עבור לתוכן

מהירות זיכרון ראם

Featured Replies

פורסם

היי כולם!

יש לי מחשב קצת ישן, ובמפרט כתוב "ram: 4GB 1066mhz".

אני רוצה להוסיף לו ראם של 2GB (כרגע יש לו רק 2GB), אך כאמור במפרט כתוב 1066MHZ. האם הוא יתמוך בראם של 1333MHZ ???

פורסם

זה תלוי אם ללוח אם שלך יש תמיכה במהירות הזאת , הלוח שלך תומך בDDR2 או DDR3? אם אין תמיכה אז המהירות תרד אוטומטית למהירות שתומך בה.

אם אתה רוצה להוסיף עוד זכרון RAM (שיש תמיכה בלוח כמובן) והמהירות גבוה יותר ממה שקיים אצלך אז המהירות תשתווה למהירות הזכרון הכי נמוכה שיש אצלך (1066MHZ) . יש לזה כמה סעיפים אבל לא אפרט יותר מידי.

בעקרון לא מומלץ לערבב בין מהירויות כי זה גורם לבעיות בדרך כלל.

פורסם

@almog1620

א. נתחיל מזה שתציין את דגם לוח האם של המחשב שלך - בלי המידע הזה אי אפשר ממש לעזור לך.

ב. באופן כללי ביותר - המחשב מסוגל לקבל זיכרון שיכול לעבוד בתדר גבוה יותר גם אם הוא לא תומך בתדר זה. מה שיקרה (או אמור לקרות) הוא שהזיכרון פשוט יעבוד בתדר נמוך יותר.

ג. לפני שאתה קונה זיכרון בדוק באיזה סוג זיכרון מדובר (DDR2 או DDR3), האם יש בכלל חריצי הרחבה פנויים לזיכרון ובאיזה מתח הזיכרון הנוכחי פועל. 

פורסם
  • מחבר

יש 3 חריצים פנויים נוספים, מדובר ב- DDR3, תומך ב-pc3-8500 , לוח אם של לנובו משנת 2008 דגם: 

IBM Lenovo 64Y3053 THINKCENTRE M58 Motherboard 

לצערי לא מצאתי שום מידע על מתח הזיכרון.

ותודה על העזרה @smalul

פורסם

א. לפי העמוד הזה באתר של Lenovo אני מבין שמדובר בלוח אם בעל תושבת 775 המבוסס על ערכת השבבים Q45 ושעובד עם זיכרון DDR3. לפי רשימת החלקים ניתן להתקין בלוח זה מודולי זיכרון DDR3 בנפח של 4GB העובדים בתדר של 1333MHz.

ב. לפי האתר של אינטל, ערכת השבבים Q45 תומכת בזיכרון בנפח מקסימלי של 16GB כאשר עבור זיכרון DDR3 התמיכה היא בתדר של עד 1066MHz.

ג. לאור כל זאת ולאור העובדה שכתבת שיש לך בסה"כ 4 חריצי הרחבה לזיכרון אני משער שתוכל להתקין במחשב זה עד 4 מודולי זיכרון DDR3 בנפח של 4GB כל אחד.

ד. בנוגע למתח של הזיכרון - תשתמש ב CPU-Z ותראה כיצד הזיכרון הנוכחי שלך מוגדר מבחינת ה SPD (אפשר גם לנסות ולראות האם המתח של הזיכרון מוצג בביוס). לאור העובדה שמדובר במחשב יחסית ישן אני משער שהזיכרון המותקן בו כרגע הוא אחד מזיכרונות ה DDR3 הראשונים שעבדו במתח של 1.65V. כיום זיכרון ה DDR3 עובד בעיקר במתח של 1.5V. יכול להיות שיהיה עדיף לך להסיר את זיכרון ה DDR3 הקיים כרגע ולהחליפו ב-2 מודולי זיכרון DDR3 בנפח של 4GB כל אחד.

ה. העובדה שאתה כנראה יכול להוסיף זיכרון DDR3 למחשב שלך אינה מבטיחה שהוא יעבוד, שכן תמיד ישנה האפשרות שתהיה בעיית תאימות עם לוח האם או עם הזיכרון הקיים. אני מציע לך לחפש מקרים דומים באינטרנט ולראות האם מישהו הצליח להתקין זיכרון נוסף במחשב הזה ואם כן - מאיזה דגם. אתה גם יכול לנסות לפנות לתמיכה של Lenovo ולשאול אותם לגבי שידרוג הזיכרון. באופן כללי האפשרות הכי טובה היא פשוט לנסות את הזיכרון במחשב לפני הקנייה ורק אם הוא עובד לקנות אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים