עבור לתוכן

דיון על תעשיית התוכנה והתמחור

Featured Replies

פורסם

תעשו רגע כמה חישובים , דיסק מוסיקה עם אריזה וחוברת כזאת הדפסות והכל מסביב , עולה מקסימום 3-4 שקלים לייצר ,

דיסק אחד נמכר ב 70-90 שקלים !!!!! בשביל מה ?!

אז אתה פשוט לא מבין כלום

ב80 שקל שאתה משלם על דיסק מוזיקה וב200 שקל שאתה משלם על משחק מחשב אתה משלם אולי (וגם זה אולי) 10 שקל על האריזה, החוברת, הדיסק הפוסטר והצלופן המגניב.

מה שאתה קונה זה למעשה קיניין רוחני... מישהו עבד כדי שהדיסק הזה יהיה קיים (ואני לא מדבר על העובד במפעל). בימאים, מיקסרים, כותבי שירים, נגנים, זמרים, מלחינים, עורכים, מעבדים מוזיקלים ומנהלי במה. לכולם - זה החיים שלהם, זאת העבודה שלהם. וכך בחשבון שעל מה שאתה משלם המדינה לוקחת 60% מיסים.....

הבעיה של הדיסקים היא לא רק במחירים, ומי שטוען שזה ככה פשוט משקר לעצמו. מי שאומר שאם דיסקים היו עולים 80 שקל אז הוא היה קונה - משקר. (כי אחרת למה גם מוזיקה מורידים?). חומר דיגיטאלי מהאינטרנט הרבה יותר נגיש. הרבה יותר נגיש מלצאת מהבית, לקחת אוטובוס לקניון, לגשת לבאג או לאופיס דיפו, לבחור משחק אחד מבין 59, לגשת לקופה, להוציא כרטיס אשראי ועוד לשלם על זה כסף (כסף כסף. כל אחד פה משחק לדעתי בין 10 ל40 משחקים בשנה - נגיד שהיה עולה 80 שקל משחק - בין 800 ל3200 שקל בשנה - הייתם מוציאים כל כך הרבה כסף על משחקים? - ועוד לא דיברנו על תוכנות...). הרבה יותר נגיש, ותמיד יהיה הרבה יותר נגיש, להוריד מהאינטרנט...

ומי שחושב שחברות המשחקים פשוט צריכות לחתוך מחירים מ50 דולר ל15, פשוט טיפש. הם לא יכולות לעשות את זה. הרווחים שלהם יקטנו - הן בדקו את זה. (מה גם כמו שהסברתי - לדעתי הורדת מחירים לא תגדיל כל כך את כמות הקונים...). הורדת מחירים אצלהם תחייב אותם להוזיל עלויות, לפטר עובדים מוכשרים ולהוציא משחקים הרבה פחות טובים לשוק...

• תגובות 46
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין מילים. :-X

אני חושב שמור סיכם את תוכן עניין התארד הזה.

צודק בכל מילה לדעתי.

פורסם

למי שאמר שקנייה והורדה מקוונת יקל על הווארז, התשובה ממש לא. יהיה קשה מאוד להקל על הווארז כי זה גם ככה נורא קל. להפיץ את המשחק באי-מיול זה בדיוק מה שהם עושים עכשיו, ולהורדה משרתי החברה אין שום תירוץ חוקי, וקל מאוד לעלות על מי שמנסה.

למור, אני לא משקר לעצמי. עובדה שאני לא קונה משחקים באופן קבוע, אבל שמישהו אמר לי לקנות half-life:blue shit ב 50 ש"ח בשביל לשחק ב CS קניתי את זה אפילו בלי לראות את המשחק. עובדה שאני ועוד חבר קנינו למישהו את האלף-לייף המקורי ב 100 ש"ח ליום הולדת.

אם המחיר של משחק יהיה שליש, אני לא אצטרך לחכות לחנוכה או ליום הולדת כדי לקנות משחק, אני פשוט אחסוך חודש ואקנה אותו. אני קונה משחק פעמיים בשנה בערך, ככה אני אקנב כל חודשיים, כלומר פי שלוש, ואולי יותר כי עדיין יש חנוכה ויום הולדת. הרבה מאוד אנשים עובדים לפי הגיון זה.

פורסם
  • מחבר

ופה קבור הכלב: למה לשחק 20 משחקים בשנה? מתי יוצא משחק שווה באמת? פעם בשנה בממוצע(השנה זו פשוט מכה יוצאת דופן של משחקים שווים מכל הבחינות בשל נקודת מפנה בטכנולוגיות הגרפיקה והעיבוד). אז תחשבו - תלמיד תיכון ממוצע: כמה זמן יש לו לשחק? שעה שעתיים ביום + שישי שבת. וזה מה שנשאר אחרי לימודים יציאות בגרויות. אז מה 2-3 משחקים בשנה לא יספיקו? ותחשבו, על המשחק דום 3 הספציפי: האם באמת יש לכם את הלב לקחת משחק שהוא תופעה ופשוט... להוריד אותו?? כשהוא עולה כולה 220 שקל בארקדיה וזה עוד הזמנה מוקדמת?

פורסם

א. אני מכיר אנשים שתוחנים משחקים בקצב של 1 בשבוע.... אז זה יותא 50 משחקים בשנה...

ודבר שני, לא אין לי לב. לכן דברים טובים אני קונה (DEUS EX2, THIEF3) אבל בקצב של 225 שקל למשחק לא יצא לי לקנות יותר מ2-3 משחקים בשנה וגם רק כי זה הכסף שלי (לא יהיה לי לב לבקש דברים שטותיים כאלו מההורים שלי....)

פורסם

אם,כמו שאתם אומרים משחק יעלה 80 שקל.

אני יקנה 10 משחקים בשנה~,אל תחשב את הסכום הכללי ;

תחשב את הסכום שאני מוציא פעם בחודש על משחק.

ועל תוכנות,אין מה לדבר...

מי ישלם אלפי שקלים על תוכנת גרפיקה שצריכים אותה לבידיוק רבע שעה...

(אני משתמש ב-Photoshop רק כדי לעשות כותרות לעבודות וכל מיני)

פורסם

הבעיה של הדיסקים היא לא רק במחירים, ומי שטוען שזה ככה פשוט משקר לעצמו. מי שאומר שאם דיסקים היו עולים 80 שקל אז הוא היה קונה - משקר. (כי אחרת למה גם מוזיקה מורידים?)

כי בד"כ בדיסק יש שיר אחד או שניים שאתה באמת הולך להקשיב להם ושבשבילם את קונה את הדיסק.

כי יש אומנים שמוציאים דיסקים עם, נגיד, 15 שירים, ומתוכם 13 זה שירים שכבר היו באלבומים אחרים.

תוסיף לזה את זה שקניה של שירים בודדים עוד לא הגיעה לרמה מספיק טובה וזמינה (מהסיבות שציינתי בתחילת הת'רד).

זה למה. וזה לא קשור למשחקים (להם יש סיבות אחרות).

וחוץ מזה-משחק ב-80 שקל, נכון. לא הייתי קונה (לפחות לא בתדירות שהייתי רוצה), כי זה עדיין יקר מדי. אני דיברתי על 30-40 שקל.

וזה כבר סיפור אחר-כי דווקא כן הייתי קונה.

ולכל האנשים שמחשבים כמה זה יוצא בשנה-אל תשכחו שאם משלמים 30-50 שקל בחודש, או אפילו 100, זה שונה מאוד מלהוציא אלפי שקלים בבת אחת.

פורסם

וחוץ מזה-משחק ב-80 שקל, נכון. לא הייתי קונה (לפחות לא בתדירות שהייתי רוצה), כי זה עדיין יקר מדי. אני דיברתי על 30-40 שקל.

וזה כבר סיפור אחר-כי דווקא כן הייתי קונה.

ואני דיברתי על זה שמשחק יעלה 5.3 כמו נסיעה באוטובוס וגם יקבלו איתו מסטיק חינם....

נראה לך שב30 שקל הם בכלל ירויחו משהו? מיסים (אופס ירדה ההכנסה ל13 שקל), יצור של כל החבילה - דיסק וכו (אופס הנה זה 3.2) הפצה וכו?

אולי הם פשוט צריכים להביא לך את זה עד הבית חינם....

פורסם

ועל תוכנות,אין מה לדבר...

מי ישלם אלפי שקלים על תוכנת גרפיקה שצריכים אותה לבידיוק רבע שעה...

(אני משתמש ב-Photoshop רק כדי לעשות כותרות לעבודות וכל מיני)

ווא, זה היה טיעון דפוק

אם אתה רק צריך כותרות, אתה לא צריך להשתמש בפוטושופ

פורסם

ווא, זה היה טיעון דפוק

אם אתה רק צריך כותרות, אתה לא צריך להשתמש בפוטושופ

אני מדבר איתך על כותרות מסוגננות הפונטים עם רקע יפה...

לא זבל של וורד...

פורסם

אנשים לא קונים PS בשביל כותרות תעשה לי טובה.. אל תעלה בכלל את הנושא הזה אם אתה לא מבין...

אם אני הייתי עכשיו בעל חברה שצריכה PS בשביל עריכה ויצירת גרפיקה הייתי משלם 1000 דולר... למה ? כי זאת תוכנה מדהימה ולדעתי שווה. (מתואר מצב היפותטי...)

ונגיד והיית מסתפק בWORD בשביל לעשות את הכותרת המסוגננת שלך כביכול... היית משלם 1000-2000 שקל בשביל זה?

פורסם
כי בד"כ בדיסק יש שיר אחד או שניים שאתה באמת הולך להקשיב להם ושבשבילם את קונה את הדיסק.

זה באמת המצב שלך עם דיסקים?

בדרך כלל כשאני קונה דיסק אני מתכוון להקשיב לכולו, ואני לא קונה אותו בגלל שיר אחד או שניים, אלא פשוט כי הוא דיסק טוב.

פורסם

אנשים לא קונים PS בשביל כותרות תעשה לי טובה..

זה מה שאמרתי,שאני לא יקנה PS בשביל כותרות :smiley7:

ונגיד והיית מסתפק בWORD בשביל לעשות את הכותרת המסוגננת שלך כביכול... היית משלם 1000-2000 שקל בשביל זה?

אם אתה קונה וורד בלבד בגרסאות מסוימות,לא Pro וכל אלה ...

גרסאות סטודנטים, הוא אמור לעלות 500-600~

ומה הקטע?

אתה לא מאמין שאני משתמש ב-PS רק בשביל כותרות וכל מיני דברים קטנים ? :-\

פורסם

אני מאמין אני רק אומר שמה שאמרת זה לא נכון למה מי שבאמת משתמש בPS לגרפיקה ולא לכותרות אין לו בעיה לקנות ב1000 דולר את התוכנה למה בדרך כלל העבודות שיוצאות מזה שוות הרבה ואתה תחזיר את זה מהר מאוד ושלא נדבר על זה שהחברה מקבלת כסף וזה נותן לה אפשרות לפתח גירסאות נוספות.. שרק אתה נהנה מהם..

פורסם

זה באמת המצב שלך עם דיסקים?

בדרך כלל כשאני קונה דיסק אני מתכוון להקשיב לכולו, ואני לא קונה אותו בגלל שיר אחד או שניים, אלא פשוט כי הוא דיסק טוב.

מזתומרת "זה המצב שלי"?

בינתיים, חוץ מאיזה שנים שלושה, בכל הדיסקים שראיתי היו מקסימום 2-3 שירים שאשכרה הייתי מקשיב להם.

מה זה "דיסק טוב"? אני שומע שירים, לא דיסקים, ואם בדיסק יש רק 2 שירים טובים (וברוב המקרים יש אפילו רק 1), אז הוא לא "טוב".

ואני דיברתי על זה שמשחק יעלה 5.3 כמו נסיעה באוטובוס וגם יקבלו איתו מסטיק חינם....

נראה לך שב30 שקל הם בכלל ירויחו משהו? מיסים (אופס ירדה ההכנסה ל13 שקל), יצור של כל החבילה - דיסק וכו (אופס הנה זה 3.2) הפצה וכו?

אולי הם פשוט צריכים להביא לך את זה עד הבית חינם....

א. חבילה, עטיפה וכו'=כלום כסף, במיוחד כשמייצרים את זה בכמויות מסחריות.

ב. הדיסק עצמו=תעשה לי טובה.... זה עולה להם כמה אגורות.

ג. כן, הם ירוויחו הרבה. תחשוב שבאופן תיאורתי, המכירות שלהם יקפצו במאות אחוזים. (ואל תגיד לי שזה לא יקרה, כי זה כבר וויכוח אחר. חוצמזה זה העקרון היחיד שמחזיק לי את כל ה"תאוריה" - ברור שאם המכירות לא יקפצו אז הם יפסידו, פה אין וויכוח בכלל. אבל לדעתי זה לא יקרה.)

ד. ובקשר למשפט הראשון-קודם כל אתה אמרת 80 ש"ח.... :P ועכשיו ברצינות: ברור שיהיה איזשהו גבול שמתחתיו באמת לא יהיה כדאי לחברות להוריד את המחיר. אבל לדעתי ב-30-40 שקל זה עדיין יהיה כדאי, במיוחד כשמתחשבים בקפיצה בכמות המחירות.

נ.ב-כל עוד אתה לא מתייחס לקפיצה הזאת, אל תתיחס בכלל לרעיון שלי. ברור שבלי זה שומדבר לא יצא אל הפועל.

[ה-נ.ב לא נכתב בנימה תוקפנית.....]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים