה שהמעבד מגיע לקרוב ל 100%, אז הוא מהווה צוואר בקבוק ואתה תרוויח מהחלפתו. אם אתה רואה שלא נותר זיכרון פיזי פנוי אז אתה תרוויח מהוספת זיכרון ואם אתה רואה שהעומס על כרטיס המסך מתקרב ל 100% בזמן העבודה, אז כרטיס מסך חזק יותר כנראה ייתן לך שיפור בביצועים.

ציטוט של Omri Azran

אני לא יודע איך כל חלק משפיע ומה צריך לשדרג.

זה כל העניין - בשימושים שונים רכיבים שונים יכולים להוות צוואר בקבוק במערכת. למשל במשחקים יכול להיות שהמעבד או כרטיס המסך שלך הם הגורם לאיטיות אבל לעבודה משרדית (אינטרנט, אופיס וכד') הם בסדר גמור. לכן אתה צריך לנטר בדיוק את השימוש בכל הרכיבים הנ"ל ביישומים בהם אתה משתמש וכך תוכל לדעת האם אתה צריך כח עיבוד גדול יותר, כח עיבוד גרפי גדול יותר, יותר זיכרון, התקן איחסון מהיר יותר וכד'.

ציטוט של Omri Azran

אני כן יודע זה שבקנית כרטיס מסך חדיש יותר, וגם מדגם יותר טוב כמו: GTX 1060 שהוא בעיקרון 3 דורות מתקדם מהנוכחי שיש לי

למיטב ידיעתי לא היה GTX 860 למחשב נייח, אז ה"קפיצות" הן מ GTX 760 ל GTx 960 ועכשו ל GTX 1060, כלומר הבדל של 2 "דורות", כאשר כל "דור" כזה חזק יותר מקודמו. במקרה הספציפי שלך אתה צריך לבדוק האם היישומים שלך יודעים לנצל בכלל את כרטיס המסך (אם כן - בד"כ יהיה מדובר על כרטיס מסך של NVIDIA) ואז יכול להיות שלכרטיס המסך אכן תהיה השפעה על הביצועים (שוב, במקרה הספציפי שלך).

ציטוט של Omri Azran

בנוגע ל- SSD כרגע יש לי בערך 400 ג'יגה בשימוש בכונן C - ממה שהבנתי נכון בנוגע ל SSD זה שהוא צריך לקחת את C וגם את רוב או את כל ההתקנות שיש על המחשב. אז אני אצטרך לפחות אחד של 750GB

לרוב המשתמשים מומלץ כונן SSD שיאחסן את מערכת ההפעלה ואת התוכנות הנפוצות בהן נעשה שימוש. אתה משתמש מקצועי יותר, אז יכול להיות שבנוסף, ושוב - זה תלוי מאד בשימושים שלך, ישתלם לך להשקיע בכונן SSD נוסף למטרות איחסון מידע בלבד (לפרוייקטים שלך).

ציטוט של Omri Azran

מה שנראה לי שאעשה קודם כל זה להתקין זיכרונות חדשים נגיד, אם יש לי 4 סלוטים אז 4x8 נכון ? - של G.Skill או שזה לא משנה של איזה חברה? ואז אני אבדוק את הביצועים במחשב ואם אני אראה שלא צריך להוסיף לזה כרטיס מסך אז אני אחכה עם זה ואם אצטרך אז אוסיף. ומה שכן אני כן אקנה SSD בנוסף. ובסוף אני אבדוק אם צריך להחליף מעבד או לא.

א. קודם כל תבדוק האם הזיכרון הוא צוואר הבקבוק במערכת שלך. אם לא - אתה לא תרגיש בהבדל כלשהו.

ב. אם תגלה שהמעבד הוא צוואר הבקבוק במערכת אין טעם בשקעה בזיכרון DDR3 כאשר אתה יכול לקנות כבר מחשב חדש (לוח אם ומעבד) עם זיכרון DDR4 חדש שכנראה יהיה גם מהיר יותר.

ג. אם אתה רוצה להתקין 32GB של זיכרון במחשב הנוכחי אתה תצטרך 4 מודולי זיכרון DDR3 בנפח של 8GB כל אחד - אין כל אפשרות אחרת במקרה שלך.

ד. באופן מעשי אתה לא חייב שכל הזיכרונות יהיו זהים - לא בנפח, לא בתדר העבודה, לא ביצרן וכד'. הדבר היחיד שיש לוודא או שכל הזיכרונות יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח. כמובן שבמקרה כזה יש סיכוי, אם כי דיי קטן, שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרונות.

בגדול - אל תקנה דבר עד שתברר בדיוק מה אתה צריך - יכול להיות שאתה סתם תבזבז כסף.

ציטוט של Omri Azran

עשיתי חיפוש ולא מצאתי שיש DDR3 4x8

א. אתה יכול לקנות גם 4 מודולי זיכרון בודדים בנפח של 8GB כל אחד - אתה לא חייב ערכה (kit) של 4X8GB.

ב. גם אם יסתבר שנפח הזיכרון הוא צוואר הבקבוק במערכת, אולי כדאי שתתחיל בקניית מודול זיכרון אחד (או שניים) בנפח של 8GB - יכול להיות שתוספת של 8GB (בנוסף ל 8GB הקיימים כרגע, שלמיטב הבנתי הם בתצורה של 2X4GB, כך שבסה"כ יהיה לך זיכרון בנפח 16GB) תשפר את הביצועים שלך ואילו הוספה של יותר זיכרון (מעבר ל 16GB) לא תוסיף ביצועים.

ציטוט של Omri Azran

מה עם DDR4 זה מתאים למפרט הנוכחי שלי

אתה לא יכול להתקין זיכרון DDR4 במחשב הנוכחי שלך.

פורסם
  • מחבר

@smalul - היי אחי, הבנתי מה אתה אומר. אבל עכשיו חוץ מ"צוואר בקבוק" שאין לי מושג איך לבדוק את זה ולדעת מה אני באמת צריך. אם יש דרך איך לבדוק את זה או איך לעשות את זה תוכל להסביר לי? או שיש איזה מדריך לזה?

ובנוסף לזכרונות - אני רוצה להיות בטוח במה שאתה אומר כי אני שמעתי שזה לא טוב לשלב בין זיכרונות שונים.

הינה תוכל לראות את המפרט של המחשב שלי פה: http://ctrlartdesigns.com/images/spec.jpg

ובנוסף בצעתי עוד בדיקה עם תוכנה אחרת ופה זה המפרט המלא: http://speccy.piriform.com/results/N00xTYWzF6Q1LfAmZq0hoZA

בכל אופן חשוב לי לדעת איך אני בודק את כל עניין ה"צוואר בקבוק" שאוכל לדעת מה לשדרג ועם מה להתחיל.

תודה

פורסם
ציטוט של Omri Azran

רק שאני אבין נכון, אז לקנות את זה:
8GB DDR3L 1866MHz CL11 - 1.35v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Black - HX318LC11FB/8

4 כאלה בכמויות נכון?

כן גבר ארבע בכמות זה  8x4 שזה 32Gb. גבר יש לך מחשב טוב יש לך מעבד I5 אין לו HyperThreading של I7 אבל זה לא קריטי כי אתה עדיין יכול לערוך ולרנדר זה רק יקח עוד כמה דקות. תוסיף ראם תתקין וינדוז על כונן SSD כמו הסמסונג 850 פרו שהזכרתי מקודם  וכמובן את כל התוכנות הכי כבדות שלך ותחליף ספק למשהו שיתאים לכרטיס מסך כמו 1060 לפחות 500 וואט איכותי אין צורך במעבד שיעלה לך 1600 שקל. כונן SSD כדרך אגב זה לא לאיחסון בשביל זה יש לך שני טרה מכני  ואם אתה צריך יותר תוסיף עוד מכני שזה זול בהרבה מSSD פר נפח. וכמובן תשדרג כרטיס מסך מדור 700 ל1000 ובין לבין כדרך אגב היה רק דור 900 לא היה 800 לנייחים. 

אם יש לך SSD גבר אין לך צוואר בקבוק מהכונן אם הוינדוז מותקן על מכני מגנטי אז כן היה. 

אז לסיכום כונן SSD טוב לוינדוז ולתוכנות עריכה שלך. זיכרון. כרטיס מסך וספק איכותי לא ג'נרי זה כל מה שאתה צריך. 

נערך על-ידי Ofir Aviram

פורסם

בתחילת הדיון כתבת:

ציטוט של Omri Azran

אני ממש לא מבין בחלקים ואיך זה עובד

אבל גם:

ציטוט של Omri Azran

יש לי ידע טוב במחשבים

אז אפשר היה להניח מכך שאתה קצת מבין בחומרה. מסתבר שזה לא המצב.

ציטוט של Omri Azran

איך לעשות את זה תוכל להסביר לי? או שיש איזה מדריך לזה?

בפורום הזה יש את הדיון הנעוץ מעבדים, לוחות אם וזכרונות - כל מה שרציתם לדעת (ועוד), שם הסברתי בדיוק את כל הנושא הזה (ראה סעיף 1.19), מה גם שהסברתי לך כאן בדיוק מה לעשות ובאילו תוכנות להשתמש.

ציטוט של Omri Azran

הינה תוכל לראות את המפרט של המחשב שלי פה: http://ctrlartdesigns.com/images/spec.jpg

ובנוסף בצעתי עוד בדיקה עם תוכנה אחרת ופה זה המפרט המלא: http://speccy.piriform.com/results/N00xTYWzF6Q1LfAmZq0hoZA

המפרט שלך לא עוזר מהסיבה שצריך לבדוק אותו מול השימושים הספציפיים שלך. יכול להיות שלמישהו מחשב כזה יהיה יותר ממספיק, אבל עבורך זה לא המצב.

ציטוט של Omri Azran

אני רוצה להיות בטוח במה שאתה אומר כי אני שמעתי שזה לא טוב לשלב בין זיכרונות שונים.

כל הזיכרונות עובדים לפי אותו התקן, כך שלא אמורה להיות בעיה לשלב מספר זיכרונות מסוגים שונים ביחד. באופן כללי הביוס של המחשב אמור לדאוג שהזיכרון יעבוד בתדר, התיזמונים והמתח שבהם כל הזיכרונות מסוגלים לעבוד בהם. האם אפשר להבטיח לך בוודאות מוחלטת שלא תהיה בעיית תאימות? לא, אבל כפי שכבר כתבתי הסיכוי לכך הוא יחסית קטן (אבל לא אפס).

ושוב - אם אתה מוסיף זיכרון במקביל לזיכרון החדש, ולא מחליף את הזיכרון הקיים, הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח. במקרה שלך הזיכרון מסוגל לעבוד במתח של 1.5V. אם אתה מחליף את כל הזיכרון במחשב (את כל מודולי הזיכרון), אז עדיף כבר להשקיע בזיכרון DDR3 שעובד במתח נמוך יותר של 1.35V, אבל זו רק המלצה - אין בעיה שתקנה זיכרון DDR3 שעובד במתח של 1.5V.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים