עבור לתוכן

900 שקל, LGA 1151, עם WiFi

Featured Replies

פורסם

יאכלס 6700K, לא בטוח אם יהיה אוברקלוק או לא, צריך WiFi.

פורסם

לא מכיר לוח בתקציב הזה עם WIFI מובנה, הייתי ממליץ לך לקנות דונגל או כרטיס רשת ולבחור לוח טוב בלי קשר לWIFI.

פורסם
  • מחבר

או קיי, איזה לוח טוב בתקציב הזה ללא WiFi?

פורסם

אילו פונקציות חשובות לך בלוח?

USB TYPE C?

אוברקלוקר טוב?

תמיכה בSLI?

מראה, צבע, לדים וכו'?

פורסם
  • מחבר

אורך חיים כמה שיותר ארוך מעבר לגמר האחריות

לא מתוכנן מערך כרטיסים

USB Type C יכול להיות נחמד אבל לא דחוף

המארז סגור, אז אופציות מודינג פחות דחופות

פורסם
ציטוט של Screw_Master

אורך חיים כמה שיותר ארוך מעבר לגמר האחריות

א. את זה אף אחד לא יכול להבטיח לך, שכן כל מוצר יכול להתקלקל.

ב. חברות לא נוהגות לשחרר לציבור מידע לגבי מספר המוצרים הפגומים שלהם, כך שאי אפשר לדעת בוודאות איזו חברה נחשבת לטובה יותר לטווח הארוך ויש להסתמך אך ורק על ניסיון.

ג. לאור העובדה שתושבת 1151 נמצאת בשוק רק כשנה אני בספק אם יש למישהו לוח אם שכבר לא נמצא במסגרת האחריות (על רוב לוחות האם יש 3 שנות אחריות), כך שאי אפשר לדעת איזה לוח אם לתושבת 1151 הוא בעל תוחלת חיים ארוכה יותר.

ציטוט של Screw_Master

אכלס 6700K, לא בטוח אם יהיה אוברקלוק או לא, צריך WiFi.

ציטוט של Screw_Master

לא מתוכנן מערך כרטיסים

USB Type C יכול להיות נחמד אבל לא דחוף

המארז סגור, אז אופציות מודינג פחות דחופות

אם לא מתוכננת המהרה ואתה לא צריך שום תכונה מיוחדת מלוח האם הפתרון הוא פשוט - תקנה לוח אם סביר ותחבר לו כרטיס רשת אלחוטי (בחיבור PCI Express, בחיבור USB או בחיבור M.2, אם תקנה לוח אם מתאים). לאור העובדה שיש לך מעבד שמתאים להמהרה, חבל יהיה שלפחות לא תהיה לך האפשרות להמהיר אותו, ולכן כדאי שתבחר בלוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z170. בתקציב שלך אני הייתי שוקל את ה MAXIMUS-VIII-RANGER של Asus, שכנראה יהיה יותר ממספיק לדרישות שלך (שהן דיי בסיסיות).

פורסם
  • מחבר

שתי המלצות מ-ASUS... יפה. דברים אכן לא השתנו מהזמן שבו הפסקתי להתעניין בחומרה, והם אכן נחשבים הכי אמינים. תודה על ההמלצות, אשתמש בהן.

פורסם
ציטוט של shapin

לדעתי הZ170-A-PRO של אסוס הוא לוח ALL AROUNDER מעולה במחיר סביר.

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z170-A-PRO

א. הלוח הנ"ל הוא של MSI ולא של Asus.

ב. הלוח הזה לא נראה לי מתאים במיוחד להמהרה במיוחד לאור העובדה שיש לו רק כ-6 שלבי ייצוב מתח למעבד וגופי הקירור שעליהם נראים דיי בסיסיים.

ג. אולי התכוונת ללוחות Z170-A (שנמכר בפלונטר ב-794 ש"ח, קישור) ו Z170-PRO (שנמכר בפלונטר ב-843 ש"ח, קישור) של Asus. במקרה כזה ה MAXIMUS VIII RANGER משתלם יותר פשוט כי מחירו זול יותר (לפחות בפלונטר, שם מחירו הוא 781 ש"ח, קישור). יכול להיות גם שהתכוונת ל Z170 PRO GAMING של Asus (שנמכר בפלונטר ב-696 ש"ח, קישור), ואז יכול להיות שהוא באמת יהיה עדיף, אבל זה כבר תלוי בדרישות המשתמש.

הערה: אין בנ"ל בכדי לראות המלצה על חנות כזו או אחרת ותמיד מומלץ לבדוק את המחירים גם בחנויות אחרות.

@Screw_Master

בד"כ אני לא ממליץ על לוחות של Asus מכיוון שהמחירים שלהם גבוהים יחסית לשאר הלוחות בשוק. עבור תושבת 1151 נראה כי המצב השתנה וכיום ניתן להשיג לוחות אם דיי טובים מתוצרתם במחירים הרבה יותר תחרותיים. זה לא אומר ש Asus היא חברה יותר אמינה לעומת Gigabyte, MSI או ASRock.

פורסם

בקצרה, חברות החומרה האמינות בעולם הינם : ECS,MSI

אף לוח אם לתושבת AM1 , מתוצרת MSI הלוח צורך פחות הספק מהמתחרים.

כדי לרכוש מוצר אמין, עדיף סדרות שנמכרות הרבה שכך הייה ליצרן אומדן אמינות ושיפור הסדרה.

אסוס ואסרוק אותו הזבל בשינוי אדרת.

גיגבייט- נימכרים בשוק לוחות משופצים/מתוקנים ולכן יש הרבה בעיות אמינות.

הוותיקים כאן זוכרים שפעם לוחות האם היו מחזיקים שנים בלי בעיות.

יש סדרה של גיגבייט שהאמינות MA740 שעד היום לא ראיתי לוח אם אחד תקול למעט תקלה אחת בכרטיס הרשת המובנה.

פורסם
  • מחבר

חוסר אמינות אצל GB תואם את הניסיון שלי, אבל ממתי ASUS ואסרוק לא אמינות...?

פורסם

@Screw_Master אל תתייחס להודעה הזו, אתה באמת חושב שאדם אחד יכול לומר לך מי אמין ומי פחות, מקסימום הוא יכול לספר על חוויה אישית שלו, בטח לא לקטול חברה שלמה.

אני מאז ומתמיד עם לוחות של GB ללא תקלה אחת, אך זה לא מעיד על כלום חוץ מנסיוני האישי המוצלח.

פורסם
ציטוט של silver stone

בקצרה, חברות החומרה האמינות בעולם הינם : ECS,MSI

א. על סמך מה בדיוק כתבת את זה?

ב. מי בדיוק מוכר לוחות אם של ECS בארץ? רוב החנויות מתעסקות רק עם Asus ו Gigabyte, כמה מתעסקות עם MSI ומעטות מתעסקות עם ASRock. על חנויות שמוכרות לוחות של ECS בארץ לא ממש שמעתי.

ציטוט של silver stone

אף לוח אם לתושבת AM1 , מתוצרת MSI הלוח צורך פחות הספק מהמתחרים.

א. המשפט הזה לא הגיוני.

ב. אני דיי בטוח שמעט מאד אנשים (אם בכלל) קונים לוחות אם עם תושבת AM1.

ציטוט של silver stone

כדי לרכוש מוצר אמין, עדיף סדרות שנמכרות הרבה שכך הייה ליצרן אומדן אמינות ושיפור הסדרה.

ומהיכן בדיוק תיקח את הנתונים האלו? אף אחד הרי לא מפרסם את מספר הלוחות התקולים של כל חברה...

ציטוט של silver stone

אסוס ואסרוק אותו הזבל בשינוי אדרת

על מה בדיוק זה מבוסס?

ציטוט של silver stone

גיגבייט- נימכרים בשוק לוחות משופצים/מתוקנים ולכן יש הרבה בעיות אמינות.

א. שוב - על סמך מה אתה אומר את זה? איך אתה יודע שמוכרים לוחות משופצים מתוקנים/מתוקנים?

ב. האם אתה מתכוון שלוחות כאלו נמכרים לצרכנים כלוחות חדשים?

ג. האם אתה מדבר על מוכר/יבואן/חנות/רשת מסויים/מסויימת או באופן כללי?

ציטוט של Screw_Master

חוסר אמינות אצל GB תואם את הניסיון שלי

במחשב שלי יש לוח אם של Gigabyte שעובד כבר קרוב ל-10 שנים (נקנה ב 5/2007), כאשר המחשב פועל ועובד (מבצע חישובים עם BOINC) כמעט כל הזמן הזה והלוח עדיין מחזיק מעמד. הבעיות היחידות איתו הן שכנראה חיבור USB אחד שנמצא על לוח האם התקלקל (פשוט חיברתי את חיבורי ה USB של המארז לחיבור USB אחר) ושחיבור ה-4 פינים למאוורר של המעבד מדווח על RPM לא תקין (חיברתי את המאוורר לחיבור 4 פינים אחר). לפני כן היה לי מחשב אחר, גם כן עם לוח אם של Gigabyte שהתקלקל והוחלף 5 פעמים, אם כי באותה התקופה (2002-2007) נעשה שימוש בקבלים לא ממש איכותיים בכל לוחות האם של כל החברות, וזה כנראה היה הגורם לבעיות.

פורסם
ציטוט של silver stone

אסוס ואסרוק אותו הזבל בשינוי אדרת.

w1foRCb.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים