עבור לתוכן

שדרוג מעבד למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום, 

יש ברשותי נייד של msi ישן דגם ex400 עם מעבד t3400 socket p 478

65nm עם 1 מגה קאש. 

לוח אם micro star ms-1433.

ביוס גרסה 1.14

אני מעוניין לשדרג מעבד ל t9300 עם 45nm שיהיה הרבה יותר חזק חסכוני וקריר. 

השאלה אם הוא יתאים בוודאות? 

עולה 70 שח באיביי. 

מצורפים פרטי מערכת בתמונות. 

IMG_20160902_140628.jpg

IMG_20160902_140557.jpg

פורסם

א. האם אתה בטוח שבכלל אפשר להחליף מעבד במחשב הנייד שלך? בדקת שלא מדובר במעבד שמולחם על לוח האם?

ב. אנ לא ממש מצליח למצוא רשימה של מעבדים הנתמכים ע"י ערכת השבבים שבמחשב הנ"ל, כך שאני לא יכול לדעת האם המחשב שלך בכלל יכול לעבוד עם מעבד כמו זה שאתה מעוניין בו.

ג. גם אם ערכת השבבים תומכת במעבד שבו אתה מעוניין לא מובטח שהמחשב עצמו תומך בו. הסיבה היא שמחשבים ניידים בד"כ מתוכנתים ברמת החומרה/הביוס לקבל רכיבי חומרה מסויימים בלבד, כך שיכול להיות שגם אם אין בעיה עם סעיפים א' וב' המחשב פשוט לא יסכים לעבוד עם המעבד שבו אתה מעוניין.

אני מציע שתבדוק באינטרנט האם מישהו הצליח להתקין במחשב ניייד זהה לשלך מעבד זהה לזה שבו אתה מעניין ותראה האם הוא הצליח.

פורסם
  • מחבר

התקינו על אותו מחשב t6400 

פורסם
  • מחבר

מישהו? 

פורסם
ציטוט של chenrp

התקינו על אותו מחשב t6400 

אם זה נכון אז כנראה המעבד לא מולחם על לוח האם, אבל זה עדיין לא מוכיח שאפשר להתקין עליו מעבד אחר. 

הדבר היחיד בשלב הזה שאני יכול להציע לך הוא לשאול את המוכר אם יש לו מושג האם המעבד הזה מתאים למחשב שלך. לדוגמא, עבוד מעבד ה T9300 הזה המוכר כתב:

ציטוט

We does not guarantee compatibility if buyer never asked us, so please remember ask compatibility before purchase if you are not sure.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! 

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הגיע המעבד T9300.

הכל עובד מהר הרבה יותר יחסית למעבד שהיה T3400.

הטמפרטורות ירדו משמעותית וזמן הסוללה עלה מאוד! 

צריך זמן לבדוק בכמה אבל נראה כאילו קיבלתי מחשב חדש!

עכשיו צריך גם SSD וסיימנו!

פורסם

מעניין - לא ציפיתי שזה יעבוד. אני הייתי מצפה לשיפור של 15% עד 20% בביצועים (זה היחס בין תדרי העבודה של המעבדים בתוספת נפח זיכרון המטמון מרמה L2 שיש ל T9300). אם היה שיפור גדול מכך יכול להיות שהוא נבע מכך שריעננת את המשחה התרמית בין המעבד וגוף הקירור (וכנראה גם ניקית אותו).

בכל מקרה, תתחדש ותהנה.

פורסם
  • מחבר

רענון משחה תרמית רעננתי קודם ולא עזר.

המעבד החדש תומך בצריכת אנרגיה נמוכה ב IDLE וגם במאמץ הטמפ' נמוכות בהרבה.

יש הבדל גדול בnm של הייצור שלהם. אולי בגללזה ההבדל בטמפ'.

הבדל במהירות הוא עצום.

מה שהרווחתי פרט לכל אלו זה זמן הסוללה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים