עבור לתוכן

מעוניין לשדרג את הזכרונות למערכת קיימת מבוססת לוח אם תומך DDR3

Featured Replies

פורסם

היי,
המערכת שיש לי כרגע:

מעבד:  intel Quad Core i5 3450 3.3Ghz + קירור אוויר: Hyper 101 של Cooler Master
לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H- DDR3

זכרון:   8GB (2x4GB) G Skill F3 DDR3-1333 DDR3 SDRAM- יש 2 סלוטים פנויים לשדרוג
כרטיס מסך:   Gigabyte geforce 1070 gtx G1

ספק כח: Antec Neo Eco 520W

דיסק קשיח:  Western Digital 1T 3.5'' Sata3 
מארז: ישן של Sagitta, 3 מאווררים, המארז מקרר אחלה יחסית למארז ללא קירור של נוזל, יש מספיק יציאות USB ויש כונן אופטי צורב DVD

ה2 הקיימים פועלים בדואל צ'אנל.

ברצוני לשדרג ל16 ג'יגה לפחות(בחוברת המפרט רשום שיש תמיכה עד 32 ג'יגה, כאמור יש עוד 2 סלוטים פנויים)

1. רציתי לדעת האם כדאי להוסיף סטיק בודד של 8 ג'יגה באותו התדר(אפשרי בכלל? יעיל?) או שאצטרך ועדיף להוציא את הקיימים ולהחליף ב2 סטיקים של 8 בתדירות גבוהה יותר של 1600?(שיחוברו בדואל צ'אנל הקיים, למיטב זכרוני במחברים DDR3_1, DDR3_2- המחברים הראשון והשלישי מימין או השני והרביעי מימין לפי הmanual.)

2. בנוסף מעולם לא התקנתי זכרונות למערכת קיימת, האם הדבר דורש פעולה כלשהי בBIOS או שWIN יעלה אוטומטית ויזהה את החומרה החדשה?

תודה על העזרה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Asafb25

שלום אביב,

ראשית מרפרוף במפר של הלוח אם, הוא תומך בתדר זיכרון של עד 2200 (בOC).

ההבדלים בין התדירים לאחרונה נעשו זניחים.

אמנם, עקב כך שהתד ש הזכרונות הקיימים הם 1333 אובמידה ותרצה להשאירם - אין טעם בלקנות זכרונות בעלי תדר גבוה יותר - כשכן  התדר יונמך ל1333 ואז איבדת את הפןטנציאל בלשלם טיפה יותר עבור תדר גבוה יותר.

לגבי השדרוג עצמו,

בהנחה שקנית את הכרטיס המסך הנ"ל אני מניח שאתה כנראה תישאר עם המערכת שלך לזמן הקרוב נכון?

במידה והדבר נכון הייתי ממליץ לך לקנות 2 זכרונות בתדר 1333 של 8GB ולהוסיפם למערכת הקיימת. 

מבחינת זכרונות אין דבר כזה יותר מידי, (לי היה 16 GB והרחבתי בעוד 16 - מערכת עם DDR3) ואני מבסוט לראות את השימוש במערכת מגיע ל85% מהזיכרון שלי. (הרבה טאבים בכרום, סדרה רצה ברקע וכו').

זכרונות הם plug & play רק להרכיב בזהירות עד ששומעים קליק וזהו.

אני מתכוון לסחוט מהמערכת הזו עוד 3 שנים בערך(כבר אצלי 4 שנים לפני ששדרגתי את הכרטיס)

עקרונית אתה ממליץ לקחת 2 סטיקים של 1333 לחבר בדואל צ'אנל? הסיבה שדיברתי על תדרים גבוהים יותר היא כי מחיר השוק פשוט יותר נמוך, עד כמה שזה נשמע מוזר, במהירויות של 1600.

בנוסף מה עניין הCL10/11? יש מהותיות לקחת את האחד ואת השני לא?

יש איזה חברה שממש צריך להיזהר ממנה או לחילופין אחת ממש מומלצת? אני לא מחפש משהו FANCY וממש לא אכפת לי שהכרטיסים יהיו "מכוערים".

תודה רבה על הזמן שלך

פורסם

אין בעיה לקנות זכרון מהיר ולהפעיל אותו לאט.

העיקר שתהיה לך אחריות ושהלוח יסכים לעבוד איתו.

פורסם
ציטוט של Aviv_1g

זכרון:   8GB (2x4GB) G Skill F3 DDR3-1333 DDR3 SDRAM

ציטוט של Aviv_1g

רציתי לדעת האם כדאי להוסיף סטיק בודד של 8 ג'יגה באותו התדר(אפשרי בכלל? יעיל?) או שאצטרך ועדיף להוציא את הקיימים ולהחליף ב2 סטיקים של 8 בתדירות גבוהה יותר של 1600?

א. לא אמורה להיות בעיה להפעיל את המחשב עם כל מספר של מודולי זיכרון.

ב. בכדי לעבוד בערוץ כפול יש צורך באותו נפח זיכרון בשני ערוצי הזיכרון, אך הדבר לא מחייב מספר מודולי זיכרון זהה. במקרה הזה אם תתקין בערוץ הזיכרון הראשון 8GB של זיכרון ב-2 מודולי זיכרון (כל אחד של 4GB) ובערוץ הזיכרון השני 8GB של זיכרון במודולי זיכרון אחד הזיכרון אמור לעבוד בתצורה של ערוץ כפול.

הערה: תצורה של 3 מודולי זיכרון בד"כ לא מצויינת בחוברות של לוחות האם, אבל בפועל בד"כ אין בעיה עם כך.

ג. כפי שצויין בהודעות האחרות - הזיכרון יעבוד בתדר המינימלי מבין התדרים המקסימליים של כל מודולי הזיכרון. זה אומר שאם תקנה זיכרון DDR3 שמסוגל לעבוד בתדר מקסימלי של 1600MHz ותחבר אותו במקביל לזיכרון שמסוגל לעבוד בתדר מקסימלי של 1333MHz הזיכרון כולו יעבוד בתדר של 1333MHz.

ד. טכנית לא אמורה להיות בעיה בהפעלת זיכרון "מהיר" יותר בתדר "איטי" יותר, כלומר זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz אמור לעבוד גם בתדרים נמוכים יותר כמו 1333MHz. בנוסף, ההפרש במחיר בין זיכרונות DDR3 שעובדים בתדר של 1600MHz לעומת כאלו שעובדים בתדר של 1333MHz הוא בד"כ מינימלי עד לא קיים, ולכן כנראה ישתלם לקנות זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz, גם אם הוא לא יינוצל במלואו.

ה. באופן מעשי לא סביר שברוב היישומים יהיה הבדל מורגש בין זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz לכזה העובד בתדר של 1600MHz. לכן אין טעם להחליף את כל הזיכרון רק בכדי "לשפר את המהירות". 

הערה: כמובן שישנם יישומים בהם רוחב הפס לזיכרון הוא משמעותי יותר, כך שעבורם שימוש בזיכרון "מהיר" יותר ייתן ביצועים טובים יותר.

ו. למרות שההסתברות לכך היא נמכה, תמיד יש סיכוי שתהיה בעיית תאימות בין מודולי זיכרון לא זהים או בין מודולי הזיכרון ולוח האם. כל מה שאפשר לעשות הוא לדאוג שהביוס של לוח האם יהיה מעודכן, לחפש מקרים דומים באינטרנט (אותו לוח אם ואותם דגמי זיכרון) ולראות האם מישהו נתקל בבעיות ואם אפשר - לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה. בנוסף ברוב אתרי יצרני הזיכרון אפשר למצוא כלי המאפשר למצוא מודולי זיכרון המתאימים ללוח אם מסויים, אבל הוא לא ממש יעזור לך לדעת האם תהיה בעיית תאימות עם מודולי זיכרון מדגם אחר.

ציטוט של Aviv_1g

מעולם לא התקנתי זכרונות למערכת קיימת, האם הדבר דורש פעולה כלשהי בBIOS או שWIN יעלה אוטומטית ויזהה את החומרה החדשה?

אין שום צורך בפעולה מיוחדת - יש להתקין את הזיכרון בצורה נכונה בלוח האם (מומלץ לבדוק בחוברת של לוח האם בדיוק באילו חריצי הרחבה לזיכרון יש להתקין את מודולי הזיכרון) ולהדליק את המחשב. מערכת ההפעלה אמורה לזהות את נפח הזיכרון בעצמה ללא צורך בפעולות מיוחדות.

הערה: כאשר נעשה שימוש במערכת הפעלה של 32 ביט נפח היזכרון המקסימלי האפשרי הוא 3.5GB גם אם במחשב מותקן יותר זיכרון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות נתתם לי המון אינפורמציה ואני 95% יודע מה לקנות, הדילמה היחידה היא הCL שלפי מה שהבנתי מההודעה הנעוצה מהווה רכיב של זמן מחזור(כפעולה האחרונה לגישה לזכרון) ולכן כדאי שיהיה כמה שיותר נמוך?

יש חשיבות להתאים את הCL לזה שקיים כבר בזכרונות המותקנים?

פורסם

א. זיכרונות, כמו כל מערכת, עובדים ב"מהירות" של הרכיב הכי איטי. זה אומר בתדר המקסימלי הנמוך ביותר מבין כל הזיכרונות ובתיזמונים המשוחררים (גבוהים) ביותר מבין כל התיזמונים ההדוקים של כל מודול זיכרון. לכן אם יש לך במערכת שני מודולי זיכרון שעובדים באותו התדר אך באחד ה CL הוא 9 ובשני ה CL הוא 11, הזיכרון כולו יעבוד ב CL של 11.

ב. ה CL הוא מספר מחזורי שעון הדרוש לביצוע פעולה מסויימת (במקרה הזה - בחירת עמודה בזיכרון, שמשמעותה המעשית היא בחירת תא זיכרון מסויים מבין תאי כל הזיכרון), ולפיכך ערך זה אינו קבוע אלא זה תלוי בתדר בו עובד הזיכרון. זה אומר שערך CL של 11 בזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz שקול (בערך) לערך CL של 9 בזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz (הזמן לביצוע הפעולה נשאר זהה אך דרושים פחות מחזורי שעון פשוט כי כל מחזור לוקח יותר זמן).

ג. בדומה לנקודה ה' מההודעה הוקדמת שלי, גם כאן ההבדל בין ערכי ה CL השונים כנראה לא יהיה מורגש ברוב השימושים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים