עבור לתוכן

900 שקל, LGA 1151, עם WiFi

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

במחשב שלי יש לוח אם של Gigabyte שעובד כבר קרוב ל-10 שנים (נקנה ב 5/2007), כאשר המחשב פועל ועובד (מבצע חישובים עם BOINC) כמעט כל הזמן הזה והלוח עדיין מחזיק מעמד. הבעיות היחידות איתו הן שכנראה חיבור USB אחד שנמצא על לוח האם התקלקל (פשוט חיברתי את חיבורי ה USB של המארז לחיבור USB אחר) ושחיבור ה-4 פינים למאוורר של המעבד מדווח על RPM לא תקין (חיברתי את המאוורר לחיבור 4 פינים אחר). לפני כן היה לי מחשב אחר, גם כן עם לוח אם של Gigabyte שהתקלקל והוחלף 5 פעמים, אם כי באותה התקופה (2002-2007) נעשה שימוש בקבלים לא ממש איכותיים בכל לוחות האם של כל החברות, וזה כנראה היה הגורם לבעיות.

עבדתי פעם בחנות מחשבים, אני אומר את מה שאני אומר על סמך המילה של הטכנאים האחרים בחנות. לוח אם מת זה כאב ראש מאוד מאוד גדול, במחשב האישי שלי אני מעדיף ASUS או ASrock. יש לי לוח שלהם שחי כבר 6 שנים וכמו חדש - P67 Extreme6

פורסם

אני תמיד הייתי עם לוחות של GB, מעולם לא הייתה לי תקלה, אבל זה עניין של מזל לדעתי, אי אפשר לאמר שהלוחות שלהם בעייתיים, בגלל שיש מליוני לקוחות ולא ניתן ללמוד ממעבדה אחת על הכלל.

ב2014 GB הייתה החברה הכי אמינה בלוחות אם.

e5f3f8fc-54aa-4d1f-bac9-e831a4713f7b.jpg

פורסם

א. הטבלה הנ"ל מראה שאחד מכל 30-40 לוחות אם מתקלקל, בלי קשר לחברה המייצרת. זה אומר שיש סיכוי דיי גדול שלוח האם שתקנה לא יתקלקל במסגרת תקופת האחריות שלו, אבל קיים סיכוי לא אפסי שהוא כן יתקלקל. לכן אכן אפשר לומר שיש פה מרכיב של "מזל".

ב. הטבלה הנ"ל מתייחסת ל RMA, כלומר להחזרות במסגרת האחריות, אבל היא לא מראה מה קורה עם לוחות האם לאחר סיום תקופת האחריות שלהם. 

בנוגע ל Gigabyte - היא בד"כ מייצרת לוחות אם טובים. הדבר היחיד שמפריע לי לגבי החברה הזו הוא מה שהם עשו עם לוחות האם לתושבת 1150 כאשר הם הוציאו "גירסאות חדשות" שלהם כאשר בפועל הם השתמשו בפחות רכיבים או ברכיבים זולים יותר מאשר בגירסאות המוקדמות. ראו את הכתבה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים