עבור לתוכן

רמקולים מובנים לא עובדים במחשב נייד, אבל אוזניות כן

Featured Replies

פורסם

שלום.

קיבלתי מאבא שלי מחשב נייד (Dell Latitude e6220) שהיה "זרוק" בבית כמה שנים ללא מגע יד אנוש.

היה עליו חלונות 7, ומכיוון שלא היה לי כח להתחיל להתעסק ולבדוק מה יש ומה למחוק - פירמטתי והתקנתי חלונות 10. אחרי ההתקנה, גיליתי שהרמקולים המובנים במחשב לא עובדים, למרות שכאשר אני מחבר אוזניות - הן עובדות נהדר. הורדתי כלי לאבחון מהאתר של דל - וכשהכלי מנסה לאבחן - הרמקולים עובדים. אבל פרט לכך הם לא.

ניסיתי לחזור לחלונות 7 - הבעיה נשארה.

עדכון דרייברים לא פתר את הבעיה.

לפי מיטב הבנתי (בעזרת שימוש ב-AIDA64) מדובר בדגם idt 92hd90bxx.

מגיגול שביצעתי ראיתי שהיו כאלה שהיתה להם בעיה עם הדרייבר בגרסת preview של חלונות 10, והם שינו את הדרייבר ל-High Definition Audio Device וזה הסתדר להם. לי זה לא. כ"כ בחלונות 7, (בו לא אמורה להיות בעיה עם הדרייבר) הבעיה עדיין היתה קיימת (גם שם ניסיתי לעשות את ה"טריק" של שינוי הדרייבר שהוצע).

התקנתי (מחדש) את ה-bios המעודכנים ביותר שהיו באתר של דל - ללא הועיל.

אני כבר מיואש, וממש לא מצליח לחשוב על סיבה הגיונית שתסביר למה רמקולים תקינים לא עובדים.

(ראיתי שמישהו איפשהו הציע אפשרות שניתקע משהו בחור של האוזניות, וכדאי לנסות לשחק שם עם איזה מקל בעדינות - לא עזר, ולא בצלחתי למצוא דרך אחרת לבצע DISABLE לאוזניות ככה שזה לא עזר לי).

כמובן, מבחינת המחשב - אין שום תקלה, ומבחינתו - אין לי שום תקלה בשמע. הוא מציג לי כאילו הוא משמיע הכל והכל בסדר...

(מיותר לציין שהשמיעה שלי תקינה, בנוסף, היו איתי עוד אנשים שיכולים לאשר את דברי)

יש למישהו רעיון?

פורסם

נסה להוריד את הדרייבר של REALTEK, הייתה לי פעם בעיית סאונד במחשב והדרייבר הזה הוא היחיד שעזר לי:

http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

 

במידה וזה לא עזר, תנסה לעשות סריקה עם תוכנה שמעדכנת דרייברים אוטומטית. יש המון כאלה, אני מכיר את זאת:

http://www.iobit.com/en/driver-booster.php

היא חינמית והיא סבבה.

 

במידה וגם זה לא עזר, תוריד את התוכנה cpu-z ותבדוק מה הדגם של הלוח אם שלך (זאת תוכנה שנותנת לך אינפורמציה רחבה על כל חומרת המחשב). חפש באינטרנט להוריד דרייבר של הצ'יפסט של הלוח אם שלך, ממליץ להוריד מהאתר הרשמי של יצרן הלוח.

פורסם

כרטיס הקול של הדגמים הנ"ל הוא פשוט כאב ראש אחד גדול ב10. לא זכורה לי בעיה ב7/8 (היה לי ת הדגם הזה במשך 3 שנים). תעלה LIVECD כלשהוא של לינוקס ותראה אם יש שם צליל.

פורסם

OK 

לפי התיאור שלך הרמקולים תקינים (הם מוציאים קול כאשר משתמשים בכלי הבדיקה)

לפיכך אני חושב שהדבר נעוץ בהתקן המשמש כברירת מחדל לקול 

תסתכל בסרטון

צריך להעביר את הרמקולים שיהיו ברירת מחדל להוצאת קול

 

בהצלחה,

גבריאל

 

פורסם

אם זה מה שאני חושב זה לא יעזור, זו בעיה שכל הזמן חוזרת.

פורסם

אני מסכים שהדרייברים של רילטק יכולים לחרפן - אבל כדאי ראשית לבדוק את הדברים ה"פשוטים" יותר

 

פורסם

הוא יכול לבדוק אבל זה לא יעזור. אני מדבר ספציפית על הדגם הזה ועל E6230  שהאכילו אותי מרורים בדיוק בנקודה הזו.

פורסם

תבדוק ב servises ש windows audio במצב פעיל

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, רציתי להגיד תודה לכל העונים, מתנצל שלקח לי שבוע להגיב בחזרה, פשוט המחשב לא היה איתי.

אז ככה: באופן די מוזר, התקנתי את REALTEK, הפעלתי מחדש - לא שינה כלום. ואז בדקתי וראיתי שהרמקולים לא משתמשים בדרייבר של REALTEK שהתקנתי (אחרי הכל, זה לא מוגדר כדגם שלהם), אז הגדרתי שישתמש בהם, הווינדוס איים עלי, ולמרות זאת אישרתי את זה. הפעלתי מחדש - ואז ראיתי שהרמקולים "נעלמו" מרשימת התקני השמע. אז נכנסתי למנהל התקנים, וראיתי שמופיעים לי שם פעמיים רמקולים: פעם אחת מה שהיה תמיד (ולא עבד) ופעם אחת כREALTEK אבל עם משולש צהוב. אז מחקתי את ה-REALTEK, אבל עדיין הוא לא זיהה כלום. הפעלתי מחדש, ואז הוא זיהה שוב את הרמקולים ה"מקוריים" (אלא עם הדרייבר שלא פעל. אבל הוא פתאום קרא להם בשם אחר ועם ציור אחר. והפלא ופלא - פתאום זה עובד.

(שזה די מוזר כי מחקתי והתקנתי מחדש את הדרייברים האלה כמה פעמים וזה לא עזר, זה כאילו הוא הבין שאני מתייאש וכבר מנסה לפנות לדרייברים של חברות מתחרות, למרות שרשמית הם לא מתאימים, אז הוא נכנע...)

 

אז באמת תודה רבה על הכל. עזרתם לי מאוד...

פורסם

זה מה שהיה כתוב לך באינטרנט לעשות. יש סיכוי לא רע שהבעיה תחזור כל כמה שבועות.

נערך על-ידי ag43

פורסם
  • מחבר

טוב, כנראה שהיה מדובר באופטימיות יתר... אפילו לא כמה שבועות... הפעלה מחדש - והכל חוזר לסורו....

 

יש מצב שאני עובר למצב הייברנט/שינה לכל החיים....

פורסם
ציטוט של ag43

יש סיכוי לא רע שהבעיה תחזור כל כמה שבועות.

 

 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים