עבור לתוכן

לקנות מעבד יד2

Featured Replies

פורסם

כיום יש לי i3 2100, במידה ואקנה i5 4690 זה יהיה בסדר או שעדיף כבר את הדור העדכני ביותר? כמובן גם שאקנה לוח שמגיע איתו.

מצאתי אותם ביחד ב-700 ש"ח.

בנוסף, במידה ומחליפים לוח אם זה נכון שרצוי לפרמט את המחשב?

פורסם
ציטוט של Rockstatement10

כיום יש לי i3 2100, במידה ואקנה i5 4690 זה יהיה בסדר או שעדיף כבר את הדור העדכני ביותר? כמובן גם שאקנה לוח שמגיע איתו.

מצאתי אותם ביחד ב-700 ש"ח.

קפיצה מi3 ל i5 יתן לך שיפור משמעותי בביצועים ובישביל המחיר הזה (700 לבאנדל) נראה מחיר מאוד טוב כל עוד הכל תקין. אבל איזה דגם הלוח אם?

לדעתי אם תקנה אז תדאג לנקות את הלוח אם כמו שצריך ולשים משכה טרמית חדשה למעבד +VRM+ הצ'יפסט.

או שתחכה קצת כי הדור הבא של אינטל כבר בפתח (דור ה7000).

אני מאמין שתוכל גם למצוא i7 2600 או i7 3770 (שמתאימים ללוח שלך ויהיו טובים מהi5 4690) במחיר אולי מוזל יותר מהבאנדל הזה אבל תצטרך לחפש קצת

ציטוט של Rockstatement10

בנוסף, במידה ומחליפים לוח אם זה נכון שרצוי לפרמט את המחשב?

תלוי , יש לחלונות גרסה שנקרת OEM שבמילים אחרות ברגע שהיא מותקנת המערכת מחוברת ללוח אם ולא ינתן להעביר אותה למחשב אחר.

אם אצלך זה לא OEM אז זה יעבוד שאלה של רצוי זה כבר אליך. אם אתה מתכוון להשתדרג אז תקנה גם SSD ותתקין מערכת הפעלה שם.

פורסם

700 ש"ח ללוח אם ומעבד Core i5-4690 נשמע סביר, אבל כפי ש @MekoPelet כתב - זה תלוי בדגם לוח האם.

רק לשם השוואה - מעבד Core i5-6600 ולוח אם בסיסי סביר חדשים מהדור הנוכחי (תושבת 1151) סביר יעלו לך בערך 1400 ש"ח, שזה פי שניים מהמחיר שהוצע לך, אבל צריך לקחת בחשבון 2 דברים:

א. אתה כנראה תצטרך לקנות גם זיכרון DDR4 (אני לא הייתי ממליץ לקנות לוח אם לתושבת 1151 שתומך ב DDR3 ולא ב DDR4).

ב. לרכיבים חדשים תהיה אחריות של 3 שנים ברוב המקרים ואילו לרכיבים המשומשים שהוצעו לך כנראה אין אחריות כלל.

מבחינת ההבדל בביצועים - יהיה הבדל מורגש בין ה Core i3-2100 שלך וה Core i5-4690. מבחינת ההבדל בין Core i5-6600 ו Core i5-4690 אני לא בטוח שהוא יהיה מורגש ברוב המקרים.

פורסם

לדעתי מבחינת ביצועים סקייליק הייתה אחזבה עם שיפור מינורי לאומת Haswell אם כמה שעברו לייצור 14 ננומטר וארכיטקטורה חדישה יותר.נראה איך יהיה עם Kaby Lake .

@smalul ומה אתה אומר לגבי הצעתי השניה? במקום לקחת פלטופרמה אחרת לחלוטין לנסות למצוא בזול יותר i7 2600 או i7 3770 (לדעתי יהיה קשה למצוא 3770 במחיר טוב). לדעתי 2600 יהיה יותר טוב בביצועים לאומת 4690 (במיוחד ככשתיהם לא מסדרת K ) וגם לדעתי יהיה אפשר למצוא אחד כזה בזול יותר מ700 שקלים שהוצע לפותח השרשור בישביל 4690.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים