עבור לתוכן

איך המעבד והלוח אם שלי?

Featured Replies

פורסם

יש לי I5 2320 ו-P67X UD3 B3, אני מתכנן לקנות GTX1060, זה בעיה? אני מעדיף לא לשפר אם לא צריך אני קרבי וקצר בזמן ובכסף להתעסק בזה...

דרך אגב אשמח להמלצות לזיכרון ראם, כרגע יש לי 4GB מלפני 5 שנים חח

פורסם

א. יש לך מחשב סביר - לא הכי חדש, אבל בהחלט סביר. אני מניח שכרטיס מסך GTX 1060 הוא כרטיס מסך שדיי מתאים לו מבחינת צווארי בקבוק במערכת ברוב היישומים.

ב. לוח האם GA-P67X-UD3-B3 תומך בעד 32GB של זיכרון מסוג DDR3 ב-4 מודולי זיכרון, כלומר הוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד.

ג. אני לא יודע איזה זיכרון מותקן אצלך כרגע, אבל אבל אם אתה רוצה להוסיף זיכרון ולא להחליף את הזיכרון הקיים אתה תצטרך לוודא שמודול הזיכרון החדש יהיה מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. 

שים לב - זיכרון DDR3 מודרני בד"כ עובד במתח של 1.5V. ישנם זיכרונות DDR3 (בעיקר הישנים יותר) שדורשים מתח של 1.65V בכדי לעבוד.

ד. המעבד Core i5-2320 תומך (באופן רישמי) בתדר זיכרון של עד 1333MHz. זה לא אומר שאתה חייב לקנות זיכרון DDR3 שעובד בתדר הזה, במיוחד אם תמצא זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר מהיר יותר באותו המחיר - הזיכרון אמור פשוט לעבוד בתדר נמוך יותר.

ה. בכל מקרה אתה צריך להיות מודע לעובדה שתמיד יש אפשרות (אם כי בהסתברות קטנה) שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון הקיים לזיכרון החדש או בין הזיכרון החדש ולוח האם.

לאור כל הנ"ל, ובלי לדעת איזה זיכרון בדיוק מותקן כרגע במחשב שלך, סביר להניח שישתלם לך לקנות את מודול זיכרון ה DDR3 בנפח של 8GB הכי זול שתמצא שהוא מתוצרת של חברה מוכרת ושיש עליו אחריות ארוכה (בד"כ לכל החיים). מודול זיכרון כזה יאפשר לך לקבל נפח זיכרון כולל של 12GB בהנחה שלא תהיה בעיית תאימות עם הזיכרון הקיים. גם אם הזיכרון החדש והישן "לא יסתדרו" - פשוט תוציא את הזיכרון הקיים ותשתמש רק בחדש וכך תקבל נפח זיכרון כולל של 8GB, שהוא נפח שאמור להספיק לרוב השימושים כיום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

א. יש לך מחשב סביר - לא הכי חדש, אבל בהחלט סביר. אני מניח שכרטיס מסך GTX 1060 הוא כרטיס מסך שדיי מתאים לו מבחינת צווארי בקבוק במערכת ברוב היישומים.

ב. לוח האם GA-P67X-UD3-B3 תומך בעד 32GB של זיכרון מסוג DDR3 ב-4 מודולי זיכרון, כלומר הוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד.

ג. אני לא יודע איזה זיכרון מותקן אצלך כרגע, אבל אבל אם אתה רוצה להוסיף זיכרון ולא להחליף את הזיכרון הקיים אתה תצטרך לוודא שמודול הזיכרון החדש יהיה מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. 

שים לב - זיכרון DDR3 מודרני בד"כ עובד במתח של 1.5V. ישנם זיכרונות DDR3 (בעיקר הישנים יותר) שדורשים מתח של 1.65V בכדי לעבוד.

ד. המעבד Core i5-2320 תומך (באופן רישמי) בתדר זיכרון של עד 1333MHz. זה לא אומר שאתה חייב לקנות זיכרון DDR3 שעובד בתדר הזה, במיוחד אם תמצא זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר מהיר יותר באותו המחיר - הזיכרון אמור פשוט לעבוד בתדר נמוך יותר.

ה. בכל מקרה אתה צריך להיות מודע לעובדה שתמיד יש אפשרות (אם כי בהסתברות קטנה) שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון הקיים לזיכרון החדש או בין הזיכרון החדש ולוח האם.

לאור כל הנ"ל, ובלי לדעת איזה זיכרון בדיוק מותקן כרגע במחשב שלך, סביר להניח שישתלם לך לקנות את מודול זיכרון ה DDR3 בנפח של 8GB הכי זול שתמצא שהוא מתוצרת של חברה מוכרת ושיש עליו אחריות ארוכה (בד"כ לכל החיים). מודול זיכרון כזה יאפשר לך לקבל נפח זיכרון כולל של 12GB בהנחה שלא תהיה בעיית תאימות עם הזיכרון הקיים. גם אם הזיכרון החדש והישן "לא יסתדרו" - פשוט תוציא את הזיכרון הקיים ותשתמש רק בחדש וכך תקבל נפח זיכרון כולל של 8GB, שהוא נפח שאמור להספיק לרוב השימושים כיום.

הכוונה שלי הייתה לקנות זיכרון חדש לא להוסיף לקיים חח

אני מחפש 8 ג'יגה והאמת לא ידעתי מה שרשמת פה, נחמד ללמוד

אתה יכול לתת לי קישור לזיכרון שיהיה לי טוב ? DDR3 זה מספיק טוב להיום ?

אני רוצה לקנות גם כונן חדש, יש משהו שאתה ממליץ?

פורסם

רק DDR3 מתאים ללוח אם שלך, אז זה לא משנה אם הוא טוב או לא :)

אך אל דאגה, הפרש הביצועים בינו לבין DDR4 זניח.

פורסם

יש הבדל בצריכת הספק. הבדל של 0.2V , זיכרונות צורכים כ1 אמפר .

זיכרונות DDR2 1.8V כ- 2W,

DDR3 - 1.5-1.35V חיסכון של 0.5W-0.65W

DDR4 1.2-1.0V חיסכון של עד 1W 

בהנחה שכל הזיכרונות צורכים את אותו הזרם בעומס.

פורסם
ציטוט של David Ell

כרגע יש לי 4GB מלפני 5 שנים

ציטוט של David Ell

הכוונה שלי הייתה לקנות זיכרון חדש לא להוסיף לקיים

ציטוט של David Ell

אני מחפש 8 ג'יגה

אתה לא בהכרח חייב להחליף את מודולי הזיכרון הנוכחיים - זה תלוי במספר מודולי הזיכרון ובמתח שבו הם עובדים.

ציטוט של David Ell

I5 2320 ו-P67X UD3 B3

ציטוט של David Ell

אני מעדיף לא לשפר אם לא צריך

ציטוט של David Ell

DDR3 זה מספיק טוב להיום

כמו ש @elikh כתב - אם אתה נשאר עם לוח האם והמעבד הנוכחיים האפשרות היחידה שלך לזיכרון היא DDR3. אין שום דרך להתקין במחשב כזה זיכרון DDR2 או DDR4.

ציטוט של David Ell

אתה יכול לתת לי קישור לזיכרון שיהיה לי טוב

זיכרון טוב הוא זיכרון של חברה מוכרת עם אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ לכל החיים). במקרה שלך אתה גם לא ממש צריך זיכרון המיועד להמהרה, כך שכל מודול זיכרון DDR3 בנפח שעומד בדרישות הנ"ל יתאים לך.

לאחר כל זה, זיכרונות ה DDR3 בנפח של 8GB במודול אחד הכי משתלמים (נותנים יחס טוב של נפח למחיר) לדעתי הם:

HyperX FURY 8GB DDR3 1600Mhz CL10, שנמכר ב KSP ב-165 ש"ח (קישור).

SAMSUNG DDR3 8GB 1600 שנמכר ב TMS ב-164 ש"ח (קישור).

אני הייתי בוחר בזיכרון הראשון.

אני אציין שוב כי תמיד ישנה אפשרות, אם כי בהסתברות דיי נמוכה, שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון החדש ולוח האם, כך שאני לא יכול להבטיח לך בוודאות מוחלטת שהזיכרון יעבוד במחשב שלך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אתה לא בהכרח חייב להחליף את מודולי הזיכרון הנוכחיים - זה תלוי במספר מודולי הזיכרון ובמתח שבו הם עובדים.

כמו ש @elikh כתב - אם אתה נשאר עם לוח האם והמעבד הנוכחיים האפשרות היחידה שלך לזיכרון היא DDR3. אין שום דרך להתקין במחשב כזה זיכרון DDR2 או DDR4.

זיכרון טוב הוא זיכרון של חברה מוכרת עם אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ לכל החיים). במקרה שלך אתה גם לא ממש צריך זיכרון המיועד להמהרה, כך שכל מודול זיכרון DDR3 בנפח שעומד בדרישות הנ"ל יתאים לך.

לאחר כל זה, זיכרונות ה DDR3 בנפח של 8GB במודול אחד הכי משתלמים (נותנים יחס טוב של נפח למחיר) לדעתי הם:

HyperX FURY 8GB DDR3 1600Mhz CL10, שנמכר ב KSP ב-165 ש"ח (קישור).

SAMSUNG DDR3 8GB 1600 שנמכר ב TMS ב-164 ש"ח (קישור).

אני הייתי בוחר בזיכרון הראשון.

אני אציין שוב כי תמיד ישנה אפשרות, אם כי בהסתברות דיי נמוכה, שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון החדש ולוח האם, כך שאני לא יכול להבטיח לך בוודאות מוחלטת שהזיכרון יעבוד במחשב שלך.

למה שתהיה בעיה?

פורסם

למה שתהייה בעיה, אלפי סיבות.

לAMD לדוגמה בקר הזיכרון נימצא במעבד, והוא צריך לעבוד בתיזמונים הנכונים של הזיכרון.

כידוע, לכל רכיב ולכל התקן יש צריכת הספק שונה, זמני השהייה ובקר הזיכרון צריך לקחת זאת בחשבון.

בנוסף,בקר הזיכרון צריך לדעת מהו תחום הזיכרון RAM שהוכנס.

יש עם בקרת שגיאות ויש בלי, והלוח האם צריך לזהות את הזיכרון בשלב הפוסט, אם לא המחשב לא יעלה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אורח מומחה אמיתי

למה שתהייה בעיה, אלפי סיבות.

לAMD לדוגמה בקר הזיכרון נימצא במעבד, והוא צריך לעבוד בתיזמונים הנכונים של הזיכרון.

כידוע, לכל רכיב ולכל התקן יש צריכת הספק שונה, זמני השהייה ובקר הזיכרון צריך לקחת זאת בחשבון.

בנוסף,בקר הזיכרון צריך לדעת מהו תחום הזיכרון RAM שהוכנס.

יש עם בקרת שגיאות ויש בלי, והלוח האם צריך לזהות את הזיכרון בשלב הפוסט, אם לא המחשב לא יעלה.

נניח וקניתי ויש בעיה כמו שאתה אומר, אני אצטרך לקנות מעבד ולוח אם חדשים במידה ואני מתעקש על הזיכרון החדש?

פורסם
ציטוט של David Ell

למה שתהיה בעיה?

כי מדובר בשילוב של 3 רכיבים - מודול הזיכרון עצמו, לוח האם בו יותקן הזיכרון והמעבד שבו נמצא בקר הזיכרון, כאשר כל אחד הוא מתוצרת של יצרן אחר. נכון, יש תקנים ולכן סביר להניח שלא תהיה בעיה, אך בפועל היצרנים לא יכולים לבדוק כל שילוב של כל מעבד, לוח אם וזיכרון, מה גם שישנם הרבה דגמי זיכרון שמשוחררים לשוק אחרי שיחרור המעבד ולוח האם, דבר שהופך בדיקה כזו לכמעט בלתי אפשרית. בנוסף אם מדובר בשילוב של מודולי זיכרון מדגמים שונים יש לוודא שכולם מסוגלים לעבוד באותו המתח (במקרה של DDR3 יש 3 מתחי עבודה - 1.65V, 1.5V ו 1.35V, כאשר הזיכרונות שעובדים במתח של 1.5V הם הנפוצים ביותר) ורצוי גם באותה גיאומטריה (אותו מספר שבבי זיכרון בכל צד ואותו מספר של שבבים המרכיבים "בנק" זיכרון/Rank אחד).

רק שיהיה ברור - בד"כ לא תהיה בעיה, אבל גם אם יש בעיית תאימות יכול להיות שניתן לפתור אותה ע"י עדכון הביוס של לוח האם, שכן ישנם עדכוני ביוס ששוחררו בדיוק במטרה לפתור בעיות תאימות עם הזיכרון.

באופן כללי, לפני רכישת זיכרון למחשב קיים רצוי לבצע את הדברים הבאים:

א. לבדוק באתר של יצרן הזיכרון ולראות האם הזיכרון מתאים ללוח האם (רוב יצרני הזיכרון מציעים כלי לבדיקת תאימות בין דגמי הזיכרון שלהם ולוחות אם מדגמים שונים).

ב. לחפש מקרים דומים באינטרנט (מקרים בהם אנשים ניסו להתקין בלוח אם מאותו הדגם זיכרון מאותו הדגם בדיוק) ולראות האם הם נתקלו בבעיות.

ג. לבדוק ברשימת הזיכרונות הנתמכים רישמית ע"י לוח האם (בד"כ ניתן למצוא את הרשימה הזו בחוברת של לוח האם). הבעיה היא, כפי שציינתי, שלא ניתן לבדוק כל מודול זיכרון וכן שישנם זיכרונות שמשוחררים לשוק לאחר שיחרור לוח האם. כמובן שאם דגם הזיכרון המסויים בו אתה מעוניין אכן מופיע ברשימה הזו אז כנראה לא תהיה בעיה.

ד. לנסות את הזיכרון במחשב לפני הרכישה. בד"כ זו לא אפשרות מעשית.

ציטוט של David Ell

ניח וקניתי ויש בעיה כמו שאתה אומר, אני אצטרך לקנות מעבד ולוח אם חדשים במידה ואני מתעקש על הזיכרון החדש?

זה לא הגיוני בעליל - להתעקש על דגם זיכרון מסויים ואם הוא לא מתאים למחשב אז להחליף את לוח האם והמעבד? הרי העלות של מעבד ולוח האם בד"כ הרבה יותר גדולה מאשר עלות זיכרון, ולכן אם הזיכרון לא מתאים עדיף להשקיע בזיכרון מדגם אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים