עבור לתוכן

האם יש טעם לקנות זכרונות בתדר הגבוהה מ2133Mhz? ועוד שתי שאלות

Featured Replies

פורסם

אני לא מתכנן לשדרג שילוש בשנים הקרובות אבל עניין אותי, ראיתי הרבה חברות שמציעות זכרונות גם בתדרים של 3600Mhz ולוחות אם שמאפשרים תמיכה (בOC) במהירויות האלה, למרות שהתמיכה ה"רשמית" של הדור העדכני היא ב2133Mhz.

השאלה כמה שיפור ביצועים זה נותן, והאם זה משמעותי ושווה את ההשקעה?

שאלה נוספת שקשורה לזכרונות עד כמה זה משנה באמת עניין התזמונים שמדובר באותו המהירות? (לדוגמא 1600Mhz CL7 VS. 1600Mhz CL9)

ושאלה אחרונה למה מהירויות התזמונים ממשיכה לרדת (לעלות ^^) ככל שהתדרים ממשיכים לעלות?
למה אי אפשר לייצר זכרון שעובד בתדר של 2400Mhz או 3200Mhz או לא משנה כמה בתזמון של CL2 למשל?

פורסם
ציטוט של badsektor

בגיימינג - לא הרבה. 

על שאר השאלות אני לא יודע :( 

פורסם
ציטוט של badsektor

ציטוט של badsektor

עד כמה זה משנה באמת עניין התזמונים שמדובר באותו המהירות?

זה תלוי ביישום בו נעשה שימוש - ישנם יישומים שבהם רוחב הפס לזיכרון ומהירות הגישה אליו מהווים חלק משמעותי בביצועי היישום. ברוב המשחקים זה לא תמיד כך והחל מנקודה מסויימת מגיעים למצב שבו השיפור בביצועים הוא קטן יחסית לתוספת הכספית הנדרשת בכדי לקנות זיכרון מהיר יותר.

רק שיהיה ברור - שיפור בביצועים יהיה תמיד פשוט כי כל יישום צריך גישה לזיכרון, ולכן זיכרון מהיר יותר או בעל תיזמונים הדוקים יותר יביא לשיפור בביצועים. עד כמה יהיה שיפור בביצועים? זה תלוי ביישום. עד כמה משתלם להוסיף מאות או אפילו אלפי שקלים בשביל לקבל זיכרון מהיר יותר וכתוצאה מכך תוספת ביצועים? שוב - זה תלוי ביישום.

ציטוט של badsektor

למה מהירויות התזמונים ממשיכה לרדת (לעלות ^^) ככל שהתדרים ממשיכים לעלות?

כמה פעמים הסברתי את זה, אבל הנה עוד הסבר:

א. התיזמונים הם מספר מחזורי השעון הדרושים לביצוע פעולה מסויימת בזיכרון. לדוגמא התיזמון CL מתייחס למספר מחזורי השעון הדרושים בכדי לבחור את העמודה הספציפית מתוך השורה הפעילה בזיכרון ובפועל - לבחור את תא הזיכרון אליו ניגשים.

ב. תדר הוא מספר מחזורים בשנייה, כלומר הוא נמצא ביחס הפוך לזמן כלומר F=1/T (התדר הוא F ו-T הוא הזמן בשניות). לדוגמא - אם פעולה נעשית פעם אחת בשנייה, אז התדר שלה הוא 1Hz (הרץ). אם מעשות 2 פעולות בשנייה (מה שאומר שכל פעולה לוקחת זמן של 0.5 שניות), אזי התדר הוא 2Hz (או בחישוב 1/0.5 = 2).

ג. ניתן להמיר את מספר מחזורי השעון, כלומר את התדר, לשניות. היות וזיכרון DDR מבצע 2 פעולות בכל מחזור ולא רק פעולה אחת, ההמרה נעשית  ע"י חלוקת ערך התיזמון בתדר האמיתי בו פועל הזיכרון. לדוגמא - עבור זיכרון DDR3 שעובד בתדר של 1600MHz (שהוא למעשה תדר אמיתי של 800MHz) וערך ה CL שלו הוא 11 החישוב הזה ייתן 11/800M = 13.75ns.

ד. הזמן הדרוש לביצוע פעולה מסויימת בזיכרון מסויים הוא פחות או יותר קבוע (אני מניח שזה נקבע ממבנה המעגל, מסוג החומרים, תכונות פיזיקליות וכד' - אני לא בדיוק יודע), 

לאור כל זאת, ככל שהתדר גבוה יותר יש צורך ביותר מחזורי שעון בכדי לקבל את אותו פרק זמן. בפועל זה אומר שככל שהתדר גדל כך גם ערכי התיזמונים, אבל זה לא אומר שהזיכרון הופך לאיטי יותר - אותן הפעולות לוקחות בדיוק את אותו זמן בתוך הזיכרון בלי קשר לתדר.

דוגמא מסכמת - נסתכל על זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1333MHz עם תיזמון CL של 9. החישוב של הזמן הדרוש לביצוע הפעולה של בחירת תא הזיכרון הוא 1333 / 9*2 (הערך 1333 הוא במגה, או מיליון) הוא בערך 13.5ns. נבצע את החישוב ההפוך בכדי לבדוק כמה מחזורי שעון נדרשים בכדי להגיע לזמן של 13.5ns בתדר של 1600MHz - החישוב יהיה 2 / (1600M * 13.5n) ונקבל שיש צורך ב 10.8 מחזורי שעון. כלור ערך CL של 11 בתדר של 1600MHz. נבצע את אותו החישוב עבור תדר של 2133MHz ונקבל שיש צורך ב 14.4 מחזורי שעון, כלומר בערך CL של 15 (החלק מזיכרון ה DDR3 ערכי התיזמונים עובדים תמיד במספרים שלמים ולא בחצאי מספרים). מכאן שאותה פעולה שלוקחת 9 מחזורי שעון, או CL של 9, בתדר של 1333MHz דורשת CL של 11 עבור תדר של 1600MHz ו CL של 15 בתדר של 2133MHz עבור אותו זיכרון בדיוק. 

אני מקווה שזה הבהיר את הנושא.

פורסם
  • מחבר

וואוו, ממש תודה על ההסבר המפורט קודם כל. :)

קראתי אותו כמה פעמים אבל אני קצת מבולבל, אם הזמן לביצוע פעולה בננו שניות שווה בין 1333/CL 9 ל1600/CL 11, וכן הלאה, הביצועים לא אמורים להיות זהים?

לא הבנתי כל כך את היחס בין התזמונים לתדר ולכן אני לא יודע עד כמה השאלות הבאה שלי רלוונטית, אבל תאורטית אפשר לייצר זכרון בתדרים מהירים מאוד ובעלי תזמונים הדוקים מאוד?

פורסם
ציטוט של badsektor

אם הזמן לביצוע פעולה בננו שניות שווה בין 1333/CL 9 ל1600/CL 11, וכן הלאה, הביצועים לא אמורים להיות זהים?

הזמן שהתייחסתי אליו הוא הזמן הדרוש לביצוע פעולות מסויימות בתוך הזיכרון וחשוב להבין שלא בכל גישה לזיכרון מתבצעות כל הפעולות האלו (בחלק מהמקרים יש צורך רק לבחור תא זיכרון מסויים מכיוון שהוא נמצא בשורה בזיכרון שהיא כבר השורה הפעילה). תדר הזיכרון קובע למעשה מהו רוחב הפס לזיכרון, שכן זיכרון DDR מעביר 64 ביטים (או 8 בתים) בכל מחזור שעון. לכן ככל שיש יותר מחזורי שעון בשנייה (הזיכרון עובד בתדר גדול יותר) כך הוא מסוגל להעביר יותר נתונים בשנייה. זה מה שהופך זיכרון בעל תדר גבוה יותר ל"מהיר" יותר.

ציטוט של badsektor

אבל תאורטית אפשר לייצר זכרון בתדרים מהירים מאוד ובעלי תזמונים הדוקים מאוד?

אני לא יודע. זה כנראה תלוי במבנה המעגל של הזיכרון, בסוג החומרים בהם נעשה שימוש ובהגבלות פיזיקליות. אני יודע שיש זיכרון SRAM שהוא מהיר הרבה יותר מאשר זיכרון DRAM אבל הוא גם הרבה יותר יקר.

פורסם
  • מחבר

תודה :)  אולי בעתיד נראה טכנולוגיות שיחליפו את הDDR המוכר לנו.

פורסם

השוואת ביצועים של זכרונות בגיימינג.

נבדקה השפעת מהירות וכמות (8 מול 16) הזכרון.

התוצאות הדהימו אותי:

http://techbuyersguru.com/gaming-ddr4-memory-2133-vs-26663200mhz-8gb-vs-16gb?page=4

לא רק שאין יתרון מוחשי למהירות או כמות, לפעמים ישנה אפילו ירידה קלה בביצועים!

המסקנה מההשוואה הזו שאין שום הבדל בין זכרון במהירות של 2133 ל- 3200.

8GB כמעט עדיפים על פני 16. 

פורסם

אתה מערבב בין שני פלטפורמות שונות , כל פלטפורמה וההשפעות שלה. תיקח 2 סטיקים ב-z170 לעומת 4 הפער יהיה לטובת ה-4 ( פער קטן אומנם)

ב-x99 קח 2 סטיקים(2 ערוצים) לעומת 4 (4 ערוצים) הפער יהיה הרבה יותר גדול לטובת 4 ערוצים כי אתה מנצל את כל רוחב הפס.

Sent from my Lenovo S960 using Tapatalk

פורסם

א. במחשב המבוסס על תושבת ביתית רגילה ניתן להפעיל את הזיכרון במצב של ערוץ יחיד או במצב של ערוץ כפול. במחשב המבוסס על תושבת ה High End הביתית ניתן להפעיל את הזיכרון במצב של ערוץ יחיד, ערוץ כפול או ערוץ מרובע. כמובן שהמצב בו יעבוד הזיכרון תלוי במספר מודולי הזיכרון שיותקנו בלוח האם ובנפחם.

ב. מודול זיכרון יחיד הוא בעל רוחב פס מידע של 64 ביט (8 בתים). זהו גם רוחב פס המידע כאשר הזיכרון עובד במצד של ערוץ יחיד. במצב של ערוץ כפול ניגשים ל-2 מודולי זיכרון במקביל, כך שרוחב פס המידע הוא כפול - 128 ביט (16 בתים). במצב של ערוץ מרובע רוחב פס המידע הוא 256 ביט, כלומר ניתן להעביר 32 בתים בכל מחזור שעון.

ג. כבר כתבתי

ציטוט של smalul

רק שיהיה ברור - שיפור בביצועים יהיה תמיד פשוט כי כל יישום צריך גישה לזיכרון, ולכן זיכרון מהיר יותר או בעל תיזמונים הדוקים יותר יביא לשיפור בביצועים. עד כמה יהיה שיפור בביצועים? זה תלוי ביישום. עד כמה משתלם להוסיף מאות או אפילו אלפי שקלים בשביל לקבל זיכרון מהיר יותר וכתוצאה מכך תוספת ביצועים? שוב - זה תלוי ביישום.

אז כן, יהיה שיפור כלשהו בביצועים כאשר רוחב הפס לזיכרון יהיה גדול יותר - בזה אין ספק. עד כמה יהיה שיפור, האם הוא יהיה מורגש והאם הוא שווה את התוספת הכספית? זה תלוי ביישום.

ציטוט של shar00750

תיקח 2 סטיקים ב-z170 לעומת 4 הפער יהיה לטובת ה-4 ( פער קטן אומנם)

אין הבדל בין 2 מודולי זיכרון ל-4 מודולי זיכרון כאשר מדובר על ערכת השבבים Z170 - בהנחה שכל מודולי הזיכרון הם בעלי אותו הנפח ושהם מותקנים נכון הזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול. לפיכך לא ממש סביר שיהיה יתרון כלשהו לטובת תצורה של 4 מודולי זיכרון. אם כבר העומס על בקר הזיכרון במעבד יהיה גדול יותר כאשר עובדים עם 4 מודולי זיכרון כי עובדים עם פי 2 מודולי זיכרון. לזה יש להוסיף את העובדה שבתצורה של 4 מודולי זיכרון לא ניתן יהיה להוסיף עוד זיכרון אלא רק להחליף את הזיכרון הקיים בחדש בכדי לקבל נפח זיכרון גדול יותר. לאור הנ"ל אני חושב שעדיף להתקין שני מודולי זיכרון במקום ולא ארבעה.

פורסם

בתיאוריה לא אמור להיות הבדל אבל בפועל ישנו הבדל . תריץ מבחן פיסיקה של 3d mark עם 2 מודולים ותריץ עם 4, תראה שיפור צנוע אבל עדיין שיפור. וזה תופס גם ב-xtu

Sent from my Lenovo S960 using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

בZ170 אין Quad Channel?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים