עבור לתוכן

ייעוץ לגבי שדרוג מחשב מ 2013

Featured Replies

פורסם

אוקי אני כרגע עם:

intel 3570k i5

scythe mugen 3 rev.b

670 gtx windforce gigabyte (שניים כאלה SLI)

CORSAIR 8 X 2 GB 1600MHZ DDR

לוח אם GIGABYTE z77x-d3h

SEASONIC modular 750w

coolermaster storm stryker

ssd 128gb samsung

hdd wd 2tb 7400rpm

סה"כ סבבה (נכון לשנת 2013), רצתי עם ה SLI עד עכשיו והמחשב מגמגם על הגדרות גבוהות ב NFS האחרון שיצא, אז החלטתי לחזק את הכ.מ ועל הדרך לעבור ל DDR4 וגם להפטר מה SLI הזה שרק עושה עוד צרות בחיים.

בכל מקרה, זה מה שיצא לי (אני משאיר את הכונן, SSD מארז וספק כוח, כל השאר למכירה ביד 2):

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 6800K 3.4Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-D15 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus X99-A II LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E 1
      זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Trident Z 2x16GB DDR4 2800Mhz CL14 Kit 1
      כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX 1070 DUAL 8GB GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E 1

מחיר החבילה: 7405 שקל

הערות/הצעות לשיפור?

הרכבה מן הסתם אני עושה :)

נערך על-ידי amnesia

פורסם
  • מחבר

אופציה נוספת פחות אהובה עליי:

לרדת ל 6700K עם לוח HERO2 ולשדרג 1070 ל 1080

פורסם

למה לשדרג מעבד?

תחליף כרטיס מסך, במידת הצורך תבצע המהרה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

למה לשדרג מעבד?

תחליף כרטיס מסך, במידת הצורך תבצע המהרה.

לעבור ל DDR4, בנוסף רציתי להגדיל את ה HT, ואני מתבלט 8 או 12

עריכה: המעבד שלי כבר מומהר ל 4.2GHZ

ד.א קיבלתי חרא סיליקון המעבד שלי עושה צרות מעל ל 4.3-4.4GHZ

נערך על-ידי amnesia

פורסם

אני מציע:

תחליף כרטיס ותראה האם המעבד מהווה צוואר בקבוק ובכמה, תמיד אפשר להחליף אחר"כ, התמורה של השיפור לעומת המחיר נמוכה.

amd צפויים להכריז בינואר על מעבד ביתי עם 8 ליבות אמיתיות.

אינטל כנראה תמכור מעבדים עם 6/8 ליבות אמיתיות לשוק הבייתי רק ב2018.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

אני מציע:

תחליף כרטיס ותראה האם המעבד מהווה צוואר בקבוק ובכמה, תמיד אפשר להחליף אחר"כ, התמורה של השיפור לעומת המחיר נמוכה.

amd צפויים להכריז בינואר על מעבד ביתי עם 8 ליבות אמיתיות.

אינטל כנראה תמכור מעבדים עם 6/8 ליבות אמיתיות לשוק הבייתי רק ב2018.

סקייליקס זה לא 6 אמיתי? ואיך אני יודע בוודאות אם המעבד יוצר צוואר בקבוק? עם 3DMARK?

פורסם

אין כרגע בשוק מעבד בארכיטקטורת Skylake עם יותר מארבע ליבות פיזיות, מעבדי ה-i7 מהסדרה הזאת כוללים פיצ'ר שנקרא HT שמדמה שתי "ליבות לוגיות" על גבי כל ליבה, מערכת ההפעלה רואה שמונה ליבות ובכך היא מנתבת יותר תהליכים, מה שמשפר את הביצועים, יש משימות שמשמעותית, יש משימות שפחות.. התמונה ככה עוד מדור ה-i7 הראשון שהושק לפלטפורמת המיינסטרים, בעוד שאם אתה רוצה מעבד עם שש ליבות או שמונה ליבות (ומלעה) אתה צריך לעבור אל פלטפורמת האקטרים של אינטל, מדובר על מעבדים בתושבת אחרת, כרגע 2011-3 עם צ'יפסט ה-X99, כאשר מסיבות כאלו ואחרות פלטפורמת האקסטים נמצאת דור אחורה לעומת פלטפורמת המיינסטים מבחינת הארכיטקטורה, ז"א שכרגע אינל במעבדים "הרגילים" נמצאת בדור 6 - Skylake, בפלפורמת האקטסים רק לפני חצי שנה החברה השיקה את מעבדי ה-דור החמישי - Broadwell לתושבת הזאת, בעוד ש-skylake צפוי להגיע לתושבת הזאת רק בשנה הבאה, כמובן עם מעבדים שיחליפו את משושי הליבות, מתומני הליבות וגם מעבד ה-10 ליבות (במחיר 1700$) שהם השיקו השנה... ככה שמעבדי ה-6XXX בתושבת 2011-3 (כגון ה-6800K ואפילו ה-6950X, הם לא מעבדי Skylake, אלה Broadwell, הרפרש של Haswell שלא שיפר את הביצועים, אלה הוריד את צריכת החשמל בעיקר, זה כמובן לעומת כל שאר מעבדי ה-6XXX עם תושבת ה-1151 שהם מעבדים בארכיטקטורת ה-Skylake)

בקיצור, אם אתה רוצה מעבד של אינטל עם יותר מארבע ליבות אתה צריך להוציא כסף על פלטפורמה שונה לגמרי, לוח שונה לגמרי שמתחיל במחירים גבוהים יותר, להשקיע ב-4 סטיקים של זכרון (כדי לנצל את ה-Quad Channel), מעבד יקר יותר, קירור רציני יותר בגלל מעבד שצורך יותר חשמל, והכי גרוע... שאתה צריך להתפשר על מעבד עם ביצועים חד ליבתיים נמוכים יותר, שכן Broadwell זה עידכון של Haswell (דור רביעי) ו-Skylake היה קפיצה מורגשת בשיפור הביצועים החד ליבתיים, אבל זה על חשבון יותר ליבות. 

עכשיו לגיימינג, כרגע, ב-99% מהפעמים ה-6700K יהיה מהיר יותר מאחיו הגדולים יותר (ה6800K לדוג' משושה הליבות מבוסס ה-Broadwell לפלטפורמת האקסטרים).

העצה הכי טובה שאפשר להביא לך, זה וותר על ה-6800K, ה-6700K יספק לך ביצועים נאים במחיר נמוך משמעותית, לוח האם זול יותר, ותוכל להשקיע ב-1080, כשבמשחקים, ההבדל בינו לבין ה-1070 יהיה מורגש, לעומת ההבדל בין ה-6700 לבין ה-6800.. תוכל כנראה גם לקנות פשוט 1070 בלי להחליף שום דבר במחשב ולהנות, לא תקבל את מלוא הביצועים כנראה (תלוי במשחק) אבל גם זה יהיה שיפור ענקי מול מה שיש לך עכשיו. 

נערך על-ידי David_K

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי לרגע חשבתי שזה סקייליק בגלל ה 6XXX, בכל מקרה, בניתי מפרט אחר ב startpc את הספק מארז והארדיסק אני משאיר, זה המפרט:

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 2079 ₪ - * חדש במלאי * - Intel i7-6800K 3.4GHz (Broadwell-E) S2011-3  3 Years Warranty BOX
לוח אם: 1239 ₪ - ASUS X99-A II
זכרון: 829 ₪ - * מבצע * - 32GB (16Gx2) Corsair Vengeance LPX DDR4 3000Mhz CL15 
כרטיס מסך: 3159 ₪ - * חדש במבצע * - Palit GTX1080 8G D5 1708MHz-1847MHz SUPER JETSTREAM 
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
קירור אוויר למעבד: 399 ₪ - Noctua NH-D15

מחיר סופי: 8134 ₪ למזומן  
 8296 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אני מתלבט אם ללכת על זה או על המפרט של KSP, החברה PALIT היא בסדר בכרטיסי מסך?

פורסם

שוב, למשחקים כנראה תקבל יותר ביצועים ה-6700K, הביצועים לליבה - לאותו התדר גבוהים ב-6700K והוא עובד בתדר גבוהה יותר. 

אבל אם אתה לוקח את ה-6800K, לפחות תשקיע בקיט של זכרונות עם 4 סטיקים כדי לנצל את ה-Quad Channel memory. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של David_K

שוב, למשחקים כנראה תקבל יותר ביצועים ה-6700K, הביצועים לליבה - לאותו התדר גבוהים ב-6700K והוא עובד בתדר גבוהה יותר. 

אבל אם אתה לוקח את ה-6800K, לפחות תשקיע בקיט של זכרונות עם 4 סטיקים כדי לנצל את ה-Quad Channel memory. 

הכוונה ל 4X8?

פעמיים זה 16GB (8Gx2) Corsair Vengeance LPX DDR4 3000Mhz CL15  

נערך על-ידי amnesia

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים