עבור לתוכן

דיון על תעשיית התוכנה והתמחור

Featured Replies

פורסם

אנו במשך כל הזמן עדים לתופעת מחירי השחיטה של התוכנות ומערכות ההפעלה ושיעור הפיראטיות המוגבר בעולם ובמיוחד בארץ.

חשבתי על זה כך: הרי זה ברור שאנשים רבים מורידים עותקים פיראטיים של מערכות הפעלה של מייקרוסופט, ברור שזו אכן פשיעה. א-ב-ל;

למה, למשל, כשמייקרוסופט מוכרת וינדוס 98 ב- 500 שקל, זה כבר לא נקרא פשיעה?למה כשחברה מנצלת את העובדה שהמערכות שלה הם המערכות (הנורמליות) היחידות שקיימות בעולם, ובכך מכריחה אותך (בעקיפין) לתת לה סכומי עתק, היא לכאורה לא גונבת ממך כסף?

בימינו המחשב הוא מוצר חובה בכל בית. ככה זה. לכן המצב שנוצר הוא כמו שבשכונת עוני, אדם עשיר קונה את כל המכולות שמוכרות לחם, נגיד, ב- 3-4 שקל, ומתמחר את הלחם ב- 10 שקל, בהיותו מקור המזון היחיד. ואז אומר לעניים: "אם יקר לכם הלחם אז אל תקנו! למה מישהו איים עליכם?". זה נראה לכם צודק? זה בדיוק המצב בעולם כשאירגון הפשע הגדול בעולם *שיעול*מייקרוסופט*שיעול* בשטח. הם מנתקים את כל מקורות הטכנולוגיה המתחרים, על ידי כך שהם קונים חברות ופטנטים, ועושים את מה שהם עודים עם המחירים. דרך אגב, כבר מזמן ידוע שמייקרוסופט פושעים, שכן היו ויש להם סיכסוכים משפטיים עם כמות עצומה של חברות ואירגונים, כולל האיחוד האירופי, AT&T, SUN MICROSYSTEMS, AOL ורבים אחרים, בגין גניבת פטנטים וטכנולוגיות.

עוד סוגייה: מחירי המשחקים- אני אגיד את זה ככה: לרוב המשחקים 200 שקל זה מוגזם ביותר! ולמה משום מה מחירי המשחקים כל כך דומים? למה מקס פיין 2, משחק יפה אבל בקושי מספיק ליום, עולה קצת פחות (ב- 20 שקל) מהזמנה מוקדמת של דום 3? או UT2004? או FAR CRY? שלושת האחרונים שהזכרתי הם משחקים שבהחלט שווים את מחירם. אבל למה לא מתמחרים משחקים במחירם שאותם הם שווים באמת?

והנה הדילמות: האם מבחינה מוסרית מצב זה מתיר פיראטיות תוכנה? מה אתם חושבים על התמחור המוזר של המשחקים? מה אתם חושבים על מייקרוסופט?

דרך אגב: הידעתם שבצפון הארץ, פיראטיות תוכנה היא הנוהל המקובל, והוא שגור אפילו בקרב המבוגרים ואף אלה העובדים בעבודות מכובדות? נשבע לכם אני מחביא את המשחקים המקוריים שאני קונה מחשש שיצחקו עלי! LOL

אז הביעו דעתכם!

• תגובות 46
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל אחד והשיקולים שלו

מוכרים משחקי בהרבה כסף בגלל שעובדים שנים בשבילם

ורוצים להרוויח

פורסם

חברות משחקים משקיעות מאות אלפי דולרים (לפחות) בכדי לפתח לך משחק, עם כל כמה שעולה להם פירסום שיווק והפצה אתה רוצה שימכרו לך משחק ב40 שקל? פחחחח

אף אחד לא הכריח אף אחד להשתמש בווינדוס, אפשר להוריד לינקוס, בחינם.

זה שכל העולם ואחותו פוחד ממערכות הפעלה שונות מווינדוס זאת הבעיה שלהם, בערך כמו הנובים שחושבים ש-AMD זה מעבד חלש כי הוא מתחמם הרבה.

פורסם

מצד שני אם מיקרוסופט היתה מוכרת לך את הXP ב 400 שקל יכל מאוד להיות שהתוכנה היתה ברמה של WIN 95.

כבר כתבתי את זה בעב יותר במפורט (בדיון על זה שביל לא הכי עשיר) אבל שוב אני אומר- בלי מיקרוסופט לא היה מי שישקיע בפיתוח של התוכנה וכולנו הינו משתמשים בתוכנות ברמה של ווינדוס 3.1 (או 1.3), אי אפשר לבנות על כמה פריקים שמפתחים תוכנות בזמן הפנוי בשביל הכיף.

נכון שמיקרוסופט מתנהגים כמו מונופול, ואני מסקים עם זה שצריכה להיות הרבה יותר תחרות כי תחרות זה רק טוב לנו ואם היתה תחרות הינו משתמשים כבר בלונגהורן 3, אבל מה לעשות מיקרוסופט היו הראשונים וברור שהכל שיך להם בפטנט וזכויות יוצרים כי הם המציאו את הרוב ויש להם היום כל כך הרבה כוח שכמעט אף אחד רציני לא יעז להתחרות.

פורסם
  • מחבר

חברות משחקים משקיעות מאות אלפי דולרים (לפחות) בכדי לפתח לך משחק, עם כל כמה שעולה להם פירסום שיווק והפצה אתה רוצה שימכרו לך משחק ב40 שקל? פחחחח

אף אחד לא הכריח אף אחד להשתמש בווינדוס, אפשר להוריד לינקוס, בחינם.

זה שכל העולם ואחותו פוחד ממערכות הפעלה שונות מווינדוס זאת הבעיה שלהם, בערך כמו הנובים שחושבים ש-AMD זה מעבד חלש כי הוא מתחמם הרבה.

אתה רוצה להגיד לי שבלינוקס למשל אני יכול להריץ UT2004 ודום 3 וHL2 ולנגן שירים ולראות דיוידי ולהתקין את הדרייברים החדשים של ATI ולהתקין מדפסות וכל חומרה שאני רוצה ולגלוש בכל האתרים הקיימים ולכתוב בWORD ןEXCEL, לשרטט בALTERA?

פורסם

נשאל שאלה מאוד פשוטה.

ותענה לעצמך לפחות בשיא הכנות:

אם XP היה עולה 200 שקל, היית קונה?

והיו לך את כל האפשרויות שיש לך עכשיו להשיג את זה בחינם.

חוץ מזה, כמו שאמרו מעלי: יש מערכות הפעלה נורמליות בחינם. זה שזה לא נאה לך ומפחיד לך להשתמש בהן זה משהו אחר.

אז כן, זה לא פשוט כמו ווינדוס, אבל בשביל ה"חסכון" (לא שהיית משלם משהו על ווינדוס) זה מן הסתם שווה את זה, אם לקנות תוכנה זה מה שמפריע לך.

פורסם

המממ... FAR CRY,pain killer לדעתי שווים אפילו 250 שקל ומוכרים אותם ב 200 עדין לא קניתי.

ברור ש XP ב 200 שקל היתי קונה אבל XP לא ימכר ב200 שקל גם אם תהיה תחרות אמיתית.

פורסם

מצד שני, אולי חברות תוכנה, משחקים ומוזיקה יבינו שצורבים את המשחקים שלהן במאות אם לא אלפי אם לא יותר אחוזים יותר ממה שקונים אותם, ויתחילו לעשות משהו בנידון.

בואו נראה מה המצב כיום: משחק נורמלי עולה בסביבות ה-200-300 שקל. דיסק ממוצע עולה 70-90 שקל. וזה בשביל משחקים שאין לך יכולת לדעת אם הם שווים את זה (אל תגידו לי דמו, כי אתה לא יודע מה האורך של המשחק ביחס לדמו, או אם למשל ריכזו בדמו את כל האקשן ושאר המשחק משעמם לאללה וכו'), או בשביל אלבומים שלעתים קרובות אתה רוצה לשמוע רק שיר אחד מתוכם. עכשיו בקשר לאלבומים נכנס עכשיו הקטע של מכירת שירים ברשת, אבל בינינו, זה רחוק ממושלם (מבחינת היצע ומגוון, נגישות לקהלים שונים ועוד).

ואני לא יודע מה איתכם, אבל הרוב המוחץ של האנשים שאני מכיר לא בדיוק יכולים להרשות לעצמם להוציא כ"כ הרבה כסף על משחקים ושירים. במיוחד כשכל חודש יוצאים כ"כ הרבה מהם, ואתה "מוכרח" שיהיו לך את כולם. על זה מתווספת העובדה שכ"כ קל, פשוט ונגיש לגנוב משחקים/דיסקים וכו', ופירצה קוראת לגנב וכל זה.

עכשיו בוא נשתמש בתור דוגמה במשחקי מחשב: נגיד שחברות יקצצו את המחירים בגדול. נגיד, משחק יעלה 30-20 ש"ח. אז מצד אחד, אתם יכולים להגיד שהחברה שמשקיעה כ"כ הרבה וכו' וכו' לא תוכל להחזיר את ההשקעה. אבל מצד שני, אני יודע שלפחות אני, וגם עוד אנשים שאני מכיר, יהיו מוכנים לשלם סכום כזה, ולקבל גם את הפיצ'רים הנוספים שבאים עם האריזה וכו', וגם תמיכה, עדכונים, פאטצ'ים ועוד. אז בעצם החברה תרוויח פחות על כל משחק, אבל היא תמכור הרבה יותר משחקים. לדעתי, למרות שאין לי מספרים מדויקים, זה ישתלם. אפילו אם בטווח הקצר תהיה ירידה ברווחים, לטווח הארוך זה יצור חברה של משתמשים ולקוחות קבועים, והשוק יתרגל למצב הזה.

ובקשר לווינדוס ולינוקס-תגידו מה שתרצו, אבל:

1. לינוקס לא זמינה כמו ווינדוס (כמו במקרה של השירים באינטרנט).

2. "כל העולם ואחותו" לא מפחדים ממערכות הפעלה אחרות. הרוב המוחץ של האנשים האלו לא מכירים שום דבר אחר, ו/או לא מודעים בכלל מה זה מערכת הפעלה ומה זה ווינדוס. הם מקבלים מחשב מוכן שאיתו הם עובדים/משחקים/וואטאבר, וזהו.

3. למרות כל הפרסומים והמו?דעו?ת בנושא פירטיות, הרוב המוחץ של האנשים בכלל לא מבינים שהם עושים משהו לא חוקי. אז לך תסביר להם עכשיו על מערכות הפעלה אלטרנטיביות וכו'.

פורסם
  • מחבר

נשאל שאלה מאוד פשוטה.

ותענה לעצמך לפחות בשיא הכנות:

אם XP היה עולה 200 שקל, היית קונה?

והיו לך את כל האפשרויות שיש לך עכשיו להשיג את זה בחינם.

חוץ מזה, כמו שאמרו מעלי: יש מערכות הפעלה נורמליות בחינם. זה שזה לא נאה לך ומפחיד לך להשתמש בהן זה משהו אחר.

אז כן, זה לא פשוט כמו ווינדוס, אבל בשביל ה"חסכון" (לא שהיית משלם משהו על ווינדוס) זה מן הסתם שווה את זה, אם לקנות תוכנה זה מה שמפריע לך.

אם XP PRO היה עולה 400 הייתי בהחלט קונה

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שבלינוקס למשל אני יכול להריץ UT2004 ודום 3 וHL2 ולנגן שירים ולראות דיוידי ולהתקין את הדרייברים החדשים של ATI ולהתקין מדפסות וכל חומרה שאני רוצה ולגלוש בכל האתרים הקיימים ולכתוב בWORD ןEXCEL, לשרטט בALTERA?

כל מה שאמרתה אפשרי ביותר לעשות ut 2004 יש גרסה ללינוקס

דום 3 ,אלף לייף 2 -יש תוכנה שנותנת לך לשחק בכל משחק של ווינדוס התוכנה מדתדכנת כל חודש ולכן תוך חודש מאז יציאת משחק אפשר לשחק בו בלינוקס שמה הוא wineX

דיוידי ברור ואל תתפלא אם תראה איכות יותר טובה בלינוקס כי זה מערכת הפעלה מבוססת גרפיקה וקטורית

דריברים-כל חברה נורמלית מוציא דרייברים ללינוקס ati אחת מהם וד"א משחקים פועלים בלינוקס על פחות חומרה (כלומר מחשב חלש יכול לפעיל משחק שיצתרכו בווינדוס מחשב חזק יותר)

word,excel יש תוכנה בשם openoffice גם בעיברית שתומכת בפורמטים של אופיס

וגם לינוקס ויוניקס(איתה אני לא מציע להתעסק) הם המערכות הפעלה הכי יציבות בקושי רואים תקיעות וגם מרשות לך לשנות כל דבר!!

וזה שאמר "פריקים שעושים לשם הנאתם" קודם כל יש גם חברות גדולות שעושים את זה וממשיכים לפתח ורק שתידע כל הזמן לינוקס בעליה זה רק עניין של זמן ואנשים האלא טובים פי שבע מאנשי מיקרוסופט "המומחים" והמחיר זה כבר עניין אחר המחיר שאני היתי משלם על מערכת הפעלה עם תמיכה ושתיהיה נורמלית(אין לך מושג כמה באג יש בווינדוס שעוד לא יתגלו לעומת זאת קוד שנכתב בלינוקס נבדק על יד הרבה אנשים זאת אומרת שיש סיכוים קלושים לבעיות) אני ממליץ בחום לנסות את המדריך של טום בכתובת www.tomshardware.com

פורסם

כולם אומרים להוריד מחירים והמחירים לא יורדים.

אני חושב שלענקיות תוכנה כמו מיקרוסופט וUBISOFT יש אנשים שמבינים הרבה יותר מבן אדם ממוצע בכלכלה ולהם יש גם נתונים מדויקים על מצב החברה, אם הורדת המחירים היתה משפרת את ההכנסות זה היה קורה מזמן אבל כנראה שלא, אולי עוד חצי שנה שנה וחצי כן נראה הורדה רצינית במחירים.

URIKA אתה אומר שהמפתחים של לינוקס טובים םי שבע מהמפתחים של מיקרוסופט?

אני לא חושב שזה נכון.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שזה ככה.

היום בתעשיה יש מין מנטליות כזאת של "החארות הפיראטים האלה צריך לעשות הכל כדי לדפוק אותם" וכו', במקום שיחשבו איך באמת לשפר את המצב ואיך למנוע פירטיות. הרי הרבה יותר פשוט לנסות לתפוס פירטים ולנסות להעניש אותם מאשר לטפל בבעיה מהשורש.

זתומרת, אין להם מוטיבציה להוריד מחירים. ובהחלט יכול להיות שהם פשוט פוחדים מהתרסקות.

ועוד משהו-אם יש שם כאלה כלכלנים חכמים, איך זה שממשיכים לרדוף אחרי משתמשים ביתיים בודדים? הרי כשחושבים על זה, זה קרב מטומטם לגמרי ואבוד מראש-הרי על כל אחד שנתפס יש ויהיו עשרות אם לא מאות שלא נתפסים. ודווקא המורידים הגדולים פועלים בלי הפרעה.

פורסם

תעשו רגע כמה חישובים , דיסק מוסיקה עם אריזה וחוברת כזאת הדפסות והכל מסביב , עולה מקסימום 3-4 שקלים לייצר ,

דיסק אחד נמכר ב 70-90 שקלים !!!!! בשביל מה ?!

פורסם

אם הזמן, כל אלה שקונים מקוריים גכבר יחדלו מכך.

פשוט,המחירים ימשיכו לעלות כל עוד ימשיכו להעתיק.

בקשר לצפון:

אני לא יודע איפה אתה גר בדיוק,אבל אצלנו לא באמת מבינים מזה MultiPlayer ואף משחקים רק בסינגל.

כפי שאתה יכול לראות אחד מתוך מי יודע כמה בא עם מולטיפלייר פרוץ.

פורסם

לא שהמפתחים יותר טובים אלא המוצר הגמור יותר טוב בגל היותו קוד פתוח ואז אפשר לבדוק אותו מכל כיוון מצטער אם הבנתה משהו אחר

וד"א בסביבות החופש אני מתכנן לעשות מדריך לעברה מווינדוס ללינוקס בעיברית אבל מפורט פי מאה ועם כל הדברים שחשוב באמת(סרטים משחקים וממש לא בקצרה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים