עבור לתוכן

האם כדאי לחבר 4 כרטיסי זכרון ?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם של gigabyte מדגם GA-B75M-D3H, שלפי הבנתי תומך ב dual channel. כרגע מחוברים אליו שני כרטיסים של 4 ג׳יגה כל אחד ( 2x 4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE).

אני רוצה לשרדג ל-16 gb. השאלה שלי אם כדאי לקנות עוד 2 סלוטים של 4 כל אחד ככה שיהיה 4x4 או פשוט להביא 2 של 8 חדשים.

אפשר גם הסבר קצר מה אומר ה 1600 בכרטיס הנוכחי? ראיתי שמוכרים גם כרטיסים של 2133 ו-2400. זה משנה , מה קורה אם אין התאמה בין כולם?

פורסם

א. לוח האם שלך תומך בנפח זיכרון מקסימלי ב-4 מודולי זיכרון, כלומר הוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB (ומטה כמובן).

ב. אתה יכול להתקין בנוסף לשני מודולי הזיכרון הקיימים גם זוג מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד, וכך נפח הזיכרון הכולל יהיה 24GB.

ג. מבחינת עבודה בתצורת ערוץ כפול אין הבדל בין זוג זיכרונות זהים לבין רבעיית זיכרונות זהים - בשני המקרים (בהנחה שהזיכרון הותקן בצורה נכונה במקרה הראשון) הזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול.

ד. אם צריך לבחור בין זוג מודולי זיכרון לרביעיית מודולי זיכרון כאשר נפח הזיכרון הכולל הוא זהה, לדעתי עדיף לבחור בזוג מודולי הזיכרון מ-2 סיבות:

1. הדבר יאפשר הוספת זיכרון בעתיד (יישארו לך 2 חריצי הרחבה לזיכרון פנויים).

2. שני מודולי זיכרון יעמיסו פחות על בקר הזיכרון לעומת ארבעה מודולי זיכרון. זה לא אמור להיות שיקול משמעותי בבחירה.

ה. הערך "1600" מתייחס לתדר העבודה האפקטיבי (המעשי) של הזיכרון - 1600MHz. זהו מספר הפעמים בשנייה שבו הזיכרון יכול להעביר מידע או לקבל מידע (ה M פירושו "מגה" או מיליון).

ו. אם תקנה זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר גבוה יותר אך תישאר עם הזיכרון הקיים, הזיכרון יעבוד בתדר הנמוך מבינהם, ובמקרה הזה - 1600MHz.

ז. אם אתה מתכנן להוסיף עוד זיכרון למחשב ולהשאיר את הקיים הדבר הכי חשוב לוודא הוא שהזיכרון החדש יהיה מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים.

ח. קח בחשבון שתמיד יש סיכוי (אם כי דיי קטן) לבעיית תאימות - גם בין הזיכרונות עצמם (אם מדובר בדגמים שונים) וגם בין הזיכרון ולוח האם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה הנפלאה, הסברת מעולה !

שאלה נוספת לגבי התדרים. האם יש מגבלה של הלוח אם לתדר מסוים? אני יודע שהלוח שלי לא תומך DDR4, אם האם אוכל להתקין כל כרטיס של DDR3 לא משנה מה גובה התדר? אני כבר שוקל לקנות שני סלוטים חדשים של 8 ולהוציא את הקיימים (לא צריך יותר מ-16 גיגה)

פורסם

יש הבדלים במיקום החריץ בDDR3 לDDR4 כך שפיזית אין הדבר אפשרי. גם אם תצליח לעשות כן נידרשת תמיכת לוח האם לתדרי העבודה וכן למתח העבודה שהינו נמוך יותר בDDR4.
למעשה ע"פ איך במערכת חלונות מובנית, גם אם תכניס 100 גיגה , המחשב יעבוד עם כונן וירטואלי ע"ג כונן הקשיח.
כך שחבל על הכסף. אלה אם כן אתה יוצר כונן וירטואלי ע"ג RAM ויוצר קובץ זיכרון וירטואלי עליו.

פורסם
ציטוט של etaiso

האם יש מגבלה של הלוח אם לתדר מסוים?

ציטוט של etaiso

האם אוכל להתקין כל כרטיס של DDR3 לא משנה מה גובה התדר?

א. בעיקרון, התדר המצויין על גבי הזיכרון הוא התדר המקסימלי שבו הוא נבדק ורישמית מסוגל לעבוד בו, אבל אין שום מניעה להפעיל את הזיכרון בתדר נמוך יותר. זה אומר שגם אם תקנה זיכרון המסוגל לעבוד בתדר שאינו נתמך ע"י לוח האם שלך או ע"י בקר הזיכרון במעבד אתה אמור להיות מסוגל לעבוד איתו בתדר נמוך יותר. כמובן שאין ממש טעם לקנות זיכרון מהיר ויקר יותר אם מראש אתה יודע שלא תוכל לנצל את רוחב הפס שהוא מספק.

ב. ברוב השימושים אתה כנראה לא תרגיש הבדל משמעותי בין זיכרון העובד בתדר של 1600MHz לכזה העובד בתדר גבוה יותר.

ג. במקרה הספציפי הזה, הלוח GA-B75M-D3H תומך בתדר של 1600MHz, כאשר תדר זיכרון גבוה יותר אפשרי רק ע"י המהרה. בנוסף, אם יש לך מעבד מהדור השני (Sandy Bridge), אז רישמית הוא תומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1333MHz. רק מעבדים מהדור השלישי (ה Ivy Bridge) תומכים בתדר זיכרון של 1600MHz.

ציטוט של sim LA

למעשה ע"פ איך במערכת חלונות מובנית, גם אם תכניס 100 גיגה , המחשב יעבוד עם כונן וירטואלי ע"ג כונן הקשיח.

זה לא ממש נכון. למיטב הבנתי כך מערכת ההפעלה עובדת:

א. אפשר לבטל לחלוטין את השימוש בקובץ ה pagefile/swap במערכת ההפעלה.

ב. זיכרון וירטואלי במערכת ההפעלה Windows הוא כל מרחב הזיכרון, שמורכב מהזיכרון הפיזי ומקובץ ה pagefile. גם אם תבטל לחלוטין את קוב. ה pagefile, עדיין הזיכרון הפיזי ייחשב כזיכרון וירטואלי.

ג. בקובץ ה pagefile יעשה שימוש רק כאשר לא נותר מספיק מקום פנוי בזיכרון הפיזי בשביל להפעיל/לפתוח יישום שנבחר, ובמקרה כזה זיכרון השייך ליישום לא פעיל "יועבר" לקובץ ה pagefile, שנמצא בהתקן האיחסון. כאשר יהיה צורך לגשת לאותו יישום לא פעיל שהזיכרון שלו נמצא בקובץ ה pagefile, ייפונה מקום בזיכרון הפיזי עבורו ע"י העתקה של זיכרון השייך ליישום לא פעיל אחר לקובץ ה pagefile והזיכרון של היישום אותו יש להפעיל יועבר מה pagefile לזיכרון הפיזי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים