עבור לתוכן

החלפת שילוש, עזרה בבחירת מעבד ולוח אם.

Featured Replies

פורסם

מעוניין להחליף מעבד, לוח וזכרון.

הקיים הוא: i5 2500K באוברקלוק ל 4.5GHz, לוח MSI Z77!-GD65, זכרון Corsair Vengeance DDR3-1600

אני רוצה להרכיב את המחשב מחדש במארז Obsidian 250D ולכן דרוש לוח Mini ITX. למעבד חשבתי ללכת על ה i5 6600, דרוש אצלי מעבד חזק כי אני מנגן סרטים עם אינטרפולציה והאצת חומרה. 

לגבי הלוח אני לא סגור מה אני צריך, נראה שאין ממש מבחר גדול של לוחות Mini ITX לפחות ממה שבדקתי ב KSP, TMS, Ivory, IQPC וכו.

אשמח להמלצות לגבי לוח אם טוב.

פורסם

מהמעבד הנוכחי ב-OC אם אתה רוצה שינוי זה לעבור ל-I7, אחרת זה לא משתלם.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

באמת? i5 6600 במהירות 3.6 לא משתווה לו מבחינת מהירות? מדובר על הבדל של 4 דורות

פורסם

ההבדל בין המעבדים כשהם על אותו מהירות שעון הוא 15-25% (תלוי באיזה BENCH)

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת 2500K במהירות 3.6 יהיה איטי ב 15-25% מ-6600 באותה מהירות? בטוח? כי אני זוכר שבין סדרת 3000 ל-4000 כבר היה שיפור של 15% במהירות על תדר זהה.

פורסם

המעבד שלך , עם האוברקלוק הקיים שווה ערך ל-I5 6600  , אל תשכח ששלך עם מכפלה פתוחה וה-6600 ללא מכפלה פתוחה(למרות שאפשר לעשות אוברקלוק עם ביוס מתאים).

לכן פה אני מסכים עם OR2OOO , אם כבר שדרוג אז I7 יחשב שדרוג אמיתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על התגובות, תוכלו להסביר מה היתרונות שאני אקבל משדרוג ל-i7? ממה שאני יודע, ההבדלים העיקריים הם 

Hyperthreading

ועוד זכרון L2

ששניהם לא נראים לי כדברים קריטיים לשימוש יום יומי עם גיימינג מזדמן.

פורסם

לשימושים שציינת, אכן. הם אינם דברים קריטיים.

לדעתי, יש לך עוד  זמן להשאר עם ה2500K. במיוחד עם OC יפה שכזה.

פורסם
  • מחבר

תודה, שאלה, האם הזכרון הנוכחי שלי יוכל להתמודד עם XMP למהירות 1800\2133? מעולם לא ניסיתי את זה אבל ראיתי שזה יכול לעלות ביצועים בגיימינג, ספציפית ב-2500K.

פורסם

איני יודע, אבל אני לא רואה כיצד מעבד לסוג זכרון זה יעלה בצורה משמעותית (אם בכלל) את ביצועי הגיימינג.

פורסם
  • מחבר

צפה:

פורסם

מעניין.

אני מניח שעם OC, תוכל להתקין זכרונות 2133 (כמו שהותקנו בסרטון) במערכת שלך

פורסם

מניסיוני האישי כאוברקלוקר,  תדר זיכרונות + תזמונים  משפיעים לא מעט, דוגמא :

המעבד שלי (6700K) זכרונות ב- (XMP (1800 16-16-16-36 נותן ציון פיזיקה (3dmark 11) של 14800 לעומת תזמונים של 12-12-12-28

תדר 1900mhz ציון של 16200 . שניהם עם תדר מעבד זהה של 5ghz . אם הייתי על T1 הציון היה גבוה יותר אבל הלוח שלי לא מסוגל להתמודד עם T1 בדואל צ'אנל. זו רק דוגמה בפיזיקה , אך ההשפעה של תדר ותזמונים היא גם בזמן רינדור ועוד.

יש גם חשיבות בין סינגל צ'אנל לדואל צ'אנל - סינגל צ'אנל הביצועים נמוכים יותר.

פורסם

א. מבחני ביצועים סינטטיים מחשבים גם את רוחב הפס לזיכרון כחלק מהציון שלהם ולכן זה לא מפתיע שזיכרון שנותן רוחב פס גדול יותר או עובד בתיזמונים הדוקים יותר נותן ציון גבוה יותר. מה שחשוב הוא הביצועים בפועל.

ב. צריך לקחת בחשבון שזיכרון DDR3 העובד בתדר גבוה (מעל 1600MHz) הוא יקר ולא בטוח שהוא שווה את ההשקעה. למעשה יכול להיות שישתלם לקנות מעבד מודרני בסיסי יותר (כמו ה Core i3) עם זיכרון DDR4, שגם בגירסאותיו הבסיסיות נותן רוחב פס גדול הרבה יותר לזיכרון מאשר להישאר עם מעבד כמו ה Core i5-2500K ולהשקיע מאות (ואולי אפילו אלפי) שקלים בזיכרון DDR3 "מהיר".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים