עבור לתוכן

gtx 1060 \ gtx 1070 , האם יהיה צוואר בקבוק עם i5 2500k?

Featured Replies

פורסם

ההבדל הכי קיצוני שנמצא הוא זניח במונחי פרקטיקה - אגב מקורו למי שפחות בקיא, מגיע מה- IO ולא מהחישוביות של ה- CPU עצמו.

פה צריכים להבין איך מכונה חישובית עובדת ומה מעקב את מה, כאשר ללא נסיון מקצועי (לא רציתי לומר השכלה פורמלית רלוונטית)

כדוגמת אלו שמובאים בעיקר בלינקים לעיל, עלולים המתבוננים לנתח את הפער אך לא להבין מה מקורו המדויק במכונה.

ועכשיו לניתוח פרפורמנס ותפוקתה של מכונה:

יש לבדוק כמה מקרים באחוזים מהסך הכללי מתרחש ההבדלון הזניח שנמצא ליחידת זמן. למשל, אם במהלך שעת עבודה, ישנם

מספר מקרים של חלקיקי שניה שבהם ה FPS יורד בכמה אחוזים בודדים, הרי שמבחינה מעשית-פרקטית זוהי חותמת שסוגרת את מה

שכתב nec מעלה בצורה הרמטית.

מעבר לכך, ההבדלים הזניחים הללו אינם באים לידי ביטוי בתוצרים של המכונה "מבחינה פרקטית", ההדגמה נועדה בדיוק לאלו שאינם

יודעים (או מבינים) הכיצד לנתח את מה שהם רואים בממצאים.

הבדל בין 57 FPS ל- 53  (וגם בין 70 ל- 60) הוא בלתי רלוונטי ומושמט "בעולם מדידתי מסוג זה". משום שזהו הבדל בלתי ניתן לאבחנה

על ידי גורם אנושי, והדרך היחידה לאתר אותו היא באמצעות מד FPS ממוחשב שדולק בצד המסך. שכן בלעדיו, לו נשב אנו גורמי אנוש מול שתי המכונות וננסה לנחש מול איזו מכונה אנו יושבים באותו רגע (באמצעות העיינים וחושינו), אין סיכוי עלי אדמות שנוכל לבצע כך.

או במילים מכובסות פחות, זהו הבדל קטן מידי ליכולות הסנסוריות והמוחיות שלנו בכדי שנהיה מסוגלים להבדיל ולהבחין בו.

ומנגד נעבור לשם השוואה לשתי מכונות אחרות, אך הפעם כאלו שלהן כושר עיבוד של פי שתיים האחת מהאחרת. במקרה שכזה ונניח כי כל

יתר הפרמטרים שקולים, אנו נראה שבממוצע ה- FPS במכונה החלשה הוא מחצית מהמכונה החזקה. זה הבדל (למשל) שמתאר ירידה מ-

60FPS ל- 30FPS. או הבדל שמוריד את זמן התגובה input latency מ- 32 ל- 16 מילישניות. זה כבר הבדל מורגש ומובחן ולא "הבדלון"

שצריך לאתרו במקרוסקופ (או בכלי אלקטרוני שסופר דיגטלית את כמות התמונות).

ואם אנו הגדרתית רוצים לעבוד ב- 60FPS ותחת latency של 16 מילישניות, נאלץ לבחור במעבד הכפול בעוצמתו.

וכאן אנו נשאל בסופו וסיכומו של דבר, האם אנו רוצים להיות חמורי צרכנות "שאוכלים" את מאמצי השיווק של אינטל למכור לנו כשפים

(משום שראציונלית לא ניתן לשכנע בר דעת לרכוש מעבד חדש כזה שהוא מהיר כמו הקודם, אז צריך לעשות שמיניות באויר),

או שנרצה לבחור בדרך הידע והשכל.

כאן כל אחד יבחר לעצמו את המסלול שמועדף עליו, אף אחד לא יכריח אחר לאכול מקל שאינו רוצה בו.

פורסם

מצטער, אנחנו מדברים במישורים אחרים, לא טענתי שכדאי לשדרג טענתי שיש צוואר בקבוק, וזה מה שפותח השרשור שאל, אתה מתמקד בזה שההבדל לא מספיק גדול וכו', סבבה, אתה יודע מה המעבד שלי, אבל זה לא משנה את העובדה שהצוואר בקבוק קיים, תסתכל על השרשור הבא, בנאדם שואל כמה יעלה לו שילוש בשביל לשפר 20٪, בשבילו זה הרבה בשביל(ך) אחר זה בזבוז, זה משהו לא שפיט.

https://hwzone.co.il/community/index.php?/topic/570913-כדאיות-בשידרוג-שילוש-לעומת-המפרט-הקיים
פורסם

^השאלה של פותח השרשור באה שלא כדיון פילוסופי, אלא באה כדיון על צורך פרקטי, האם אתה או מישהו אחר הבין אחרת מכך ?

צווארי בקבוק גם הם מונחים תלויי הקשר:

האם שאלה תאורטית לגבי הגדרת "המונח צוואר בקבוק" במילון עברי.

או

האם "מבחינה פרקטית" יש או אין צוואר בקבוק - שזו כוונתם של 100% השואלים בפורום ממין זה.

אגב במרבית המקרים התיאורתיים (אם נתעקש), הצוואר בקבוק קיים בהרבה מאד רבדים במכונת מחשב ולמעשה תמיד קיים,

שכן לעולם אין מצב בו כל המרכיבים, בכללם כל רכיבי ליבת המעבד, כל הליבות שבו, כל ממשקי ה BUS וה- IO , וגם המאיץ הגראפי...

נמצאים בדיוק ביחס זהה של 100% עומס מלא ומושלם. תמיד תפוקת מכונה מעוכבת על ידי אחד משלל מרכיביה,

ובדרך כלל כמעט תמיד לא יהיה זה המעבד עצמו (או מי מליבותיו), אלא מרכיב אחר. הרבה יותר זהו ה- IO באפליקציות ממין זה.

ונעבור עתה למישור הביצועי עלותי או במילים מכובסות - לפרקטיקה המעשית:

החלפת מעבד לדגם חדש (משום כוונת מכוון של היצרנית אינטל, היא לא טמבלית ומנסה לסחוט מאיתנו כל שקל גם אם לא הכרחי היה

הדבר), תאלצנו להחליף גם את לוח האם (ללא סיבה מוצדקת) אלא רק משום שאינטל בכל דור בכוונה תחילה ובזדון של ממש מחליפה גם

את הסוקט, כדי למנוע מאיתנו נתיב שדרוג זול אלא מה.

ועימו במקרה דנן גם את הזיכרונות מ- DDR3 ל- DDR4, שתכלס זה בדיוק אותו דבר רק בתדר גבוה יותר. אז למה התקן שינה גם את

תצורת מחבר הפינים ?   שוב, כדי לעשות מאיתנו כסף על כלום.

משמה שלהחליף מעבד 2500K למעבד skylake מקביל חדש, יעלה לנו לא פחות מ- 3000 שקל עבור לוח אם + מעבד + זיכרונות.

מעין שלישית "רעים" שלא ניתן לפרק אותה.

ומן העבר השני השיפור הביצועי שנקבל יהיה בלתי מובחן לחלוטין על ידי גורם סנסורי אנושי, ויהיה מחייב כלי מדידה אלקטרוני של ממש,

כזה המונה כמה פרמיים בודדים קבלנו, רק על מנת "להיות מודעים" שמשהו השתנה שם. אלמנט המיקרוסקופ.

ומן הצד השני, מספיק שנחליף כרטיס מסך ברבע מעלות זו, והביצועים יתכן ויוכפלו עבורנו, לעיתים יותר מאשר יוכלפו - תלוי מאיזה

כרטיס מסך יצאנו לדרך. נגיד אחד כזה משנת 2011 (השנה של ה- 2500K) אז בוודאי שתמורת סכום נמוך מהותית הקפיצה תהיה

משמעותית מאד.

וזה מחזיר אותנו אל פותח השרשור ששואלנו:

"חברס, יש אצלי מעבד 2500K, האם ישנה איזו שהיא בעיה, או סיכוי שאני נפגע בביצועים מבחינה פרקטית מעשית כך שחווית המשחק

תהרס, באם אל מעבד שכזה אשדך מאיץ גראפי מודרני בכח כשל GTX1070, או שתכלס אין משמעות וחבל על הכסף ? " 

שאלתו היא שאלת 3000 שח למי שלא הבין, שלא יהיו כאן ספקות.

והתשובה היא:

שאין כל תמורה מורגשת, באם אתה השואל תוציא עתה 3000 שח על סט מעבד + לוח אם + זיכרונות חדשים. שכן לא תהיה מסוגל

ממילא להבחין בהבדלון הזניח, לא בעינך, וגם לא ביתר חושיך. ולא רק שלא תרגיש "בערך", או לא "תרגיש ליד", אלא שלא תרגיש בעליל.

ועכשיו פותח השרשור, עבור במטותא שוב על כל השרשור - לרבות על שלושת מודעותיו של nec מעלה, והחלט האם רוצה חוץ מ- 2100 שח

שהוצאת על GTX1070, לשרוף עוד 3000 ש"ח בנוסף. במיוחד כשאתה גם יודע (ואם לא אז יודע עכשיו) שבסוף השנה הזו AMD משיקה

לציבור הרחב את מעבד ZEN ולו שמונה ליבות, ומולו אינטל תציב מעבד חזק לא פחות. מעבדים שיהיו כפולים בכוחם לעומת הסט של 3000

שח שתוציא עכשיו, ואשר יגמדו את הביצועים שראית עד היום בשוק.

אני אכן לא יודע מה איתך פותח השרשור, אך גם אם אני כמוך רוצה להוציא הרבה על מחשב (סתם כי יש לי), אני בכל מקרה כך או כך ממתין

לדצמבר וקונה מעבד חזק כפליים ממה שיש היום בשוק. פשוט לא רוצה להרגיש אידיוט, שקונה רגע לפני שמתחלפת טכנולוגיה את הדגם

הישן ....רגע ממש לפני שמוחלף באחד באמת חזק מהותית.

בקיצור:

צריכים להיות חסרי מחשבה בכדי לרכוש היום אוגוסט 16, מעבד 4 ליבות מטכנולוגיה שיוצאת, ולא להמתין זוטא עוד כחצי שנה, להשקתה

של טכנולוגיה שתהיה (לראשונה מזה עשור) קפיצת מדרגה משמעותית בביצועים.

פורסם

בוודאי שתהיה חסימה מסוימת מבלי לקרוא את כל התגובות. ברגע שתפתח אותו עם OC משמעותי זה יורגש במשחקים

מודרניים, גם אם לא בכולם. ברזו' שאתה מחפש לשחק עם הגדרות שציינת - 1070 מתאים הרבה יותר. לגבי המעבד.. אפשר גם

להסתדר עם i7 מהדור הראשון ולתת לו OC ולהגיד שאיזה כיף הכול עובד בסדר. זה יחסי. יש היום משחקים מודרניים שגם i5 מהסדרות

האחרונות מומהר - לא עובד בצורה שוטפת עם פריימים גבוהים כפי ש i7 מודרני בסטוק עובד. מי שחופר מספיק יכול למצוא על זה גם סרטונים

וגם מידע. בהצלחה.. לא הייתי מוותר על המעבד שלך אלא הייתי ממהיר אותו בכיף.. אבל צריך גם לציין עובדות ולהגיד שהוא מוגבל

יחסית ל i7 מודרני בלא מעט משחקים.. אי אפשר להתווכח כי זה פשוט נכון  :)

nec התמורה מורגשת מאוד אם אתה משחק במשחקים הנכונים, ברזו הנכונה ומחפש פריימים יציבים ללא נפילות.

כבר דיברנו על זה..

פורסם

ברור שבכל מערכת יש צוואר בקבוק כלשהו בכל פעולה, כי כל פעולה לוקחת זמן והביצועים לא אינסופיים למשל fps וכל מה שנבדוק.

כשגיימר מצוי שואל עם יש צוואר בקבוק במעבד בדר"כ הדבר היחידי שמעניין אותו זה האם הכרטיס מסך שלו מנוצל במלואו ואם הוא ישדרג רכיבים בכמה הביצועים ישתפרו, מטמטית יש פה צוואר בקבוק, בשכלול גס של 10-25%, שפותח הדיון יעשה עם זה מה שהוא מבין, תסתכל בדיון השני, המלצתי לבחור עם אותו מעבד לחכות למעבדים החדשים, זה עדיין לא סותר את הצוואר בקבוק, נראה לי שכל אחד הבהיר את גרסתו.

פורסם

פותח השרשור שאל אם קיים צוואר בקבוק, קיים ועוד איך.

אם ירצה יעשה עם התשובה משהו, אם יספק אותו (כמו שהמלצתי לבחון את המצב אחרי שדרוג הGPU ואז לבחור אם לשדרג את המעבד או לא) אז ישאיר את המצב על כנו.

לחכות תמיד אפשר, אני מבטיח לך שברגע שתקנה את המחשב אני ייתן לך לינק להדלפה על הדור הבא אחריו של INTEL\AMD.

חוץ מזה שזה מחטיא לגמרי את המטרה שאתה מדבר עליה כל הזמן, חפש לך I5 2500K ב300₪ ותצחק על כולנו בדרך אל הבנק עם 30FPS שחיקים לגמרי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם, למדתי ממכם דבר או שתיים על מעבדים באופן כללי (על הדרך :) )

דבר אחד בטוח שהבנתי מהסרטון שפרסמתם הוא שאני חייב דחוף להעיף את הRAM 1333MHZ ל2133MHZ.

לגבי הכרטיס מסך, אני עדיין אחשוב אם לקנות GTX 1070 (ולחיות עם צוואר בקבוק) או לחסוך ולהתפשר על GTX 1060 (לנצל ממנו את המקסימום ולבצע לו OC)

קהילה מעולה, עזרתם לי מאוד!

פורסם

אני לא חושב שאתה צריך להתאים את הכרטיס מסך למעבד הפחות חזק, אלא לקנות כרטיס חזק עכשיו ואם תראה שאתה נתקל בצוואר בקבוק אז לשדרג את המעבד, העניין הוא תמיד לשאוף לתוצאה גבוהה ולא לנסות לאזן את הקיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים