עבור לתוכן

עד כמה כרטיס מסך OnBoard זה רע ?

Featured Replies

פורסם

אין לי דרישות לכרטיס מסך מפלצתי, לחלוטין לא,

צריך משהו בסיסי שיוכל להתחבר למסך ה LCD שלי (חיבור DVI), שיהיה לו TVOUT עם יציאת S-VIDEO,

שיתמוך ב DX9 וזהו...

אני לא מתכוון להריץ על המחשב גרפיקות חזקות, ממש לא.

גלישה באינטרנט, ף צפייה ב DVD, שימוש בחבילת האופיס, פיתוח תוכנות ב Visual Studio, ואולי פעם בשנה להריץ פיפ"א 2004...

הבנתי שכרטיסי המסך שמגיעים בדרך כלל מובנים בלוח האם - בהחלט מספיקים לי,

אך החסרון שלהם (פרט לכך שהם משתמשים בזכרון הפנימי של המחשב, שזו לא בעיה - תמיד ניתן להרחיב אותו) הוא (למיטב הבנתי)

שהם משתמשים בערוץ התקשורת מול הזכרון, ובעצם מאיטים את העבודה.

כלומר, אם כל הזכרון הוא עוגה ענקית, כרטיס המסך נוגס מעט מהעוגה, אך זו לא בעיה, כי אני יכול להוסיף עוד חתיכות לעוגה,

הבעיה היא שהוא משתלט באופן קבוע על חלק מהכף שאיתה אוכלים את העוגה, לכן שאר האנשים שאוכלים - צריכים להסתפק בכף קטנה יותר,

וזה גורם להם לאכול לאט יותר...

אם הבנתי את הנ"ל נכון, השאלה היא עד כמה לצרכים שלי - קריטי שכרטיס המסך לא יהיה OnBoard.

פורסם

כמו שאמרת, אין לך סיבה ממש לקנות כרטיס מסך חזק.

אני חושב שרוב הOnboard הם משהו בסגנון Mx 440 וכדומה,

שבהחלט יספקו את הצרכים שלך, לכן אני חושב שאין לך סיבה לזרוק

כסף על כרטיס מסך, נראה לי החלטה נבונה.

פורסם
  • מחבר

>ודה לך, גם אני חשבתי כך, אבל גיליתי את האספקט השני :

כרטיס המסך עצמו בהחלט מספיק לצרכים שלי, אין ספק,

אבל התובנה החדשה של היא שעצם קיומו על לוח האם, פוגם בביצועים הכללים של המחשב,

מכיוון שהוא תופס חלק ערוץ התקשורת הכללי מול הזכרון הפנימי של המחשב.

פורסם

אם אתה מפחד על ביצועים של המחשב עם כרטיס מסך OB אז יש אפשרות של כרטיס מסך בסדר במחיר של עד 300 שקל ואם אני לא טועה הוא יותר ממספיק בשביל הדברים שאתה צריך

פורסם

כל מה שאמרת נכון

מה גם שתלוי איזה לוח+כרטיס את לוקח....

אם המערכת מבוססת AMD - מומלץ לחפש לוח NF2-IGP שיש לו למעשה GF4MX על הלוח (בלי זיכרון...)

אם המערכת מבוססת אינטל מומלץ לחפש לוח עם ערכת שבבים של ATI שיש לו כרטיס מובנה ברמת ה9200 נדמה לי (אבל אין לי מושג מה שאר הביצועים של הציפסט...)

בכל מקרה, דע לך שבדרך כלל כרטיסי OB מגיעים רק עם חיבור VGA (ולעיתים ממש רחוקות עם איזה RCA או SVHS ועל DVI אין מה לדבר...), ככה שאם חשבת לחבר מסך LCD או לTV תבדוק שוב...

פורסם
  • מחבר

אם אתה מפחד על ביצועים של המחשב עם כרטיס מסך OB אז יש אפשרות של כרטיס מסך בסדר במחיר של עד 300 שקל ואם אני לא טועה הוא יותר ממספיק בשביל הדברים שאתה צריך

איזה כרטיס למשל ? (AGP8/DX9, DVI,SVIDEO) ?

פורסם
  • מחבר

כל מה שאמרת נכון

מה גם שתלוי איזה לוח+כרטיס את לוקח....

אם המערכת מבוססת AMD - מומלץ לחפש לוח NF2-IGP שיש לו למעשה GF4MX על הלוח (בלי זיכרון...)

אם המערכת מבוססת אינטל מומלץ לחפש לוח עם ערכת שבבים של ATI שיש לו כרטיס מובנה ברמת ה9200 נדמה לי (אבל אין לי מושג מה שאר הביצועים של הציפסט...)

בכל מקרה, דע לך שבדרך כלל כרטיסי OB מגיעים רק עם חיבור VGA (ולעיתים ממש רחוקות עם איזה RCA או SVHS ועל DVI אין מה לדבר...), ככה שאם חשבת לחבר מסך LCD או לTV תבדוק שוב...

מדובר במחשב מבוסס AMD, מה לגבי הלוח :

LEADTEK NFORCE 2

WinFast K7NCR18G-Pro

?

למיטב הבנתי יש בו כל מה שרציתי, לא ?

פורסם

על הלוח עצמו אני לא יכול לתת לך חוות דעת (לא ראיתי אותו אף פעם)

לפי מה שאני מבין, שאר החיבורים (הSVHS וכו) מגיעים בנוסף ללוח - בחלק שמתלבש על החריצים של הכרטיסי הרחבה:

winfast_k7ncr18g_pro2.jpg

זום

19.jpg

הנה רק הIO שילד

nwf3.jpg

ולכן כדי לברר קודם עם החנות שבאמת מקבלים את החתיכה הזאת עם הלוח ולא צריך לקנות בנפרד....

פורסם
  • מחבר

תודה לך על התמונות !

התשובה היא שמקבלים, בדוק.

לכן אני חוזר לשאלה הראשונה, עד כמה גודל ה"כפית" קריטי ? ועד כמה הרעה בביצועים תהיה כשאני משתמש בכרטיס מסך מובנה,

בהתייחס לגודל הכפית, ולא לכמות העוגה.

פורסם

אין נכון להיום שום כרטיס מובנה שתומך ב DX9.

הנקודה הכי חשובה הי אלהקפיד שללוח יהיה סלוט AGP כדי שתוכל להתקין כרטיס נורמלי בעתיד בלי להחליף את כל המחשב.

פורסם

אף 1 לא ענה לך על הכפית היקרה שלך חחחחחחח. הקטע שאי אפשר לדעת עד שלא תריץ בנצ'מארקים קודם עם השבב המשולב כך אני קורה לבדיחות האלה, ואחרי זה עם כרטיס מסך נפרד מבוסס אותו צ'יפ שתשים שם, ואז תראה בכמה אחוזים השתפרו הביצועים וההפרש יהיה האחוז בכמה המשולב מכביד על ביצועים כלליים ;D

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שצריך לעשות בנצ'מרקים, בטח יש פה ח'ברה מקצוענים שיודעים את התשובה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים